Johan Derksen maakt gehakt van Jan Doedel met ‘geen enkele uitstraling’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Marcos Senesi maakte zondag andermaal een matige indruk in het shirt van Feyenoord. De Argentijnse verdediger kon tijdens het gelijkspel tegen FC Emmen (3-3) al weinig indruk maken en afgelopen zondag, bij het duel met Heracles Almelo (1-1), stelde hij wederom teleur. Johan Derksen is bijzonder kritisch op de miljoenenaankoop van Feyenoord.

"Toen hij tegen FC Emmen inviel en er niks van bakte, toen hadden we zoiets van: laten we die jongen niet meteen afmaken", begint de oud-voetballer maandagavond nog rustig bij Veronica Inside. "Ik kon hem nu anderhalf uur volgen. Die zeven miljoen euro is weggegooid geld", doelt Derksen op de transfersom van Senesi.

"Hij kan niet verdedigen. Hij heeft geen enkele uitstraling, hij staat als een Jan Doedel op het veld. Als spits heb je in de catacomben niet zoiets van: oh jee, vanavond tegen die gozer. Hij heeft niets van de agressie die Argentijnse verdedigers doorgaans hebben. Hij kan niet opbouwen. Hij geeft alleen maar risicoloze, lullige ziekenhuisballen of breedtepassjes.”

“Hij is niet snel. Hij heeft geen tackle. Noem mij één ding wat hij wel heeft”, aldus Derksen over de 22-jarige stopper van Feyenoord. “Hij speelt tegen Cyriel Dessers. Hij heeft er dit seizoen een paar ingeschoten, die is toch uit te schakelen? Dat is toch niet de beste spits die we hebben. Ik heb het idee dat hij (Senesi, red.) gewoon een gigantische miskoop is.”


Poll

Ben jij het eens met Johan Derksen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Lekker makkelijk, al die kritiek op een jongen die net in een nieuwe competitie speelt aan de andere kant van de wereld, in een slecht draaiend team. Geef hem even een half jaar voor je hem beoordeelt alsjeblieft.

21 oktober 2019 om 22:27

Het is derksen he. Niet te serieus nemen. Lekker half jaar te tijd geven en niet naar deze onzin luisteren

21 oktober 2019 om 22:53

Ik vind dat altijd maar gelul, dat je in een andere competitie of in een ander team speelt. Bij keepers en verdedigers is dat helemaal niet van belang. Die moeten gewoon de directe tegenstander uitschakelen. En dat doet deze jongen verdomde slecht.

21 oktober 2019 om 23:05

Maar jongen toch. Omgeving, klimaat, cultuur, andere speelwijze, andere manier van spelen (en onbekende) tegenstanders, nieuwe partner in het centrum, een keeper die in een andere taal de boel neerzet bij standaardsituaties, wedstrijdritme, andere benadering bij wedstrijden (warming-up, teambesprekingen etc.), spanning van een eerste wedstrijd (en dan ook nog in de Kuip). Ik hoef je denk ik geen voorbeelden te geven van absolute topspelers, die hier zelfs moeite mee hadden. (ik zal je er één geven; Torres)

21 oktober 2019 om 23:08

Vind je? Moet je nagaan hoe jij je voelt bij een overstap van werk. En nu is dat ook nog in een ander land met compleet vreemde taal. En dan is je werk ook nog ergens waar je met zelfvertrouwen moet staan. En dat terwijl je collega's allemaal falen. Ben jij dan nog steeds zo goed als je kan zijn?

22 oktober 2019 om 07:23

Bij aanvallers is het dus wel van belang. Enige wat die moeten doen is de bal in een even grote goal schieten.... Mogelijk ben je nog nooit in een ander land geweest, maar Argentinië of Nederland is wel een heel groot verschil. Zeker op je 20e.

22 oktober 2019 om 10:35

Het enige wat hij deed was een balletje breed wat meestal verkeerd ging of ballen blind naar voren peren. Wat nog zorgelijker was, hij vond dat het best lekker ging......misschien 's morgens beginnen met een broodje Calvã© pindakaas?

22 oktober 2019 om 07:05

Die tagliafico bakte er de eerste wedstrijden ook niets van, leek op de zoveelste zuid-amerikaanse miskoop, maar heeft zich daarna ook gewoon verbeterd. Inderdaad wel erg snel om Senesi nu al af te schrijven.

22 oktober 2019 om 07:22

Tagliafico stond er als een van de weinigen juist direct. Gaf zelfs snel een assist tegen de rivaal, en verdedigend lekker fel en kon mee in het voetballende gedeelte. Waar heb je het over?

22 oktober 2019 om 07:49

Tagliafico?? Dat is de beste debutant ooit. Hij stal alle harten van alle Ajacieden met zijn debuut tegen Feyenoord. Ik zat in t stadion, 2 man kende ik niet; Nico en Malacia (beide linksbacks). Beide speelden fantastisch... zelfs het Ajax publiek kon malacia wel waarderen. De rest van Feyenoord was overigens pudding!

22 oktober 2019 om 09:16

Jij bralt echt shit. Tagliafico stond er vanaf dag 1 net zoals Martinez. Misschien.bedoel je Magallan? Maar die is vergeleken met Senesi nog prima voor Feyenoord

22 oktober 2019 om 10:00

Magallan? Hij zegt toch "maar heeft zich daarna ook gewoon verbeterd"? Ik heb niks gezien in Magallan dat hij beter is dan Senesi.

22 oktober 2019 om 12:40

@barryballs: Als je de Tagliafico van Ajax bedoeld heb je er echt weinig kaas van gegeten zeg, dat is juist een van de beste debutanten ever

Het is toch belachelijk om hem na anderhalf wedstrijd zo’n conclusie te trekken? Senesi is er maar net. Speelt die drie wedstrijden goed dan hoor je weer van Derksen dat het een top verdediger is.

21 oktober 2019 om 22:29

Laat die gek maar. Hij vond de ligt paar klassen beter als van dijk. Dat zegt denk ik wel genoeg en nog steeds zou die dat wel zeggen en hij wacht tot een moment komt dat van dijk paar mindere wedstrijden zal spelen en de ligt wat betere en dan zal Derksen daar weer effe wAt over zeggen. HAHAHAHA DERKSEN TOCH

22 oktober 2019 om 09:19

Hij vindt De Ligt beter als je hem vergelijkt met van Dijk toen hij 19 was. Van Dijk was in Nederland van het niveau vd Hoorn. Die 2 ontliepen elkaar niet veel op dat moment. Hij is pas in het buitenland echt goed geworden

22 oktober 2019 om 15:31

Nope, niet waar wat je nu zegt. Hij heeft duidelijk gezegd dat De Ligt de betere verdediger is van de twee, terwijl het bij Van Dijk het er sierlijker uitziet. Van Dijk van het niveau Van der Hoorn, are you mad? Van Dijk was voetballend veel beter dan Van der Hoorn. Die passes bij Liverpool, dat liet hij ook wel zien bij Groningen, alleen bij Liverpool heeft hij dat helemaal geperfectioneerd.

21 oktober 2019 om 22:30

Belachelijk? Wellicht, maar bij Magallan en Orejuela zag je ook al na 2 wedstrijden dat ze er niks van konden terwijl de echte toppers als Martinez, Tagliafico en Sanchez vanaf dag 1 al indruk maakten.

21 oktober 2019 om 22:33

En Alvarez!

21 oktober 2019 om 22:41

Nou zytto, dan is dat vast absolute wetenschap en kan er nooit iemand eerst even moeten wennen. Ook frenkie stond er direct na zijn transfer en was meteen fantastisch.

21 oktober 2019 om 22:50

Ik hoop oprecht voor jullie dat hij het heel goed gaat doen, maar bij Zuid-Amerikanen is het wel vaak een hit or miss in Nederland. De enige die er een beetje tussen invalt is pereiro. Maar eerlijk is eerlijk die Magallan had natuurlijk pech met zijn debuut in de Eredivisie (6-2) en De Ligt, maar bij jullie kan hij wel rustig de tijd krijgen om zich te ontwikkelen aangezien jullie toch niet mee gaan doen om de titel dit jaar en de concurrentie niet veel beter is.

22 oktober 2019 om 07:37

Arias en Neres hadden wat meer tijd nodig.

22 oktober 2019 om 09:00

@Zytto... pech? Dat waar hij zelf mede verantwoordelijk voor. Als ik mijn werk niet naar behoren invul is dat niet pech

22 oktober 2019 om 10:59

Van Magallan en Orejuela werd in hun thuisland direct gezegd dat mensen niet snapten wat Ajax met deze spelers moest. Dat is met Senesi wel anders. Speelt in Argentinie onder 23 (dat zal ook niet voor niets zijn) en de mensen in Argentinie gaven aan dat Feyenoord hiermee een uitstekende aankoop had gedaan.

Hoezo is het lekker makkelijk? Je kan al vrij snel zien of iemand wat kan of niet?ik heb hem buiten Feyenoord al vaker zien voetballen, en moet zeggen ik vond hem daar ook niet geweldig, snapte ook niet die vergelijking met Martinez, dat zijn gewoon 2 heel verschillende spelers!al die analisten op TV zullen er wel niks van snappen, en op VZ wordt je ook afgemaakt als je iets zegt over Senesi! Nogmaals, ik hoop dat die jongen het red en iedereen en ik er keihard naast zit, maar betwijfel het.

21 oktober 2019 om 22:35

Tuurlijk kun je zien of iemand wat kan, de scouts van Feyenoord zullen hem ook wel vaker hebben zien voetballen en beoordelen dat hij wat kan denk ik. De analisten op TV snappen er ook wel wat van, het is alleen zo dat roepen dat we een speler tijd moeten geven en moeten laten wennen aan Nederlands voetbal niet zorgt voor kijkcijfers.

21 oktober 2019 om 22:43

Mee eens Stats10, ik heb er ook wel vaker naast gezeten hoor waarvan ik dacht dat bepaalde spelers wel iets zouden bereiken, maar gezien hun mentaliteit het toch niet hebben gered, ondanks ze gigantisch goed kunnen voetballen. En nogmaals ik hoop ook dat Senesi het red, dat zou voor Feyenoord ook wel lekker zijn om een top centrale verdediger te hebben, en hopelijk kunnen ze hem dan voor veel geld verkopen, maar op dit moment, en wat ik al van hem gezien heb, ik kan het niet echt zien nog!

22 oktober 2019 om 08:49

@stats10 ik vraag mij af of die scouts van Fey hem vaak hebben zien voeballen. Hij was vooral naar voren geschoven via o.a. zaakwaarnemer Timmer o.a. Verder wordt hij nu wel te snel afgeschreven. Hoop dat hij zich nog kan herstellen.

21 oktober 2019 om 22:48

Toch lijkt hij op compilaties toch wel aardig rap en meedogenloos. Dat gezegd hebbende weet ik ook heus wel dat je van pak 'm beet Bart Vriends of een Stef Nijland ook best een aardige compilatie in elkaar zou kunnen flansen. Hoe dan ook geef ik de hoop niet nu al op.

Ja, nu weten we het, dit is niks en kan niks meer worden ook. Wat wordt er absurd hard ingehakt op een aankoop van Feyenoord. Dat spelers als Neres en zelfs Alex ooit weken, zelfs maanden nodig hadden wordt maar even vergeten.

21 oktober 2019 om 22:31

Een beetje zoals jij vergeet dat er op Neres en Alex ook zo werd ingehakt. Dus er is geen sprake van een speciale behandeling. Als je 0 indruk maakt krijg je dit soort reacties.

21 oktober 2019 om 22:39

Ik vond Senesi gisteren al aanzienlijk beter dan Botteghin, en dat in ongeveer de allerslechtste wedstrijd in jaren. Nee het was niet goed, maar wat verwacht je in zo'n situatie? Dat hij iedereen even bij de hand neemt als naast je Haps en Karsdorp zo staan te schutteren?

21 oktober 2019 om 22:46

Stel je toch niet aan met je slechtste wedstrijd in jaren. Alleen al dit seizoen heeft Feyenoord 5x slechter gespeeld. Allemaal slappe rotsmoezen worden er gebruikt om goed te praten dat Senesi de draaicirkel van een vrachtwagen heeft, wendbaarheid van een loden deur en een mede speler op 3 meter nog te hard inspeelt. Allemaal zaken die niks te maken met mensen bij de hand nemen, of aanpassingsproblemen. Het is een gebrek aan talent en kwaliteit. Botteghin stond niet op het veld en nog steeds was het bagger. Dan ligt het probleem niet bij Botteghin.

21 oktober 2019 om 22:55

Bullshit. Ik kom al 22 jaar in de Kuip en gisteren was echt intens slecht. Er was op geen enkel moment iets van lijn in het spel te ontdekken, middenveld bezetting was volledig foutief, en vooral de tweede helft heeft Feyenoord echt geen fatsoenlijke aanval opgezet. Dat Senesi in zo'n foutenfestijn niet weet te excelleren, vind je dat gek plato?

21 oktober 2019 om 23:08

Het verschil met Ajax en PSV is dat een speler ook daadwerkelijk de tijd mag krijgen om te wennen. Feyenoord heeft die luxe eigenlijk niet. Ze hebben geen speler die van een vergelijkbaar niveau zou moeten zijn die zolang zijn taken waarneemt. Ze hebben behoefte aan een speler die er direct staat en gelijk een versterking is, want er niks beters. Toch hoop ik nog dat deze jongen alsnog een succes wordt.

Gast heeft 1,5 wedstrijd gespeeld. Je neemt dit toch ook wel wat minder serieus als het van iemand als Derksen komt, een Jan Doedel zonder enige uitstraling, met alleen maar dat zure zeiken op makkelijke targets.

Het is gewoon terecht als je kijkt naar wat ie laat zien. Pure basis elementen als simpel een bal aannemen rustig rond tikken of op je benen blijven staan zijn er niet bij. Een gebrek aan wendbaarheid is geen spanning of terecht komen in een elftal dat voor geen meter loopt. Dat is gewoon een tekortkoming. In alles lijkt dit meer een Magallan te worden dan een Alex of Sanchez. Maar dat mogen we niet zeggen. Net zoals dat we niet mochten zeggen dat Kelly niks kon zijn toen ze hem haalden. Of dat de 9e centrale verdediger van Liverpool niks zou toevoegen aan Feyenoord. Ook toen hadden we gelijk en nu hebben we dat weer.

21 oktober 2019 om 22:42

Hahaha jij bent er ook eentje. Je staat hierboven te verdedigen dat bij Alex en Neres mensen wel degelijk er achteraf naast zaten met hun eerste oordeel, en bij Senesi weet jij al weer zeker dat het niks kan worden. De tandjes wat lopen er hier toch figuren rond op VZ.

21 oktober 2019 om 22:50

Ga eens op de inhoud in. Waarom mochten we bij Kelly en Johnston geen oordeel geven, terwijl we het toen al goed zagen? Net als bij Magallan toen we het na 1 wedstrijd gezien hadden? Dit is precies hetzelfde. Gebrek aan basiskwaliteiten, wat niks met aanpassing te maken heeft, maar met talent. Oké Senesi was fantastisch een topper in spe. Wereldaankoop waar over 3 jaar 80 miljoen voor wordt gevangen. Want ze gaan hem leren rennen, koppen, tackle, passen, wendbaar maken en de boel neerzetten.

21 oktober 2019 om 22:59

Omdat ik gisteren al genoeg dingen zag waar wel basiskwaliteiten zichtbaar waren. Positionering was goed, eerste helft was het doordekken prima. Nee, voetballend hield het nog niet over, maar juist daar heb je een goed voetballend team voor nodig met beweging zonder bal, vertrouwen en automatismen mister 'ga even op de inhoud in '.

21 oktober 2019 om 22:59

@masterd; ik ben erg nieuwsgierig op basis van welke speelminuten jij Johnston voetballend hebt beoordeeld dit seizoen.

21 oktober 2019 om 23:13

Magallan zou ik ook nog niet afschrijven. Een bal rustig aannemen of inpassen kan wel degelijk beïnvloed worden door spanning. Bij een bal inpassen of aannemen, gaat het in eerste instantie om een ontspannen houding. Dat geldt overigens voor iedere sport. Of denk jij dat een bokser 12 rondes lang met gebalde vuisten rondloopt ? Natuurlijk niet joh, ook daar maken ze pas een vuist op het moment van impact. Anders kost het zoveel energie dat je na de eerste ronde al aan de zuurstofflessen hangt.

21 oktober 2019 om 23:46

@ijsmuts als Johnston echt zo goed was had hij wel een plekje bemachtigd in deze schutterende verdediging. of Stam moet er totaal geen kijk op hebben

21 oktober 2019 om 23:56

Lees eerst ff waar het over gaat Japie, voordat je je roeptoeter weer tevoorschijn haalt

22 oktober 2019 om 00:51

@ master D : als je van 10 spelers zegt na 1 wedstrijd die kan er helemaal niks van dan heb je ongetwijfeld minimaal 3 keer gelijk. Neres kon er niks van , ene Ibrahimovic was een prutser , Guiddetti was he-Le-maal niks. Allemaal gehoord na 1 wedstijd . Mensen roepen het 10 keer en roepen dan om het hardst die 3 keer dat ze gelijk hebben van “zie je wel ik zei het al na 1 wedstrijd “ ; die 7 keer dat ze er faillikant naast zitten hoor je ze niet meer. De beste man is aanvoerder van het argentijnse jeugdelftal en krijgt lovende kritieken over zijn optredens in de argentijnse competitie. Je gaat mij niet vertellen dat die Argentijnen en ook diverse scouts van Europese teams er helemaal niks van snappen en een man aanvoerder maken of serieus volgen die, volgens jou, alle basis elementen mist . Geef de beste man gewoon eerst eens wedstrijd of 5 a 10. Bij Juve schrijven ze Mathijs de Ligt toch ook niet meteen af na een nog vele malen dramatischer debuut.

Ik heb geen minuut gekeken van Feyenoord afgelopen wedstrijd maar ik denk dat Senesi het nog goed gaat doen dit seizoen, puur op basis van Derksen z'n woorden.

Ja, hij bakte er gisteren net als de overige Feyenoorders vrij weinig van. Lijkt me niet dat je hem direct af kunt schrijven na 1,5 wedstrijd. Hij speelde beide potjes in een team zonder zelfvertrouwen dan kun je moeilijk verwachten dat hij de bende direct op sleeptouw neemt. En hem beoordelen op uitstraling is ook kolder. Kijk bijvoorbeeld eens naar dat ideale schoonzoon-hoofd van Tagliafico en wat voor beest hij in het veld kan zijn.....

Geef die jongen de tijd. Hij moet natuurlijk wennen en om hem na een wedstrijd af tr schrijven slaat nergens op.

21 oktober 2019 om 22:53

Wennen? Het is al bijna november...

22 oktober 2019 om 03:17

Ja Blackpool, wennen. Het is al bijna november ja, wat inhoudt dat Senesi op dit moment een week of vier in Nederland is geweest, als je weet dat hij twee keer weg is geweest voor interlands

Derksen op vrijdag: 'Zo'n jongen kun je niet gelijk beoordelen, die moet je een paar wedstrijden de tijd geven.' Derksen op maandag na één volledige wedstrijd: 'Hij kan niet verdedigen. Hij heeft geen enkele uitstraling, hij staat als een Jan Doedel op het veld.' Waarom wordt deze man nog serieus genomen?

Mooi. Aangezien Derksen altijd precies het verkeerde ziet omdat hij echt totaal geen kijk op voetbal heeft , gaat dit dus een absolute topspeler worden . De beste man is aanvoerder van het Argentijnse jeugdelftal , neem aan dat ze er daar net wat meer vanaf weten dan Johan Lulkoek Derksen. Zullen we eerst eens een wedstrijd of 5 geven voordat we dit soort overhaaste conclusies trekken. Zou mooi zijn als ze bij Juventus na 1 wedstrijd hadden gezegd van nou die De Ligt kan er helemaal niks van.

Wel leuk dat hij van De Ligt, die helaas nog geen indruk maakt bij Juve, zegt dat dat wel goedkomt en dat hij beter is dan Van Dijk. Terwijl hij bij Senesi na anderhalve pot roept dat hij er niets van kan. Natuurlijk twee verschillende spelers, maar het principe is hetzelfde

22 oktober 2019 om 04:11

Omdat de Ligt twee en een half jaar ijzersterk heeft gespeeld. De finale EL gespeeld heeft als jongste aanvoerder ooit en twee jaar daarna als captain Ajax waar heel de wereld over sprak de semi finals van de CL haalde. Tussentijds de golden boy award won en een transfer naar Juventus verdiende. De kans dat het bij hem goed komt is 1000x groter dan dat Senesi die al weken op de bank zit met een coach die de beste CV van de wereld was en daar dus een goede kijk opheeft. Een keer dramatisch ingevallen tegen Heracles en afgelopen weekend ook als een gehandicapte speelde. Logisch dat mensen twijfelen aan deze voor iedereen onbekende speler. Waar Feyenoord 7 miljoen euro voor betaald heeft en waarschijnlijk weer geld heeft moeten lenen om hem te halen. Een groot risico en iets dat Feyenoord zich eigenlijk niet kan permitteren.

Het is een rare man....maar het probleem is wel dat ze een speler kunnen maken of breken. Dat zag je destijds ook met Manolev bij Psv.bij VI vonden ze Graziano Pelle ook helemaal niets. En we weten hoe dat afliep. Ze hebben wel tig keer toe moeten geven dat ze het niet goed gezien hadden. Populistisch gelul

22 oktober 2019 om 12:48

Graziano Pelle was ook niets, die heeft van blijdschap in zn nakie door de stad gerend na dat Chinese contract te hebben getekend. Vond zichzelf vooral geweldig, vervelend mannetje.

Beetje gek dat mensen van middelmaat steeds maar spelers op dit niveau zo publiekelijk afkraken na anderhalf wedstrijd... Geef die jongen eerst ff 5 matches op een rij. Moet er direct staan in matig draaiend team, met anderstaligen. Ik ben vooral benieuwd of ze hem hebben gekocht op zn verdedigende kwaliteiten of met name op zn opbouwende. Heb t idee dat bepaalde analisten hem juist beoordelen en veroordelen op zn zwaktes. Das altijd lekker makkelijk

Moet die Derksen niet met pensioen? Hoe ouder hij wordt, hoe meer onzin hij praat. Hoe kun je een speler na 2 wedstrijden beoordelen? Het elftal draait voor geen meter. Straks als hij de winnende zondag binnen kopt, dan is het ineens een wereldspeler.

Leuk toch dit van Derksen. Die man doet gewoon zijn ongenuanceerde werk. Mocht Senesi het toch opeens goed gaan doen kan Wilfred het over een paar maanden in de uitzending nog een keer afspelen en lachen we hem met z'n allen uit. Boeie.

Ik denk dat we minder aandacht aan j Derksen moeten besteden hij vind zijn fantasie De waarheid hoe naief kun je zijn en mensen krenken is geen satiieren maar lompheid

Een invalbeurt tegen Emmen vindt dhr Derksen te vroeg om te oordelen, maar 1 wedstrijd (hij noemt het tactisch een anderhalf uur zodat het heel veel lijkt) is wel genoeg om te kunnen concluderen dat deze jongen, die duidelijk nog moet wennen, weggegooid geld is. Wat een clown is die Derksen toch. Mensen in Argentinië waren over het algemeen lyrisch over Senesi, dus laten we het eerst even rustig afwachten. Niet iedere voetballer staat er gelijk vanaf het begin, dat zou Derksen toch moeten weten zou je zeggen. Maar nee, op een of andere manier vindt deze man het heerlijk om alleen maar negatief te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren