KNVB deelt flinke schorsing uit na kopstoot: ‘Zeer onhandig van mij’

Maandag, 21 oktober 2019 om

De KNVB heeft Tim Coremans maandag een schorsing van vier wedstrijden opgelegd en de doelman van Sparta Rotterdam heeft al aangegeven dat hij niet in beroep gaat tegen de uitspraak uit Zeist. Coremans krijgt de sanctie vanwege zijn rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-0) van zondag, toen hij Kaj Sierhuis een kopstoot uitdeelde.

"Ik accepteer deze straf. Het is zeer onhandig van mij en ik herken mezelf absoluut niet in de overtreding", stelt Coremans maandag in een reactie op de website van zijn werkgever. De sluitpost mist vanwege de schorsing sowieso de wedstrijden van Sparta tegen FC Utrecht, FC Volendam (beker), PSV en sc Heerenveen. In het duel met Vitesse op 24 november is Coremans pas weer inzetbaar voor de nummer acht in de Eredivisie.

Coremans liet zondag na de wedstrijd in Groningen nog een ander geluid horen bij FOX Sports. "Hij (Sierhuis, red.) trekt me aan mijn arm. Ik draai om en ik weet niet dat hij al zo dichtbij is. Ik moet me gewoon niet laten provoceren, laten we het daarop houden. Gewoon stom. Ik zag hem niet, maar ik moet me ook niet laten provoceren om te draaien. Het was niet mijn bedoeling om hem een kopstoot te geven."

Trainer Henk Fraser zag Coremans duidelijk in de fout gaan, maar wijst ook met de beschuldigende vinger naar Sierhuis. "Maar het blijft een terechte kaart, de scheidsrechter heeft ook een goede wedstrijd gefloten. Het is ook ongelukkig. Ten eerste moet hij niet reageren. En op het moment dát hij reageert, is Sierhuis dichterbij dan hij had verwacht. Hij is totaal niet zo'n speler... Ik heb het gevoel dat het niet bewust was, maar als je naar de beelden kijkt, dan heeft de scheidsrechter gelijk. Het is een rode kaart."


Poll

Terechte straf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Vind het nog een milde straf, in het amateurvoetbal mag je hier een wedstrijd of 8 á 10 voor brommen + dan nog een eventuele strafrechtelijke vervolging. Deze man heeft een voorbeeldfunctie en had van mij de rest van het seizoen geschorst mogen worden.

21 oktober 2019 om 12:32

Eens, in het amateurvoetbal 8 of 10 is nu ook 8 of 10. Krijgt goed betaald om op het veld te staan en dan doe je zo iets mafs. Reactie van hem is ook nog eens te dom

21 oktober 2019 om 12:36

Voor een strafrechterlijke vervolging moet het slachtoffer (sierhuis) aangifte doen. Verder helemaal met je eens, ik vind dat Sparta zelf ook wel een extra schorsing of boete mag opleggen.

21 oktober 2019 om 12:58

Inderdaad gewoon die 8 wedstrijden geven, laat hem maar even op de blaren zitten.

21 oktober 2019 om 14:06

@buly: ik vind 4 duels prima. Forse straf en daarmee klaar. Wat maakt deze overtreding erger dan een bewuste trap op de enkels of iets dergelijks? Allemaal net zo verachtelijk en hoort niet op het veld. Als je hiervoor 8 of 10 wedstrijden zou geven prima, maar dan zou dat voor andere overtredingen net zo moeten gelden.

21 oktober 2019 om 14:43

Hij heeft daarvoor ook nog een smerige klap gegeven tijdens een corner

21 oktober 2019 om 15:35

Omdat een kopstoot op het hoofd ernstigere lichamelijke gevolgen kan hebben dan een trap op de enkels.

21 oktober 2019 om 20:11

Op de manier zoals Coremans het doet, lijkt me niet dat Sierhuis daar meer schade dan hooguit een bloedneus op zou lopen. Ik vind 4 wedstrijden prima. Verhalen hierboven over 8 wedstrijden in het amateurvoetbal herken ik ook niet. Na de wedstrijd even een babbeltje met de scheids en een excuus aan het slachtoffer en je bent met 1, 2 wedstrijdjes of wellicht zelfs zonder schorsing klaar.

21 oktober 2019 om 15:23

Ik vind het met name mild omdat hij tijdens het interviw na de wedstrijd geen verantwoordelijkheid nam voor zijn actie en deed alsof Sierhuis per ongeluk tegen zijn hoofd aanliep.

Daar hebben we zeker niks te klagen! Ben ook blij dat ze hem gewoon accepteren. Ben benieuwd naar onze 2e keeper Harush.

Veel te lage straf; helemaal gezien de eerdere klap die hij al uitdeelde aan Sierhuis ... deze man spoort niet en had er al veel eerder afgemoeten!!

21 oktober 2019 om 12:34

En al helemaal gezien z'n reactie achteraf.

21 oktober 2019 om 13:04

Ik heb die eerdere klap niet eens gezien, enig idee waar in die kan terugzien?

21 oktober 2019 om 13:35

https://twitter.com/lisannex46/status/118598948276... - Edit: Linkje komt niet volledig in beeld. Anders gewoon even het account van Lisannex46 opzoeken op Twitter. Kom je de video vast wel tegen

21 oktober 2019 om 14:43

Volgens mij had een fan van de FC het op haar insta account staan

22 oktober 2019 om 09:28

Bij VI

Betere reactie dan gisteren, met nog wat adrenaline in het lijf waarschijnlijk. Gewoon een moment van verstandsverbijstering, de straf accepteren en weer verder. 4 wedstrijden had ik wel ongeveer verwacht, is in lijn met eerdere straffen.

21 oktober 2019 om 12:37

Voor de kopstoot mepte hij Sierhuis op zijn hoofd, dus het was niet zomaar even één moment. Totaal geschift deze man.

21 oktober 2019 om 15:19

Dat heb ik niet gezien en dat zal de tuchtcommissie ook niet meenemen in de schorsing, naar ik aanneem.

4 wedstrijden is nog aan de milde kant. Logisch dat hij niet in beroep gaat. Dan kun je er vanuit gaan dat je er nog een paar bij krijgt.

"het was niet mijn bedoeling om hem een kopstoot te geven.". Alleen al om zo'n domme uitspraak zou je 5 wedstrijden moeten krijgen. Ik vind 4 laag, maar blijkbaar is dat de straf voor zulk agressief gedrag.

Ik vind 4 wedstrijden zeer mild. Zeker als je nog even in ogenschouw neemt dat Coremans daarvoor Sierhuis op zijn hoofd sloeg. Bekijk de beelden maar even terug op Twitter, Coremans haalt gewoon vol uit naar Sierhuis. De kopstoot was dus geen moment op zich, en het argument "in een vlaag van verstandsverbijstering" kan dus ook de prullenbak in.

Zou alleen voor de overtreding wat mij betreft een maand of 3 geschorst moeten worden, daarbij nog een extra schorsing voor het interview achteraf. Totaal geen schuld besef, aangeven dat hij zich niet had moeten laten provoceren. Alsof Sierhuis een reactie uitlokt, hij hield de keeper even vast om wat tijd te rekken, staat in geen enkele verhouding tot de kopstoot en heeft dan ook niks met laten provoceren te maken.

Rare reactie van de keeper alsof Sierhuis de bal uit zijn handen slaat. Als je dit bij de keeper van Manchester City had gedaan zou ik het nog kunnen plaatsen met zijn trap die geweldig is. Maar een gemiddelde keeper in de Eredivisie mag blij zijn als die hem bij een teamgenoot krijgt. Het is vervelend maar om zo te reageren laat zien hoe goed je je hoofd koel kunt houden. Buiten die paar seconden heb je niets verloren.

21 oktober 2019 om 13:09

Dus omdat zijn trap niet zo goed is mag hij daar niet boos om worden en bijvoorbeeld Ederson wel, omdat Ederson een goede trap heeft? Hahahah, sorry, maar is dit een grap?

21 oktober 2019 om 15:49

Nee hij mag wel boos worden hoor moet ie zelf weten maar ik snap niet dat die een kopstoot geeft. Dan ben je toch niet barkie. Sierhuis houdt hem 1 seconde vast en hij wordt helemaal gek. Wat ik bedoelde met Edison is dat trappen een specialiteit van hem is. Als bij City tegen united in minuut 88 bij een achterstand een speler hem vasthoudt zou ik hem wel begrijpen. Want zijn trap zou misschien op dat moment een gevaarlijke aanval kunnen creeren. Maar noem me 3 keepers in Nederland met hun trap een speler op de helft van de tegenstander kunnen bereiken. Ik kan geen reden bedenken waarom de keeper dit doet? Kan jij mij een reden geven waarom die dit wel zou doen? Het is een random eredivisie wedstrijd zoals vaak weer saai. Tweede helft iets meer actie maar zoveel adrenaline zou er toch niet vrij moeten komen. Tot slot 4 wedstrijden is een lachertje als je kijkt wat je op de amateurvelden krijgt.

Ik vind het een passende straf aangezien Sierhuis (waar ik altijd sympathie voor had en echt gehoopt had dat hij zou slagen bij Ajax) aan het hufteren was.

21 oktober 2019 om 13:28

Ik vind het vooral passend omdat het hard was, maar ook weer niet totaal opzettelijk. Coremans werd door Sierhuis uit zijn concentratie gehaald toen hij werd vastgehouden, voelde iets van 'onrecht' in hem opborrelen en in de black-out die volgde reageerde hij instinctief met een kopstoot. Niet goed te praten, maar in die paar seconden kan een mens zich verliezen. Naar mijn mening had Berghuis enkele weken geleden meer tijd om zich te bedenken om af te zien van zijn terreurdaad tegen Teun Koopmeinders. Qua schadekans vind ik dat een overtreding van hetzelfde kaliber.

21 oktober 2019 om 13:33

Niet opzettelijk? Hij draait zich om, ziet Sierhuis en geeft hem dan een kopstoot. Dus met opzet. Heel bijzonder dat jij dit "niet opzettelijk" noemt.

21 oktober 2019 om 15:06

Je ziet toch dat hij al klaar is met het omdraaien en een fractie daarna pas de kopstoot. Dus echt wel opzettelijk. Of hij daarom meer wedstrijden moet krijgen laat ik in het midden.

21 oktober 2019 om 22:03

Ja, het is wel opzettelijk, maar niet met voorbedachte rade bedoel ik. Het is een reflex. Hij heeft er nooit over nagedacht denk ik. Als-ie een paar seconden langer de tijd had gehad, had-ie zich echt wel bedacht.

Een schorsing van 4 wedstrijden vind ik redelijk mild, als ik het voor het zeggen had gehad waren het er 6 of 7 geworden, een kopstoot hoort gewoon niet thuis op de velden.doe je dit in het gewone leven dan word je gewoon vervolgt voor openlijke geweldpleging, ik vind het derhalve nogal een milde straf.

Coremans had gewoon meteen duidelijk schuld moeten bekennen, maar ik heb er altijd moeite mee dat de bonden in het algemeen het zuigen toestaan. Wanneer er duidelijk op de tv beelden wordt geconstateerd dat de bestrafte speler uit de tent wordt gelokt moet moet men daar ook rekening mee houden. De keeper had ook twee wedstrijden mogen krijgen. Laten we niet doen als of Sierhuis nu in het ziekenhuis ligt met zwaar letsel.

21 oktober 2019 om 13:57

Lokte Sierhuis ook uit toen hij een klap op zijn kop kreeg eerder deze wedstrijd van die keeper??

21 oktober 2019 om 15:46

Elk incident op zich. Ik heb het nu alleen over de rode kaart. Sierhuis pakt de keeper ligt vast en Coremans reageert daar fout op.

Vind het absoluut niet flink voor zo’n achterlijke actie. Bovendien zouden er ook wel wat extra wedstrijden bij mogen komen om zijn sneue reactie achteraf. Ik hoop dat z’n vervanger het goed doet en deze vent op de bank kan houden.

Komt hij er nog goed vanaf in mijn ogen want was een smerige streek gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller62
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper60
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

0 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren