Stam wees aanbod vanuit de Premier League af: ‘Was meteen geen optie’

Dinsdag, 22 oktober 2019 om

Jaap Stam volgde afgelopen zomer Giovanni van Bronckhorst op als trainer van Feyenoord. Een paar dagen nadat de 47-jarige oefenmeester zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis bij de Rotterdammers had gezet, meldde Newcastle United zich bij hem. In gesprek met Voetbal International zegt Stam dat hij een man van zijn woord is en dat hij daarom een overstap naar de Premier League afwees.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Jaap Stam dit aanbod heeft laten lopen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Man van zijn woord.... daarom leverde hij gelijk z’n contract in bij Zwolle toen Feyenoord zich melde? Stam wordt een Van Basten, wereldspeler maar geen goede coach.

22 oktober 2019 om 09:08

#marcekinho haha precies. Een man van zijn woord Nadat contract getekend was. Als het niet getekend was, dan was hij 100% naar NCU gegaan (zijn goed recht)

22 oktober 2019 om 09:14

Volgens mij heeft Feyenoord zijn contract netjes afgekocht bij Zwolle. Dus heeft hij en Zwolle in de Eredivisie gehouden en ze ook nog wat opgeleverd.

22 oktober 2019 om 11:10

Heeft hij zich dan aan zijn woord/afspraak gehouden, SCRSCR? Ik begrijp best dat het zo werkt in de voetballerij maar zeg dat dan niet als je na een paar maanden weggaat.

22 oktober 2019 om 12:13

Met Zwolle had hij de afspraak dat als de kans voor een top 3 club zich voordeed, hij mocht vertrekken. Dus, technisch gezien is daar niks mis mee. Moreel is het verder wel absurd.

22 oktober 2019 om 12:17

Moreel is het absurd dat hij gebruik maakt van een gemaakte afspraak? Onzin. Daarbij was het al vroeg bekend en kon Zwolle in alle rust nadenken over een opvolger.

22 oktober 2019 om 12:37

Hoe lang heeft hij bij Zwolle gezeten? 6 maanden? Hijheeft de club gebruikt als tijdelijke opvulling van zijn carriére. Waar hij dus eerder als assistent aan de slag mocht.

22 oktober 2019 om 13:28

Heeft zich netjes aan zijn afspraken gehouden. Dat hij als Kampenaar die 'een blauw hart heeft' alweer snel weg was bij zwolle is niet anders. Het viel me wel tegen van hem, al snap ik zijn keuze natuurlijk wel. Ik vind eht nog steeds bijzonder dat Feyenoord hem haalde. Het lijkt wel alleen op de wedstrijd PEC - Feyenoord te zijn gebaseerd, want zo bijzonder deed hij het niet met Pec.

22 oktober 2019 om 08:35

Echt helemaal niemand weet waar jij voor staat Stam dus ook in Engeland niet

22 oktober 2019 om 08:41

Het Vitesse van Slutsky liep ook erg stroef in het begin. De situatie bij Feyenoord (onrustige periode) is niet ideaal om te werken, geef Stam wat meer tijd zou ik zeggen.

22 oktober 2019 om 09:31

Maar Vitesse kan geen zeven miljoen voor een speler neerleggen, Feyenoord kennelijk wel. Vitesse kan ook geen hoge salarissen uitkeren, Feyenoord wel. Bovendien moet Vitesse van die derderangsspelers uit het buitenland kopen en hopen dat ze enigzins renderen. Feyenoord kan gewoon spelers uit de eigen competitie halen zoals Larsson, Haps, Bothegin, enz. Of dat nu altijd een succes is geweest laat ik even in het midden. Dit Feyenoord is verplicht om derde te worden. Daarnaast had Vitesse toen ook veel blessures, en toch eindigden ze op de verwachte vijfde plaats.

22 oktober 2019 om 10:09

Vitesse kan wel talentvolle spelers voor een habbekrats lenen. Dat staat er makkelijk zat tegenover. Die hebben ook wel hun bronnen. Je gaat me toch niet vertellen dat je denkt dat Slutsky bij Vitesse zit omdat het zo hoog aangeschreven staat in Rusland?

22 oktober 2019 om 10:24

en toch eindige Vitesse dit jaar ( net zo als ik eerder heb aangegeven) gewoon boven Feyenoord en miss zelf PSV. kunnen ze daarna ook allemaal met niet spelers uit de eredivisie kopen of afgeschreven "toppers" terug halen. (begin dan wel bij bony)

Lijkt wel of hij iedereen even wil overtuigen dat we niet moeten vergeten dat hij een goede coach is en dat zelfs Newcastle hem wou hebben

Toen ik de titel las had ik al het idee dat het om Newcastle ging. De club die voor mij toch een beetje aanvoelt als Feyenoord 2.0. Prachtig allemaal qua club en zo, maar nét niet steeds. Net niet spelers, net niet aankopen, net niet beleid, net niet trainers.

22 oktober 2019 om 08:57

Dat net niet heeft meer te maken met onze torenhoge verwachtingen toch ? Een club kan er niets aan doen dat ze die specifieke club zijn. Alsof je een aalbesje verwijt geen grote rode appel te zijn.

22 oktober 2019 om 09:15

En die verwachtingen hebben mensen natuurlijk zomaar en is niet gebaseerd op bijvoorbeeld de ambitie van een club om mee te strijden in de top 3. Nee het is allemaal heel normaal dat Feyenoord in het rechterrijtje zit en mensen moeten gewoon niet zulke hoge verwachtingen hebben. Een aalbesje is altijd een aalbesje geweest. Feyenoord was ooit 1 van de grote rode appels.

22 oktober 2019 om 09:24

Rafa Benitez was de vorige trainer. Dat vind ik toch geen net niet trainer maar over het algemeen heb je inderdaad wel gelijk!

22 oktober 2019 om 10:07

Eens, maar doel meer op een trainer die aansluit bij een duidelijk uitgestippeld beleid. Dat is er gewoon niet. Er wordt een random grote naam aangetrokken en die moet zich er maar mee redden. Lukt het niet? Doei!

22 oktober 2019 om 09:32

Wij hebben WvH als clubnaam die veel zou kunnen betekenen voor ons, Newcastle heeft natuurlijk Alan Shearer als icoon. Hij is ook kritisch op hun beleid en dus door bestuurders van de club verguist

22 oktober 2019 om 09:43

Newcastle was in de jaren 90 best een grote club. Wanbeleid daarna heeft de club gesloopt.

22 oktober 2019 om 10:08

In de tijd van Shearer en Bellamy (wellicht vanwege hem de link met Feyenoord, haha), was het een sterk team!

22 oktober 2019 om 10:41

@CommandPrompt Gio vond ik gewoon een uitstekende coach voor Feyenoord en Koeman ook. Het probleem zit grotendeels in het aankoopbeleid en qua jeugdspelers valt het ook al een tijdje tegen

22 oktober 2019 om 10:54

Gio vind ik maar twijfelachtig. Heeft het zeker goed gedaan, dus wat dat betreft geef ik hem het voordeel van de twijfel. Maar ik zag ook nog steeds - en dan vooral afgelopen jaar - dingen waar ik me niet in kan vinden. Clasie aanvoerder maken, wat uiteindelijk opleverde wat Stam nu met Botteghin had. Iedereen ziet dat 'ie de zwakkere schakel is, maar het is wel je aanvoerder en jouw keuze. Dan doet het toch pijn om zo'n iemand te wisselen, en je fout min of meer toe te geven. Dat is slechts éã©n voorbeeld. Sowieso vond ik Gio veel te vasthoudend aan bepaalde spelers, al had hij soms ook niet bijster veel keus natuurlijk. Vooralsnog geef ik hem dus wel het voordeel van de twijfel en hopelijk leert hij bij City Group de fijne kneepjes en krijgt hij binnenkort een mooie klus! Het lijkt me wel een hele fijne trainer als persoon.

22 oktober 2019 om 11:01

@CommandPrompt op Gio valt ook wel wat aan te merken idd maar ik vond hem tactisch wat slimmer als Stam. Stam wilde pressie spelen met de trage Botteghin achterin en zet iemand als Narsingh in de spits. Dat komt op mij tactisch niet heel sterk over

Ik zie nog steeds de kwaliteiten van Stam niet als trainer. Ik zie ook geen spelers die wekelijks beter gaan spelen onder Stam. Spelers als Stam, Van Basten, Seedorf, Wouters, Blind etc waren allemaal goede soelers, maar komen veels te kort als trainer. Wellicht is een assistent trainer opties voor dit soort spelers.

22 oktober 2019 om 09:17

Stam weet het zelf ook niet. Hij bouwt op met 4 verdedigers en 3 middenvelders. Waarbij de verdedigers allemaal rond de 16 staan. Hierdoor heb je geen enkele aanvallende diepgang en staan je aanvallers op een eilandje. Je middenvelders zijn aan het zwemmen, omdat ze constant tussen dat grote gat van de aanval en verdediging aan het pendelen zijn

Het was voor Feyenoord veel beter geweest als Newcastle iets eerder een voorstel had gedaan aan Stam. Dan stond er nu een andere coach in de Kuip, met meer ervaring en een duidelijkere spelopvatting. Een minder boze coach ook.

22 oktober 2019 om 09:06

Wie zou er dan voor de groep gestaan hebben?

22 oktober 2019 om 09:40

Ben ook wel benieuwd wie de volgende op het lijstje geweest zou zijn. Kan niemand realistisch bedenken die een grote verbetering t.o.v. Stam is.

22 oktober 2019 om 10:29

Enige die ik zou kunnen bedenken zou Advocaat zijn. Voor de rest zie ik geen Nederlandse coach die voor Feyenoord zou staan.

22 oktober 2019 om 11:04

en Advocaat heeft afgezien omdat half nederland over hem viel bij alleen de geruchten al dat hij eventueel gio zou opvolgen

22 oktober 2019 om 11:13

Klopt in geheel. Maar dat neemt niet weg dat ik hem als enige NL coach voor ons cluppie zag staan buiten Stam?

Newcastle blij! Japie is geen topper als coach. Zijn naam en faam als speler is groot maar als trainer gaat hij dat niet evenaren. Het fanatisme wat hij uitstraalt is niet genoeg. Als trainer worden ook andere dingen gevraagd zeker nu

Ik geef Jaap toch nog wel wat krediet. Hij heeft het bij PEC toch best redelijk gedaan. Volgens mij was zijn eerste seizoen bij Reading ook best goed? Miste hij niet op de laatste wedstrijd promotie? Ik denk dat op dit moment geen 1 trainer het echt goed zal doen bij Feyenoord. Wat je over het algemeen leest is het een beste wespennest. Veel mensen die wat te zeggen hebben. Plus de selectie is ook gewoon niet goed genoeg voor de top 3. Tuurlijk het rechterrijtje is zeker niet waar Feyenoord hoort, maar op dit moment ook zeker niet goed genoeg voor de top 3.

22 oktober 2019 om 10:43

@Feelgood0 toch werd Gio gewoon overtuigend derde vorig jaar met misschien nog wel een mindere selectie als Stam

22 oktober 2019 om 11:21

@japie_krekel Ik vind de selectie van dit jaar toch echt aanzienlijk minder. Althans qua team vind ik het sowieso minder, maar dat valt Jaap misschien aan te rekenen. Ik denk en ik hoop dat het een kwestie van tijd is voordat het kwartje de goede kant op valt voor Jaap, misschien dat het tegen Ajax al een stuk beter gaat. Vaak kan Feyenoord 200% geven tegen Ajax. Ik hoop het althans voor Jaap dat het hem binnenkort meer voor de wind gaat. Ook al hoop ik dat Feyenoord niet van Ajax wint ;-)

22 oktober 2019 om 13:39

@feelgood0 ik snap wel wat je bedoeld. Gio had van Persie nog alleen was Vilhena vorig jaar ook niet best. aan de andere kant zijn Fer en Karsdorp dan weer wel betere spelers al wat er rond liep vorig jaar en van Ie en Senesi mag je dat ook wel verwachten. Gio moest het vaak met Vd Beek en Vd Heijden doen. laten we het erop houden dat die selecties dan redelijk gelijk opgaan maar dan heeft Gio er toch meer uit weten te halen als Stam

22 oktober 2019 om 12:43

Mee eens feelgood. Bij Feyenoord moeten ze zich niet gek laten maken door druk van de media. Dat Ajax en PSV veel te goed waren wist je al van te voren. Feyenoord gaat echt wel beter draaien als die Seneli een Le op elkaar ingespeeld raken, Jorgensen weer fit raakt en spelers als Fer en Karsdorp helemaal fit zijn. OK, misschien krijgen ze het dit jaar lastig met AZ en Vitesse...maar 3e, 4e ...wat maakt het uit, het scheelt 1 wedstrijdje ergens in Bosnie of Luxemburg of zo.feyenorod moet dit jaar gewoon gebruiken om orde op zaken te stellen. Er zijn veel nieuwe spelers, laat die aan elkaar wennen. Dan kun je volgend jaar nog 2 gerichte aankopen doen en heb je een ingespeeld goed team. Breng bestuurlijk de boel op orde. En de jeugdopleiding. Ik las vandaag in het AD "stam heeft geen tijd meer"...wat een onzin, Stam heeft alle tijd, Feyenorod moet gewoon dit jaar niet verwachten dat het de strijd met ajax en psv aan gaat. Lekker naar de lange termijn kijken.

22 oktober 2019 om 12:54

@ppprins dat ben ik helemaal met je eens. Ik denk dat rust de boel bij Feyenoord kan redden. Accepteren dat het dit jaar niet wat word en alvast bouwen aan volgend jaar en het jaar daar op volgend.

Man van zijn woord? Hij had het contract al ondertekend, dus dat is toch een ander verhaal. We zullen nooit weten wat ie gedaan had als er nog niks getekend had.

Jammer Jaapie dat een handtekening bindend is anders was je daar nu trainer. Jaap is het levende bewijs dat je als knvb je standaarden en eisen aan je cursus coach betaald voetbal niet naar beneden moet stellen voor iemand met een fantastische carrière en veel caps. Het is de Pabo niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
196 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren