André Onana bij tien genomineerden voor beste doelman ter wereld

Maandag, 21 oktober 2019 om

André Onana zit bij de tien genomineerden voor de Yachine Trophy, zo maakt France Football maandagavond bekend. De doelman van Ajax maakt daarmee kans om op maandag 2 december op het Ballon D'Or-gala te worden gekozen als de beste keeper ter wereld.

Onana is bezig aan zijn vierde seizoen als eerste keeper van Ajax. De Kameroener kreeg na het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona de kans van trainer Peter Bosz en greep die met beide handen. Vorig seizoen speelde de 23-jarige goalie een belangrijke rol in het successeizoen van Ajax, dat de halve finale van de Champions League haalde en landskampioen werd. Ook werd de KNVB Beker binnengehaald.

De tien genomineerde keepers:
Alisson Becker
Manuel Neuer
Ederson
André Onana
Wojciech Szczesny
Jan Oblak
Kepa Arrizabalaga
Samir Handanovic
Hugo Lloris
Marc-André ter Stegen


Poll

Is het terecht dat André Onana genomineerd is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door migi)

Wauw. Heel knap. En in mijn optiek terecht. Benieuwd waar die na Ajax heen zal gaan.

21 oktober 2019 om 22:42

Ben ik ook heel erg benieuwd naar, Ajax heeft gewoon een keeper die het in de CL laat zien het gewoon op het hoogste niveau kan waarmaken, dus het maakt niet uit waar hij heen gaat je haalt een prima keeper in huis. Maar voor speeltijd zal het toch eerst een tussenstop moeten worden bij een subtopper.

21 oktober 2019 om 22:45

Nee joh, Onana wordt net als De Ligt en Frenkie gewoon door een absolute topclub gekocht als basisspeler. Ajax acteert nu op zo een hoog niveau Europees dat een tussenstap echt niet meer nodig is als absolute uitblinker.

21 oktober 2019 om 23:03

@BlowMoney, kun je wel allemaal leuk roepen maar welke absolute topclub heeft een keeper nodig dan op dit moment?

21 oktober 2019 om 23:12

Denk je nou echt dat Onana een tussenstap gaat maken? Kom nou. Die kan straks naar een absolute topclub als ie zo doorgaat. Neuer is niet meer de jongste, Real heeft geen wereldkeeper, bij Paris SG zou die ook niet kansloos zijn tegen Navas. Voor de rest zijn de topclubs wel bezet inderdaad maar als er een positie vrijkomt, dan denk ik echt dat hij als hoogste op de lijstjes staat van de topclubs. Kunnen het wel allemaal gaan bagataliseren, zoals we hier altijd doen maar die man is echt fenomenaal en stabiel bezig op dit moment, als sinds vorig seizoen.

21 oktober 2019 om 23:16

Dat zeg ik niet. Onana is een hele goede keeper en kan zeker tot dat niveau komen. Op dit moment is er alleen geen plek vrij bij een topclub en jij zegt hij wordt gekocht als basisspeler. Dis dan zal die niet veel keus hebben of hij moet volgend jaar weer elke week tegen Emmen, ADO en PEC willen spelen..

21 oktober 2019 om 23:20

Zou zijn tijdrekken en zijn recente commentaar erop nog meespelen bij een eventuele topclub die hem wil kopen?

21 oktober 2019 om 23:21

Ik zou er niet heel gek van opkijken als bijvoorbeeld Real volgend seizoen Courtouis afschrijft en Onana haalt voor de basis.

21 oktober 2019 om 23:24

En als Ajax deze weg in de CL en Eredivisie blijft voortzetten tegen Real, Barcelona, Juventus en dat soort clubs. Ongelooflijk dat mensen altijd met Emmen en dat soort clubs moeten komen. Je weet dat Ajax vorig seizoen inclusief de voorrondes CL 18 wedstrijdjes op het allerhoogste niveau heeft gespeeld? Ik vraag me af of een middenmoot in 't buitenland waar jij ongetwijfeld op doelt Tilburg aan gaat komen. Dus Onana gaat vast alleen voor de absolute top of anders lekker blijven.

21 oktober 2019 om 23:30

Ja want de voorrondes daar doe je t voor. Tegen Apoel, PAOK, Standard Luik etc.. Arsenal wie iedereen zo matig vindt hier, rolt Standard op met 4-0 Met b en c spelers. Ik zeg ook niet dat Onana een tussenstap moet maken, ik zeg dat je niet zomaar basisspeler wordt bij de absolute top aangezien die bijna allemaal wel goed zitten qua keepers. Overigens gaat Ajax natuurlijk niet elk jaar de halve finale halen dus vindt het ook altijd een beetje vreemd dat mensen dat als Standard gebruiken. Voorrondes speel je toch liever niet lijkt me? Hoeft bij een topclub namelijk niet..

22 oktober 2019 om 08:10

Sws Bayern Munchen. Neuer is al 1.5 jaar totaal niet de Neuer die hij was en hij begint ook al oud te worden. PSG kan wel een echte topkeeper gebruiken. Lloris bij Spurs wordt steeds minder en raakt vaker dan ooit geblesseerd. Deze 3 zijn wel de beste kandidaten denk ik.

Terecht lijkt me, wat een geweldige doelman is dit aan het worden. Qua reflexen een van de beste keepers die er is, op deze leeftijd al. Als hij de hoge ballen van opzij nog kan verbeteren en die gekke fratsen die hij soms uithaalt tot een minimum weet te beperken kan hij de absolute top halen denk ik!

21 oktober 2019 om 22:22

Eens, het grootste minpunt aan Onana vind ik zijn tijdrekken, dus als hij daarin wat slimmer wordt, komt het helemaal goed met hem.

Marc is alvast begonnen met de uitbreiding van zn geldpakhuis.

Snap ik wel, heeft zeker in de CL prima wedstrijden gekeept. Zal denk ik niet de winnaar worden, maar bij de top-10 is al een uitstekende prestatie.

21 oktober 2019 om 22:40

Zeker mee eens, top 10 is zeker prima. Verbeteringen bij hoge ballen zal er voor zorgen dat hij in de toekomst een top 5 keeper kan worden.

Ik mis Buffon op dit lijstje

21 oktober 2019 om 22:14

Buffon is ondertussen al 41 en niet eens meer eerste keeper. Heeft dit jaar echt nauwelijks gekeept. Buffon is een legende, maar nu zijn er gewoon betere.

21 oktober 2019 om 22:17

En ik mis Van der Sar en Cech.... Nee met alle respect, maar Buffon is zwaar over zijn top heen en zit tegenwoordig alleen nog maar op de bank. Een nominatie voor Buffon zou alleen maar op basis van zijn naam zijn. Net zoals Marcelo die wonder boven wonder ook nog alle wereldelftallen haalt. Persoonlijk vind ik het wel goed dat ze jonge topkeepers als Kepa en Onana een keer waarderen ipv steeds dezelfde namen zoals Courtois en Buffon terwijl die in huidige vorm gewoon minder zijn dan Kepa en Onana.

Waar is in godsnaam Gianluiggi Donnarumma, de beste keeper van de Serie a met afstand!

21 oktober 2019 om 22:24

Die had ik er inderdaad eerder ingezet dan handanovic of lloris

21 oktober 2019 om 22:25

Ik vind een handanovic of lloris wel beter dan Szczesny hoor, maar kan aan mij liggen.

21 oktober 2019 om 22:54

Handanovic misschien, maar szczesny is een goeie keeper hoor. Ik denk dat ik Kepa of Lloris er als eerste uit zou halen, had Kepa even gemist in eerste instantie

21 oktober 2019 om 22:24

Competitie is wel heel sterk, maar had wel ipv Szczesny gekund.

Verdiend. Uitmuntende keeper die Ajax niet snel weer krijgt. Zou bij elk team kunnen spelen. Alleen dat tijdrekken afleren want dat wordt erg vervelend.

21 oktober 2019 om 23:06

Moet wel zeggen dat er nu extra op wordt gelet supporters gaan nu veel eerder fluiten en daardoor lijkt het vervelender dan het is

En de volgende nominatie voor een Ajacied. Nee, Ajax is absoluut geen wereldtop maar er zijn dan wel verdomd weinig teams die Ajax verslaan op die nominatielijstjes.

21 oktober 2019 om 22:36

Omdat teamprestaties een enorme factor zijn in dit soort lijstjes. Er zijn genoeg betere spelers, maar die hebben de halve finale van de CL niet gehaald.

21 oktober 2019 om 22:37

Niet echt verassend na zo'n seizoen natuurlijk

21 oktober 2019 om 22:51

Ajax is toch ook gewoon geen wereldtop? Noem 3 spelers van die Ajax die bij de absolute top in de basis zouden staan? Ik zou serieus alleen Onanna, Tadic en ziyech kunnen opnoemen en dat zijn nog twijfelgevallen voor de echte top. Alles buiten deze drie zie ik nooit slagen in de wereldtop.

21 oktober 2019 om 22:57

"Alles buiten deze 3 zie ik nooit slagen in de wereldtop?" Tagliafico en ook zeker Van de Beek en Neres zouden op termijn mee kunnen. Daarnaast vind ik die Martinez echt een geweldige speler die ik ook die potentie toe dicht. Blind zou ook een prima 12de man zijn voor veel topclubs en bij een Arsenal zal hij wellicht in de basis staan.

21 oktober 2019 om 23:04

Tadic bij de absolute wereldtop? Yeah right. Noem dan Tagliafico..

21 oktober 2019 om 23:06

Naja, van de drie sterren die zijn weggekocht is Frenkie al ongeveer de belangrijkste van Barcelona en ondanks zijn missertjes speelt De Ligt vrij veel. Die gaan het al wel halen. Alleen Schone deed een stap terug maar dat kan gezien z'n leeftijd. Ik zie zo nog vijf slagen bij de absolute top en dat gaat ook wel gebeuren. Ik ken deze verhalen ook wel van toen Ajax minder was. Sneijder, Zlatan, Suarez, Eriksen.. Ze zouden 't allemaal niet halen.

21 oktober 2019 om 23:07

Blind komt veel te veel snelheid tekort voor de PL. Heeft het in de CL fantastisch gedaan vorig jaar maar is bij United gewoon gefaald en heeft lang genoeg de tijd gehad. Luiz en Sokratis zijn geen geweldige spelers maar zouden bij Ajax ook absolute toppers zijn en Holding is sowieso beter dan Blind. Dat geweldige jaar van Ajax is natuurlijk ook een teamprestatie. Blind zou bij Arsenal niet in de basis staan ondanks hun dramatische verdediging.

21 oktober 2019 om 23:11

Blind past nergens beter dan Ajax. Zo kan je het ook zien. Tadic hetzelfde. En als je maar genoeg van zulke spelers hebt en behoudt is Ajax vanzelf structureel terug aan de top.

21 oktober 2019 om 23:13

Dan overschat je Arsenal misschien ietwat, want ik zag ze net spelen tegen Sheffield en Blind had daar echt niet misstaan denk ik hoor. Daarnaast heeft Blind ook niet gefaald bij United. Heeft daar 4 jaar lang gewoon meer dan 20 wedstrijden per seizoen meegepakt en speelde altijd wel een 6'je. Menig aankoop is daar sneller versleten dan Blind en dat zegt ook wel heel wat. Met memphis waren ze na 1 jaar al klaar terwijl Blind gewoom veel positieve reacties kreeg (beetje a la Schone).

21 oktober 2019 om 23:20

Ik overschat Arsenal zeker niet maar zoals @myvision zegt het zijn gewoon ideale Ajax spelers. Renderen geweldig als team en kunnen het daardoor bijna ieder team lastig maken. In andere teams zoals de absolute top zie ik ze individueel alleen niet uitblinken. Ik denk dat een Blind bij een Arsenal compleet door de mand zou zakken net als ik Tadic nooit geweldig zou zien spelen bij een City, Liverpool of Barca. Wat mindere spelers met alle respect liften ook mee op het teamgevoel, het samenspel en de spirit bij Ajax vorig seizoen en kunnen daardoor ook uitblinken. Dat gevoel heb ik dus ook een beetje bij Donny. Geweldige speler in dit Ajax systeem maar bij Real Madrid zie ik hem niet uitblinken.

21 oktober 2019 om 23:26

Ik denk dat Donny juist Real nog wel kan geven wat ze momenteel absoluut missen. Maar dat weten we pas als hij er speelt haha.

21 oktober 2019 om 23:32

Ja misschien omdat ze het dit moment zo slecht doen en inderdaad wel een loper zouden kunnen gebruiken maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. Dit Ajax is juist zo sterk omdat ze als team zo goed zijn. Daar profiteert iedereen van.

21 oktober 2019 om 23:42

Dat ben ik zeker eens. Van mij hoeft ook niemand te vertrekken want ze zouden lang mee kunnen doen zo aan de top maar helaas valt zo'n team net als mid jaren negentig uiteindelijk toch uit elkaar.

22 oktober 2019 om 08:13

Gefaald door 130 wedstrijden te spelen in 4 seizoenen, dat is meer dan 30 per seizoen. Is maar wat je gefaald wilt noemen.

22 oktober 2019 om 09:22

Van Beek bij Real? Scheineens uit man. Hij is prima speler voor Ajax, maar daar blijft het ook bij. Bij Real loopt het niet en Donny is geen speler die het team daar gaat maken. Misschien is Sevilla of Valencia wel zijn niveau.

Donnarumma ipv Lloris en de lijst is top. Maar heeft natuurlijk ook met teamprestaties te maken. Maar volgend jaar is deze prijs voor DDG.😊

Mooi voor Onana en Ajax en ook verdient. De prijs zal echter naar Alisson gaan neem ik aan.

Mooi rijtje hoor dit, benieuwd waar Onana gaat eindigen, zo te zien de jongste uit dit rijtje!

Ik denk dat Becker, Oblak en Ter Stegen gaan uitmaken wie de beste wordt. Een hele mooie lijst met topkeepers trouwens. Wie me trouwens het meest heeft verrast is Szcznesny. Wat heeft hij zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een stabiele betrouwbare keeper. Hij heeft niet super veel te doen tijdens de meeste wedstrijden, maar hij staat er altijd als het nodig is. Ik heb mijn ogen uitgekeken met de reddingen die hij in de CL had gemaakt vorig seizoen.

In mijn ogen is Jan Oblak de beste, maar ik ben bang dat iedereen mij nu uitlacht.

22 oktober 2019 om 00:08

Ik vind Oblak ook de beste keeper, eigenlijk al jaren..

Terecht. Is al een tijdje de beste keeper van Nederland. In de CL heeft hij ook punten gepakt voor Ajax. Hoop dat hij na dit seizoen weg is, zodat de andere clubs makkelijker kunnen scoren tegen Ajax😉

Zeer terecht natuurlijk.. The Boss is gewoon een indrukwekkende goede keeper. Hij is al een paar jaar de beste keeper van de Eredivisie en is met deze nominatie natuurlijk automatisch 1 van de 10 beste keepers ter wereld. Een absoluut mooie mijlpaal!

Tijd voor Buffon om te stoppen. Dat is echt zo'n naam die ze zelfs na 2 minuten op een grasveldje staan al nomineerden. Dat ie er niet meer bij staat, betekent dat het klaar is voor em.

Ter stegen. Kepa, Loris, Becker en Ederson worden het niet. Ik hoop Oblak, Handanovich, of Onana

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

58 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 13 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren