‘Ze zeggen dat het overdreven is van Ajax en een schande, so what?’

Woensdag, 23 oktober 2019 om

Piet de Visser kijkt uit naar de confrontaties tussen Ajax en Chelsea in de Champions League. De meesterscout heeft in de loop der jaren veel spelers naar de Londenaren gebracht, maar heeft ook veel sympathie voor de ploeg van Erik ten Hag. "Frank Lampard gaat voetballen, en Ajax ook. Ik houd van aanvallend voetbal", zegt De Visser in gesprek met de Volkskrant.

De scout stelt dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, het goed doet in de Johan Cruijff ArenA. "Hij heeft dat salarisplafond van een miljoen losgelaten. Ja, dan komen Dusan Tadic en Daley Blind, dan kunnen ze David Neres en Nicolás Tagliafico houden. Anders zijn ze allemaal weg, dan kun je opnieuw beginnen." De Visser stelt dat Ajax een goede kern heeft kunnen behouden dankzij het werk van Overmars.

Frank Lampard: 'Geen angst, maar juist heel veel respect voor Ajax''

"Hakim Ziyech heeft alweer bijgetekend. Waarom zou hij dan naar Everton gaan voor vier miljoen? Het is toch ook fijn voor heel Nederland dat Ajax zijn goede spelers heeft gehouden. Iedereen zat toch aan de buis vorig seizoen bij die Champions League, en dit seizoen ook weer. Natuurlijk heb je mensen die jaloers worden, dat het overdreven is en een schande. So what? Ze hebben nog nooit zoveel geld op de bank gehad", aldus De Visser.

De oud-trainer verwacht ook mooi voetbal van het Chelsea van Lampard. Hij kon prima opschieten met trainers als José Mourinho en Antonio Conte, maar hij voerde wel altijd strijd met de genoemde coaches. "Val nu eens aan, stel jongeren op. Dan zei Mourinho: Me don't care football. I want to win. I want to be the number one in de world. I, I, I Dan zei ik: het is Chelsea, het is niet I."


Poll

Verwacht jij dat Ajax groepswinnaar wordt in de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Ik denk dat Chelsea juist reactie voetbal zal gaan spelen en Ajax lekker laat komen. Chelsea heeft snelheid voorin en Ajax juist niet achterin. Denk dat Ajax het net zoals tegen Nice moet aanpakken voorzichtig en geduldig aanvallen tegen Chelsea en echt waken voor die counter. Het zal toch mooi zijn als Ajax vanavond weet te winnen!

23 oktober 2019 om 07:02

Dat zou zomaar eens kunnen, maar dan nog gaan ze het niet halen zo. Lille probeerde het, Valencia ook. Ajax weet heus wel dat ze kwetsbaar zijn in de omschakeling wanneer er een paar even op de brommer zitten. Komt wel goed, ik zie Ajax hier gewoon winnen als ik eerlijk moet zijn. 3-1

23 oktober 2019 om 07:03

Dat is totaal niet de stijl van Lampard, hij is juist van het hoge druk zetten, afjagen en dominant voetbal. Daarnaast zijn beide centrale verdedigers die ik normaal in de basis zou willen zien (Rudiger en Christensen) afwezig en is de kleine stofzuiger Kante er ook niet bij, met zo’n fragiele verdediging achterover leunen lijkt me zelfmoord tegen Ajax

23 oktober 2019 om 08:22

Ik dacht dat rudiger weer terug was? Klopt dat niet?

23 oktober 2019 om 08:27

Voor Rudiger komt deze wedstrijd nog te vroeg. Las ik hier gister volgens mij.

23 oktober 2019 om 08:39

Rudiger, Kanté, Barkley, Christensen en Pedro zijn niet afgereisd naar Amsterdam.

23 oktober 2019 om 10:00

Dus even voor de goede orde; je draagt de naam Ajacxied met een logo van Chelsea? Altijd lekker makkelijk om voor 2 grote clubs te zijn, verlies je ook niet zo vaak, maar wat heeft nu je voorkeur?

23 oktober 2019 om 10:56

Als hij toevallig het meeste gevoel heeft bij 2 grote clubs..? Who cares? Waarom moet jij daar wat van vinden? Als je m dan érgens op moet aanspreken zou ik zeggen; hé chef, je schrijft t eigk wel als Ajacied! Maar goed, details ..

23 oktober 2019 om 13:30

Ja, Tagliafico en Dest zijn echte slakken.....het zal mij benieuwen. Ik denk dat Chelsea de meeste kans maakt met een behoudende taktiek, maar ze moeten zich niet ingraven rondom hun strafschopgebied. Wat ik van Chelsea gezien heb, verwacht ik dat Lampard het op eigen kracht wil doen. Dat speelt Ajax in de kaart en ik verwacht daarom een kleine overwinning voor Ajax. Maar goed, het resultaat zal van de details afhangen, zoals het altijd doet op topniveau.

23 oktober 2019 om 17:53

En veltman is ook traag als een slak.... Chelsea maakt echt geen enkele kans zonder kante

Een goed jaar geleden had niemand hardop durven uitspreken dat Ajax een kans maakte tegen Chelsea en nu zegt bijna iedereen dat Ajax gewoon een kans heeft op een resultaat. En nog steeds zou ik een gelijkspel geweldig vinden tegen de top van de PL. Dus daar ga ik vanavond voor zitten.

23 oktober 2019 om 07:10

Als ik Ajax tegen RKC zag en de kansen die ze weggeven, geef ik ze weinig kans op 1 punt. Maar ze weten me in de CL keer op keer weer te verrassen. Laten we hopen op een punt of meer.

23 oktober 2019 om 07:32

Thuis alleen met 3 punten tevreden, uit zou een puntje prima zijn, zeker zonder uitsupporters. Ben het met Fritsie81 eens dat obv afgelopen wedstrijden zorgelijk lijkt, maar denk juist dat zo'n rkc uit een mentaal issue is en dat het weinig moeite kost om je voor deze wedstrijd op te laden. Ik verwacht een 3-1 overwinning voor Ajax vvond.

23 oktober 2019 om 08:16

Fritsie, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Iedere topclub heeft mindere of zelfs barslechte wedstrijden. Die potjes over de streep trekken is óók een kwaliteit.

23 oktober 2019 om 08:15

Ik blijf me er ook over verbazen. Bij mij bekruipt ook het gevoel dat Ajax het vanavond wel weer even gaat doen. Vreemd hoe dingen zich kunnen ontwikkelen eigenlijk. Ajax is als team zo ontzettend sterk en hebben echt een ongelooflijk goede trainer denk ik. Als je met dit materiaal aansluiting weet te vinden met de Europese top dan ben je echt een geweldenaar.

23 oktober 2019 om 09:31

Ik heb dat gevoel dit jaar eigenlijk helemaal niet. Het is gewoon nog niet zo stabiel als vorig jaar. Tuurlijk zijn de cijfers meer dan indrukwekkend, maar die waren totaal geen afspiegeling van het spelbeeld. Dit kan dus niet goed blijven gaan zou je denken.

23 oktober 2019 om 10:39

Vorig jaar was dit de wedstrijd tegen Benfica, die waren allebei niet geweldig en moesten ook echt over de streep getrokken worden.

23 oktober 2019 om 10:19

Ik vind Chelsea geen top en ik vind Ajax echt heel goed spelen. Moeilijk te verdedigen met jongens als tadic en ziyech. Ben niet voor ajax maar ze zijn gewoon goed eerlijk is eerlijk vandaag wordt het de dag van DONNIE VANNDER BEEK

Wat is er precies een schande volgens sommige? Het zullen wel weer halve quotjes zijn, want ik begrijp zijn hele punt niet.

23 oktober 2019 om 07:25

Waarschijnlijk vinden sommige de risico's te groot. Die vinden het belachelijk dat ze dat doen. Ik verwacht iets in die hoek. Waar ik het overigens totaal niet mee eens ben.

23 oktober 2019 om 07:59

Wie dan? Zelfs bij medesupporters van Feyenoord hoor ik alleen maar dat ze vinden dat Ajax het goed voor elkaar heeft. Op fr12 zie ik regelmatig comments die zich afvragen waarom wij het niet op een soortgelijke manier kunnen aanpakken.

23 oktober 2019 om 08:08

Mmm jaloerse mensen vinden iets een schande, maar wat precies? Iets met Ajax denk ik. Maar wat dan? Dat ze winnen of dat ze nieuwe contracten geven? Mmmm raar.

23 oktober 2019 om 08:14

Misschien de salarissen?

23 oktober 2019 om 09:37

@feye88.. En het erge is dat het met Feyenoord ook gewoon zou kunnen. Gewoon een paar jaar ervoor kiezen om volledig op de jeugd te gaan, alleen maar aankopen van onder de 5 miljoen te doen op spelers met doorgroeimogelijkheden en een trainer en TD aan te stellen die bereid zijn onder vuur te liggen als de lijn niet lineair omhoog gaat. Alleen op die manier ga je op den duur winst maken. Ja, dat kan je een paar 4e of 5e plaatsen kosten, maar zo kan je wel een kapitaal opbouwen waarmee je kunt groeien.

23 oktober 2019 om 11:21

Je moet het zo zien. Vroeger was zo'n beetje 20 miljoen de max dat je kon krijgen voor een speler en daar hoorde dan 1 miljoen salaris bij. Nu worden spelers al rond de 60 a 80 miljoen verkocht dus dan is een salaris van x4 dus 4 miljoen niet eens zo gek.

23 oktober 2019 om 08:09

Denk dat hij bedoelde dat sommige mensen jaloers zijn op het feit dat sommige van die spelers zoveel geld verdienen. Schande dat een speler in NL nu bedragen van rond de 4 miljoen kunnen verdienen. Sommige zijn dan jaloers en gaan dan lopen haten. So what is dan hoe de spelers moeten denken.

23 oktober 2019 om 08:17

Hij is nu aangepast. Dank voetbalzone. Nu is het duidelijk.

23 oktober 2019 om 09:09

Ze hebben ook gelijk dat de salarissen belachelijk zijn, maar dat geldt niet alleen voor Ajax, dat geldt voor in ieder geval alle topclubs, maar ook al voor veel clubs daaronder.

23 oktober 2019 om 09:35

Het was weer een kwestie van meerdere quotes in één zin stoppen. Echter dan worden alle quotes vergeten in het artikel zelf te vermelden. Ik vond een aantal artikelen op Voetbalzone heel erg interessant, maar ik moet nu toch eerlijk zeggen dat de titels van de artikelen, de inhoud en relevantie te wensen overlaat. Het lijkt zo het afvoerputje van de journalistiek te worden en daar doet men zichzelf echt te kort mee. Tenzij het het streven is om elke quote van elke nitwit hier op de site te krijgen, dan doen ze het prima. Kwaliteit overleeft altijd en niet de kwantiteit.

Die poll. Verliest Ajax sta je zo weer met 3 ploegen op 6 punten en is niks meer zeker Uiteraard hoop ik dat Ajax wint vanavond. Zou echt een mega stap zijn echter gezien de laatste wedstrijden in de CL komt puntverlies steeds dichterbij

23 oktober 2019 om 08:13

Ja daar ben ik dus ook bang voor. Hoe ajax zelfs tegen rkc zoveel kansen tegen krijgt.. Pfftt.. Dit kan niet goed blijven komen. Ze gaan een keer op hun bek, al hoop ik dat ze t nu wel voormekaar krijgen de organisatie op orde. Maar als ik ETH hoor, o.a. Na rkc.. Mentaliteit kwestie.. Hij blijft t maar wegwuiven dat ze systematisch problemen hebben achterin. Tjah ik weet niet hoe snel de kwartjes gaan vallen eerlijk gezegd.

Het is niet zo dat wat Ajax doet schandelijk is, maar de hoeveelheid geld die voetballers (en sommige andere topsporters) verdienen is natuurlijk behoorlijk buiten proportioneel geworden, in de loop der jaren.

Gek. Volgens mij vind niemand dit raar, jammer of wordt afgunstig. Ieder weldenkende voetballiefhebber ziet dat Ajax een ontwikkeling leidt die heel Nederland ten goede komt. Niemand gehoord die er van baalt dat Ziyech nog steeds coëfficiënten pakt voor ons land. Geen idee waar Piet de Visser deze onzin vandaan haalt, het zal wel weer zijn miskendheid zijn die hem drijft.

Wie zeggen dat? Alsof Ajax zo overdreven veel betaalt. Snap niet echt waar Piet dit vandaan haalt. Ajax doet het fantastisch daar kan echt niemand in Nederland omheen.

Denk dat Ajax, gezien het thuisvoordeel en het feit dat Chelsea Rudiger en Kante mist, wel de drie punten moet kunnen thuishouden. Dit Chelsea is zeker niet sterker dan Ajax.

"val nu eens aan, stel jongeren op. Dan zei Mourinho: Me don't care football. I want to win. I want to be the number one in de world. I, I, I Dan zei ik: het is Chelsea, het is niet I."ik geloof er helemaal niets van dat dergelijke conversaties hebben plaatsgevonden.

Ik ben geen Ajax fan maar wat ze presteren neem ik mijn petje voor af. Een goed beleid door oud spelers die er het beste van maken. Een team bij elkaar weet te houden en goede spelers en trainer weten te behouden. Overmars heeft veel in zijn mars en dat is nu wel gebleken en v.d. Sar haalt wel zijn centjes voor Ajax binnen, twee geslepen specialisten en kan het zeker geen schande noemen. Waar een goed beleid wordt gevoerd wordt er ook naar verdient. Daar kan Feyenoord nog wel bij in de leer gaan.

23 oktober 2019 om 16:21

Ik hoop echt dat dat Ajax de overwinning over de streep zal trekken. Maar het blijft achterin zeer instabiel en wiebelig,waardoor je veel mogelijkheden en kansen weggeeft. Dit gaat een keer fout natuurlijk,en Chelsea heeft echt de spitsen en aanvallende middenvelders die dit kunnen. Maar neemt niet weg dat Ajax altijd en overal heel veel creëert,en laten we hopen dat dat meer is dan weggeeft. Veel plezier en een fantastische wedstrijd allemaal!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
AntonyAanvaller64
A. OnanaKeeper60
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
L. TraoréAanvaller65
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren