‘Nieuwe klus lonkt: José Mourinho heeft regelmatig contact met directeur’

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Borussia Dortmund denkt aan de komst van José Mourinho. BILD komt woensdagochtend met het nieuws dat de clubloze trainer in beeld is bij BVB als mogelijke vervanger van Lucien Favre. Naast de oefenmeester uit Portugal staat ook onder anderen Ralf Rangnick op het lijstje bij de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Volgens de boulevardkrant heeft Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Dortmund, regelmatig contact met Mourinho, die momenteel ook Duits leert. Het is echter de vraag of de Portugees te porren is voor een functie bij de Duitse topclub, aangezien Mourinho momenteel hevig wordt gelinkt aan Real Madrid, dat er over zou nadenken om te breken met Zinédine Zidane.

Bovendien verdiende Mourinho bij Manchester United, zijn laatste werkgever, ongeveer zeventien miljoen euro, een bedrag dat niet te betalen valt voor BVB. Naast de naam van Mourinho wordt ook Rangnick in verband gebracht met de club. De Duitser is momenteel als head of sport and development soccer actief bij het imperium van Red Bull.

De voormalig trainer van onder meer RB Leipzig en TSG Hoffenheim en staat echter niet alleen op het lijstje van Dortmund. Ook Bayern München, dat nog niet helemaal tevreden zou zijn over Niko Kovac, denkt aan Rangnick. Een direct ontslag van Favre is overigens nog niet aan de orde; de Zwitser mag in de komende duels aantonen dat zijn ploeg stappen heeft gemaakt en klaar is om een gooi te doen naar de landstitel.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door conti)

Deze trainer past niet bij Borussia Dortmund, net als hij niet bij Manchester United paste. Dit zijn clubs die het van attractief voetbal moeten hebben, niet van countervoetbal. Kijk eens wat er van Manchester United over is, het zal jaren duren voordat het weer mee kan doen in de top, waarbij ze ook nog eens het geluk hebben dat er veel geld in gestoken wordt.

23 oktober 2019 om 08:17

Vergis je er niet in, hij past beter bij Dortmund dan je zou denken. Want waar Dortmund altijd om bekend stond in juist het counter voetbal. Maar of hij de juiste man is laat ik even in het midden. Ik was groot fan van Favre, maar hij bewijst elke wedstrijd weer dat hij niet de juiste man is voor ons. Benieuwd hoelang Favre het nog volhoud en wie dan zijn vervanger gaat woorden. Mijn eerste keus zal Hasenhutl zijn.

23 oktober 2019 om 08:34

@ Mayarood Dan hebben jij en ik toch een geheel ander idee van het voetbal wat Dortmund groot heeft gemaakt. Pijlsnelle omschakelingen, daar is Dortmund volgens mij groot mee geworden.laat dat nou net de specialiteit zijn van deze Portugese vriend. Of het daadwerkelijk goed uitpakt laat ik volledig in t midden, maar dat hij niet bij Dortmund past ben ik t zoals je merkt niet mee eens. Als Madrileen hoop ik dat wanneer Zidane wordt ontslagen, hoop er niet op ookal ben ik niet overtuigd van Zidane op t moment, dat Mourinho dan op zijn plek komt. Heb t idee dat ze wel wat discipline kunnen gebruiken in de selectie, al weet ik niet hoe blij Hazard zou zijn met zijn komst..... Edit: Ik heb t maar weet bewerkt, want tis anders totaal niet leesbaar Vz. Hoe moeilijk kan t zijn om tgene wat men typt en ook zo uit te laten zien. Dus met hoofdletters, alinea's en dergelijke. Zonder t aan te passen, maar direct. Nog een Edit: Tweede poging met bewerken, want alinea's worden niet neergezet door VZ. Please fix het, zo moeilijk kan t niet zijn!

23 oktober 2019 om 09:16

Pijlsnelle omschakelingen? Daar staan beide partijen om bekend ja. En zowel Dortmund als Mou spelen ook met 11 spelers, 2 doelen en een bal. Daar stopt de vergelijking. Want waar Dortmund bekend staat om haar vollgasfussball met een dodelijke gegenpressing zit Mourinho met zijn laag blok wel helemaal aan het andere eind van het spectrum. Het zou zonde zijn om van Dortmund, 1 van de meest sexy teams ter wereld, een verdedigende counterploeg te maken. Dit nog los van alle problemen (imago, kleedkamerruzies...) die Mourinho met zich meebrengt.

23 oktober 2019 om 10:31

Mourinho kan heel goed zijn ploegen voor elkaar krijgen om ook hoog in de pressing te kunnen counteren.enige verschil met José is dat hij het vanuit de controle doet en temporiseert. Niet constant, zoals Klopp, volle gas vooruit.zijn ploegen kiezen de momentum uit om te pressen.of denk jij dat al de ploegen van Mourinho wanneer ze de bal niet hebben gelijk op een kluitje bij hun eigen 16 staan? Nee, ze pakken de organisatie en gaan vanuit die organisatie naar voren pressen en niet als een jacko blind pressen.welke kleedkamerruzies? Welke imago schade? Ik vind dit altijd zn gelul in de ruimte. Is Man u ineens minder interessant geworden voor Sponsors omdat Jose er zat? Geld dit ook voor Real Madrid en Chelsea? Nee man! Dus welke imago schade? Jaa de gewone burger, maar dat boeit die clubs niets als ze hun omzet en sponsors maar rond krijgen.

23 oktober 2019 om 10:39

Mourinho heeft wel vaker met underdog teams alle prijzen gewonnen, hij zal dat stukje winnaarsmentaliteit kunnen toevoegen aan Dortmund.

23 oktober 2019 om 11:37

@conti, ik ben met je eens dat zowel Mourinho als Dortmund vanuit de counter denken. Alleen doen ze dat in mijn optiek wel op een hele andere manier. Bij dortmund wordt er als team gecounterd. Dus bal afpakken en dan direct met de hele ploeg vooruit. Bij Mourinho wordt de organisatie achterin leidend en wordt in de counter vooral vertrouwd op de individuele kwaliteiten van de aanvallers. Daarbij denk ik dat Mourinho als persoon niet past bij Dortmund. Hij is egocentrisch en zoekt altijd naar een vijand. Bij Dortmund gaat het over het collectief en die hebben vaak juist de gunfactor. Twee zaken waar Mourinho totaal niet bij past. En natuurlijk is er schade bij de clubs waar Mourinho gewerkt heeft. De sponsoring zal door de langlopende contracten vast niet terug lopen, maar de gunfactor van de neutrale voetbalfans wel. Ik keek zelf bijvoorbeeld alle wedstrijden van Real, maar toen Mourinho er een half jaar zat ben ik ermee gestopt en ik ben vast niet de enige. Daarbij jaagt hij altijd de media tegen zich in het harnas, wat een hoop negatieve publiciteit oplevert. Dus de sponsoren zullen niet opeens weg lopen, maar ik schat in dat een aantal potentiele nieuwe sponsoren hun naam niet verbinden aan een club waar Mourinho aan het roer staat. Als laatste is het gewoon een feit dat vrijwel overal waar Mourinho vertrekt hij een uitgebluste puinhoop achter laat. Porto even buiten beschouwing gelaten, omdat die een jaar boven hun stand hadden gepresteerd en het logisch was dat ze terug zouden vallen. Maar Chelsea liet hij achter als een brandende puinhoop waar iedereen een hekel aan had. Vervolgens presteerde hij uitstekend bij Inter, maar doordat hij niet door selecteerde zakte het daarna als een plumpudding in elkaar (zowel in zijn laatste periode als na zijn ontslag). Real Madrid is pas weer uit de krater geklommen die Mourinho achter had gelaten toen Zidane aan het roer kwam te staan (en met Real heeft Mou sowieso een wanprestatie neergezet door zo weinig te winnen met zoveel kwaliteit). Man Utd hoef ik niet eens te noemen. Daar heeft hij bakken met geld uitgegeven, maar het is alleen maar van kwaad tot erger geworden. Ik zou als club nooit meer aan Mourinho beginnen, behalve als je afspraken met hem kunt maken dat hij een media-verbod krijgt.

23 oktober 2019 om 11:48

Lekker eenzijdig allemaal, naast dat het stuk over Inter niet klopt. Daar is hij ten eerste niet ontslagen en ten tweede ging het niet minder. Hoe gaat het minder als je kampioen wordt en de CL wint tegen het beste Barcelona aller tijden?real Madrid is juist het gat uit geklommen dankzij Mourinho, niet daarvoor of daarna. Real Madrid was gewoon een subtopper geworden in Europa voor zijn komst en daarna haalden ze keer op keer de halve finales van de CL en hadden ze pech dat ze niet de volle buit haalden dankzij penalty's of 1 doelpunt verschil. En het seizoen nadat hij weg was wonnen ze gewoon de Copa en de CL. Is dat jaren later uit een gat komen met Zidane? Slaat dus ook nergens op.en bij United heeft hij het in het begin gewoon goed gedaan. De trainers voor hem faalden stuk voor stuk, net als de trainer na hem. Hij haalde gewoon meerdere prijzen binnen en de 2e plaats. Tweede worden met dit United is gewoon een uitstekende prestatie.

23 oktober 2019 om 12:49

Wil je afbraakvoetbal, dan haal je Mourinho. De man heeft een vreselijke visie op voetbal en helaas heeft hij er prijzen mee gewonnen. Manchester daarentegen heeft hij verder naar de subtop geduwd.

23 oktober 2019 om 14:15

"mourinho heeft wel vaker met underdog teams alle prijzen gewonnen, hij zal dat stukje winnaarsmentaliteit kunnen toevoegen aan Dortmund."dat was letterlijk mijn eerste gedachte toen ik dit nieuws las. Als iemand bij Bayern het bloed onder de nagels vandaan kan halen, dan is het Mourinho.

23 oktober 2019 om 14:59

@ Remcob Dan denk ik dat je de invloed van een trainer op het gebiedd van potentiele sponsors heeeel erg overschat. Zij kijken niet naar wie de trainer is, dat is namelijk een passant. Ze kijken naar de algehele organisatie, ze kijken naar bedrijfsvisie.echt niet dat ze denken: Mourinho is trainer dan gaan we niet met ze in zee of dat ze zeggen dat kost ze 5 mil per jaar. Inter had hij winnend achter gelaten. Die man had net de CL gewonnen, alles wat er te winnen viel. Benitez was allergisch voor hem en wist van een winnend elftal binnen 6 maanden compleet t zelfvertrouwen de verkloten. Hoe ligt dat aan Mourinho? Voordat Mourinho kwam had Real Madrid al 8 jaar geen halve finale gehaald van de CL. Jose komt en warempel ze pakken sinds hem altijd de halve finale(tot vorig seizoen). Mourinho heeft wanprestatie neergezet? Terwijl hij tegen misschien wel t beste Barca ooit moest en wist ze nog 3 prijzen af te snoepen. Benitez komt, nog steeds allergisch voor Jose, wordt binnen half jaar ontslagen omdat hij t daar ook verkloot. Ligt vast ook aan Jose.sorry, ik vind t dus geen feit dat hij een uitgeblust elftal achter laat....weet je wie niet allergisch was voor Jose? Carlo Ancelotti en warempel hij wint de Cl Edit: Hinderlijk, hinderlijk, hinderlijk. Kan VZ nou niets fixen hier? Laat mij nou gewoon met . hoofdletters, commas en alineas werken.

23 oktober 2019 om 09:14

@myarood ja tuurlijk paste hij niet bij Man Utd. Hij is ook maar de trainer na Furgie die meeste prijzen heeft gepakt....

23 oktober 2019 om 12:22

Niet dat ik zo'n Mourinho fan ben, maar om het verval van United aan Mourinho toe te schrijven is veel te kort door de bocht. Dan zijn Van Gaal en Moyes net zo schuldig. Nee bij die club zit er iets structureels mis en als ik een schuldige aan zou moeten wijzen is het Woodward; hij is verantwoordelijk voor het technisch beleid (dat er niet is). Verder denk ik dat Mourinho zeker wat kan met Dortmund. Dortmund stond altijd bekend als een counter machine. Als hij meer defensieve zekerheid kan inbouwen bij Dortmund (want daar schort het momenteel aan) dan kan Dortmund wellicht die volgende stap zetten, bijvoorbeeld in de vorm van een kampioenschap.

De beste man heeft mijn club United nog verder laten afdalen.. nu wil ik niet zeggen dat Mourinho daar alleen debet aan is, maar zijn manier van voetballen is afschuwelijk. Mourinho paar momenteel bij geen enkele club meer, zijn methodes zijn te ouderwets. Daarnaast is het ook een persoonlijkheid die veel irritatie kan opwekken binnen een organisatie.

23 oktober 2019 om 08:31

Van alle managers na Ferguson heeft hij het nog wel het beste gedaan. 2de geworden in de PL en een Europa League gewonnen. Zijn manier van voetbal is inderdaad niet om aan te zien. De afgang van man utd heeft eerder te maken met het slechte bestuur achter de schermen.

23 oktober 2019 om 10:05

Huh? Ik vind juist dat United onder Mourinho eindelijk weer een stijgende lijn had. Er werden weer prijzen binnen gehaald en hij werd tweede met 82 punten. Volgens mij de nummer 2 met de meeste punten ooit. City was simpelweg geniaal dat seizoen. Moyes, Van Gaal en nu Solskjaer maakten er veel meer een puinhoop van dan Mourinho heeft gedaan.

23 oktober 2019 om 11:00

Nummer 2 met meeste punten ooit is by far het Liverpool van afgelopen seizoen met 97 punten. Dat was echt bizar. Ook Man U in 2011/12 had als runner-up 89 punten en Liverpool in 08-09 met 86 punten. Neemt niet weg dat 82 punten als runner-up ook gewoon erg goed is.

23 oktober 2019 om 14:15

Haha ja touché!

Dat zou echt een leuke club zijn voor Mourinho. Nu Bayern München ook niet lekker gaat, heb je nog meer kans. Hopelijk kan hij daar dan ook een titel pakken. (Ja, ik ben fan van hem)

De beste club voor Mourinho zou Feyenoord zijn. Ik heb de indruk dat ze onder hem enorm zouden opbloeien. En direct het meest gehate Feyenoord ooit worden haha

23 oktober 2019 om 09:09

Haha!! Dat zou wat zijn he?!!

Dit lijkt me op het eerste gezicht niet echt een goed idee. Ik vind Mourinho als eerste totaal niet passen in het altijd professionele en punctuele Duitsland. Daarnaast speelt Dortmund toch nooit zo verdedigend als Mourinho zijn teams graag laat doen. Aan de andere kant is de counter van Dortmund wel jaren al een groot wapen, wat dat betreft is er wel een link te leggen. Het allerbeste voor Mourinho lijkt mij toch een club in Italie, daar liggen ze niet wakker van verdedigend spel en ten tweede kijken ze daar niet op van een temperamentvolle man die even zijn punt maakt als het niet loopt zoals hij wil. Ondanks dat ik verder geen fan van ben van Mourinho zijn voetbal, is het moeilijk om te ontkennen dat dit gewoon een hele goede trainer is. Toen hij United verliet had ik eerst het gevoel dat hij daar gefaald is, maar als je United ziet na zijn vertrek krijg ik steeds meer respect voor zijn prestaties daar.

23 oktober 2019 om 10:09

Mourinho heeft in ieder geval beter gepresteerd dan Moyes, Van Gaal en Solskjaer (tot nu toe) gedaan hebben. Ik heb zelfs een beetje het idee dat Mourinho grotendeels het maximale uit die club gehaald heeft. United is weliswaar een rijke club, maar van binnen rot tot op het bot. Vooral het transfer- en selectiebeleid is daar om te janken.

23 oktober 2019 om 11:26

Mourinho heeft zelf ook gezegd dat 2e worden met United eigenlijk zijn beste prestatie tot nu toe is. En zoals Dejan ook zegt; als je ziet hoe het nu nog gaat met United kan ik dat alleen maar meer en meer begrijpen.

23 oktober 2019 om 11:54

Zeker heeft Mourinho qua eindklassering beter gepresteerd dan de andere managers. Echter heeft hij ook meer mogen uitgeven dan Moyes, van Gaal en Solskjaer bij elkaar. Dus ik weet niet of dat een heel eerlijke vergelijking is. Wat we wel kunnen stellen is dat hij de doelstellingen niet heeft gehaald. Het seizoen waarin de EL werd gewonnen, is hij later ingestroomd. Het seizoen daarna was een 2e plek een aardige prestatie, maar daarna zakte het onder Mourinho behoorlijk in elkaar en heeft Solskjaer ervoor gezorgd dat het seizoen nog enige glans heeft gekregen, anders hadden ze nu waarschijnlijk niet eens Europees gespeeld.

23 oktober 2019 om 14:16

Ja en kijk hoe Solskjaer het nu doet...

Kan niet wachten om hem ook daar te zien falen met zijn anti-voetbal.

Ik zie het gek genoeg wel werken. Als iemand Bayern in alle opzichten het leven zuur kan maken dan is het Mourinho.

Met zijn stijl van spelen past hij niet bij Dortmund en ook niet in Duitsland. Mourinho is een ideale trainer voor de Serie A, daar wordt minder gezeurd om de stijl en gaat het om de punten. Eigenlijk zou AC Milan een mooi project voor hem zijn, maar met zijn Inter verleden lijkt me dat uitgesloten.

23 oktober 2019 om 10:23

Ach als er gepresteerd of geld verdiend moet worden doen Italianen doorgaans niet zo moeilijk.

Lijkt mij persoonlijk vrij rot om constant gelinkt te worden aan functies die een collega van je bezet.

Zou zonde zijn van het mooie voetbal dat Dortmund speelt. Hopelijk zet hij zijn negatieve bus ergens anders neer

Met zijn 'geperfectioneerde tactieken' past Mourinho alleen nog bij een Burnley, Crystal Palace en andere clubs die zwaar verdedigen en counteren. Mourinho, Klopp en Pep hebben zo erg hun tactiek door ontwikkeld dat ik ze niet meer zie veranderen. - Mourinho zal altijd de bus parkeren- Pep zal nooit zo kunnen verdedigen als Mourinho dat kan- Klopp zal nooit een wedstrijd zo rustig kunnen uitvoetballen zoals een Ferguson dat kon

Hopelijk komt Mourinho als enige reden omdat hij een grote naam is. Als hij Dortmund ook nog eens prijs laten winnen is het alleen maar goed voor de Bundesliga.

Bvb staat na Barcelona voor mij denk ik boven aan de lijst clubs die niet bij Mou passen. Naja Arsenal staat misschien ook hoger. Dan zou Wenger zich omdraaien in zn, uh, bed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren