RKC verhaalt schade op Ajax: ‘Het gaat om veel verschillende zaken’

Maandag, 21 oktober 2019 om 16:10Robin Bruggeman • Laatste update: 16:30

Ajax kan binnenkort een rekening verwachten van RKC Waalwijk naar aanleiding van een aantal ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen de twee ploegen van zaterdagavond. De achterban van de Amsterdammers protesteerde tijdens de wedstrijd, die met 1-2 werd gewonnen door Ajax, met fakkels en vuurwerk tegen het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te laten voor het Champions League-treffen met Chelsea. Ook werden op de tribune en in het Mandemakers Stadion zelf vernielingen aangericht.

Naast stoeltjes op de tribune, een toilet en een hekwerk in het stadion, liep ook de hybride-grasstrook om het hoofdveld averij op. RKC verving zijn kunstgrasveld afgelopen zomer voor een veld met natuurgras en liet daarbij een strook van hybride gras aanleggen rondom het nieuwe veld. Enkele door Ajax-fans afgestoken fakkels kwamen op die strook terecht, waar zij brandschade aanrichtten.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld bevestigt in gesprek met het Brabants Dagblad dat RKC de schade op Ajax wil verhalen, al kan hij nog niet zeggen om welk bedrag het precies gaat: “Het gaat om veel verschillende zaken die allemaal eerst getaxeerd moeten worden”, laat hij optekenen. Naast de fakkels in het stadion protesteerden de Ajax-supporters buiten het stadion ook met siervuurwerk tegen de beslissing voor de UEFA.

De actie van de Ajax-supporters had overigens nog bijna een staartje gekregen voor RKC-speler Dylan Seys. De aanvaller plaatste op zijn Instagram-account namelijk beelden van de protesten van de fans, waarbij hij duidelijk hoorbaar Ajax-liederen meezong. Seys, die sinds een aantal weken geen deel meer uitmaakt van de A-selectie, verwijderde de beelden daarna, maar een aantal medespelers had de video toen al gezien. RKC kan de speler echter vanwege het ontbreken van ‘overtuigend bewijs’ geen boete opleggen: “Maar als je naar de reacties van supporters van RKC kijkt, wordt Seys al genoeg gestraft”, zegt Van Mosselveld daarover.Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door fr-rkc)

Achterlijk volk ook. Hoe kun je dit doen als je net te horen hebt gekregen dat je in Londen het stadion niet in mag. Kansloos volk. Afvoerputje van de maatschappij, die sjappies die hierin zitten. Groet een Ajacied.

21 oktober 2019 om 16:31

Tja als je een directie en werknemers hebt die zich alleen maar drukt maakt om dit soort types toch mee te mogen nemen naar uit/thuiswedstrijden (stukje Van Der Sar over Ado, stukje na de rellen bij de mini klassieke van Edwin, heitinga die dit soort gasten uitnodigt, enz.) dan kom je nooit van dit soort gasten af. Clubs moeten gewoon hard optreden tegen dit soort gasten. Is er beeldmateriaal van deze acties? Gewoon levenlangsweren van alles wat met Ajax te maken heeft en natuurlijk in de macht van het bestuur ligt. Durf zelfs te stellen dat zij bij Ajax zelfs zonder beeldmateriaal weten wie wat gedaan heeft, zullen gewoon bekend zijn bij de club. Maar ik weet nu al dat de boete gewoon door Ajax betaald gaat worden en deze raddraaiers gewoon weer op de tribune plaats mogen nemen hoor. Alles voor de sfeer zullen wij maar zeggen.

21 oktober 2019 om 16:38

Probleem zit in de identificatie. Ajax zal meteen optreden en zelfs de schade verhalen indien een dader geidentificeert kan worden maar ja, in stations worden zelden arrestaties verricht. Nu is het aan Ajax om de daders op te sporen maar Ajax heeft niet de bevoegdheden die de politie wel heeft. dus wordt het een lastig verhaal.

21 oktober 2019 om 16:44

Die gast die die telegraafjouralnalist sloeg was makkelijk te identificeren. Vervolgens bij de ongeregeldheden tijdens jong Ajax tegen Jong Feyenoord was hij ook goed te identificeren. Toch krijgt iedereen iedere keer de kans deze kansloze stumpers te identificeren, maar presteerd Ajax het om ze steeds toch weer terug te laten komen.

21 oktober 2019 om 18:17

Of die gast die opdracht gaf voor rellen zodat de wedstrijd later zou beginnen daar hij vertraging had. Zie je hem weken later als bodyguard.

Bestuur durft niet op te treden omdat ze bang zijn gemolesteerd te worden in het minst slechte geval.

21 oktober 2019 om 21:27

En sinds wanneer is het de taak van Ajax om deze gasten te identificeren en te bestraffen voor iets dat buiten het stadion gebeurt. Die bevoegdheid heeft Ajax niet eens.

Die journalist moet aangifte doen en vervolgens is het aan de politie om hem op te sporen. Vervolgens moet een rechter een strafmaat bepalen.

21 oktober 2019 om 16:46

De actie opzich vind ik niet zo veel mis mee, maar de vernielingen slaan nergens op en daar moet hard tegen opgetreden worden.

21 oktober 2019 om 16:53

Fakkels zijn in een stadion verboden en levert naast een stadion verbod bij herhaaldelijk gebruik ook een wedstrijd zonder publiek op.

21 oktober 2019 om 17:44

Als ze dat nu eens een keer goed aanpakken dan leren ze het misschien wel.

21 oktober 2019 om 18:10

Ik ben ook tegen dat verbod, het zou ook gewoon moeten kunnen. Het is erg dat het niet kan omdat er een paar klzakken tussen zitten die het verpesten

21 oktober 2019 om 17:11

Inderdaad echt schandalige actie. Een aantal jaar geleden hadden ze ook een protest actie uit bij Rkc, maar die was best ludiek bedacht door tientallen ballen vanaf de tribune op het veld te schieten. Dan krijg je ook je aandacht die je wilt en veroorzaak je geen schade. Dit was zo onwijs triest. Groet een Schilder.

21 oktober 2019 om 17:28

Ik kan er met m’n pet ook niet bij. Hoe kun je als Ajax zijnde deze gasten nog steeds hand boven hoofd houden. Ze verpesten het voor alles en iedereen.

Wanneer ze geen schuldigen willen aanwijzen en elkaar ook niet corrigeren, gewoon hele vak seizoenskaart afnemen. Genoeg Ajacieden op de wachtlijst die het gehele vak kan opvullen. Zonder dit gekloot continue.

Ik snap dat volk ook totaal niet. Er is niks ludieks aan, en weinig recht tot spreken. En dan weer regels overtreden en andere Ajacieden in deze shit meesleuren.

Maar goed, wetgeving is ook niet ideaal. Het is iig wel een dermate groot probleem (al jaren) met supporters hier in Nederland, dat er toch echt wat aan gedaan moet worden.

21 oktober 2019 om 18:01

Nieuwe wetgeving zou juist wel ideaal zijn. Maar wie van de regering gaat zich ermee bezig houden, allemaal zijn ze zó druk met boeren, stikstof en klimaat...

21 oktober 2019 om 18:02

Nou, het siervuurwerk vond ik best ludiek. Hoewel ik niets heb tegen fakkels, in een onoverdekt vak, is de rest vd aktie natuurlijk vd zotte. Het was niet t moment en de plek ook om te demonstreren tegen de straf vd Fifa. Die je feitelijk ook nog eens zelf hebt veroorzaakt... Jammer, maar deze boys doen wat ze zelf willen, ten koste vd ‘normale’ supporters...

21 oktober 2019 om 20:49

Ik snapt het ook niet dat het zo maar weer kan gebeuren. En dan wederom bij Ajax, het ongenaakbare Ajax zoals we vaak moeten geloven van onze Amsterdamse fans. Graag wijzen ze naar de grote boze buitenwereld als hun Ajax weer eens een straf krijgt. Rellen bij jong Ajax- Jong Feyenoord? Nee joh, is de schuld van de ouders van die Feyenoord spelers, hadden die maar niet moeten uitdagen door te juichen, deze actie zal wel uitgelokt zijn door het RKC publiek etc etc.jammer, zou graag van het bestuur van Ajax eens ballen willen zien tegen hun eigen supporters, ipv krantenkoppen dat ze het niet eens zijn met de burgemeesters van Den Haag en Rotterdam. Hun zielige goedwillende supportertjes doen allemaal van goede wil.sorry dat ik zo sarcastisch uitval, maar ik hoop dat de Nederlandse voetbalclubs, met name Ajax, Feyenoord, Den Haag, Twente en Utrecht, dit soort tuig eens aanpakt, en niet zoals van der Sar in juni na jong Ajax- Jong Feyenoord het binnenhalen van dit verrotte tuig bij die kampioenswedstrijd bagatelliseren.

22 oktober 2019 om 14:02

Welke rellen er is niemand fysiek aangevallen bij die jong Ajax jong feyenoord wedstrijd iedereen praat elkaar gewoon maar na. Daarom kreeg Ajax ook geen zware straf ofzo

Logisch....wie schade maakt zal betalen...in geval van Ajax merkt men dit niet op de rekening.hopelijk heeft men de raddraaiers te pakkennaast schade betalen, boete erbij

21 oktober 2019 om 16:39

Boete is niet van toepassing, Ajax was niet verantwoordelijk voor een ordelijk verloop in het stadion. Ajax zal ongetwijfeld wel de schade vergoeden en indien de daders geidentificeert worden de schade verhalen.

21 oktober 2019 om 16:44

@speedyafc zoals ik het lees bedoelt hij schade betalen en een boete voor de raddraaiers, niet voor Ajax

21 oktober 2019 om 16:57

Waarom is een boete hier niet van toepassing? Feyenoord krijgt om de haverklap een boete, onlangs 15,000 Euro voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Blijkbaar is hier niet de thuisspelende ploeg alleen verantwoordelijk voor het gedrag van uitsupporters, ook al had Heerenveen wellicht beter moeten fouilleren.wat is hier anders?

21 oktober 2019 om 17:12

Daar begrijp ik dan echt helemaal niets van. De uitspelende ploeg valt niets te verwijten indien zij de regels netjes hebben opgevolgt. Ajax identificeert elke uitsupporter en scant elk uitkaartje. Als een supporter eerder betrapt is bij ongeregeldheden, wordt hij geweert.controle bij het stadion gebeurt echter niet door Ajax suppoosten maar door RKC suppoosten. Als die niet goed controleren, wat valt Ajax dan te verwijten?

21 oktober 2019 om 17:44

Ajax had volgens mij eigen stewards bij dus ook die zijn verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. Ik neem aan dat er gefoulleerd word door hun maar daar vergis ik mij dus in.

Ik vraag me af waar dit de laatste jaren vandaan komt omtrent de Ajax fans. Ik heb verder niet zoveel met de club dus volg niet alles, maar kan me pakweg vijf a tien jaar terug toch niet zoveel negatieve berichtgeving omtrent de Ajax-fans herinneren. Begrijpelijk natuurlijk verder dat RKC deze schade gaat verhalen op Ajax. Lijkt me niet meer dan logisch.

21 oktober 2019 om 16:36

Net zoals bij de Feyenoord supporters is het een groep in de groep die meestal zorgt voor negatieve berichtgevingen. Deze groepjes of lui zorgen voor veel commotie en berokkenen zowel club als 'normale' supporters veel schade. Blijkbaar hebben deze Ajacieden geen hersens, want anders zou je weten dat er door de Uefa al straffen zijn uitgedeeld en zo ook zal de Knvb dit doen. Eencelligen maken meer kapot dan dat lief is...

21 oktober 2019 om 16:42

Deze trieste gastjes willen zo graag ergens bij horen, tof gevonden worden, stempeltje 'hooligan' hebben opgeplakt dat ze vergeten dat door dit soort zaken er geen supporters meer meegenomen mogen gaan worden in de toekomst. Dat ze eencellig zijn in die bovenkamer bewijzen ze keer op keer. Vuurwerk, mag niet maar daar zou ik nog wel in kunnen komen dat ze dit doen, maar vernielingen.... Heeft nog met voetbal nog club te maken, wij noemen dat gewoon vandalen, ik noem ze hersenloze.

21 oktober 2019 om 16:40

Ik volg de club ook niet, dus het is een gok, maar de successen van de afgelopen jaren spelen hierin een grote rol denk ik. Het is abnormaal hoeveel 'supporters' Ajax er afgelopen jaren bij heeft gekregen, kijk alleen al maar naar het aantal nieuwe leden hier op vz dat zichzelf ajacied noemt. Waarschijnlijk trekt dit ook mensen aan die niet enkel in het spelletje geïnteresseerd zijn.

21 oktober 2019 om 16:50

Dat is onzin, dit is de die-hard harde kern die er week in week uit, uit en thuis, staan om Ajax te supporten. Dit zijn echt niet een paar jongens die door het succes plots voor Ajax geworden zijn hoor. Dit zijn gasten die leven voor Ajax, helaas hebben ze een IQ van een washandje. Zie je bij vrijwel iedere club overigens hoor, dat de harde kern, dus de échte supporters die week in week uit voor de sfeer zorgen op de tribunes en in de uitvakken voor een deel bestaat uit volstrekte idioten die geen enkel besef hebben van hoe hun acties de club benadelen.

21 oktober 2019 om 16:41

Net zoals bij Feyenoord heeft Ajax een enorme aanhang. Een heel klein deel daarvan noemt zich de harde kern. Een deel daarvan neemt vuurwerk mee om te rellen. Maar ja, als je een miljoen supporters hebt, dan heb je ook zo een paar honderd van die gasten er tussen zitten.

Protest. En dan dit doen? Zo overtuig je de UEFA en consorten er toch niet echt van dat ze zich kunnen gedragen in een stadion? Zonde weer en jammer dat een klein deel het voor de rest verpest.

21 oktober 2019 om 16:28

Als het echt zo’n klein deel is dan zou het grote deel de verantwoordelijkheid moeten pakken en dit kleine deel van de supporters moeten aanspreken.. waarschijnlijk werd het kleine deel op handen gedragen daar omdat ze fakkels hadden. Echt ongegrijpelijk

21 oktober 2019 om 16:44

Dat is helaas de maatschappij waar we in leven. Ik maak in verband met mijn werk regelmatig incidentjes mee (lees vechtpartijtjes, ongelukken etc) en het zal je verbazen hoe weinig mensen helpen of hulp inschakelen. En de mensen die al bijvoorbeeld hun telefoon pakken doen het om te filmen.

"de achterban van de Amsterdammers protesteerde tijdens de wedstrijd, die met 1-2 werd gewonnen door Ajax, met fakkels en vuurwerk tegen het besluit van de Uefa om geen uitsupporters toe te laten voor het Champions League-treffen met Chelsea. Ook werden op de tribune en in het stadion zelf vernielingen aangericht.". Wat een volk. Protesteren met vuurwerk (terwijl je weet dat dat niet mag en je juist vaker uitgesloten zal worden), tijdens een competitieduel (terwijl de Knvb/rkc er niets mee te maken hebben) en dan ook nog eens stoeltjes en hekwerk slopen. Wat een vreselijk dom volk. Dan maar geen "sfeer" op de tribunes. Weg met deze mafketels.

Trieste mensen die dit doen. Ik snap sowieso niet dat men fakkels het stadion in krijgt maar laat je als eigen aanhang dan op zijn minst elkaar aanspreken op elkaars gedrag. Dit soort volk wat men supporter noemt is helemaal geen supporter. Gewoon trieste personen die bij een groep wil horen omdat ze anders niet het mannetje zijn. Ik ben oprecht voetballiefhebber maar dit soort gedrag en volk is een van de redenen waarom ik nauwelijks nog een wedstrijd bezoek. Ik wil niet eens met zo’n volk geassocieerd worden

21 oktober 2019 om 16:29

Als je die hersenlozen aanspreekt op hun gedrag dan kan je een flinke poffer op je gezicht verwachten. Dat is gewoon kansloos volk die niet te corrigeren zijn, en al zeker niet wakker liggen van een boete voor de club. Dat je je zo moet gedragen bij nota bene RKC om je goed te voelen zegt heel veel over je bestaan.

21 oktober 2019 om 16:32

Dus jij zou een groep van 25/30 man die week in week uit voor de club staan maar ook voor andere redenen naar voetbal gaan willen aanspreken? Denk niet dat zij veel van jou aannemen en misschien wel op een andere manier reageren ipv via praten

21 oktober 2019 om 18:21

Kevin1994; " week in week uit voor de club staan maar ook voor andere redenen naar voetbal gaan willen aanspreken? " Spreek dat soort gassies regelmatig aan. Zo ook op de tribune bij Rangers, het Karsdorp k*** gebeuren, word ik een beetje taai.... En als ze wat willen, moeten ze komen, Ouwe stempel tegenover de 18- 30 jarige wannabee hooligantjes. Simpel... Ik zit ook week in en uit in de Kuip, bezoek uitwedstrijden door heel Europa, maar we gaan voor het voetbal. Niet voor randzaken... Nou ja, lekker eten en een gezellige tijd

21 oktober 2019 om 17:22

Fakkels het stadion in krijgen is heel makkelijk. Gewoon onder een hoedje spelen met de stewards. Met zijn allen duwen bij de fouillering waardoor de voorste die niks hebben worden gefouilleerd en de rest doorloopt. Als je iets ergs van plan bent gewoon een stroman gebruiken. Die actie met die pop van Vermeer was volledig gepland en uiteindelijk kreeg de zogenaamde lonewolf die de pop mee naar binnen kwam als enige straf.

21 oktober 2019 om 18:36

Die pop van Vermeer.. je doet net alsof het een paspop was.

Zolang je een opblaaspop niet opblaast krijgt iedereen hem mee hoor.

Daarbij.

Ik stond ook op 410, maar de seizoenskaarten waren dus mooi geblokkeerd voor de klassieker een jaar later. Zelfs nadat wij overgeplaatst waren naat de F-Side kwam ik er mooi niet in.

Het is dus een fabeltje dat er maar 1 iemand werd gestraft. (Echter weet ik wel dat een hoop "daders" gewoon op andermans kaarten de wedstrijd konden bezoeken dus zij kwamen er inderdaad mee weg.)

Dit soort lui benadelen de goede supporters ook enorm. Echt vreselijk. Je zou je bijna afvragen of dit soort lui wel een opvoeding hebben gehad van hun ouders.

Terecht. Als je kijkt hoe soepel RKC omgaat met bezoekende Ajax-fans kun je het gewoon niet maken je zo te gedragen. Bij RKC kan alles, in ons vak zaten meerdere Ajax-fans die gewoon met een Ajax-shirtje tussen de Rkc'ers de pot konden kijken. Na de wedstrijd elkaars hand geschud, en zelfs enkele Ajacieden die aangaven het RKC bijna te gunnen. Dat is hoe het hoort en hoe het zou moeten. Helaas is er ook weer een rot deel dat alles verziekt voor de rest. Na de 2-1 in je Ajax-shirt met je armen wijd naar het RKC-vak rennen om te juichen, de toileten vernielen, het gras vernielen, hekken vernielen, stoeltjes lostrappen. Heel misselijk dat volk, en nooit meer Waalwijk inlaten als het even zou kunnen.

21 oktober 2019 om 17:06

Mooi samengevat in hoe bepaalde supporters zich gedroegen. Ik hoop tevens ook dat andere clubs, nationaal als internationaal wat strakkere richtlijnen hanteren mbt weren van Ajax supporters. Wat helaas (en dit meen ik) ten kosten gaat voor de wewillende supporters. Ajax moet die raddraaiers uitfilteren of verbannen, gebeurd dat niet, dan moet iedereen maar op de blaren zitten.

Heerlijke actie alleen jammer dat het dan op het veld moet gegooid worden, verder viel het duidelijk op maar hebben ze wel een statement gemaakt en ook hier zal de knvb met sancties komen met denk ik een wedstrijd zonder uit publiek . Alleen de vernielingen waren natuurlijk niet nodig geweest

21 oktober 2019 om 16:35

haha lekker statement man... Je wordt uitgesloten naar aanleiding van meerdere incidenten en gaat dan als 'statement' nog een incident creëren. Nee, dan snap je het...

21 oktober 2019 om 16:42

Tja tis niet heel slim, maar ik vind dat pyros bij voetbal hoort en sfeerverhogend is in het buitenland gebeurd het wekelijks en is er niks aan de hand... maar hier moet het altijd zo overdreven

21 oktober 2019 om 16:41

Wat voor statement dan? Dat het terecht is? Ze hebben alleen zichzelf en Ajax belachelijk gemaakt.

21 oktober 2019 om 16:43

Maar hoe zit het met de beveiliging?? Je word gefouilleerd en als er dan zoveel mee naar binnen gaat zit er dan ook niet ergens iets fout bij RKC?

21 oktober 2019 om 16:47

Maar doet dat er toe? De Ajax fans moeten spul niet meenemen. Nou niet de boel gaan omdraaien.

21 oktober 2019 om 16:54

Natuurlijk, zulke domme reacties kan je verwachten. De Ajax supporters verkloten de boel, waarom zou je dan de schuld niet neerleggen bij de ontvangende club? Laat me raden, net als bij Sevilla zaten ook de stoeltjes bij RKC zeker los? Ohja, ik vergeet nog bijna het hekwerk en het toilet, daar stond waarschijnlijk de tekst "sloop mij" op anders zouden die brave knulletjes dat nooit gedaan hebben. Het enige statement wat ze gemaakt hebben is dat ze het IQ van de gemiddelde supporter flink omlaag halen maar of je daar nou trots op moet zijn durf ik te betwijfelen.

21 oktober 2019 om 17:09

Beste Kevin. De schuld kan je niet schuiven bij de ontvangende voetbal club. Die Ajax supporters nemen bewust(!) Verboden middelen mee naar een wedstrijd. En ik weet niet of je ooit naar een uit wedstrijd bent geweest, maar het is zo dat de eigen stewards van de club hun aanhang moeten fouilleren en controleren. Althans, zo ging het ooit bij fcu. Dus bij het laatstgenoemde, kan je Ajax dan dubbel de schuld ervoor geven.

21 oktober 2019 om 17:17

Ja ga regelmatig naar uitwedstrijden en als we uit naar Ajax gingen werd je zelfs 2x gefouilleerd en dan niet door stewards van eigen club, bij elke uitclub worden wij door stewards van de thuisclub gefouilleerd. Ze krijgen toch betaald voor de veiligheid?

21 oktober 2019 om 17:35

Hoe ik de controles ken bij een bezoekende uitwedstrijd, is dat je door de eigen stewards wordt gefouilleerd. En dan alsnog ben ik van mening dat het niet slim is om na een sanctie, alsnog als individu verboden artikelen mee te nemen im het stadion. Hoe ik jou bericht lees, is dat jr de verantwoordelijkheid op de beveiligers wilt afschuiven, dat kan en mag natuurlijk niet. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen gedrag, ongeacht hoe of wat de omstandigheden zijn. Als jij iets gestolen hebt bij de supermarkt en je komt er met een waarschuwing van af, dan lijkt het mij dat je toch niet dezelfde fout nog een keer gaat maken, ongeacht de belangen?

21 oktober 2019 om 20:46

Ik geef de beveiligers niet de schuld, maar vraag mij gewoon af hoe er zoveel mee naar binnen kan gaan? Als het nou een paar waren maar dit waren er wel heel veel.

22 oktober 2019 om 09:15

Er zijn zoveel manieren hoe je dit naar binnen kunt krijgen die de stewards nooit kunnen tegenhouden. Een geheim vakje in een trommel, een strak hemd en een fakkel tegen je rug aan plaatsen (fouilleren gebeurd altijd over de zij, aan de rug van iemand wordt nooit gezeten). Hierin kun je stewards niets verwijten, als ze het binnen willen krijgen dan lukt ze dat toch wel.

Ik ben hier ook gewoon klaar mee.. En dan sommige mensen die zo debiel zijn om te zeggen 'no pyro no party', schei eens lekker uit joh, die zogenaamde pyro van jullie richt altijd schade aan bij spullen die niet van jullie zijn... Ga maar lekker die zogenaamde party met pyro in je eigen huis doen maar niet bij dit soort dingen, je benadeeld beide clubs, andere mensen etc. etc.kappen!

21 oktober 2019 om 17:42

idd want de echte supporters zijn er keer op keer de dupe van.

Terecht, zielige lui zijn het toch ook! Hoe is jet overigens nog mogelijk om meerdere fakkels zo’n stadion in te krijgen, er vindt toch hopelijk een controle plaats of wat?

21 oktober 2019 om 17:11

Bij uitwedstrijden gaan de stewards van de eigen club mee. Ik denk dat je die als eerst verantwoordelijk mag houden.

21 oktober 2019 om 17:19

Maar je word niet door hun gefouilleerd ze staan zelfs met jasjes van de thuisclub aan te fouilleren

21 oktober 2019 om 17:19

Idd controles en toezicht in een uitvak is voor de bezoekende club, bij ons in Waalwijk zijn al weinig stewards dus het uitvak is bij ons sowieso terrein voor eigen stewards

Hersendood volk is het ook! Je punt willen maken door nog meer troep te trappen... en dan gek vinden dat je op steeds minder plekken mag komen. Knap ook dat ze die ene fakkel het stadion in krijgen, vraag me af of er überhaupt enige controle heeft plaatsgevonden?

Dit zal de Uefa leren. Zie je wel dat Ajacieden zich prima gedragen bij uitwedstrijden. Dat bewijst deze actie perfect!

Hoofdschuddend ben ik het totaal mee eens dat dit juist Niet de manier was om ook maar iets duidelijk te maken. Ga dan naar lekker met z'n allen naar Nyon en steek daar je vuurwerk af voor het gebouw van de Eufa. Nee hoor, we gebruiken het Mandemakers stadion om daar een statement te maken en slopen daar ook het een en ander.... we zijn er nou toch.... Persoonlijk vind ik dat fakkels sfeerverhogend zijn en dat die regels jankerig zijn, maar als je toch weet dat het desondanks niet mag....

Het vervelende van dergelijke berichtgeving is dat het een idee creëert dat iedere supporter van club X een doorgeslagen idioot is. Dat terwijl het een relatief klein groepje mensen is die dit soort rottigheid uitvoert. Je zal in de media niet gauw horen dat de supporters van 'club' zich subliem gedragen heeft omdat het niet verkoopt.

21 oktober 2019 om 17:46

Ik kan me wel een bericht in de media herinneren waarin de NS supporters van (volgens mij) Groningen complimenteert over het gedrag in de trein richting een uitwedstrijd. Het kan dus wel.

Het vernielen van spullen valt zeker ook onder de noemer 'no pyro, no party'. Blijft toch altijd triest dat mijn club daar geen afstand van neemt en zelfs met enige regelmaat voor deze idioten opkomt. Dit zijn de mensen waarom er geen uitpubliek in Den Haag of bij Feyenoord welkom is en waarom je het ook niet moet veranderen. Zelfs bij RKC kunnen ze zich niet gedragen. Dat vuurwerk is tot daaraan toe, maar die andere vernielingen, dat is zelfs met het statement dat je zou willen maken nergens voor nodig.

Dus je protesteert tegen het niet mogen slopen in het buitenland door het hier te slopen.

Dit is een uitvloeisel van het supportersbeleid bij Ajax. Volgens mij weten ze daar best wie de raddraaiers zijn bij uitwedstrijden, maar durven ze die niet aan te pakken. Geldt ook voor de politiek. Simpel, als je ziet dat er levensgevaarlijk vuurwerk wordt afgestoken tijdens een wedstrijd, ga je dat vak direct ontruimen of na de wedstrijd insluiten. Werk voor de politie dus. Maar als altijd in Nederland: we doen onze oogjes even dicht...

Walgelijke actie eigenlijk en Ajax moet dit weer verhalen op de supporters en ja op alle supporters want die er naast staan en niks doen laten het ook gewoon gebeuren want keuren het ook niet af.en gewoon ook extra straffen van de Knvb uit door wat uitwedstrijden te missen.

Ik ben ajacied, al m'n hele leven. Zo trots dat het zo goed gaat, en dan zijn er malloten die zulke dingen doen. Waarom? Zijn het fans? Naar mijn mening niet. Zielige figuren. Rkc mag de rekening sturen, zou mooi zijn als ajax het bedrag kan verhalen op die idioten die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Dit is voor de UEFA een bevestiging dat hun stap juist is om geen supporters toe te laten bij CHELSEA. Hoe dom kun je zijn.😡😡

Ik weet ook wel dat het niet elke ajax supporter is die zo doet, maar als deze groep (die het wel doet) zo doorgaat worden dadelijk in alle stadions ajax supporters geweerd. Misschien zou dat een goede incentive voor de directie van ajax zijn om deze IQ-loze figuren aan te pakken: Geen uitsupporters meer voor ajax, tot ze alle raddraaiers opgespoord hebben en een levenslang stadionverbod hebben gegeven. Moet niet zo moeilijk zijn, sommige van hen zijn zo dom om een verslaggever op tv een klap te verkopen. Daarna kon je hem nog een keer zien, vechtend op de tribune van De Toekomst.

Wordt hier zo moe van. Ben al ruim veertig jaar Ajacied en al heel lang seizoen kaarthouder en deze hersenloze nitwits weten gewoon al jaren allerlei zaken voor enorm veel andere Ajacieden te vergallen. Onder de noemer supporter. Weet niet of ze überhaupt begrijpen wat "supporten" betekent.
Ik voel ook diverse emoties in het stadion en ben ook per definitie subjectief en daarom zelden eens met de scheidsrechters. Echter heb ik nooit de behoefte gevoeld tot dit soort belachelijk gedrag.
En ook. Waar zit de logica? Je krijgt een straf en dan ga je uit protest dingen doen die op zijn minst weer een andere straf oplevert.

Als Ajacied schaam ik mij kapot voor dit soort malloten. Hoe kun je nu je club zo in diskrediet brengen?
Lekker wat stadionverboden uitdelen.

Protesteren... Zucht..
Dit is dus de reden waarom er niemand mee mag.. stelletje onbenullen!

Ben benieuwd hoe men precies had bedacht dat op deze manier protesteren zou helpen om de UEFA te overtuigen....

Succes trekt ook dit soort tuig aan helaas!! Kan toch niet zo moeilijk zijn met al die camera's op de telefoon om de politie bruikbaar materiaal te verschaffen om dit tuig uit de samenleving te weren

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. MeulensteenVerdediger201
J. OdgaardAanvaller207
A. AzhilMiddenvelder190
S. BakariMiddenvelder181
E. VaessenKeeper180
V. AnitaMiddenvelder181
M. KramerAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

3 fans
Verdediger, 38 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren