Perez ziet kansen voor Feyenoord tegen Ajax en wijst naar Manchester United

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Ajax krijgt aanstaande zondag bezoek van Feyenoord en kijkend naar de vorm van beide teams wordt de thuisploeg gezien als favoriet. Desondanks denkt Kenneth Perez dat het niet onmogelijk is voor de Rotterdammers om een goed resultaat uit het vuur te slepen. Hij neemt daarbij de wedstrijd van afgelopen zondag tussen Manchester United en Liverpool als voorbeeld.

Net als Feyenoord kent Manchester United een moeizaam seizoen. Toch slaagde het team van manager Ole Gunnar Solskjaer erin om een punt af te snoepen van de koploper. “Het kwaliteitsverschil tussen Manchester United en Liverpool is enorm, maar ze weten toch met 1-1 gelijk te spelen", aldus Perez bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports.

Razvan Marin: 'Als ik mijn kans krijg, grijp ik hem'

“Je kunt wel zorgen dat je het compact kunt houden en de linies bij elkaar houdt. Dat kan iedereen, dus Feyenoord ook. Dan moet je zorgen dat je niet al snel over de grens gaat”, aldus Perez. “Die balans moet je zoeken. Dan kun je het heel lang neutraal houden. Het is hopen dat ze enigszins wat kunnen doen voorin. De underdog zijn ze wel."

Afgelopen zondag wist Feyenoord op eigen veld niet te winnen van Heracles Almelo. De ploeg van Jaap Stam kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Ik moet wel zeggen dat het schrikbarend is”, aldus Perez over de situatie van Feyenoord. “Ik heb weken gezegd dat ze geduld op moeten brengen en niet fit zijn, alle verzachtende omstandigheden die je kunt verzinnen. Poh, wat was het slecht. Het was afschuwelijk."


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Het ligt er een beetje aan welke variant van Feyenoord we gaan krijgen. De Feyenoord die Porto thuis versloeg kan ook Ajax verslaan. Sowieso gelden er bij dit type wedstrijden andere regels. Vorm is minder belangrijk. Dit is een wedstrijd an sich waar veel mensen zich extra voor kunnen opladen.

22 oktober 2019 om 12:06

Dat Feyenoord zie ik voorlopig alleen gebeuren met een volle Kuip erachter in een soort 'Europese' sfeer. Tegen Porto hadden ze een hele flinke uitschieter naar boven tov het normale niveau. Ik zie dat niet zomaar gebeuren in een uitwedstrijd tegen Ajax.

22 oktober 2019 om 12:09

Zelfs in dat scenario geloof ik er niet in. Ik hoop op een hele slechte dag van ajax en dat we er dan max 3-0 van af gaan. Vrees dat er niet veel meer dan dat mogelijk is.

22 oktober 2019 om 12:30

Mwa niet overdrijven.. stel Ajax krijgt hem de 1e helft er niet in wat de laatste tijd vaker voorkomt dan lijkt me een 3-0 al uitgesloten. Ik denk dat Feyenoord gewoon weer goed voor de dag komt. Waarom? Omdat niemand er wat van verwacht denk ik juist dat ze lekker vrij kunnen voetballen. Ze hebben niks te verliezen

22 oktober 2019 om 12:50

Doordat vele Feyenoorders jouw instelling hebben wordt het nooit wat met de club. Toen Ajax vorig seizoen op bezoek kwam was Ajax ook in alle opzichten beter, we weten hoe dat geëindigd is... Feyenoord heeft dit seizoen laten zien dat ze zich alleen tegen betere tegenstanders kunnen wapenen. Gelijkspel lijkt mij haalbaar, natuurlijk is Ajax duidelijk de favoriet, maar Feyenoord zou wel een gelijkspel uit het vuur kunnen halen. Ze moeten niet de instelling ingaan zoals jij dat doet. Max 3-0 roep je, maar zelfs rkc houdt het op 2-1. Wat een instelling zeg...

22 oktober 2019 om 12:53

Nou ploegen gingen wel vaker de rust in met perspectief om volledig de boot in te gaan de 2e helft. Zeker in de arena. Dat lijkt iedereen te vergeten. Wereld van verschil Ajax uit of Ajax thuis.

22 oktober 2019 om 14:18

@wesley1910 onzin man. Feyenoord leeft vooral voor de 2 potjes tegen Ajax in het seizoen. Als er in ieder geval 1 (liefst thuiswedstrijd) gewonnen wordt dan is het seizoen meer dan geslaagd. Je hoort nu nog steeds fans over de 6-2. Dat heeft het seizoen gered. Dus 3-0 afgaan gaat niet snel gebeuren. Zij zullen vanaf 1e minuut erop knallen en afjagen alsof hun levens ervan hangen.

22 oktober 2019 om 14:54

MrKrillin, wat een onzin bazel je toch weer. We leven voor 2 potjes. De 6-2 heeft het seizoen niet gered maar smaakte wel goed Moet je ook even laten weten dat als we winnen niet iets is dat 'het hele seizoen goedmaakt'. Blijf vooral in die waan leven...

22 oktober 2019 om 15:00

FR_JC. Blijf het bizar vinden dat ze daadwerkelijk geloven dat supporters van rivaliserende clubs alleen leven voor wedstrijden tegen Ajax. Een lachwekkende manier van zelfverheerlijking. Kan er altijd smakelijk om lachen en het heeft wel iets aandoenlijks.

22 oktober 2019 om 15:19

Nou, zo aandoenlijk is het inderdaad.....Iedereen weet dat clubs als feyenoord, Utrecht, Den Haag 2x zoveel inzet tonen tegen Ajax als tegen andere clubs. Dus misschien leven de supporters er niet voor zoals wordt beweerd, maar voor de clubs is het kennelijk dé wedstrijd om te winnen en dus belangrijker. Dat heeft helemaal niets met zelfverheerlijking van doen, slechts de jaarlijkse praktijk.

22 oktober 2019 om 16:02

Iedereen weet dat het klinkkare onzin is. In Utrecht wordt altijd gestreden tegen de top 3, of dat nou Feyenoord, PSV of Ajax is. Kijk anders maar de wedstrijd tegen Feyenoord en PSV terug als je het niet gelooft.

22 oktober 2019 om 16:14

Een wedstrijd tegen een grotere club in de Eredivisie vergt altijd meer inzet dan tegen iedere andere club. Dat heeft toch 0,0 te maken met dat het persé Ajax is. Ik ben net zo trots op mijn club als we van PSV winnen.

22 oktober 2019 om 16:24

Dát gebeurt dan wel weer vaker dan van Ajax repuiztav

22 oktober 2019 om 12:06

Alleen toen speelde Feyenoord thuis tegen FC Porto. Dat is toch weer heel anders dan uit bij Ajax. Ik kan me niet meer heugen wanneer Feyenoord een goed resultaat heeft gehaald in de Arena. De laatste keer was volgens mij dat De Vrij een goal had gemaakt waardoor Feyenoord een goed resultaat haalde in de Arena.

22 oktober 2019 om 12:14

In de Arena is feyenoord altijd kanonnenvoer voor Ajax. Laatste overwinning in de Arena op Ajax was volgens mij nog met k2 een jaar of 15 geleden. Zou me oprecht verbazen als feyenoord met een resultaat weg komt. De afgelopen jaren was het verschil wel eens kleiner en ook toen waren ze vaak kansloos.

22 oktober 2019 om 12:41

Ligt er maar net aan wat ze doen. Zakken ze helemaal in (wat ik verwacht) dan prikken we daar wel doorheen en wordt het een eenvoudige overwinning. Pakken ze ons direct aan wanneer we de middellijn overkomen en proberen ze binnen 3/4 balcontacten in onze 16 te zijn, dan kan het nog weleens lastig worden.

22 oktober 2019 om 14:21

@zytto resultaten uit het verleden......ik zie Feyenoord best als gevaar. Niemand verwacht het en zij weten als ze winnen van Ajax hun seizoen is al geslaagd. Dus die gasten gaan spelen zoals nooit te voren Hoop dat Ajax rustig blijft en bal rustig rond kan spelen. Ook hoop ik dat morgen de match snel beslist is. Zodat laatste 10 min wat rustiger aan kunnen doen.

22 oktober 2019 om 15:21

Dat is meer dan resultaten uit t verleden, daarvoor gebeurt t te vaak.

Het verschil tussen de wedstrijd Manchester / Liverpool en Ajax - Feyenoord, is natuurlijk gigantisch dit is appels met peren vergelijken, Ajax zou het een stuk makkelijker hebben met Feyenoord dan Liverpool met United.

22 oktober 2019 om 12:22

Helemaal waar. Op de Global Soccer Ranking scoort Liverpool 92,9 en Man Utd. 81,1. Ajax scoort 83,5 en Feyenoord 52,7 (was beter maar door alle slechte resultaten stuk lager geworden). Volgens ditzelfde model was de kans op een overwinning van Liverpool bij Man utd 54%. De kans op een overwinning van Ajax op Feyenoord is 86%.groot verschil dus.

Speelde niet MCU niet thuis? Is toch anders om een resultaat te halen met het volledige stadion voor je ipv tegen je.

22 oktober 2019 om 12:20

United speelde inderdaad thuis, dat vergeet Perez blijkbaar even in dit verhaal. Ajax kan ook prima omgaan met een Arena zonder uitpubliek in de Klassieker. Ze zijn de druk van de fans gewend en spelen vaker tegen topploegen. Feyenoord in eigen huis in de Klassieker is juist erg vaak verlamd (uitzondering van vorig jaar daargelaten). Het stadion kolkt ook helemaal niet. Blijkbaar kunnen de Feyenoordfans de Ajaxfans goed gebruiken om er een orkaan van te maken, want zonder de Ajaxfans vind ik het een beetje een spookduel.

22 oktober 2019 om 15:00

Ijsmuts, De Kuip kolkt altijd, totdat Ajax voor komt te staan dan verdwijnt het geschreeuw in een geroezemoes gevolgd door de stilte en je een speld kan horen vallen.

22 oktober 2019 om 15:15

@ijsmuts Een spookduel nog wel? Ãœberhaupt weleens in De Kuip geweest, zelfs buiten de klassieker om? Kijk, ook wij zouden er voor kunnen kiezen om een dozijn trommels aan te schaffen en een of andere halve na te zingen die door een megafoon schreeuwt. Zo'n carnavalsoptreden is alleen niet iets wat wij in Rotterdam als sfeer zien. Sfeer is emotie en ambiance, niet 90 minuten lang ingestudeerde liedjes zingen.

22 oktober 2019 om 16:13

@fionoord vandaar dat er in de Kuip constant dezelfde liederen worden gezongen door de fans. En deze zijn natuurlijk niet ingestudeerd, nee, die komen uit hart. En het zijn 90 min lang dezelfde liederen. Alsof er een bandje op repeat staat. Het is 2019, dan zou je verwachten dat de playlist in deze moderne tijd toch wat uitgebreider is.

22 oktober 2019 om 16:38

@fiorenoord; voor alle duidelijkheid: ik ben Feyenoorder en kom meerdere keren per seizoen in de Kuip. Trommels en megafoons kunnen me gestolen worden... maar ik trek wel de conclusie dat het bij een achterstand triestig stil wordt in de Kuip ipv een oorverdovend kabaal... dus ja, ik heb een beetje een idee waarover ik praat.

Feyenoord heeft natuurlijk altijd een kans tegen Ajax in de arena maar ik zie het dit keer somber in. Tuurlijk brengt zo’n wedstrijd altijd wat extra’s bij de spelers maar dit Ajax moet deze pot simpel kunnen winnen. Die wedstrijd tegen Porto is een leuk uitgangspunt maar met een beetje normale afmaker bij Porto hadden ze er zo 4 ingeschoten tegen Feyenoord.

22 oktober 2019 om 12:11

Feyenoord heeft altijd een kans tegen Ajax in de Arena? Volgens mij zijn ze al veel jaren kansloos geweest in de Arena.

22 oktober 2019 om 12:37

Haha dat is zeker maar doelde meer op een ronde bal en 11 tegen 11

22 oktober 2019 om 13:59

Kan me wel wat goede wedstrijden tegen Ajax herinneren waarin Feyenoord erg goed speelde, maar alsnog niet wist te winnen. Een beetje het riedeltje dat zich om het voordoet.

22 oktober 2019 om 13:59

Om het jaar*

22 oktober 2019 om 15:25

Nou, niet in de Arena iig. De laatste maal dat feyenoord een kans had is al weer wat jaren terug. Je hebt altijd een kans, maar realistisch gezien kan dit voor feyenoord nauwelijks goed aflopen.

Vorm van de dag zal de doorslag geven, ajax moet een hele slechte dag hebben of feyenoord moet boven zichzelf uitstijgen net als tegen porto.

22 oktober 2019 om 12:23

Ligt zo ver uit elkaar dat normaal gesproken kwaliteit de doorslag geeft. Als Feyenoord een hele goede dag heeft en Ajax een hele slechte dan is het inderdaad de vorm van de dag. Ik denk dat Ajax gewoon wint.

Feyenoord maakt thuis nog wel een beetje kans tegen Ajax. Maar uit echt niet. Ik gok als feyenoordfan een makkelijk 3-0 zege voor Ajax.

22 oktober 2019 om 12:36

Ik weet het niet. Misschien speelt Feyenoord donderdag wel de sterren van de hemel en komen ze zondag met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam toe. Uiteraard hoop ik op een makkelijke overwinning voor Ajax, maar ik vind het wel een wedstrijd op zich.

22 oktober 2019 om 12:38

In de Kuip is het wel een wedstrijd opzich. Maar ik verwacht weinig aan de kant van Feyenoord. Uit en thuis is gewoon een te groot verschil. Vooral omdat Feyenoord donderdag ook al uit speelt dus dat ze daar een goed resultaat gaan halen vraag ik me ook al af.

22 oktober 2019 om 14:46

Nou. Thuis gaat het anders ook niet echt makkelijk op dit moment

22 oktober 2019 om 15:03

En niet makkelijk is nog een 'understatement' markerazzi *zucht*

22 oktober 2019 om 15:12

Dat is nog wel het meest opmerkelijke. Vroeger was De Kuip bijna onneembaar. Daar winnen kon wel, maar het was echt heel moeilijk. Nu lijkt het alsof het niet meer uitmaakt of Feyenoord uit of thuis speelt, terwijl dat laatste voor elke club een voordeel hoort te zijn.

22 oktober 2019 om 16:28

Komt wel weer Kyle, voor ons Feyenoorders hopelijk snel! Momenteel is er totaal geen peil op te trekken hoe het team de wedstrijd speelt. Dit seizoen tot dusver laten ze ons weer lijden... (ons is dus niet refererend jou Kyle )

Feyenoord zal in de JCA zeer compact gaan spelen en dan zullen er bij balverlies amper spelers over de middenlijn komen dus is verwacht een moeizame wedstrijd voor Ajax.

Met de snelheid van een Narsingh en Sinisterra ben je altijd gevaarlijk. Daarom omheen de creativiteit van Berghuis achter Berghuis zou ik het blok vormen met Fer en Tapia, de onvermoeibare Toornstra daavoor. Dan houdt je achterin Ié, Senesi ( die zijn naam kan laten gelden ), Haps die goed in vorm is en Karsdorp als echte Rotterdammer. Met dit team en de gedachten dat een wedstrijd als dit de negatieve spiraal kan doorbreken heb ik er nog redelijk vertrouwen in.

22 oktober 2019 om 12:55

Als Feyenoord aanvallend gaat spelen dan voorspel ik nu al dat ze met ruime cijfers gaan verliezen.

22 oktober 2019 om 14:18

Ik zeg juist niet dat ze aanvallend moeten spelen, laat ze achter alles dicht houden. Sinisterra en Narsingh met de lange bal achter de verdediging bereiken. En vanuit daar kansen krijgen.

22 oktober 2019 om 13:00

Narsingh en Sinisterra moeten het dan ook vooral van snelheid hebben. Verder zijn het namelijk geen indrukwekkende spelers en dat maakt ze makkelijk te verdedigen als je achterin gewoon scherp bent. Verder zou je dit soort betogen op elke ploeg los kunnen laten. Feyenoord is afhankelijk van de vorm van Ajax, zo simpel is het. Als Ajax op komt dagen, zie ik Feyenoord weinig klaarspelen. Daarvoor is de ploeg veel te kwetsbaar. Speelt Ajax zoals afgelopen weekend, dan maak je kans.

22 oktober 2019 om 14:00

Huh?! Wat zeg jij nou? Sinisterra is supertechnisch! Die kan wel meer dan alleen een beetje rennen hoor. Moet alleen zijn rendement flink verhogen.

22 oktober 2019 om 14:07

Nergens zeg ik dat hij niet technisch is. Ik vind het alleen geen indrukwekkende speler. Dan heb ik het over z'n spel in het algemeen. Verder vind ik hem niet functioneel spelen. Het oogt allemaal goed, maar zelden geeft het 't gewenste effect.

22 oktober 2019 om 14:19

Ben ik deels met je eens. Ik hoop dat hij zich daarin nog kan ontwikkelen. Die jongen is ook pas 20 jaar.

Tja, je kunt er allemaal factoren bij gaan halen en met voorbeelden komen die zich elders voordoen, maar ik denk dat de vorm van de dag gewoon het belangrijkste is. Als Ajax op komt dagen, is Feyenoord kansloos. Heeft Ajax z'n dag niet, maakt Feyenoord een kans. Het kwaliteitsverschil is gewoon heel erg groot momenteel. Maar goed, speelt Ajax zoals afgelopen weekend, kun je zomaar een andere wedstrijd krijgen.

Ajax is favoriet, maar niks is onmogelijk. We moeten eerst wel afwachten wat beide teams gaan doen in Europa. Ook wat betreft eventuele blessures. Hoe dan ook ga ik er van uit dat Feyenoord verdedigend gaat spelen en het proberen om Ajax uit hun spel te krijgen. Een open wedstrijd in Amsterdam zal zelfmoord zijn. Als Ajacied vraag ik me ook af hoe scherp onze spelers zullen zijn. De houding in Waalwijk was extreem negatief, maar de spelers zullen wel iets extra's moeten geven. Willen en kunnen ze dat? In het algemeen is alles dus mogelijk, maar Ajax zal favoriet zijn.

Ajax uit kunnen we net zo goed niet spelen. De kans dat we met minder dan 3-0 naar huis gaan is klein.

22 oktober 2019 om 14:24

@migi gewoon underdog spelen. Je doet alsof Feyenoord een soort MVV is die langskomt. Je weet gerust wel dat spelen tegen Ajax het allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen is voor Feyenoord. Zij zullen 100 geven en strijden tot ze bij neervallen. Als Ajax wint dan is met klein verschil. Abslouut geen 3-0 of meer.

22 oktober 2019 om 15:01

MrKrillin. Vooral blijven geloven dat het de wedstrijd van het jaar is.

22 oktober 2019 om 15:08

Heb je Ajax Feyenoord de afgelopen 10 jaar overgeslagen? Zelfs in ons kampioensjaar verloren we er geloof ik met 4-1. Feyenoord doet het vaak goed tegen Psv. Tegen Ajax willen we zo graag dat het altijd fout gaat.nou ja, behalve op die prachtige dag vorig jaar

22 oktober 2019 om 15:50

@repuiztav wil je ontkennen dat het niet de wedstrijd van het seizoen is tegen Ajax? Lol...zie afgelopen jaar. Veel fans hebben alleen maar over de 6-2. Vergeten dat ze op afstand 3e geworden zijn, uitgeschakeld in Europa en beker. Alleen maar 6-2

22 oktober 2019 om 15:51

@migi ja maar vaak ook geluk bijv toen snelle rode kaart viel voor Feyenoord. Zonder rechtsback werd wat makkelijker voor Ajax.,

22 oktober 2019 om 16:20

Dan lees/hoor jij wat je wilt lezen/horen. Ik hoor mijn medesupporters namelijk helemaal niet over die 6-2. Wel over een seizoen die we gauw zouden willen vergeten met als absolute dieptepunt Trencin. 6-2 was een bijzondere uitslag. Niet meer, niet minder

22 oktober 2019 om 16:27

@MrKrillin, hoe kom je erbij dat winnen van Ajax een heel seizoen goed kan maken bij Feyenoord? Denk je echt dat als Feyenoord dit jaar van Ajax wint, maar als elfde eindigt, ze gelukkig zullen zijn? Natuurlijk niet. Ja, ze laden zich extra op tegen Ajax en ze willen heel graag winnen. Maar ik geloof gewoon niet dat winnen van Ajax hun seizoen maakt of breekt.

Nee, gewoon nee. Feyenoord kan alleen aanspraak maken op een overwinning als ze thuis spelen zoals ze tegen porto deden. Maar thuis tegen Heracles was het ook dweilen met de kraan open of water naar de zee dragen. Heb er een hard hoofd in omdat Feyenoord kapot is. Daarnaast uit tegen Sittard met 4-2 verliezen maar wel denken te winnen van de koploper uit? Ik denk het niet perez. Ook nier als je de bus parkeert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

197 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren