Dirk Kuyt onder vuur: ‘Hij zal heel snel moeten horen dat dat niet kan’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Willem van Hanegem haalde maandag uit naar Dirk Kuyt. Eerstgenoemde icoon van Feyenoord stelde dat de oud-spits soms afwezig is op de training van de Onder-19 van de Rotterdammers om bij andere gelegenheden aanwezig te zijn. Rob Baan, voormalig technisch directeur van Feyenoord, reageert maandagavond verbaasd op de column van De Kromme.

"Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan", aldus Van Hanegem. "Bij FC Porto-thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het team niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen in Liverpool en Hamburg. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je dáár mee bezig zijn", zo stelde Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Baan stelt dat Kuyt beter moet handelen. "Als het waar is", benadrukt hij bij RTV Rijnmond. "Het is al heel opvallend dat Willem dat weet. Ik neem niet aan dat hij bij alle trainingen aanwezig is, dus iemand heeft hem dat ingefluisterd. Kuyt zal ook weten dat hij dat niet te vaak moet doen. Het is een enorm populaire speler, maar als je meerdere keren wegblijft van je eigen training, zal hij heel snel moeten horen dat dat niet kan."

Baan is daarnaast kritisch op enkele recente transfers van de leiding van Feyenoord. "Van Liam Kelly en George Johnston mogen we concluderen dat dat ze niet zijn. Dat zijn al twee spelers teveel die je binnenhaalt. Als je zelf jeugdspelers wil opleiden, dan moet je ze juist voor dit soort posities brengen en de kans geven. Maar Sjaak was ad interim, dan kun je geen beleid maken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door ajexit)

Dit is een verhaal dat ik (helaas) ook heb gehoord van een medewerker van Feyenoord. Ik heb nog meer gevallen gehoord, maar die laat ik maar even buiten beschouwing. Onaccaptabel natuurlijk. Je bereidt jongens voor om hun prioriteiten op voetbal te leggen, vervolgens ligt jouw aandacht elders.

21 oktober 2019 om 20:58

Kun je niet een tipje van de sluier oplichten? Nu blijven de andere gevallen wel erg vaag en dat maakt mij juist nieuwsgierig.

21 oktober 2019 om 21:05

San Marcos. De andere gevallen zouden de identiteit van mijn goede vriend kunnen verhullen. Het is overigens geen baanbrekend nieuws hoor. Meer van dit soort dingetjes.

22 oktober 2019 om 14:35

Verhullen???? Dat is toch juist de bedoeling met dat nep-nieuws van je. Je bedoelt natuurlijk onthullen (wat er overigens niet is)..

21 oktober 2019 om 21:00

In Engeland is het wel meer gebruikelijk om als manager niet alle trainingen te geven. Veldtrainers nemen dat dan over. Laat dan in ieder geval de training plaatsvinden en leiden door een assistent. Zeker onacceptabel. Kuyt is zelf een speler die het moest hebben van hard werken, naast dat hij spelers het gevoel geeft dat ze minder belangrijk zijn heeft het ook invloed op de ontwikkeling en dus de carrière van een speler als dit te vaak gebeurt. Ik had verwacht van Kuyt, als ik naar hem kijk als speler, dat trainingen prioriteit zouden hebben.

21 oktober 2019 om 21:02

We zijn in Nederland, in het bijzonder bij feyenoord en daar zijn wat interne strubbelingen. Dan lijkt het me, zeker als boegbeeld Dirk Kuyt, niet zo slim om een training af te zeggen voor wat oud voetbalmaatjes. Die jonge gasten zijn waarschijnlijk straks hard nodig om de club uit de shit te trekken, en dan gaat juist Dirk wat daagjes stappen.

21 oktober 2019 om 21:29

Fr-Ronnie: ik benoem Engeland omdat Kuyt daar, volgens mij, 7 jaar heeft gespeeld. Dat het dom is om dit te doen bij Feyenoord ben ik helemaal met je eens. Sowieso dom bij welke club je ook trainer bent.

21 oktober 2019 om 21:02

Cliffhangertje... kom op, man! Voor de draad ermee. Als medewerkers van Feyenoord je smeuige details vertellen, kun je anoniem en wel ook andere anoniemelingen wel inlichten! Het is toch een schande hoe Feyenoord reilt en zeilt. Als een losgeslagen schip zonder kapitein weliswaar. Omdat je niet 100 dagen zonder algemeen directeur mag zitten hebben ze daar een commerciele stroman wat extra strepen gegeven, Sjaak Troost maakt het geld op aan een waardeloze Argentijn en grossiert ook in andere domme keuzes waardoor Feyenoord de komende jaren nog met gemankeerde subtoppers opgescheept zit, Jaap Stam deed met een Ierse dwerg zijn duit in het zakje en heeft geen enkel idee waar hij met zijn selectie moet beginnen en nadat Kuyt zich de mysterieuze breedte-aankoop Johnston door Steven Gerrard in de mag liet splitsen cancelt-ie elke training zodra de eerste de beste schnabbel of andere interessantdoenerij langskomt. En dan vraagt iedereen zich af waarom niemand in Feyenoord wil stappen...

21 oktober 2019 om 21:08

Haha wie A zegt....nee man dat kan ik echt niet maken. Zoals ik al hierboven aangeef, het is niet baanbrekend. Als ik een voorbeeld noem is het erg makkelijk achterhalen vanuit welke kant het komt. Ik wil niet dat mn vriend in de problemen komt.

21 oktober 2019 om 23:16

Dan moet je er natuurlijk ook niet over beginnen lijkt me. Nu lijkt het eigenlijk vooral provocerend bedoeld. Een beschuldiging de wereld in slingeren, die downplayen en ook geen bronvermelding willen doen. Je lijkt de Telegraaf wel. Maar die doet dat tenminste nog met naam en toenaam.

21 oktober 2019 om 22:10

Als dat dus klopt dan moet je zo iemand toch niet als trainer willen van je 1e jeugd team en misc zelfs van je a selectie. Wat ontzettend onprofessioneel weer.

21 oktober 2019 om 22:19

Wat een interessant doenerij. Wel A zeggen maar geen B willen, of beter gezegd, kunnen noemen. Dit noemen we nep-insider nieuws van iets wat al door van Hanegem de media is ingeslingerd.

Als het waar is dan weet je wel hoe het achter de schermen gaat bij Feyenoord. Ik denk dat dit soort gevallen nog erger wordt als dat nieuwe stadion er komt. Dan wil iedereen zich laten gelden en zijn naam op een of andere manier verbonden krijgen met het nieuwe stadion.dirk zal zeker zijn prioriteiten op order moeten hebben en een voorbeeld geven aan de jeugd , zoals hij dit wel in het veld deed.

21 oktober 2019 om 21:25

Wie zegt dat het stadion nog doorgaat met dit stikstofbeleid wacht eerst maar af

Verhalen als dit zijn niet vreemd. Dirk heeft zijn eigen agenda. Daarbij is het bekend dat de jeugdopleiding van Feyenoord al een paar jaar verwaarloosd is onder het mom van geen geld. Terwijl dit de levensader zou moeten zijn voor de club. Voor de identiteit van de club en voor de broodnodige transfer inkomsten. Feyenoord is echt tot op aan de wortels ziek. Geen bestuur. De vrienden die de dienst uitmaken, jeugdopleiding op een laag pitje, een onervaren trainer en een eerste elftal dat weinig waarde vertegenwoordigt en wat matig en niet constant presteert. Steeds legere tribunes een morrend legioen en ga zo maar door. En op de achtergrond een miljoenen project Feyenoord city, waar Feyenoord eigenlijk geen geld voor heeft en overal voor moet gaan lenen. Ik zie het somber in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren