Feyenoorder ondergaat ‘rituele slachting’: ‘Het mes schraapte zijn adamsappel’

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Sjoerd Mossou constateert dat Marcos Senesi ongekend hard is aangepakt door analisten de afgelopen dagen. De verdediger van Feyenoord maakte afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (1-1) een matige indruk, aanleiding voor veel analytici om de aankoop te fileren. Mossou zag eveneens dat Senesi het moeilijk had, 'een beetje zoals Matthijs de Ligt in zijn eerste maanden bij Juventus'.

De 'rituele slachting' van Senesi op televisie was snel begonnen, zo schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Bij FOX Sports zat Kenneth Perez zo spottend te grijnzen, dat zijn mondhoeken haast voorbij zijn oren krulden. Mario Been liet hoofdschuddend fragmentjes zien van wat de voetballer allemaal fout deed. Het hardop schaterlachen kon elk moment beginnen.'

Kenneth Perez is geschokt door Feyenoorder: ‘Jezus, het hield niet over’

Lees artikel

'Rafael van der Vaart zei dat hij hevig verlangde naar Eric Botteghin. Johan Derksen vond Senesi maar een 'Jan Doedel', wat een mooi woord is, bijna net zo mooi als 'oelewapper'", somt Mossou op. Hij stelt dat Senesi in een wereld terecht is gekomen vol 'regen, wind en cynisme', bij een elftal zonder sturing en in een medialandschap zonder rem.

Mossou geeft aan dat ook het prijskaartje van ongeveer zes miljoen euro de 22-jarige verdediger nog wel even zal achtervolgen. "En toen hij een bal over de zijlijn speelde, en daarna nog eentje, schraapte in de studio's het fileermes langs zijn adamsappel. Senesi hoefde het niet eens te verstaan. Al die smalende gezichten vertelden al genoeg", aldus de columnist.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door redbaron)

Haha, heel sterk geschreven en nog de spijker op de kop ook. Met zo'n prijskaartje bij een dolend Feyenoord terecht komen, dan wordt er verwacht dat je wel even orde op zaken komt stellen. Doe je dat niet, dan staat elke halve analist in de rij om over je heen te zeiken zodat ze zichzelf de volgende ochtend in de krant terug kunnen zien en zich op hun borst kunnen kloppen. Geef die jongen gewoon wat tijd joh.

23 oktober 2019 om 09:35

Ik ben het grotendeels eens met het punt wat Sjoerd Mossou maakt, maar 'heel sterk geschreven' kan ik me totaal niet in vinden. Die gast heeft gewoon twee dagen (!) gechilld achter zn computer en gisteravond wat VZ-comments ff omgevormd in schromelijk overdreven metaforen. Lekker makkelijk, eerst wachten tot de populaire mening helemaal is uitgekauwd en dat vervolgens in je columnpje gooien. Lekker halfslachtig op de bres springen voor iemand terwijl alle kritiek zo goed als was uitgedoofd.

23 oktober 2019 om 10:36

Was de azijn lekker vanochtend? Het is toch gewoon mooi om te zien dat iemand op dergelijke wijze een andere mening laat horen in een discussie die blijkbaar heel voetballend Nederland bezig houdt. Ik vind het wel verfrissend in plaats van de hele dag hetzelfde aanhoren van dezelfde mensen. Een keer niet iemand die andere analisten napraat om te laten zien dat ook hij er verstand van heeft en zijn plasje over de discussie wil doen. Ik kan hiervan genieten, maar je kunt natuurlijk ook in alles het negatieve zien.

23 oktober 2019 om 11:58

Jij noemt het een andere mening, ik zie gewoon de uitgekauwde mening die hier al twee dagen heerst, maar dan aangedikt met enorm overdreven metaforen. Jij vindt het verfrissend, ik vind het juist papegaaien van een populaire mening, terwijl hij toen de discussie daadwerkelijk liep hij niks van zich heeft laten horen. Was sterker geweest als hij op eigen houtje zich in de discussie had gemengd met zijn eigen standpunt, dit is slappe hap.

Ik heb de wedstrijd afgelopen weekend gezien, en ik wist niet wat ik zag. Ik herkende Senesi amper meer. Was in Argentinië écht een goede verdediger. Ik las ook de vergelijking met Magallan, maar die gaat niet op. In Argentinië wisten ze allang dat hij er niet zo veel van kon. Lisandro, Senesi en Quarta waren de toekomstige verdedigers van het nationale team. Lisandro werd vaak te klein geacht voor het centrum dus ging de voorkeur naar de laatste 2 uit. Geef Senesi dus wat tijd, voetballen kan hij echt wel. Ik hoop alleen voor hem dat hij niet de verkeerde club heeft uitgekozen...

23 oktober 2019 om 09:17

Toch zegt het toch ook wel iets dat Ajax niet Senesi gehaald maar Martinez. Ten tijde van de koop van Martinez was Senesi ook nog op de markt. De transfersom is nagenoeg gelijk. Blijkbaar vonden de scouts van Ajax ondanks zijn lengte Senesi niet beter dan Martinez. Ik kan ze van wat ik tot nu toe gezien heb geen ongelijk geven.

23 oktober 2019 om 14:15

Of Ajax zocht iets anders in een verdediger. iets wat senesi minder had dan martinez. Het zijn namelijk geen identieke spelers die exact even goed zijn. Martinez kan bijv ook als Cvm en vgm kan Senesi dat niet.

Goed verwoord. Er is een ware heksenjacht aan de gang tegen Senesi. We zijn in Nederland goed in het ophemelen van spelers na een paar potjes, maar dat geldt ook voor het volledig met de grond gelijk maken van spelers. Ik focus me op zijn behaalde statistieken van de afgelopen jaren en die vertellen mij dat deze jongen echt wel over veel kwaliteit beschikt. Ga d'r maar eens aan staan. Je bent net 4 weken in het regenachtige Nederland, je bent 10.000 kilometer van huis verwijderd, voelt aan alles de negatieve sfeer die er rond deze club hangt, komt in een wankelend elftal met een Portugees naast je die overal mislukt is, 2 backs die alleen maar willen aanvallen, middenvelderz die bijzonder slecht omschakelen. Nee, die jongen is echt in een gespreid bed beland!

23 oktober 2019 om 09:34

misschien had hij dan zelf ook even zijn huiswerk moeten doen en nee zeggen tegen deze clubwant hij wist dat het 10.000 km verderop was, het klimaat in Nederland verandert maar het blijft regenachtig, en het elftal al een tijdje wankelend bezig is.ik vind dat er best wat van hem verwacht mag worden, in ieder geval meer dan hij tot nu toe laat zien.

23 oktober 2019 om 09:53

Juweel, met deze gegevens in het achterhoofd probeert repuiztav te zeggen dat we hem even de tijd mogen geven om te wennen.

Johan Derksen vond Senesi maar een 'jan Doedel', wat een mooi woord is, bijna net zo mooi als 'oelewapper'",dank je....overigens, net als bij de Ligt, geef zo'n jongen gewoon even tijd. Eerste paar weken van Neres bij Ajax waren ook niet al te best en zo zijn er veel voetballers die even tijd nodig hebben. Een speler moet ook een beetje vertrouwen hebben en krijgen, die komt in een slecht draaiend elftal en daar wordt ineens van verwacht dat hij het allemaal in een keer goed maakt.

23 oktober 2019 om 09:11

De vergelijking met de ligt vind ik onbegrijpelijk. De Ligt stond er op 16 jarige leeftijd gewoon meteen. Dat hij daarna wat foutjes maakte was inderdaad aan zijn leeftijd te wijten. Die Senesi staat er gewoon niet meteen, en dat is vaak al een slecht teken. Bovendien is hij 21 en heeft hij al de nodige ervaring in Argentinië opgedaan. Het is geen Neres die nauwelijks 10 wedstrijden op het hoogste niveau had gespeeld, en vervolgens voor 15 miljoen werd opgehaald.

23 oktober 2019 om 09:26

Sowieso vind ik het vergelijken van situaties van spelers irrelevant. Ieder persoon is anders. En ieder persoon gaat weer anders om met bepaalde situaties.

23 oktober 2019 om 09:37

Maar het is wel een jongen die voor het eerst van zijn leven in een totaal andere cultuur op een totaal ander continent woont, werkt en leeft. De ene persoon past zich gewoon wat sneller aan dan de ander. Voetballers zijn net mensen. Ik vind ook dat Feyenoord niet goed met die jongen is omgegaan. Volgens mij wen je juist sneller door gewoon te spelen. Niet dit langzame en laffe gedoe met een eerste basisplaats pas na drie maanden.

23 oktober 2019 om 11:23

@scotsmanDat vind ik lastig in te vullen hoor. Soms is in de winter komen ook top, omdat je er dan pas in het volgende seizoen hoeft te staan.Senesi heeft de pech dat hij bij een club zit waar eigenlijk helemaal niks goed geregeld is op het moment en dus overal kritiek op is. Als je dan de duurste bent en schuttert ben je gewoon de lul..Maar met eerdere speeltijd has Stam hem in elk geval een signaal gegeven. Die jongen zal van de bank niet meer zelfvertrouwen hebben gekregen inderdaad..

23 oktober 2019 om 11:41

De Ligt staat er bij Juve ook niet meteen, die heeft daar ook een paar foutjes gemaakt. Is nu ook 20, komt binnen als grote aankoop bij een nieuwe club in het buitenland, waar hij moet wennen aan een andere spelstijl, cultuur en noem maar op. Heeft al de nodige ervaring opgedaan in Nederland. Dat hij nu een paar foutjes maakt, betekent niet dat hij ineens een koekenbakker is.ik vind de vergelijking tussen beide situaties (niet beide spelers) best wel redelijk overeenkomen.

23 oktober 2019 om 11:58

De vergelijking met de ligt is zelfs lachwekkend. finale EL als jongste aanvoerder ooit. Halve finale CL de golden boy, basis speler in oranje en transfer verdient naar Juventus terwijl alle topclubs hem wilde hebben. Senesi is het niet en wordt het niet. Daar hoef je niet voor gestudeerd te worden. Op aanraden van zaakwaarnemers gehaald en volgens mij niet eens gescout. Echt een blunder van jewelste. Feyenoord moet echt jongens uit de jeugd erin gaan zetten. Dan wordt je maar 7 de. Ze ontwikkelen zich, ze worden geld waard. Het duurt even maar dit is ook niks. Daarbij geven de eigen jongens de club hun identiteit terug. Ze blijven maar aanmodderen. Gewoon alles op de jeugdopleiding en jeugd in 1. Dan maar even niet meedoen maar zo wordt je weer gezond. En stop met vergelijken .et spelers van Ajax of PSV. Die clubs zitten in een andere situatie hebben veel meer vlees op de botten. Juist door hun jeugdopleidingen.

23 oktober 2019 om 12:21

@bajax/barca: De Ligt staat er ook niet meteen bij Juventus. Senesi zou in Argentinië een talent zijn en daar prima gespeeld te hebben, net als deligt. Nu zijn ze in een totaal andere cultuur en dan zou het minder zijn? Laat jonge jongens lekker wennen, een paar foutjes maken waar ze wel van moeten en de rest komt wel goed. Gewoon vertrouwen geven.

23 oktober 2019 om 13:17

"gewoon alles op de jeugdopleiding en jeugd in 1. Dan maar even niet meedoen maar zo wordt je weer gezond." Dit gaat de problemen alleen maar vergroten, want de jeugdopleiding is juist misschien wel het grootste zorgenkindje van Feyenoord dit moment. Zie ook het NRC dossier. Ook is het natuurlijk onzin om te stellen dat PSV zoveel aan zijn jeugdopleiding te danken heeft. De grote financiã«le klappers van PSV waren bijna allemaal aankopen. PSV wordt juist omhoog gehouden door de scouting.

23 oktober 2019 om 13:23

Ik weet heel weinig van de jeugd bij Feyenoord. Komen er een paar grote parels aan?

23 oktober 2019 om 14:56

@Scotsman Alles op de jeugdopleiding dus zoals ik het zei. Dat is helaas het zorgenkindje. Daarbij is er bij PSV een aantal jaar geleden een koerswijziging geweest, het professionaliseren van de jeugdopleiding en jong in de KKD. Daar gaan ze binnenkort de vruchten van plukken. Die financiële klappers zullen vel groter zijn dan het doorverkopen wat steeds gebeurde. Dus zo gek is het niet wat ik zei. Het is maar hoe je het opvat.

Het grote probleem is dat hij voor zijn komst al als betere speler dan martinez werd gezien. ( dat is nog steeds mogelijk.)Dus nu word er vergeleken met Martinez en die zit gewoon in een veel beter team dan dit rotzooitje bij feyenoord. Tenminste ik heb liever wanneer ik begin een veltman tagliafico en blind bij mij in de buurt dan een Ie en haps of een Fer.En hij heeft een prijskaartje wat voor feyenoord heel veel geld is. Voor een ajax en psv zijn dit soort bedragen normaal geworden.

23 oktober 2019 om 09:14

Degene die hem 'beter' vonden dan Martinez moeten even hun huiswerk opnieuw doen. Ze zijn 'vergelijkbaar'. Maar waar Martinez momenteel speelt kan Senesi niet uit de voeten, het is geen middenvelder maar een pure cv. Statistisch gezien komen ze op die positie overeen en is het stuivertje wisselen waar de één beter in is dan de ander. Daarnaast komt Martinez in een gespreid bedje waar Senesi op de punaises ligt. Met tijd komt die jonge er wel...

23 oktober 2019 om 09:58

Dat valt ook wel mee hoor. Kijk maar hoe Marin na 2 wedstrijden met de grond gelijk is gemaakt.

23 oktober 2019 om 11:25

Marin wordt niet zo aangepakt als Senesi. Bij Marin denkt het gros: ‘dat is niet veel, volgende’. Bij Senesi denkt iedereen ‘de laatste centen! En nu?’ Dat is wel een verschil.

23 oktober 2019 om 10:14

Als ik Senesi betere versie van Martinez op zoek op Google, is het enige wat ik vind artikelen van Hans Kraaij Jr. die dat heeft geroepen. Die beoordeelde hem na hem drie uur te hebben bekeken. Dat is ook echt lang genoeg om dan met zo'n uitspraak te komen... Vraag me af waarom het zo vaak wordt geroepen dat mensen benieuwd zijn of Senesi echt een betere uitvoering van Martinez is, als die uitspraak alleen maar van één persoon afkomt.

Zijn begin is niet goed maar naar mijn mening heeft Stam dat gecreëerd door zo lang te wachten met hem, dat doet zijn vertrouwen geen goed natuurlijk.... Je moet hem er nu ook niet ineens weer uit halen, dan is zijn zelfvertrouwen dusdanig weg dat je hem gelijk kan afschrijven... Gewoon laten staan en aan zijn zelfvertrouwen werken, dan wordt het vanzelf wel beter.

23 oktober 2019 om 09:38

Wat ook niet hielp is dat Stam hem na de invalbeurt tegen Emmen gelijk weer een maand of wat niet meer gebruikte.

23 oktober 2019 om 11:25

Tsja, dat is gewoon lullig inderdaad.Of het punten heeft opgeleverd of gekost is ook lastig aan te geven.

23 oktober 2019 om 09:38

Wat dat betreft kun je het als trainer nooit goed doen. Feyenoord is een puinhoop op dit moment, en je moet echt van de absolute buitencategorie zijn wil je als onbekende dit team even op sleeptouw nemen. Als Stam Senesi vanaf zijn eerste week voor de leeuwen gegooid had, en hij maakt dan zijn foutjes (wat aannemelijk is in zo'n dolend team), dan had iedereen weer gezegd dat hij Senesi rustig had moeten brengen en dat onverantwoord is dat je hem meteen in het elftal zet (zonder aanpassingstijd etc.).

23 oktober 2019 om 09:43

Ik ben het hier toch niet mee eens. Stam zei de hele tijd dat Senesi niet speelde, omdat hij nog moest wennen. Mijns inziens wen je toch echt het snelste door regelmatig te spelen. Zo'n jongen moet ook in het elftal kunnen groeien. Daar begin je eigenlijk nu pas mee waardoor die waarschijnlijk pas rond de winterstop echt gewend is en in vorm raakt. Ik geloof er niet in dat die jongen sneller is gaan wennen de afgelopen maanden door niet te spelen.

Tsja. In dit soort situaties moet ik toch een beetje aan Christian Eriksen denken. Het duurde, na zijn overstap richting Spurs, toch wel een maand of twee voordat hij fatsoenlijke wedstrijden ging spelen en het verschil ging maken. En hij stond al die tijd in de basis. Sommige mensen, dus ook voetballers, wennen gewoon niet zo snel aan een nieuwe omgeving, met alle gevolgen van dien. Daar komt ook nog eens bij dat Senesi tot nu toe totaal geen kans heeft gehad om in het elftal te groeien. Dit was zijn eerste basisplaats sinds zijn komst in de zomer. En we zijn al tien wedstrijden onderweg. Die jongen had eerder gebracht moeten worden om te wennen.

Sowieso heb ik het idee dat het 'analistenkorps' in Nederland volledig uit z'n jasje groeit. Iedere pseudo-analist probeert zo stellig mogelijk te zeggen zodat hij opvalt tussen al het slappe gelul. Je hebt zogenaamde clubwatchers die als full-time job hebben om een club 24/7 te volgen maar dit invullen met dagelijkse prullaria in plaats van gedegen onderzoeksjournalistiek. In die zin gaat de Nederlandse sportjournalistiek meer de Zuid-Europese achterna, waarin bladen als Marca en AS iedere dag schreeuwerige koppen staan. Hoe genadig hard Senesi wordt aangepakt door werkelijk waar een leger aan mensen die hun eigen mening allemaal zeer interessant vinden, is daar wel een toppunt van.

23 oktober 2019 om 11:29

Mwoah, er zijn meer platformen (VI, Voetbalpraat, Fox de hele dag, Studio Voetbal..) dus moet er meer geroepen worden. En om gehoord te worden moet er harder geroepen worden. Daar staat tegenover dat Feyenoord er gewoon bijzonder slecht voor staat op het veld en organisatisch. Dat komt samen in deze aankoop van bank naar veld naar bank naar slecht spelen. Je kan het de ‘journalisten’ amper kwalijk nemen

23 oktober 2019 om 12:51

Ja, maar ik verwacht van een full-time analist wel iets meer aan diepgang dan de teksten die ik normaal gesproken lees. Dat het kut is, kunnen we allemaal wel zien als Feyenoorders. Wat zijn de ontwikkelingen binnen de club, wat zijn de machinaties die aan de gang zijn, welke mensen kunnen wel of niet met elkaar overweg? Als journalist moet je ingangen hebben, goed ingevoerd zijn om zo tot een stuk te komen dat verder gaat dan de waan van de dag. Dat stuk laatst in het NRC over de jeugdopleiding bij Feyenoord, dat is een goed stuk omdat het inzichten biedt die jij en ik als leek niet hebben.

23 oktober 2019 om 14:55

Helemaal mee eens. Over het algemeen vind ik het Nrc zeer matig mbt sport, maar als ze een onderzoekstuk plaatsen is het vaak in elk geval journalistiek opgezet inderdaad.De alledaagse sportlulletjes daarin tegen..Een mooi dieptepunt vond ik Willem Vissers over de Ligt. ‘Experts zeggen wel eens dat hij teveel krachttraining doet en daarom de coordinatie minder wordt’. Ow ja, wie zegt dat dan? “Ja, je hoort dat wel eens en mensen vragen mij dat ook wel, zit hij veel in het krachthonk?” Beste man heeft gewoon geen flauw idee maar gaat vragenstellers maar napraten. Volkomen hopeloos.

Senesi heeft gewoon tijd nodig, niks geks aan. De ligt heeft ook tijd nodig bij Juventus. Zelfs Alex bij PSV toentertijd stond er niet gelijk. Maja lekker makkelijk allemaal weer om senesi gelijk kapot te maken. 1 van Feyenoord grootste aankopen, en dan s t altijd leuk om over zo’n speler lekker te lopen praten dat ie er niks van kan. Nou hoor je laatste jaren toch niets positiefs over Feyenoord in die voettbslprogrammas, dus senesi s daar een makkelijk slachtoffer.

Ik gun Senesi gewoon wraak op al die opportunistische media mensen. Net als men de aankoop van Promes belachelijk vond of dat gezeik nu met de Ligt. Senesi kan heus wel wat, maar komt uit een hele andere cultuur en vooral, moet de Messias zijn in een ploeg die extreme ups en downs kent. Hij zal waarschijnlijk ook alleen maar Spaans kunnen. Dat helpt ook niet. Vergeet niet dat hij ook geen voorbereiding heeft gehad met z'n nieuwe club. Het opportunisme op tv leeft als nooit eerder. Als men maar spelers de grond in kan boren. Gewoon triest.

23 oktober 2019 om 12:10

De spelers worden beoordeeld op hun prestaties. Niet over hoe ze misschien over een jaar zullen spelen. Senesi speelde nu al twee extreem zwakke wedstrijden. Is gekocht voor 7 miljoen euro. Heb jij dan iets gezien een glimp van dat je zegt ja het kan wat worden? Ik niet. Hij is 21 of 22 en heeft genoeg wedstrijden in Argentinië gespeeld. Traint al een tijdje mee. Dan moet je toch wel iets van kwaliteit zien als het er is. Vertel mij dan wat jij hebt gezien? Ik vind het een typisch gevalletje magallan.

23 oktober 2019 om 12:37

Zag wel een glimp dat hij kwaliteiten had ja , zag paar mooie onderscheppingen. Alleen was zo slordig met de voorzetting daarna. Dat zijn gewoon zenuwen , zeg al van het begin dat hij gelijk moest spelen dat had je dit al gehad en was hij stuk verder geweest , maarja stam hè.

23 oktober 2019 om 13:23

Ik vind dit echt zo'n dom opportunistisch geleuter. Hij heeft letterlijk anderhalve wedstrijd gespeeld. Kijk de eerste twee maanden van Eriksen bij Spurs eens terug. Zijn prestaties waren toen soms echt tranentrekkend slecht. Als verdediger is het ook veel moeilijker om in anderhalve wedstrijd kwaliteit te tonen. Elk foutje wordt genadeloos afgestraft en honderd keer herhaald, terwijl wanneer je als spits ergens begint en in de eerste anderhalve wedstrijd de bal een paar keer kwijt raakt en je niet scoort het bijna niemand opvalt.overigens heeft Senesi afgelopen weekend een aantal hele mooie verdedigende acties laten zien.

Wat een onzin allemaal en vooral goedkope journalistiek.het probleem ligt voor een deel bij de spelers maar vooral bij de coach en zijn tactische aanpak.wederom een Nederlandse trainer die denkt dat hij er wel voor zorgt dat de spelers zich gaan aanpassen aan zijn voetbalfilosofie terwijl het veel verstandiger is om naar de mogelijkheden van je spelers te spelen.nu worden spelers het diepe ingegooid met aanpassingsproblemen en als ze al enige vertrouwen hadden worden die elke week weer verder onderuit gehaald.als je “hoog” druk wilt zetten moet je spelers hebben die dat aankunnen. De Cv’s van Feyenoord belopen dat niet en daarbij zijn de back ook altijd onderweg en daarmee ontstaat er een gat achter de verdediging waar een vrachtwagen makkelijk kan keren. Dit zorgt niet voor vertrouwen en niemand weet wanneer en hoe ze moeten stappen.waarom niet eerst kiezen voor defensieve zekerheid zodat er weer rust en vertrouwen in het elftal gaat ontstaan. De tactiek simpeler maken en vanuit je eigen mogelijkheden spelen?ik ben zelf geen trainer (kan je waarschijnlijk ook aan mijn opstelling zien) maar ik zou zo gaan spelendm Vermeerrb Karsdorp (aanvallend ingesteld)lb Haps (aanvallend ingesteld)cv Botteghin of Ie (defensief)cv Senesi (defensief, hij zal toch echt niet zo slecht zijn?)cv Tapia (kan bij balbezit mooi doorschuiven naar het middenveld en bij balverlies de andere CV ondersteunen)mc Fer en Toornstra (beide spelers met loopvermogen)mc Kokcu (meer creativiteit)s Jorgensens Berghuis

Wat een leedvermaak toch allemaal, over een half jaar zeggen ze dat het de grootste aanwinst is die ze ooit gehad hebben. Zullen we nu eens even die goedkope dure analytici onder de loep nemen.1. Mario Been heeft alleen maar leedvermaak omdat hij ooit ontslagen is bij Feyenoord en gunt een speler niet eens een inwerkperiode. Komt pas uit een ander werelddeel Mario maar daar heb jij nog nooit van gehoord he Argentinië,2. Kenneth Perez Die alleen maar grim maskers op heeft en van het ene negatieve in het andere negatieve valt. Nooit is er wat goed in zijn ogen als de speler niet in zijn straatje valt. 3. Johan Derksen vond hem een Jan Doedel maar heeft zelf nooit in de spiegel gekeken. Die geeft alleen maar commentaar op alles en iedereen zonder dat hij zelf aangekleed is. Die man moeten ze verbannen op de TV met zijn achterlijk gedoe en onverstandige praat Het is een hele grote Jan Kletskoek waar geen zinnig woord uitkomt.4. Rafael van der Vaart heeft een uitlating gedaan waar hij nog wel eens spijt van krijgt en net iemand die toch wel goed verslag kan geven gaat hier gruwelijk in de fout. Hij heeft toch ook moeten leren als hij eens slecht was dat juist negatieve kritiek iemand niet beter maakt. Van hem verwacht je niet zo'n uitlating.zo kunnen we ze allemaal wel opnoemen en iemand afbreken is geen enkele kunst maar opbouwen daar hebben die mannen schijnbaar nooit van gehoord.hij heeft al geen vertrouwen gekregen in de langs de kant staande schreeuwende trainer Stam die alleen maar kauwend niets dan commentaar aan het leveren is, geen wonder dat die jongen daar zenuwachtig van wordt, wie zou dat niet worden, het gehele elftal wordt er gek van en weten niet meer wat ze moeten doen. Senesi moet het wel doen met naast hem spelers die zelf ook zenuwachtig zijn en niet in hun juist vorm steken. Ze hebben zeker capaciteiten zat om veel beter te kunnen en dat zal er wel uit gaan komen met helaas dat ik het zeggen moet een nieuwe trainer.

Die jongen speelde bij San Lorenzo iedere wedstrijd. Komt bij Feyenoord en moet op de bank plaats nemen. Daar ziet hij weken achter elkaar een stel koekenbakkers de ene tegengoal na de andere krijgen. Die jongen vraagt zich heel de tijd af of hij nou echt minder is dan een Botteghin. Gaat aan zichzelf twijfelen en vertrouwen verdwijnt. Niet zo gek dat hij niet zelfverzekerd over komt.

Alle analisten papegaaien elkaar weer lekker na! Senesi wordt nu geslacht in de media na 1,5 optreden, terwijl elke voetballer het moeilijk zou hebben in een elftal dat voor geen meter draait. Iedereen die hem nu afserveert overlaad hem over een jaar weer met complimenten als hij de sterke verdediger blijkt te zijn die ze bij zijn oude club nog steeds op handen dragen. Als je de comments van Argentijnen en supporters van San Lorenzo op bijvoorbeeld twitter ziet onder artikelen over Marcos, dan merk je dat hij ontzettend gemist wordt bij zijn oude club. Dat zal toch ook niet voor niks zijn neem ik aan.

Dit hele verhaal met Senesi en Martinez doet me zo denken aan eind jaren 90 toen Jorien van den Herik de nieuwe Feyenoordaanwinst Georgi Demetradze aankondigde met de omschrijving dat hij sneller zou zijn dan (de destijds bij Ajax spelende) Tijani Babangida en een betere voorzet zou hebben dan Finidi George. Het verschil is wel dat het nu niet Feyenoord zelf was die zo de loftrompet afstak over haar aankoop Senesi maar het AD en naar ik begreep Hans Kraaij maar desondanks zijn de supporters van Feyenoord het ook gaan geloven. In dat perspectief waren de hoge verwachtingen mede ook gezien de transfersom wel te begrijpen. Ik vind het wel veel te vroeg om die jongen nu al op te geven. Er zijn ook voorbeelden van spelers die het alsnog goed zijn gaan doen naar een periode van acclimatiseren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren