De Graafschap wint kraker in KKD; Traoré schittert bij Jong Ajax

De Graafschap heeft maandagavond de kraker tegen NAC Breda in winst weten om te zetten. De ploeg van Mike Snoei stond lange tijd tegen tien man te voetballen en kon met moeite de drie punten binnenhalen: 1-2. Door de zege klimt De Graafschap naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie en passeert het NAC. Tegelijkertijd won Jong Ajax met overtuigende cijfers van Jong FC Utrecht, mede door een hattrick van Lassina Traoré: 4-0.

NAC Breda – De Graafschap 1-2
De Graafschap kende een bliksemstart en stond al na een minuut spelen op voorsprong. Daryl van Mieghem werd na balverlies van NAC op het middenveld de diepte ingestuurd en passeerde vervolgens doelman Nick Olij: 0-1. Na een enerverende openingsfase viel er lange tijd weinig te beleven in het Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen zorgden voor weinig actie, tot vlak voor rust. Javier Vet maakte 0-2 door hard in de kruising te schieten, waarna NAC ook nog eens met tien man verder moest. Arno Verschueren ging hard in op Vet en kreeg meteen rood van arbiter Joey Kooij. In de tweede helft kwam NAC nog knap op 1-2 dankzij Huseyin Dogan, maar daar bleef het bij, ondanks mogelijkheden voor de thuisploeg.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 4-0
Jong Ajax had maandagavond op Sportcomplex De Toekomst geen kind aan Jong FC Utrecht. Lassina Traoré schoot al na een kwartier oog in oog met keeper David Jensen raak. Vijf minuten later haalde Jurgen Ekkelenkamp in vrijstaande positie hard uit: 2-0. Utrecht-aanvaller Vaclav Cerny speelde voor het eerst tegen zijn oude club en deed van zich spreken met meerdere pogingen, maar had geen geluk in de afronding. In de tweede helft kon Traoré na een mispeer van Jensen in een leegstaand doel de 3-0 binnen tikken en even later was ook de 4-0 uit de rebound een koud kunstje voor de spits uit Burkina Faso. Traoré had bijna zijn vierde gemaakt, maar kopte tegen de lat. Hassane Bandé maakte enkele minuten voor tijd zijn eerste minuten voor Ajax, nadat hij bijna anderhalf jaar uit de roulatie was.

Jong AZ - NEC 0-2
Jong AZ had vanaf het begin weinig in de melk te brokkelen in Alkmaar, al duurde het even voordat NEC echt op stoom kwam. De ploeg van trainer François Gesthuizen was in de eerste helft het gevaarlijkst via Zian Flemming, die de paal raakte. Na rust bleven de Nijmegenaren de betere ploeg en kregen ze een penalty nadat Ole ter Haar Romeny werd vastgehouden. Flemming faalde vanaf elf meter niet. Even later besliste Anthony Musaba met een kopbal de wedstrijd: 0-2.

Jong PSV - FC Eindhoven 2-1
De Eindhovense derby is in extremis een prooi geworden voor Jong PSV. In een gelijkopgaande eerste helft kregen de beloften van PSV vlak voor rust een penalty na een overtreding van Moses Makasi, die door Cyril Ngonge werd benut. Diep in de tweede helft wist Eindhoven op gelijke hoogte te komen. Een verre inworp van Collin Seedorf werd in eerste instantie weggewerkt, maar de rebound kon door Bart Biemans hard, buiten bereik van Mike van de Meulenhof tegen de touwen worden gejaagd: 1-1. De wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de blessuretijd bezorgde Robin Schoonbrood de thuisploeg alsnog de overwinning.

1
2

De eerste helft prima gespeeld, niets aan de hand lijkt het. Maar de tweede helft, met notabene 1 man meer, was een drama.
Uiteindelijk niet onverdiend denk ik, al had NAC de tweede helft meer verdient.

NAC, wat een 2e helft zeg. Eerste helft ondermaats en tot overmaat van ramp een rode kaart. Gevochten als leeuwen in de 2e helft, De Graafschap leek wel met 10 man te staan joh! Puntje was een mooie beloning geweest maar helaas mocht het niet zo zijn. Wel een heerlijke pot gezien voor KKD begrippen.

21 oktober 2019 om 22:17

Een heerlijke wedstrijd, puntje was zeker verdiend geweest. Maar hoe kan je nou zo zwak voor de dag komen de eerste helft? Vond het thuispubliek vandaag ook wat mak vergeleken met de rest van het seizoen... zal de spanning zijn?

21 oktober 2019 om 22:55

Ik vraag me juist af wrat de graafschap de 2de helft dacht. Ja het ging de eerste helft goed, maar als je daarna 50% minder arbeid levert kun je het zelf# tegen 10 man nog moeilijk krijgen (vooral na zo n rot doelpunt tegen)

21 oktober 2019 om 23:44

Thuispubliek mak? Dan had je je volume misschien erg laag staan. Het was ouderwets brullen op de B-Side en Vak G hoor, met name in de tweede helft (eerste helft heb ik met een schuin oog gekeken, toen was ik nog wat aan het werken). Maar inderdaad, als je de eerste helft ook met zoveel power speelt pak je hier gewoon een punt, misschien zelfs 3.

22 oktober 2019 om 00:16

Zat in het stadion, zonder oordoppen Had gehoopt dat ook het publiek de schouders eronder zou zetten op het laatst, want die gelijkmaker zat er echt in.

22 oktober 2019 om 14:26

Oh raar, op TV vond ik het vrij luidruchtig overkomen moet ik zeggen. Had er ook graag even heen gegaan, maatje van me is sinds dit jaar trainer van de O15 van NAC en die had nog wat kaarten maar kon helaas niet. Ik vond het er vanaf de bank thuis wel sfeervol uit zien in ieder geval!

Als je toch met een echte spits wil spelen in de Eredivisie dan zou ik die Traore maar eens proberen. Huntelaar is na 45 minuten al bek af (ook alweer 36 jaar dus niet gek).

21 oktober 2019 om 22:18

Scoort in de Eredivisie dit seizoen gewoon 5x, één doelpunt per 86 minuten. Aardig moyenne voor the Hunter

21 oktober 2019 om 23:03

Zeker, maar vanuit de basis vind ik hem weinig tot niks toevoegen. Laatste 20 minuutjes daarentegen valt hij altijd heerlijk in en houdt hij de ploeg scherp. Volgens mij zijn bijna al zijn goals ook als invaller gemaakt.

21 oktober 2019 om 22:26

Wat een onzin, Huntelaar is de definitie van een echte spits en zelfs op deze leeftijd de beste keuze die Ajax heeft.

21 oktober 2019 om 23:05

Oh dat zeker, maar in de 2de helft tegen ado en rkc verloor hij letterlijk elk duel en dat dicht ik toch aan zijn leeftijd/fysiek toe. Hij kan nog maar 1 helftje spelen. Dat had kuyt op een gegeven moment ook. Zeker niet erg, want als invaller brengen ze nog steeds veel gif.

Eerste goal was fraai hoor, bij vlagen werd er goed gevoetbald met mooie aanvallen. Traoré maakt er 3 en treft nog 2x de lat, die gaat serieuze gooi doen naar meeste goals in één seizoen bij Jong Ajax in de KKD/JL (volgensmij 19 van Danilo vorig jaar record) en staat dit seizoen al op 9 goals en nog paar assists. Voetballend zeker in begin soms ongelukkig maar is echt een hele interessante spits. Zie hem best nog minuten krijgen dit seizoen, kan als invaller met zijn snelheid en power echt gevaarlijk zijn. Nogsteeds maar 18 jaar. Gravenberch had ook weer paar hele sterke acties, vreselijk mooie speler. Timber en JFC doen het dit seizoen trouwens ook heel verdienstelijk. Al met al tevreden over seizoen tot dusverre.

21 oktober 2019 om 22:33

Denk je dat Gravenberch al klaar is voor clubs uit het rechterrijtje?

21 oktober 2019 om 23:02

Om te starten niet, half uurtje maken zie ik wel goed komen. Ideale scenario zou zijn elke vrijdag 60 minuten en erna bij Ajax 1 15-30 minuten invallen. Het risico kan ten Hag niet nemen om met hem te starten op dit punt denk ik, is hij nog te wisselvallig voor. Hij piekt hoog maar zakt ook delen van de wedstrijd te ver weg.

21 oktober 2019 om 22:58

Jazeker, 13 als spits, 5 vanaf de flank en 1 als middenvelder (als 10). Liep iets van 1g/a elke 100 minuten vorig seizoen. Traoré schiet de competitie nog niet helemaal aan gort maar hij heeft wel kwaliteiten ervoor. Te wisselvallig nog soms maar heeft een vrij goede basis op op terug te vallen al maar denk dat dit seizoen bij Jong Ajax afmaken niet slecht is. Minimaal 1x per week uur spelen is een must nu. Gravenberch is nogsteeds slechts 17, aan de bal is hij top, zonder bal is hij te vaak zoekende en schat hij situaties nog niet optimaal in. Dat risico kan Ten Hag niet nemen, maar ben wel van mening dat hij in wedstrijden waar het een gelopen wedstrijd lijkt eigenlijk eerste invaller moet zijn. In wedstrijden waar Ajax de controle heeft kan hij best naast Martinez spelen denk ik. Vond hem tegen Fortuna goed invallen en is dit seizoen sterk begonnen, zaten ook mindere fases tussen in de wedstrijden maar zijn piek is echt heel hoog. Hij is dit hele seizoen nog 17, als hij deze stijgende lijn vast blijft houden gaat hij met 18 basisspeler in Ajax 1 zijn. Dat is kijkende naar huidige niveau van het eerste echt heel knap.

21 oktober 2019 om 23:49

Welke Timber doel jij op?

22 oktober 2019 om 00:20

Op Jurriën, Quinten was vandaag ook goed imo maar heeft geen echte vaste positie tot dusverre.

22 oktober 2019 om 08:42

@wolterx behalve Traore, Schuurs, Ekkelenkamp en Gravenberch zie jij andere spelers die dit seizoen regelmatig wat minuten krijgen in het eerste? verder goed nieuws met de volgende zin:"hassane Bandé maakte enkele minuten voor tijd zijn eerste minuten voor Ajax, nadat hij bijna anderhalf jaar uit de roulatie was." Eindelijk! Denk als niveau te hoog is, dat Ajax hem in de winter half jaar moet verhuren aan een leuk aanvallend spelend team. Om lekker zijn minuten te maken.

21 oktober 2019 om 22:32

Traore zou gewoon in de basis staan bij veel Eredivisieclubs. Jensen komt in de eredivisie genoeg clubs tegen die mindere spitsen hebben

Vond hem eigenlijk altijd al echt een grabbelaar. Niet een keeper waar op te bouwen was dus vind het niet gek dat hij aan de kant is gezet.

Was er niet een regel dat alle spelers uit de jong-teams maximaal 23 jaar mochten zijn? Beide keepers van Ajax en Utrecht zouden dan al te oud zijn. Of was het nu toegestaan omdat het tegen een ander jong-team was? Die uitzondering zou mij even ontgaan zijn.

21 oktober 2019 om 22:46

Als Jong teams (Jong Ajax, PSV, Utrecht, AZ) tegen elkaar spelen mogen de spelers ouder zijn dan 23. Anders wel maximaal 23 jaar oud.

Jong teams onderling max. 25 jaar als ik me niet vergis. En voor keepers geldt er dan geen leeftijdslimiet; zo speelde de 27-jarige voormalig eerste doelman van het eerste elftal (Jenssen) bij Jong Utrecht bijvoorbeeld.

Je ziet meteen het verschil met vorige wedstrijd. Pierie, van der Heijde en Scherpen eruit en de verdediging staat gwn redelijk solide.