André Onana veroorzaakte frustratie bij ex-Ajacied: ‘Ik baalde gigantisch’

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Xavier Mous had in het verleden veel twijfels bij de klasse van André Onana. De huidige doelman van PEC Zwolle stond in 2015 in de pikorde bij Ajax onder de Kameroener, maar was niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van zijn vakcollega. Onana had in het begin bij Ajax veel moeite, zegt Mous in een interview met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door regulator)

Het is waar dat Onana in het begin nogal wat fouten maakte. Maar je kon al meteen de potentie zien. Hij was super atletisch met super reflexen. Het was een kwestie van tijd en ervaring om hem tot een topkeeper te ontwikkelen. Die potentie van Onana had Mous niet, dat kon iedereen zien, en dan is het zonde van de tijd om daarin te investeren want echte top zou het toch niet worden.

23 oktober 2019 om 11:59

Ik begrijp de frustratie van Mous wel. In die tijd was hij een betrouwbaardere keeper dan Onana. Echter hebben de jeugdtrainers het goed gezien dat er in Onana veel meer potentie zat. Gelukkig kijken ze daar in de jeugd dus meer naar dan naar wie op dat moment minder fouten maakt.

23 oktober 2019 om 12:01

Ik zag echt niet de potentie hoor. Zat met enige regelmaat op de tribune bij jong Ajax destijds en het was echt een ongeleid projectiel. Onrustig aan de bal, behoorlijk onzeker bij hoge ballen. Het enige wat in zijn voordeel sprak waren zijn reflexen.. Maar hoeveel keepers hebben we wel niet gezien, zoals Vermeer, die geweldige reddingen afwisselen met megablunders. Nu maakt Onana nog steeds zo nu en dan een megablunder, maar dat weegt bij lange na niet op tegen de punten die hij pakt.

23 oktober 2019 om 12:25

Zo nu en dan een megablunder? Waar heb je het over man? Of bedoel je die situatie van 2 haar geleden bij Groningen uit toen er een overtreding op hem werd gemaakt ook nog? Het is eerder dat hij af en toe onnodig de aandacht op zich wilt vestigen door een gekke effect bal te geven ofzo.

23 oktober 2019 om 12:26

Ik geef je deels gelijk David. Toen ik Onana zag spelen, zag ik er echt een Vermeer 2.0 in. Maar toen hij eerste keeper werd, veranderde dat zo snel. Over welke megablunder heb je het dan? Want laatste blunder die ik me kan herinneren was de terugspeelbal van Tagli, bijna een half jaar geleden?

23 oktober 2019 om 12:29

Bedoeld zeker Benfica, maar zelfs toen was hij een beest. Zoveel tegengehouden

23 oktober 2019 om 12:33

Ik weet niet of het echt onder blunders valt, maar ik vind wel dat hij af en toe heel veel risico neemt met het uitkomen. Ik weet niet meer welke wedstrijd maar dit jaar had hij ook zo'n moment dat hij in mijn ogen onnodig uit kwam, uitgespeeld werd en dat, volgens mij door Blind, de bal net op tijd voor de lijn weggehaald werd.met het uitkomen buiten de 16 vind ik dat hij de arrogante trekjes van Neuer begint te krijgen. Te overtuigd van zichzelf.

23 oktober 2019 om 12:50

Ik ben van mening dat het ook voor een deel aan Onana ligt dat je vorig jaar de Champions league finale misgelopen bent.Dat opzichtige tijdrekken heeft er voor gezorgd dat de scheids langer door liet spelen, tegen RKC Waalwijk had ik dit gevoel weer, gelukkig ging het goed deze keer, maar weer werd er gewoon een complete minuut extra doorgespeeld door zijn fratsen. (Deze keer gelukkig zonder gevolgen)

23 oktober 2019 om 13:16

Inderdaad, Onana was heel onrustig, dat was precies wat zijn manko bij Jong Ajax was. Maar dat is een ervaringskwestie en dat kunnen keeperstrainers prima doorzien, want die hebben dat zelf ook ervaren. Keepers zijn daarom meestal wat ouder wanneer ze debuteren. Jij zag de potentie niet omdat je waarschijnlijk te jong en onervaren bent.overigens heeft Onana mij verrast in de snelheid waarin hij de nodige ervaring opgedaan heeft, want het leek wel alsof hij in de zomer van 2016 jarenlange ervaring had opgedaan. Hij heeft waarschijnlijk een superbrein voor topsport, dat zich heel snel aanpast.

23 oktober 2019 om 14:06

Sturm Gras (polletje, maar mag niet gebeuren bij een prof), Groningen (eigen schuld dat het zo ver kwam), Benfica (2 grove fouten achter elkaar, desalniettemin een hele sterke pot gekeept), Heracles (zal volgens jou wel aan het kunstgras liggen). Toch best een aantal en volgens mij allemaal in de afgelopen 1,5 jaar. Doet niets af aan de kwaliteiten van Onana, iedere topkeeper maakt wel eens een foutje. Maar we moeten niet gaan doen alsof hij nooit fouten maakt. Doncoxxx "jij zag de potentie niet omdat je waarschijnlijk te jong en onervaren bent." Haha nee zeker niet. Ik kan je verzekeren dat niemand een toekomstig topkeeper in Onana zag bij jong Ajax. Degenen die dat wel beweren hebben een hele lange neus.

23 oktober 2019 om 14:13

@daviddeinhet lullige voor een keeper is dat een klein foutje vaak een tegendoelpunt betekend. Maar dannog, 2 cruciale fouten in 1,5 jaar tijd met nog veel Europeese wedstrijden erbij ook. Wat voor foutmarge heb je dan? Volgens mij hoort Onana gewoon bij de beste keepers in Europa, ook met die foutjes erbij.

23 oktober 2019 om 14:31

"haha nee zeker niet. Ik kan je verzekeren dat niemand een toekomstig topkeeper in Onana zag bij jong Ajax. Degenen die dat wel beweren hebben een hele lange neus. " Het zal wel dat jij dat denkt, Maar jij denkt ook dat een prof wat kan doen aan een polletje....(???) Denk eens na, waarom zou hij gestart zijn als eerste keeper in seizoen 2016-2017, als niemand, dus ook de staf en directie(waar ene v/d Sar in zit) bij Ajax niet, een topkeeper in hem zag. In dat seizoen had Ajax opeens veel geld, dus het vertrek van Cillessen had met een zak geld opgelost kunnen worden.

23 oktober 2019 om 15:21

@joecartoon Ik schaar hem ook bij de beste keepers van Europa, maar we moeten niet gaan doen alsof hij foutloos is. Dat was mijn [email protected] Geloof me, als het geen 0-3 stond en de de wedstrijd nog niet gespeeld was, zou die bal er nooit zijn ingegaan. Maar als je weet dat je de wedstrijd in de pocket hebt en door bent naar de volgende ronde sluipt er soms wat gemakzucht in. Als jij goed nadenkt weet je dat Ajax Tim Krul eigenlijk als eerste keeper haalde, maar hij was totaal niet fit en zodoende kwam Onana onder de lat te staan. En ik geloof best dat men bij Ajax intern van Onana overtuigd waren, maar fans die alleen konden oordelen op basis van de prestaties in Jong Ajax hadden nooit durven dromen dat hij zo goed zou worden.

23 oktober 2019 om 15:53

Je komt in 1,5 serieus met 5 fouten, waarvan hij in 1 wedstrijd nog sterk heeft gekeept? Vind je zelf ook niet dat als hij meer dan 100 wedstrijden heeft gekeept dit fantastische stats zijn?

23 oktober 2019 om 13:21

Nou ja, ik heb Onana toen gezien in een van zijn allereerste wedstrijden voor Jong Ajax tegen Achilles '29 en dat was echt helemaal niets. We zeiden toen nog dat die echt nooit het eerste van Ajax zou gaan halen.

Onana had wel last van onwennigheid en inschattingsvermogen leed eronder, maar hij was toen ook al heel atletisch. Gezond en logisch als concurrent dat je dat anders ziet. Gelukkig zijn er ook scouts en trainers.

23 oktober 2019 om 12:35

Het is mooi dat je als keeper atletisch bent, maar als je aan de bal heel onzeker bent en grote blunders blijft maken dan heb je niets aan dit atletische. Dat hij in 1 keer zoveel rustiger aan de bal is was voor iedereen een verrassing.

Het gekke is dat je eenzelfde nu bij die Scherpen ziet, ik ben totaal geen fan van die Scherpen en zie wat minder potentie bij hem dan bijvoorbeeld bij zo'n Onana. Maar ik sluit niet uit dat het zelfde met Scherpen kan gebeuren en er iets uitkomt wat we niet verwacht hadden.

23 oktober 2019 om 11:31

Er zijn maar weinigen zoals jij en ik (helaas) die het absoluut zien zitten in Scherpen. Overigens ook in Kik Pierie. Voor dit soort jonge jongens ligt er bij Ajax gewoon een draaiboek van meerdere jaren klaar en er worden stappen gemaakt die de buitenwereld niet te zien krijgt of niet wil zien.

23 oktober 2019 om 11:40

dankje. laatst in een topic vertelde ik dat de toekomst er echt mooi uitziet voor Ajax. werd ik voor psver uitgemaakt. de Nederlandse jeugd die op dit moment bij Ajax rond loopt is gewéldig. zo wel kik als scherpen gaan er echt wel komen, Schuurs die volgend seizoen al gaat verassen. jammer dat Mous zich niet kon optrekken aan de ontwikkeling van anana. nooit super altijd oké Maja zit nu prima op zijn plek denk ik.

23 oktober 2019 om 12:30

@fcexclusief mag ik bij dit selecte groepje? Ik roep ook vanaf 1e moment geef ze de kans. Ik vertrouw dat deze jongens in ieder geval bruikbare krachten worden voor het 1e elftal. Halen ze een niveau hoger dan is dat alleen maar meegenomen.

Hieruit blijkt maar weer eens dat je voorzichtig moet zijn door talenten te vroeg af te schijven.

Gelukkig hebben scouts en trainers met jarenlange ervaring er meer zicht op dan Mous. Indien Onana destijds zo instabiel was en nog steeds boven je staat in de pikorde, wat zegt dat dan over potentie en kwaliteiten van Mous?

Gelukkig hebben scouts en trainers met jarenlange ervaring er meer zicht op dan Mous. Indien Onana destijds zo instabiel was en nog steeds boven je staat in de pikorde, wat zegt dat dan over potentie en kwaliteiten van Mous?

En dan vind iedereen Kjell Scherpen heel slecht, die zal ook pas in een tijdje in aanmerking komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren