‘Zie je dat De Ligt nerveus oogt? Misschien is dat omdat hij meer en meer wil’

Woensdag, 23 oktober 2019 om 09:14Chris Meijer • Laatste update: 09:13

Juventus won dinsdagavond met de grootst mogelijke moeite van Lokomotiv Moskou. La Vecchia Signora won dankzij een dubbelslag van Paulo Dybala in het laatste kwartier met 2-1 van de Russen in het derde groepsduel van de Champions League. Matthijs de Ligt stond bij Juventus negentig minuten binnen de lijnen en kan rekenen op lovende woorden van collega Leonardo Bonucci.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Die goal kwam overigens door erg zwak ingrijpen van bonucci, bij chielini was dit niet gebeurd

23 oktober 2019 om 09:32

En De Ligt had er misschien 5% mee te maken. Maar VZ gaat gewoon door met bashen door lovende woorden over De Ligt te koppelen aan problemen van de defensie bij het tegendoelpunt. Zelfs na de bak kritiek die ze hier gisteren van nagenoeg iedereen kregen over de titel, die er nu gewoon nog steeds staat. Ze trekken zich werkelijk niets aan van alle forumleden en het gaat ze puur en alleen om de clicks en dus het geld. Of het nieuwswaarde heeft op deze nieuwssite boeit ze geen ruk. Het is nog erger dan De Telegraaf en Mike Verweij en zo. Je moet er maar voor willen werken, en dat je jezelf dat iets als journalist durft te noemen. Triest gebeuren allemaal.

23 oktober 2019 om 10:59

En toen hij zo verschrikkelijk werd gehyped vond je het helemaal geweldig. Je weet dat het met de media zo werkt. Speel je goed, ben je de nieuwe beckenbauer. Maak je wat foutjes, ben je de miskoop van het jaar. Maar beetje selectieve verontwaardiging van jou

23 oktober 2019 om 11:06

Nee, dat vond ik niet. Vond het irritant, maar ben wel van mening dat hij nog net zo'n groot talent is als eerder. Iets wat anderen met de week lijken om te draaien dankzij dit soort sites. Het is allemaal zo overdreven. Het kan nooit eens genuanceerd. Dus daar ga je, met je selectieve verontwaardiging.

23 oktober 2019 om 09:55

De situatie ontstaat doordat de ligt het duel compleet verkeerd inschat en onder de bal doorgaat. Dat er daarna nog veel meer fout gaat in de verdediging van Juve kan Mathijs uiteraard niet veel aan doen. Maar wat mij opvalt is dat Mathijs in deze situatie een duel aangaat en volledig mis zit. Dit soort situaties schatten hij vorig jaar veel beter in. Door bijvoorbeeld gewoon te blijven staan, omdat hij zag dat de bal over de aanvaller heen valt, en de bal rustig op te vangen.. de bewijsdrang van Mathijjs zit hem een beetje in de weg. Hij hoeft niet altijd in duel om de tegenstander te slim af te zijn.. pak de draad gewoon weer op en dan komt alles goed.

23 oktober 2019 om 11:02

Dit inderdaad. Hij timede zijn verdedigende actie verkeerd en daar kwam indirect een goal uit voort. Hij is dit seizoen, dacht ik, vaker bij vergelijkbare tegengoals betrokken, maar het lijkt alsof men hun hand boven zijn hoofd blijft houden. Die bal kwam uiteindelijk wel op een vervelende positie terecht…volgens mij speelde hij buiten dit een degelijke pot. Dit soort slordigheden moeten eruit en dat gaat ook wel gebeuren, denk ik, maar als hij fouten maakt die (in)direct tot een tegengoal leiden, dan mag hij daarvoor ook opbouwende / inhoudelijke kritiek ontvangen.

23 oktober 2019 om 11:38

Fout, want Matthijs heeft hier alles mee te maken en net zoveel schuld als de verdediging. Juist hij zorgt voor chaos door onder die bal te koppen waar men verwacht dat de bal wordt weggekopt. Totale verrassing en dat is voor een groot deel op zijn conto te schrijven. Hij moet proberen om meer gecontroleerd te spelen en niet als een blinde er continue in te gaan. Je geeft het goed aan: bewijsdrang en daar moet hij balans in vinden en uiteindelijk komt dat wel goed. Irriteer mij redelijk aan alle Calimero's die het oh zo onterecht vinden dat Matthijs wordt 'gezocht' want dat is complete onzin... Toen hij het geweldig deed was er de hosanna en lof en nu is het andersom en krijgt hij kritiek en dat is veelal terecht. Hij speelt goed, maar deze foutjes moeten eruit als je een echte topverdediger wilt worden.

23 oktober 2019 om 13:55

Gerben, vindt je niet dat je lichtelijk overdrijft? Chaos, totale verassing... het is niet dat Matthijs een meter voor het doel onder de bal door duikt. Dat nadat Matthijs de situatie veroorzaakt er drie man van Juve ook niet kordaat optreden kan Matthijs natuurlijk niet veel aan doen. Als verdediger moet je immers altijd rekening houden met een duel dat verloren kan worden. Nogmaals hij veroorzaakt wel de situatie dat had kunnen voorkomen door de situatie beter in te schatten.

23 oktober 2019 om 15:12

Mas_AFCA, het is zeker waar dat niet alleen de Ligt hier de fout in gaat, want de verdediging ziet er ook niet goed uit. In hoeverre dit gemiste kopduel gezorgd heeft voor meer 'paniek' daar valt over te twisten maar ik constateer enkel dat de verdediging verrast was door deze gemiste kopbal en dan kan je uiteraard een andere mening over hebben. Hij moet dan ook leren om dit soort situaties beter in te schatten. Het is duidelijkheid dat hij hier puur de man volgt in plaats van de bal en daarom deze mist in het luchtduel.

Het voelt een beetje of mensen denken dat men de Ligt aan het zoeken is maar werkelijk niemand heeft er debet aan om die jongen te bashen of de grond in te drukken wat hier op dit forum wordt vermeldt.

Ik gun die jongen het beste, maar wij mogen best kritisch zijn op de dingen die hij fout doet naast het feit dat hij in veel dingen wel goed handeld, maar om een echte topper te worden moeten deze momenten eruit. Anders ben ik bang dat hij het niet gaat redden..

23 oktober 2019 om 12:41

Op het moment dat de Ligt mistast op die hoge bal is de verdediging ook al gedeeltelijk in herweging en staat iedereen verdedigend verkeerd. Alleen omdat men ervan uit gaat dat de Ligt de bal wel heeft. Jammer dan, ze hebben alsnog gewonnen en Juventus in het algemeen en de ligt in het bijzonder hebben zo een mooi leermoment gehad. Ik vind het net zoals het topic over Senesi. “men” gaat elk foutje op diverse media helemaal uitkouwen zodat het lijkt dat deze jongens heel slecht spelen of er niks van kunnen.

De Ligt doet het verder prima en heeft tijd nodig. Wel zie ik hem vaak heel hoog uitstappen om druk te zetten, dit zal tactiek zijn van Sarri maar het gaat niet altijd even goed, zoals bij Jao Felix of Lukaku in eerdere wedstrijden. Hier moet hij krachtiger zijn

23 oktober 2019 om 11:07

Hij deed het gisteren goed, terwijl Veronica/kieft het bracht alsof hij het niet goed deed. Hij pakte namelijk heel hoog de bal af en leverde hem in bij een ploeggenoot, en vervolgens brengt Kieft het alsof hij dat niet goed deed. Volgens mij is het zijn taak om die bal af te pakken.

23 oktober 2019 om 11:27

Dat was wel een beetje tenenkromment van Kieft. Ze lieten letterlijk allemaal goede ingrepen van De Ligt zien en te gelijkertijd was Kieft negatief aan het praten over de prestatie vam Matthijs die wedstrijd

23 oktober 2019 om 12:25

Gisteren deed hij dat inderdaad goed, dat moet hij volhouden.

23 oktober 2019 om 13:04

@linkerbaan precies. Viel dus niet alleen mijzelf op, haha.

23 oktober 2019 om 12:23

Dit gevoel heb ik ook. Doet hij er vaak laatste tijd. Kan hij alleen maar even leren. Want de timing gaat niet helemaal goed. Voor de rest niet ontevreden over hem.

De Ligt deed het gisteren helemaal niet zo slecht. Hij oogde juist wel iets rustiger aan de bal. Met de tijd gaat dat wel goed komen met zn eigen spel maar de foutjes zullen vrees ik wel blijven want hij heeft gewoon een nogal lompe bouw. En dat helpt niet tegen rappe bewegelijke aanvallers.

23 oktober 2019 om 11:41

De Ligt heeft nog geen enkele officiële wedstrijd verloren, dus nog niks aan de hand. Zijn fouten zijn nog niet fataal geweest, basta.

23 oktober 2019 om 11:42

Bij Juventus!

De Ligt heeft bijna al bijna een half jaar lang elke wedstrijd een moment waar hij direct of indirect bij een tegengoal betrokken is. dit moet echt uit zijn spel want het duurt nu wel erg lang zijn vormcrisis. het was bij Ajax een geweldige verdediger maar bij Juve begin je weer op nul en dan moet je het wel laten zien en dit soort fouten kan je niet structureel blijven maken in de top want dan beland je op de bank of tribune

Een winnaar als Ronaldo oogt niet nerveus. Heb ik nooit bij hem gezien. Zelfs niet in zijn eerste seizoen bij United. Was gewoon zo confident en kalm, bij zijn debuut al

Altijd maar over de ligt. Er zijn nog meer giede verdedigers in het buitenland zoals Duitsland en Engeland, die wekelijks presteren . Maar men forceert maar dat hij het moet maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Lazio00
13.Napoli00
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
M. AllegriUnknown
F. IsraelKeeper
M. PerinKeeper
L. BonucciVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

159 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Toen ik zo oud was als Matthijs de Ligt, speelde ik nog in de Serie C’

Andrea Barzagli ziet Matthijs de Ligt op termijn uitgroeien tot de beste verdediger ter wereld. De 40-jarige voormalig verdediger van Juventus houdt de ontwikkeling van zijn 21-jarige opvolger scherp in de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren