Drie Oranje Leeuwinnen maken kans op Ballon d'Or Féminin

Maandag, 21 oktober 2019 om

Het Franse tijdschrift France Football heeft maandagavond de twintig kanshebbers op de Ballon d'Or Féminin bekendgemaakt. Onder anderen Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal maken kans op de prestigieuze prijs. De winnares van de Ballon d'Or van 2019, die op maandag 2 december wordt uitgereikt in Parijs, zal Ada Hegerberg, de eerste winnares van deze trofee, aflossen.

De twintig genomineerden:

Amandine Henry
Sarah Bouhaddi
Lucy Bronze
Dzsenifer Marozsan.
Alex Morgan
Vivianne Miedema
Sari van Veenendaal
Lieke Martens
Sam Kerr
Ellen White
Marta
Ada Hegerberg
Kosovare Asllani
Sofia Jakobsson
Tobin Health
Megan Rapinoe
Wendie Renard
Nilla Fischer
Pernille Harder
Rose Lavelle13 reacties (laatste reactie door redondono5)

Is Vivianne hier een serieuze kanshebber voor? Las laatst haar statistieken, dat is Messi-esque. Ja ja vrouwenvoetbal, ja ja vreselijk niveau, maar dat maakt voor de ondelinge verhoudingen daar niet zo veel uit. Fenomenaal.

ik wil niet overkomen als een wereld verbeteraar maar waarom maar 20 vrouwen en 30 mannen? Zit daar een reden achter of is het verschil tussen 20 en 21 bij de vrouwen zo groot en bij de mannen zo klein of zit er een anderen reden achter?

21 oktober 2019 om 22:37

Zal er wel mee te maken hebben dat je niet zoveel proclubs hebt met een vrouwenteam, en er dus ook minder vrouwelijk profvoetballers zijn.

Danielle vd Donk had hier ook wel tussen mogen staan. Vind haar eigenlijk al jaren de beste en belangrijkste speelster bij de oranje dames.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren