Arjen Robben: ‘Niets geworden, maar dat heeft niets met PSV te maken’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Arjen Robben zette deze zomer na lang nadenken een punt achter zijn actieve loopbaan. De oud-aanvaller, die de laatste tien jaar van zijn carrière doorbracht bij Bayern München, heeft serieus overwogen om terug te keren bij PSV. Robben besloot uiteindelijk om zijn loopbaan op clubniveau geen vervolg te geven en hij legt aan PSV TV uit waarom dat zo is.

"PSV is zeker een optie geweest, absoluut", geeft de voormalig international van het Nederlands elftal ruiterlijk toe. "Dat ik uiteindelijk besloten heb te stoppen heeft niks met welke club dan ook te maken, ook met PSV niet." Robben werd ook in verband gebracht met Ajax en verschillende clubs uit het buitenland. Een nieuw hoofdstuk werd echter niet aan zijn spelerscarrière toegevoegd.

Arjen Robben: 'PSV was zeker een optie'

"Ik heb, en dat is ook geen geheim, en had gewoon een goed contact met Mark van Bommel. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om er een punt achter te zetten", aldus Robben, die verschillende aanbiedingen ontving na zijn vertrek bij Bayern. "Er waren verschillende opties en PSV was er daar zeker een van. Ik heb daar ook serieus wel over nagedacht. Uiteindelijk is het niets geworden, maar dat heeft niets met PSV te maken."

Robben was maandag even op trainingscomplex De Herdgang, voor opnames van Zappsport. Het was even wennen voor de Groninger, die PSV tussen 2002 en 2004 diende als speler. "Het is wel apart inderdaad. Met name omdat het lang geleden is. Je hebt het over vijftien, zeventien jaar geleden. Het is toch wel bijzonder." Robben vertrok in 2004 naar Chelsea en speelde later voor Real Madrid en Bayern.


Poll

Had Arjen Robben een aanwinst geweest voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door xajacfa)
21 oktober 2019 om 18:21

Robben is ook totaal niet nodig. PSV heeft genoeg goede aanvallers die echt niet minder presteren dan Robben zou doen bij Psv.

21 oktober 2019 om 18:55

Haha dan onderschat je Robben

21 oktober 2019 om 19:27

Nee. Is in het verleden vaak genoeg gebleken dat topspelers die terugkwamen het gewoon prima deden, maar niet meteen de beste van het team zijn. Van Persie misschien, maar die had geen concurrentie. Ik ben er van overtuigd dat Robben niet beter zou presteren dan de huidige buitenspelers van Psv.

21 oktober 2019 om 19:47

ligt denk ik meer aan de speelwijze van Van Bommel. Op de counter en veel veld voor zich dat gaat hij toch op zijn leeftijd niet meer doen. Hij wilde ook Champions League spelen als hij nog een jaartje door zou gaan heeft hij wel eens genoemd. Ajax was ook een serieuze optie heeft hij genoemd in Bild en ook in Volkskrant maar toen zij Promes haalden was de interesse over.

Nog steeds niet echt een uitleg. Is hij verder ook niet verplicht.

21 oktober 2019 om 17:58

denk dat in de eredivisie voetballen z'n beste optie was. lekker dicht bij huis en bij z'n familie. maar door z'n blessuregevoeligheid en de vele kunstgras velden hij toch maar heeft besloten om lekker te kappen.

21 oktober 2019 om 19:35

Wel tenenkrommend dat Ajax toch weer even vermeld moet worden. Nooit een optie geweest lijkt me. Maar goed, erg jammer dat het niks is geworden. Kunnen die jonkies nog veel van leren

21 oktober 2019 om 23:39

Wat is er zo erg aan dat dat erbij vermeldt word dan?

Tja, ik heb zo'n vermoeden dat het inderdaad niet ligt aan Psv, maar meer met de competitie waar het in speelt. Kan mij niet voorstellen dat hij het fijn vindt om in zijn 'nadagen' nog op kunstgrasvelden te spelen. Lijkt mij een zwaarwegend argument voor een blessuregevoelige speler.

Jammer dat het niks geworden is. Had hem graag nog op de Nederlandse velden gezien. Hij is de op een na beste Nederlandse voetballer die ik heb zien spelen. Alleen Bergkamp was beter vind ik (andere positie en type speler wel natuurlijk)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1479 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren