Kraay oppert nieuw plan: ‘Of zal het Legioen de trainer dan doodschieten?’

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Hans Kraay junior vraagt zich af waarom Feyenoord steeds in een 4-3-3 formatie moet spelen. Tijdens Voetbalpraat van FOX Sports komt de toekomst van Orkun Kökçü inzake zijn interlandloopbaan ter sprake, aanleiding voor Hans Kraay om af te vragen waarom de Rotterdammers niet in een andere opstelling gaan spelen.

"Hij heeft het nog niet laten zien dit seizoen, hij moet veel beter gaan voetballen om in aanmerking te komen (voor de nationale ploeg van Turkije, red)", begint de oud-voetballer, die daarna zich afvraagt of Feyenoord niet anders moet spelen. "Hij speelt wel eens links op het middenveld, wel eens hangend linksbuiten, wel eens als nummer tien..."

"Ik snap niet, als je als Feyenoord geen goede buitenspeler hebt en Jörgensen geen Engelse targetman is en gewend is om met twee spitsen te spelen... Waarom zou Feyenoord geen 4-4-2 mogen spelen?", aldus de analist. "Of zal het hele Legioen de trainer dan doodschieten? Je kan toch prima spelen met Luis Sinisterra en Jörgensen diep?"

"Ik zou dan Leroy Fer met de punt naar achteren zetten, Jens Toornstra daar rechts voor, Kökçü daar links voor en dan speelt Berghuis op zijn beste plek, achter twee spitsen met drie mensen in zijn rug. Ze creëren helemaal niets. Waarom blijven zij altijd hangen aan dat 4-3-3? Met 4-4-2 spelen Kökçü, Berghuis en Fer op hun beste plek", besluit Kraay zijn relaas.


Poll

Vind jij dit een goed idee van Hans Kraay junior?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door redondono5)

Vreemde woordkeuze, maar hij heeft zeker een punt. Het is een Nederlands kwaaltje dat we altijd vasthouden aan een systeem ipv te kijken naar het materiaal en het systeem daarop aan te passen. Natuurlijk stel je een selectie samen op basis van een systeem die je wil spelen, maar bij blessures of schorsingen moet je in staat zijn om eea om te zetten ipv eindeloos vasthouden aan een systeem. Dat gaat niet werken.

22 oktober 2019 om 23:51

Redondo, daar heb je een punt. Je moet er echter ook bij bedenken dat (in dit geval Feyenoord in bijvoorbeeld 2017) succesvol was met een systeem. Vervolgens worden er spelers verkocht en daarna spelers gehaald die in het systeem passen waarin de aanwezige spelers al renderen. Je haalt niet een zooitje goede spelers om daarna pas te gaan kijken in wat voor systeem je dat eens neer zal gaan zetten. Dat is geen beleid. Zoals je zelf ook al zegt, zo stel je de selectie samen. Los van wat voor systeem dan ook, zal Feyenoord in mijn ogen vooral op zoek moeten naar leiders. Die zijn er momenteel namelijk te weinig. Leroy Fer neemt die rol goed op zich, maar dat is nog niet genoeg. Systemen zijn leuk, maar bij Feyenoord is er momenteel nauwelijks sprake van functionerende tactiek. Iedereen zet halfbakken druk en het veld is veel te groot. Dan kun je in elk systeem spelen wat je wil, maar gaat het in geen enkele formatie beter. Als ik heel eerlijk ben, heb ik mijn twijfels of Stam flexibel is in zijn tactiek. Koeman zette ooit een prachtige reeks neer in een 5-3-2, die was wel flexibel. Henk Fraser doet dat in mijn ogen heel goed bij Sparta

23 oktober 2019 om 10:20

Fer doet zijn best, maar komt kwaliteit te kort. De eerste paar weken van het seizoen vond ik dat Feyenoord best een aardige selectie had voor dit seizoen. Dit was puur op naam. Als je naar de praktijk kijkt, dan mogen ze 80% van de selectie verkopen en investeren in vers bloed. Het zijn allemaal net niet spelers (toornstra, Berghuis, Fer, Botteghin etc) wat er nu rond loopt en Stam is blijkbaar niet de juiste man om het op de rit te krijgen.

Nou Jaap Stam, doe er je voordeel mee. Komende wedstrijd 4-4-2 aub.

Sinds wanneer is 10 berghuis zn beste positie

Hans altijd met dat geleuter over formaties. Het gaat nog altijd om het plan waarmee je speelt. 442, 433,451,541 kan het neerzetten hoe je wil maar je gaat heus niet eens betere resultaten halen. Formatie is maar een middel.

23 oktober 2019 om 05:38

De formatie is een middel om goede resultaten te halen. Of waar vind jij het een middel voor? Als ik uitga van je post excl. de laatste zin dan had van Gaal bij het wk met 433 ook de finale gehaald?

Kraay is echt van t padje. Ook allemaal absurde vragen stellen aan Lampard net voor de wedstrijd (ajax-chelsea).

23 oktober 2019 om 08:48

@tagkiafico Wat is er absurd aan deze vraag? Eens vraag aan Lamperd was beschamend. Maar hier toch niets geks? Vraagt om een tactische omzetting en komt met suggesties hoe in te vullen. Dit soort vragen (oke aan de verkeerde persoon gevraagd. Beter aan Stam, de aanvoerder of assisten trainer vragen) maar dit soort vragen zijn niet absurd. Ik vind het een goed punt.

Ik ben het gewoon met Hansie eens. Dat gestuntel van nu, komen we ook niet verder mee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren