Matthijs de Ligt ‘opnieuw een flop’: ‘Een klein foutje met grote gevolgen’

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Juventus had dinsdagavond in eigen stadion de nodige moeite met Lokomotiv Moskou. De Russische club werd in het derde groepsduel van de Champions League uiteindelijk met 2-1 verslagen, door een dubbelslag van Paulo Dybala in het laatste kwartier. Matthijs de Ligt hoorde volgens de beoordelingen van de Italiaanse media niet bij de uitblinkers aan de zijde van la Vecchia Signora.

Eurosport en het Italiaanse Goal beoordelen De Ligt allebei met een 5,5. “Een klein foutje, dat uiteindelijk grote gevolgen had. Hij zat mis bij een kopduel en dat leidde uiteindelijk tot de openingstreffer van Aleksei Miranchuk”, schrijft Eurosport. Calciomercato grijpt dezelfde reden aan om De Ligt een 5 te geven en noemt hem ‘opnieuw een flop’. “Hij gaat het duel aan, raakte de bal niet eens en de aanloop naar de 0-1 is geboren.”

OA Sport geeft De Ligt met een 6 wel een voldoende. “De Nederlander miste niet al teveel en toonde zijn fysieke kracht in de duels met Eder. Verder had hij niet al teveel te doen”, zo luidt de motivatie. Van het Italiaanse FOX Sports krijgt De Ligt hetzelfde cijfer, terwijl hij van de Corriere della Sera een 5,5 krijgt toebedeeld. “Het heeft allemaal tijd nodig, misschien een langere periode. De eerste die een gevaarlijke aanval van de Russen probeerde te stoppen, was De Ligt. Zijn sprong en timing was niet goed genoeg.”

Ook van Tuttomercatoweb krijgt De Ligt de kleinst mogelijke voldoende. Overigens komt Leonardo Bonucci, die samen met de Oranje-international het hart van de defensie vormde, er ook niet best vanaf. De Italiaan wordt door FOX Sports tot de slechtste spelers van de wedstrijd gerekend met een 5,5. “Niet accuraat, niet doortastend, het was niet de avond van Bonucci. Een wedstrijd om snel te vergeten”, stelt men. Van Eurosport, Calciomercato en de Corriere della Sera krijgt Bonucci een 5, terwijl de andere media hem niet hoger geven dan een 5,5.


Poll

Ben jij het eens met deze kritiek?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Jammer dat de Ligt nog geen succes is bij zijn nieuwe club. Maar wat niet is kan nog komen.

23 oktober 2019 om 08:37

De Ligt staat gewoon wekelijks opgesteld als vervanger van Chiellini, waar Sarri ook andere keuzes had kunnen maken voor de LCV- positie. Hij doet het gewoon prima op die plek, heeft af en toe een foutje, maar komt steeds meer in zijn spel. Het is maar waar je de lat legt en wat je ziet als een fout. Elke verdediger verlies wel eens een kopduel op het middenveld, hoort erbij. Al was er niet eens sprake van het verliezen van een kopduel. Ook de Lokomotiv-aanvaller miste de bal, blijkbaar zat er een zwabber aan. Gek genoeg wordt het zoals gisteren meteen als fout omschreven. Kwestie van perceptie. Verder deed hij gisteren weinig verkeerd, speelde hij een degelijke pot en was hij niet de minste verdediger aan Juve-zijde. Als nieuweling en jonge verdediger doet hij het momenteel naar of misschien zelfs boven verwachting prima bij zijn nieuwe club in een ander land, zeker nadat hij plotseling voor de leeuwen werd gegooid. Om hem nog geen succes te noemen vind ik zwaar overdreven. Als dat zo was, dan had Sarri hem allang vervangen als basisspeler in grote wedstrijden.

23 oktober 2019 om 10:14

Volgens mij kan die de Ligt het nooit goed doen in de Italiaanse media. Ik vind dat ze altijd heel erg kunnen overdrijven in negatieve zin. Waar ze in Spanje juist overdrijven in positieve zin bij Frenkie.

23 oktober 2019 om 11:53

Precies, de Ligt wordt steeds weg gezet als de reden dat er van alles fout gaat bij Juventus. Maakt niet uit of het aanvallend of verdedigend is. Doet de rechts buiten iets fout. Fout van de Ligt. Echt te bizar voor woorden. Aan het begin waren er zeker momenten dat het een fout was van de Ligt. Maar ik heb de goal tegen Juventus gisteren terug gezien. En Bonucci laat zich kinderlijk eenvoudig weg zetten. De ligt is niet eens in de buurt. Maar uiteraard was dat wederom een fout van de Ligt. Beetje vermoeiend wel.

23 oktober 2019 om 12:56

Vraag me af in hoeverre het de Italiaanse media is. Als je het stuk leest zie je de beoordeling van De Ligt prominent naar voren komen. Dat de media het optreden van Benutci nog slechter beoordeeld wordt. Maar door in de 95% van het stuk de negative punten over De Ligt te benoemen raakt dat ondergesneeuwd. Tja, dan beïnvloed je de perceptie van mensen nogal.

Tja, als je zo duur bent sta je zo erg in de spotlights dat dit soort miniscule dingen opgeblazen worden. Logisch, maar wel overdreven. Bij die tegengoal gaat het halve elftal de fout in, de Ligt nog het minst. Verder speelde hij eigenlijk een prima pot.

23 oktober 2019 om 09:01

Dat en voornamelijk hoe hij is binnengekomen. Allemaal gedoe ook met zijn contractonderhandelingen, duurste speler na Ronaldo etc. Heel anders dan hoe t toen bij frenkie ging. Juist die moeilijke onderhandelingen en gezeik eromheen zorgen er wat mij betreft voor dat hij niets goeds kan doen. Dit itt tot bijvoorbeeld frenkie, die werd met minder gedoe aangekocht, kwam een dag eerder trainen en heeft vervolgens vanaf dag 1 de media achter zich gehad. Hoe anders is dat bij de ligt, en frenkie de jong kostte meer!

23 oktober 2019 om 09:36

En dat ligt volgens nou dus allemaal aan De Ligt zelf? Frenkie wist al waar hij heen wilde. Alleen Barcelona. Dat maakt het een stuk makkelijker. Het is echt totaal niet te vergelijken. De Ligt had meer keuze, omdat hij er meer open in stond.

23 oktober 2019 om 11:55

Zeg ik dat dan? Ik denk dat de ligt een stem heeft maar dat het voornamelijk met zijn zaakwaarnemer en diens spelletjes te maken heeft, hoe anders ging het bij frenkie.. door al dit gedoe kan de ligt bijna niets goeds doen, speelde namelijk wederom een prima pot.

23 oktober 2019 om 12:11

Het een sluit het ander toch niet uit? Ik denk ook wel dat het voor De Ligt fijner en rustiger binnenkomen en wennen zou zijn als hij al aan het begin van de transferperiode zekerheid had.

23 oktober 2019 om 11:27

Kijk eens wat de keeper doet bij het eerste schot, duikt naar links en gaat dan met de armen naar rechts terwijl het schot recht op hem is. Echt van de zotte om De Ligt de schuld te geven.

23 oktober 2019 om 13:28

Klopt. De Ligt koos er in de wedstrijd vaker voor een lange bal door te laten schieten. Dat lijkt mij afgesproken. Hier wel een misrekening natuurlijk met Miranchuk en Joao Mario achter Eder. Wel hele dure gevolgen. Maar mijn inziens vooral omdat Bonucci niet kordaat optreedt en Cuardado te ver knijpt. Sandro had de lopende man moeten hebben, dan had Joao Mario niet zo vrij door kunnen gaan op Szczesny.

23 oktober 2019 om 14:34

Zo duur zijn die gevolgen nou ook weer niet. Het bleef beperkt tot een tegendoelpunt in een gewonnen wedstrijd.

Ja, de Ligt is speelt nog niet zoals hij kan. Maar het word hem alleen maar moeilijker gemaakt door iedere wedstrijd te benadrukken dat ie weer fouten heeft gemaakt. Ja hij ging hier onder de bal door, iets dat de Ligt bij Ajax nooit overkwam. Maar er staan nog 3 verdedigers achter. Worden zij dan ook zo slecht beoordeeld?

Oei oei oei, daar gaan we weer. Heeft Matthijs eigenlijk al een voldoende gekregen van de media? We gaan richting de helft van het seizoen. Dat is de periode dat ver geevalueerd gaat worden en vrees dat Matthijs er niet goed vanaf zal komen. Ik vond hem zelf niet eens zo slecht spelen hoor. Maar je gaat nu elke wedstrijd ervoor zitten welke fout hij nu weer zal maken. Dit keer gaat het goed fout en dan heeft hij het geluk dat ik de meeste wedstrijden het nog maar net goed gaat of met niet al te grote gevolgen. Hij werd al eens eerder de " serie-blunderaar" genoemd. Hij bevestigd hetbtoch wel steeds weer he. Jammer

23 oktober 2019 om 08:39

Jij hecht wel wat veel waarde aan wat de media. Uiteindelijk is het de coach die hem beoordeeld en als hij tevreden is lijkt het me niet echt relevant wat de media schrijft. Die bewijzen ook nu weer geen objectieve kijk te hebben. Dat kleine foutje gisteren was zeker geen directe aanleiding voor de goal. Daarna gingen er namelijk nog wat spelers in de fout. Verder speelde hij een prima wedstrijd.

23 oktober 2019 om 09:05

Behoorlijk sneu dat je voor een wedstrijd gaat zitten om te kijken wat diegene fout gaat doen... je kunt dan beter gewoon lekker van de wedstrijd genieten denk ik zo. Richting de helft van het seizoen? we zijn net anderhalf maand competitief onderweg.. man man. De Ligt komt er wel hij is dan ook pas 20 jaar lukt het niet bij Juventus dan wel via omweg elders, maar de media houdt er van alles op te blazen en vaak richting het negatieve te gaan. De Ligt speelde gisteren gewoon een prima pot, de tegengoal van Moskou dat kon je iedereen wel toewijzen daar ging alles fout wat fout kon gaan.

23 oktober 2019 om 09:34

Tuurlijk ga ik niet zitten wachten op die fout van hem. Bedoel meer te zeggen dat hij soms degelijk aan het spelen is, en dat je dan in je achterhoofd heb dat die blunder er sowieso gaat komen. Altijd wel weer op een gekke manier betrokken bij een tegendoelpunt

23 oktober 2019 om 10:10

Dit is 3 tot 4 situaties voordat de goal valt. Als die goal niet valt, ga je deze fout dan ook overal aankaarten als bewijs dat De Ligt niet goed genoeg is?

23 oktober 2019 om 09:15

@rossellinira lekker boeiend die media, zolang je een nuchtere coach hebt.die coach ziet wel wat hij allemaal goed doet, natuurlijk ook zn foutjes, maar als je Sarri hoort praten was dat ingecalculeerd. Ze wilden hem rustig brengen, wat door blessures niet mogelijk was. Sarri zit niet met een notitieboekje te wachten op foutjes zoals de media wel doet. Wat dat betreft heeft De Ligt een prima keuze gemaakt

23 oktober 2019 om 09:17

'richting de helft van het seizoen'? De italiaanse competitie is op 20%, de Champions League op een kwart...

23 oktober 2019 om 09:37

Ach, als iedereen mag roepen dat hij "pas" 20 jaar oud is, "superjong" of "supertalent", dan mag ik nu al best roepen dat we richting de helft van het seizoen gaan.

23 oktober 2019 om 09:52

Nee? Want mensen die dat roepen hebben gelijk - hij IS pas 20 jaar, hij IS superjong. Wat jij zegt is complete onzin.

Deze cijferbeoordelingen zijn pas interessant, wanneer de cijfers voor alle Juventus spelers erbij staan weergegeven als vergelijkingsmateriaal. Op deze manier zegt me helemaal niks. Zijn deze cijfer goed, matig of slecht afgezet tegen zijn ploeggenoten? Wat is het gemiddelde cijfer?

Om de tegengoal op het conto van de Ligt te zetten gast me iets te ver. Ze lopen van Juve met 3 tegen 2 van Moskou. Daarnaast gaat Bonucci er ook al een natte krant in. Vind dit dus wel iets te makkelijk!

23 oktober 2019 om 08:51

Als hij dat duel weer niet was aangegaan dan was het weer weer zeiken over het feit dat hij er niet was. Gelukkig stonden er maar drie spelers van Juventus achter hem. Waarbij de speler rechts (vanaf de keeper gezien) zich heel kinderlijk eenvoudig laat uitspelen. Dat vind ik nog veel erger dan een bal die over De Ligt valt(natuurlijk kan je je afvragen of hij daar moet komen). Maarja De Ligt kostte een paar knaken en dus mag/moet je blijkbaar alles op hem afschuiven.

23 oktober 2019 om 14:38

Verder is het sowieso nogal overdreven. De Ligt is natuurlijk niet bepaald in vorm, maar men doet net alsof die verdediging vorig jaar zo weergaloos was, terwijl het toen ook al stond te schutteren. Bonucci speelt nou ook niet bepaald de pannen van het dak. Vorig jaar al helemaal niet en ook dit seizoen mag je van zo'n ervaren verdediger veel meer verwachten. De Ligt is op dit moment een makkelijker doelwit en daar zal hij mee om moeten gaan. Als hij dat kan, zal hij er alleen maar sterker uit komen.

De ligt speelde een prima wedstrijd. Dat zelfde geldt voor bonnuci. De enige die echt waardeloos was maar waar je natuurlijk niks over hoort was Ronaldo. Die heeft werkelijk geen bal fatsoenlijk geraakt. De beste man van het veld was toch overduidelijk cuardado.

23 oktober 2019 om 08:47

Hij is de best betaalde speler van Juventus na C.Ronaldo, dan mag men echt wat van je verwachten hoor! Je ziet dat Bonnuci ongeveer hetzelfde cijfer krijgt toebedeeld. Ronaldo heeft zoveel krediet opgebouwd dat men niet gaat klagen als hij waardeloos speelt. Matthijs moet in dat opzicht nog héél veel bewijzen en hij maakt tot nu toe iedere wedstrijd wel een fout die hij bij Ajax niet maakte. Als je zo slécht timed is het niet meer dan logisch dat je zo een cijfer krijgt als verdediger. Al vind ik wat Bonnuci deed nog slechter, wat een domme actie.

23 oktober 2019 om 09:03

Je mag meer verwachten van een jongen van 20, die voor het eerst in een andere (voetbal)cultuur in een nieuw land een cruciale positie in het elftal over moet nemen van één van de al jaren sterkhouders en leiders van het elftal? Alleen maar een torenhoge verwachtingen baseren op zijn salaris, omdat hij na Ronaldo de best betaalde speler in de selectie is? Poeh, wat een onrealistisch hoog verwachtingspatroon houdt jij er op na zeg. Uiteraard moet hij nog heel wat bewijzen, hij zit er dan ook nog pas een maandje of vijf. Dat is logisch. Maar hij bewijst nu al zijn grote potentie als piepjonge verdediger, die zich niet zo snel uit het lood laat slaan en stoïcijns doorzet. Dat op zich is al knap. Dat gezeur over een hoge bal missen ook weer, de aanvaller miste ook. Zal wel een rare zwabber aan de baan van het schot hebben gezeten. Dat er toevallig een doelpunt uit ontstond is lullig, maar hoe de rest van de verdediging vervolgens liep te schutteren was pas lullig.

23 oktober 2019 om 09:34

"alleen maar een torenhoge verwachtingen basseren op zijn salaris, omdat hij na Ronaldo de best betaalde speler in de selectie is? Poeh, wat een onrealistisch hoog verwachtingspatroon houdt jij er op na zeg"dat is juist realistisch en al helemaal niet alleen 'jij' als in 'zijn mening'. Het is werkelijk altijd al zo geweest, in elke branch, dat er het meest wordt verwacht van degene die het meest verdient.dat jij dat niet eerlijk vind is een compleet anders verhaal. Daarom wordt er ook terecht opgemerkt dat dit niet zo werd uitgelicht als de Ligt voor 15 miljoen naar Juventus was gegaan.

23 oktober 2019 om 09:44

@buitenspelvalJe geeft zelf al aan dat men hem een torenhoog salaris geeft dus dan is het toch niet gek dat ze dat alleen maar doen omdat ze, net zoals zijn salaris, een torenhoog verwachtingspatroon van hem hebben. Dat loopt evenredig met elkaar. Want we kunnen wel concluderen dat ieder ander die op die plek had gestaan het niet minder had kunnen doen. En mocht je het zijn vergeten, hij heeft dat salaris zelf ge-eist waardoor Barça is afgehaakt. Dus blijkbaar vond hij zelf ook dat hij waard is. Hij kan dan wel.blijven roepen dat hij supergoed speelt voor zijn gevoel, maar dat laat zien dat hij totaal geen realisrisch zelfbeeld heeft. Kan je hem ook niet kwalijk nemen, mensen hebben hen op een te hoge voet geplaatst afgelopen jaren.

23 oktober 2019 om 10:17

Of dat altijd al zo is geweest is dat degene met een hoog salaris ook hoge verwachtingen schept is weinig relevant in de context van mijn reactie. De vraag of ik het eerlijk vind of niet, is niet echt de strekking van mijn reactie. Mijn punt is, dat hij nog héél jong is, in een compleet andere (voetbal) cultuur zijn draai nog moet vinden, het de bedoeling was om hem langzaam te brengen als opvolger van Bonucci of Chiellini en hij het gewoon naar omstandigheden prima doet. Mijn punt is, dat hem enkel beoordelen op zijn salaris en daar je verwachtingen op baseren, erg kortzichtig is en zelfs kort door de bocht. Als men dat als enige maatstaf voor beoordeling neemt, dan kun je dat bijna omschrijven als scorebordjournalisiek. Het gaat erom hem op basis van ontwikkeling, progressie en potentie in de praktijk te beoordelen, met alle aspecten die in zijn voor- of nadeel spreken hoe hij zich profileert in- en naast het veld. De Ligt manifesteert zich gezien alle omstandigheden én jonge leeftijd gewoon goed en maakt grote stappen. Zijn potentie staat buiten kijf en tot op heden maakt hij zijn transfersom in deze fase van zijn acclimatiseringsproces meer dan waar. Mensen die alleen naar de transfersom en zijn salaris kijken en daar hun verwachtingen op stoelen, zijn naar mijn mening erg kortzichtig. Voetballers zijn geen automaten, waar je een eurootje ingooit en krijgt wat je wilt. De Ligt is een piepjong talent, geen ervaren Ronaldo. De bedragen die met zijn overgang zijn gemoeid zijn hoog, maar ook zeker niet onrealistisch hoog. De Ligt is gehaald als immens talent met de torenhoge verwachting, dat hij op termijn uit zal gaan groeien tot één van de werelds beste verdedigers. Daar is zijn transfersom en salaris op gebaseerd. Wat hij nu op dit moment als 20-jarige al laat zien is sec gezien naar alle omstandigheden al best indrukwekkend te noemen naar mijn idee. Hij staat er toch maar weer gewoon.

23 oktober 2019 om 10:37

Dus jij wil zeggen dat wanneer jij nieuw in een bedrijf komt en men weet dat jij 1 van de best betaalde speler bent, ze niet raar opkijken als je minder leverd dan degene die daar al jaren presteren? Snap niet waarom men zo voorzichtig omgaat met voetballers terwijl ze bakken met geld verdienen. Dan mag je zeker kritisch zijn! Volgende x als jij niet presteert op je werk of niet aan de verwachtingen voldoet moet je even tegen je baas zeggen dat hij niet zo een onrealistische verwachtingspatroon moet hebben op basis van je hoge salaris. Kijken hoe dat uitpakt

23 oktober 2019 om 10:58

Nee, dat wil ik niet zeggen. Hoe de buitenwereld er naar zal kijken is minder belangrijk dan wat de leiding, die je gehaald heeft als realistisch verwachtingspatroon heeft gesteld. De Ligt is duidelijk gehaald op basis van zijn potentie en talent, als leider van de verdediging op termijn. Niet als werknemer waarvan verwacht wordt, dat hij er gelijk staat als routenier en sterkhouder van de defensie. Op basis van dat verwachtingspatroon heeft de leiding van Juventus flink in hem geïnvesteerd. De bedoeling was om hem als ‘junior’ langzaam zijn weg in de ‘organisatie’ te laten vinden, achter de huidige werknemers Chiellini en Bonucci. De rol die hij zou hebben was duidelijk. Ware het niet dat de blessure van Chiellini roet in het eten gooide en hij er gelijk moest staan. Zijn ‘baas’ heeft niet hetzelfde verwachtingspatroon als de idealistische versie, die de buitenwereld er op na houdt. Er werd niet verwacht, dat hij gelijk zou presteren als een ervaren Chiellini. De Ligt presteert feitelijk al boven het verwachtingspatroon wat vooraf werd bedacht door zijn bazen, die zijn salaris baseerde op wat zij in de toekomst van hem verwachtte. Het is verder voor mij ook geen probleem, dat er kritisch naar zijn prestaties gekeken wordt, alleen mag dat best wel op basis van realisme naar omstandigheden gebeuren. Al met al vind ik zelf dat de Ligt het prima doet. Wanneer Chiellini weer inzetbaar is, dan zal de Ligt waarschijnlijk weer even pas op de plaats maken en gaat alles weer volgens het verwachtingspatroon zoals dat met het langzaam brengen vooraf ook de bedoeling was.

Het is jammer om te zien dat de ligt zich hier niet met de opbouw mag bemoeien maar als laatste man moet fungeren. In Italië is het niet indribbelen en ver van je goal willen spelen. Had lekker voor Barça gekozen dan had je een mooie schakel met Frenkie en had je net als Frenkie busquets, Pique uit de basis gespeeld!

23 oktober 2019 om 08:50

Helemaal mee eens, hij heeft niet gekozen voor de club waar hij zijn kwaliteiten beter kon gebruiken en blijf het zonde vinden. Mja, misschien heeft de Ligt er een andere visie op en wil hij andere kwaliteiten ontwikkelen.

23 oktober 2019 om 09:20

Roerend mee eens. Hij staat er puur in om de ballen weg te rossen, terwijl zijn grootste kracht is om counters onschadelijk te maken rond de middenlijn. Dat is van absurd hoog niveau, maar Juventus komt bijna nooit in die situatie. Het lijkt mij allemaal maar saai.

Tja, als je kijkt naar wat iemand fout doet. Dan zal iemand bij zo'n 100 acties per wedstrijd, balbezit of poging bal veroveren inderdaad wel wat dingen beter kunnen doen. Wie zoekt zal vinden, niet zo'n kunst. de Ligt speelt in mijn optiek prima en degelijk, kan hij beter? Ja zeker. Maar Messi en Ronaldo kunnen ook meer scoren, minder fouten maken en minder balverlies lijden.

23 oktober 2019 om 14:43

Hij is gewoon een makkelijk slachtoffer op dit moment. Hij is nog erg jong, al erg duur en hij is geen typisch Italiaanse verdediger. Als je dan ietwat een valse start hebt en de vorm ook nog niet hebt gevonden, weet je dat je je daar overheen moet zetten. Bonucci speelt ook nou niet bepaald de pannen van het dak, maar heeft simpelweg meer krediet verdiend door de jaren en word gezien als de ervaren man. Het is alleen jammer, want ik denk dat De Ligt bij Barcelona, PSG of Manchester City veel meer krediet had gehad. Bovendien past z'n speelstijl daar veel beter bij.

Pff wordt je zo moe van.. na Dybala en misschien Pjanic was de Ligt de beste aan de kant van Juve.. zat er veel tussen, kwam nu ook meer op. Men vergeet dat hij op een gegeven doordekte tot het strafschopgebied van de tegenpartij en dat duel won. Hij duikt op de middellijn onder de bal door, ook zijn man. Andere maken daarna ergere fouten maar De Ligt krijgt een slecht cijfer..

Überhaupt zijn deze cijferbeoordelingen puur om likes te scoren en/of reacties uit te lokken, verder zijn ze kansloos. Italiaanse voetbalvolgers; zijn dit gerenommeerde kranten of is VZ weer op diepgaand onderzoek uit gegaan in de meest kleine, gure kranten om maar wat onvoldoendes te vinden?

23 oktober 2019 om 10:32

Soms gebruiken ze een bron die amper te vinden is of een hele kleine groep lezers.. zolang ze maar negatief zijn

23 oktober 2019 om 10:34

Precies Giorgio!

Je kan de Ligt misschien verwijten dat het duel verloor, maar wat Bonucci daarna doet slaat helemaal nergens op. Daardoor krijg je de tegengoal en niet door de misser van de Ligt. Gewoon goed uitgespeeld en heeeeel slap van Bonucci hoe hij vervolgens het duel aangaat. Of eigenlijk totaal niet aangaat....

Na dat je Demiral tegen Frankrijk hebt gezien als trainer lijkt me toch wel dat je hem een keer een paar wedstrijden gaat opstellen achter elkaar. Beetje krom van Sarri. Want momenteel speelt de Ligt alleen door zijn prijskaartje. De Ligt moet gewoon rustig gebracht worden.

23 oktober 2019 om 13:15

Demiral kreeg de kans maar viel toen ook Door de mand. Wellicht dat je dat bent vergeten.

Wel bijzonder om de Ligt bij elk doelpunt de schuld te geven. Italianen zijn kleine mannekes maar kunnen wel enorm overdrijven. Hij komt steeds beter in zijn spel ondanks ik het jammer vind dat hij naar die Italiaanse competitie is gegaan. Had hem liever naar Barcelona zijn gaan dan was hij nu ook de ster van het veld geweest. Italië is dan wel het land waar verdedigen nummer 1 is en dat komt dan wel van pas voor de Ligt om ervan te leren. Maar wat ze daar allemaal over hem schrijven is grote klets met net een voldoende. De aankomende maand(en) is nu al bekend dat hij een 5 of 5,5 scoort want meer eer is er voor hem niet te behalen in die ogen van journalisten of zijn het de mannen die nooit een bal geraakt hebben.

Ff serieus.... De ligt verliest op de middenlijn een kopduel en krijgt dan de schuld van de tegengoal.... Lekker logisch maarnietheus

Ik snap dat je moet aanpassen bij juventus en hij is nog jong maar hij speelt nu al een aantal westrijden plus voorbereidingen en hij maakt nu wel meer en meer fouten het begint een optelsom te worden dus ik snap de kritiek wel ergens. Bij ajax speelde ze een totaal andere spel en waren er minder fysieke, snelle spitsen waar hij tegen moest spelen.

Ach kom op, moet Matthijs het boetekleed aan trekken omdat hij een lucht duel verkeerd inschat rond de middencirkel. De rest heeft 5 seconden met 4 spelers om het te corrigeren en gaan allemaal in de fout. Het duurt gewoon vaak een half tot een jaar om comfortabel te voelen in de speelwijze van Sarri dus ze gaan zeker nog hun fouten maken.

23 oktober 2019 om 14:47

Ik ben het in principe met je eens hoor, maar die Italianen verwachten dat De Ligt zo gepositioneerd staat dat hij niet in zo'n kopduel komt. Het is natuurlijk wel zo dat je als centrale verdediger direct uitgeschakeld bent als je een kopduel verliest op de middencirkel. Ik vind hem allereerst gewoon niet bij Juventus passen van wat ik allemaal gezien heb en bovendien is hij een veel te makkelijk doelwit. Bonucci speelt bijvoorbeeld niet veel beter maar wordt nu buiten schot gehouden. Als Chiellini weer terug is, zal Bonucci weer het slachtoffer worden van kritiek.

23 oktober 2019 om 15:50

Dat is ook zo omdat hij niet Italiaans is. In Italie verwachten ze dat als je van buiten af komt je er meteen staat, dan word het sneller door de vingers gezien bij een Bonucci met zijn staat van dienst, maar dan nog vind ik t een grote grap. Cuadrado mag snel zijn, maar kan helemaal niet verdedigen vind dat een rare wingback zeker als je Cancelo had.

Op een gegeven moment gaan al die jongens in de kleedkamer zich toch afvragen waarom hij na Ronaldo het meest betaald krijgt. Past niet echt met dat ja maar hij moet wennen. Speelde overigens best ok gisteren toch? Alleen dat terugsjokken bij detegengoal was wat slapjes..

23 oktober 2019 om 21:49

Het draait toch vooral om krediet. In de wedstrijden dat Ronaldo niet scoort is hij min of meer nutteloos, maar hem zullen ze niet zo snel bekritiseren omdat hij krediet heeft. Voor Bonucci geldt dat nog veel meer. Die speelt helemaal niet zoveel beter dan De Ligt, maar heeft meer krediet opgebouwd en ontkomt daardoor aan kritiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

127 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hooguit deel van publiek dat me afschreef: ‘Hij is toch geen Ajax-niveau?’’

Ajax betaalde afgelopen zomer miljoenen om Edson Álvarez in te lijven als beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. Voorlopig is het echter Joël Veltman die de plek naast Daley Blind inneemt,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren