Makkelie: ‘Ik hoor bedragen van 25.000 euro, maar dat is niet waar’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Danny Makkelie floot tijdens zijn carrière al een aantal wedstrijden in Saudi-Arabië. Bij Studio Voetbal wordt de 36-jarige arbiter stevig aan de tand gevoeld over de uitstapjes naar het Midden-Oosten. “Het is een prachtige ervaring, maar eigenlijk is het omdat Saudi-Arabië een probleem heeft met zijn eigen scheidsrechters”, zegt Makkelie in het praatprogramma van de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Danny Makkelie in Saudi-Arabië fluit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Wat een laf antwoord. Zeg dan gewoon dat de hele mensenrechtendiscussie je niet interesseert en dat je daar fluit voor het geld. Anderen hoeven toch niet voor jou te beslissen of je daar naar toe gaat?

21 oktober 2019 om 11:24

Vond m gisteren sowieso niet sterk aan tafel. Niet iemand die erg staat voor zijn eigen mening en vooral overal erg politiek correct op wil antwoorden. Wel grappig gezien zijn politieke incorrectheid jegens het fluiten in dit land.

21 oktober 2019 om 11:41

Ik vond hem wel prima uit z'n woorden komen, maar what the f*ck moeten scheidsrechters met vragen als 'ja, oke, het is volgens de regels, maar wat vind je daar nou zã©lf van?'. Kom op man. Hij is er om de regels na te leven. ik vind sowieso dat er tegenwoordig veel teveel van scheidsrechters wordt gevraagd. En met je argument over dat hij het voor het geld doet; zeg jij ook tegen je baas dat je het allemaal alleen maar voor het geld doet? En ten tweede, het is anderhalf keer zoveel. Anderhalf. Dus voor het geld hoeven ze echt niet helemaal daarheen te vliegen. Dit wordt ze gewoon opgedragen, en ja, ze verdienen er ietsje meer aan. Maar van hogeraf moeten ze hier gewoon een stokje voor steken. Makkelie zat gisteren als een praatpop de beslissingen van hogeraf te verdedigen. Daarvoor is hij toch geen scheidsrechter geworden? Hij kwam zelfs met argumenten als dat het leerzaam was. Als dat het beste argument is, dan kun je net zo goed af en toe eens uitwisselen met de BPL of Buli. Ik denk dat het niet zozeer die scheidsrechters om geld gaat, maar dat men hogerop hier gewoon dikke smakken geld voor krijgt. En dan mag hij dat in zo'n talkshow gaan zitten verdedigen.

21 oktober 2019 om 11:57

Weet niet precies waarom je op mij reageet. Je reactie lijkt meer op BGacjdb. Ik heb geen argument over dat hij het alleen maar voor het geld doet. En de rest van je verhaal ondersteunt mijn argument. Hij was inderdaad een politiek correcte spreekpop.

Dat vind ik dus zo'n zwakke redenatie.. Dus omdat ik niet in m'n eentje alles kan veranderen en overal wel wat speelt fluit ik daar maar gewoon. Ofschoon : het boeit je gewoon geen zak. Dat geeft niet maar zeg dat dan gewoon.

21 oktober 2019 om 11:33

Het is een beetje makkelijk alleen op makkelie af te geven. Heel veel mensen in de voetbalwereld maakt het niks uit. Denk aan trainers die gewoon daar gaan trainen of spelers die daar nog even hun zakken gaan vullen. Hij was wel vrij duidelijk als de KNVB het niet wilt gaat ie niet, maar die willen voetbal en politiek gescheiden houden. Ik zou het niet erg vinden, voetbal je in de zandbak, geen oproep voor oranje. Coach je Rusland of een land in het midden oosten, dan wordt je geen trainer van oranje. Fluit je in het midden oosten, prima maar dan niet meer in de eredivisie. Dat gaan ze natuurlijk nooit doen.

21 oktober 2019 om 11:40

Volgens mij gaat het nu toch om makkelie? Er wordt nu gewoon een mening gevormd over zijn beslissing. Heeft niks met afgegeven te maken hoor

21 oktober 2019 om 14:09

Elke Nederlander die auto rijdt op bezine of diesel steunt landen als Saoudi-Arabië. Volgens mij is zo’n beetje elke autorijder zich ervan bewust, dat de grondstof aardolie uit landen in het Midden-Oosten komt, landen als Saoudi-Arabië, landen met een dubieus regime aan de macht, die openlijk basale mensenrechten schenden. Het boeit de meeste autorijders blijkbaar ook geen zak, dat ze dat soort landen daardoor spekken en indirect steunen. Zoals gewoonlijk weer hypocrisie ten top bij ons selectief verontwaardigde Nederlanders.

21 oktober 2019 om 15:36

Dat soort landen zullen qua mensenrechter ook wel verbeteren. Als je ziet hoeveel rechten een vrouw nu al meer heeft dan een paar jaar terug dan maken ze stappen. Je kunt ook niet verwachten dat ze zich compleet aan het westen zullen aanpassen. Je kunt het men ook niet kwalijk nemen wanneer iemand zijn zakken daar gaat vullen. Spelers, trainers en scheidsen moeten het van een korte loopbaan hebben anders sta je na een paar jaar met lege handen.

Ik zie hier reacties van "Zeg dan gewoon dat je het voor geld doet', dat geeft niet" "Wat een laf antwoord" Wat een grap. Dat geeft niet?? Als hij dat gezegd had, vielen mensen nog harder over zijn uitspraken. Wat hij ook antwoordde, het was niet goed, want hij heeft nou eenmaals iets moreel slechts gedaan.Ik verwacht in ieder geval dat we nu met z'n allen het goede voorbeeld gaan geven en Saudi Arabië in z'n geheel gaan boycotten.. Geen olie meer, klaar. Dat zal ze leren, we gaan lekker met de fiets naar werk. Willem Alexander, weet je, sla je trips naar Saudi Arabië ook maar over, want dat wat ze daar doen kan niet meer. En weetje, als je toch bezig bent, vertrek zo snel mogelijk vanuit India, wat Pakistan en India met elkaar doen is niet goed te praten. Ik ga in ieder geval al m'n kleren/schoenen weggooien, ik wil geen kinderarbeid steunen. Doen we met z'n allen mee?? Nee weetje, dat is minder erg, laten we dat buiten het groepje moreel slechts laten. Wij zijn echt te goed voor deze wereld.

21 oktober 2019 om 12:04

Makkelie steekt zijn hoofd boven het maaiveld uit en dan zijn we er als de kippen bij om hem even de waarheid te vertellen op dit forum, maar doen wat jij zegt daar beginnen we niet aan inderdaad. Perfecte reactie van je

21 oktober 2019 om 14:11

1913_psv: Ik begrijp je beredenering maar hij gaat wel een beetje mank. Wat mij positief verbaasde, was de nuance gisteren in de studio. Het gaat erom dat hij direct geld krijgt van Saoudi-Arabie, niet van een Saoudisch bedrijf oid. Dat is wat anders dan dat jij kleding koopt (van waarschijnlijk een Westers bedrijf) waar het wordt gemaakt in een dergelijk land. Niet elke inwoner van een schurkenstaat is verantwoordelijk voor daden van het land, maar de regering natuurlijk wel. En daar gaat het om. En dan nog steeds mag en kan een individu daar het zijne of hare van vinden. Het is niet verboden. Dat mensen er moeite mee hebben begrijp ik volkomen, maar het is en blijft zijn eigen beslissing.

21 oktober 2019 om 14:26

Mooie reactie 1913_PSV, al die moraalridders hier. Als je niet out of the box durft te denken, doet een ander het wel. Dan ben je dus geen winnaar. Ik kan wel respect opbrengen voor mensen die staan voor hun principes, maar hoeveel klimaatactivisten bijvoorbeeld rijden in een auto? Hypocrisie ten top. En zo is het makkelijk redeneren 4Ever4Ajax, zo kun je alles rechtpraten zodat het in je eigen straatje past. We weten allemaal wat er in Bangladesh gebeurt in die kledingfabrieken. Toch dragen we die kleding, dus we houden het mede in stand. Hoe erg ik het voor die kinderen ook vind, ik koop er geen broek minder om. Je kan het leed van de wereld niet op je schouders nemen, maar op vakantie of in eigen land een dakloze een tas boodschappen kopen, daarmee kan je wel het verschil maken. Dus Makkelie, lekker blijven gaan man, voor mijn part graai je daar een ton binnen en koop je er een dikke Maserati van. Ik kan er niet jaloers op zijn, gewoon doen!

21 oktober 2019 om 15:19

@jizzzy: Volgens mij ben ik vrij genuanceerd aan het reageren en ben ik verre van een moraalridder. Sterker nog, ik begrijp beide kampen (wat ik ook aangeef). Ik begrijp dan ook totaal niet waar ik deze opmerking van jou aan te danken heb.

21 oktober 2019 om 18:38

4Ever4Ajax, "Het gaat erom dat hij direct geld krijgt van Saoudi-Arabie, niet van een Saoudisch bedrijf oid. Dat is wat anders dan dat jij kleding koopt (van waarschijnlijk een Westers bedrijf) waar het wordt gemaakt in een dergelijk land" Allereerst, krijgt hij vast niet direct geld van Saudi Arabië, maar van hun voetbalbond. Zoals wij steeds hier zeggen, politiek en voetbal moeten gescheiden worden, dus hun voetbalbond moet (als een bedrijf) gescheiden worden van hun politiek. Ik ben dan toch benieuwd waar het anders ligt voor jou. Niks ten nadele van jou hoor, maar veel mensen zijn snel met het zeggen dat dingen anders zijn, maar om dat dan ook in woorden te brengen waarom, dan komen ze met een of ander uit de lucht gegrepen regel. Zo kan ik dus ook een regel verzinnen dat kleren kopen van bedrijven/landen waar kinderarbeid normaal is even erg is als homoseksualiteit verbieden.

Makkelie begeleidt in Turkije ook jonge scheidsrechters bij seminars/cursussen betreft de Var. Als er vraag is naar expertise waarom niet en ja daar staat een vergoeding tegenover. Hij verdiend zijn brood hiermee. Het is hem gegund. In Nederland mogen we best trots zijn op het feit dat we in het buitenland gerespecteerd worden mbt onze opleidingsmogelijkheden. Wat het niveau van onze scheidsrechters betreft. Het kan altijd erger als je soms naar buitenlandse wedstrijden kijkt. Het is aan de Knvb om zijn scheidsrechters scherp te houden.

Ik vind dat Makkelie gelijk heeft op zich. Politiek en handel niet vermengen. Als we internationaal sancties afspreken tegen een land, dan moet je daaraan conformeren. Maar zou heel bizar zijn als je de ene bedrijfstak in alle anonimiteit handel kan bedrijven met de saudi's, maar als een scheidsrechter tegelijkertijd daar niet eens een wedstrijdje mag fluiten. Kan me voorstellen dat het een gave ervaring is.

Zware hypocriet deze man. Zoals ook bekend is dat hij een lening heeft bij jaap uilenberg die bi de Uefa bij het aanstellen van Scheidsrechters. Volgens derksen is Makkelie homo, nou boeit dat me niet maar als je weet dat daar homo's worden afgemaakt dan ben je wat mij betreft niks waard. En vervolgens huilie huilie doen bij Jinek aan tafel dat je zo veel wordt bedreigd op social media. Slappe hond is dit.

"Je moet sport niet met politiek vergelijken."Tegen politiek in sport wordt door de FIFA en de UEFA keihard opgetreden. "Er is vanuit de KNVB een uitgebreide actie tegen homofobie, maar je fluit wel wedstrijden in een land waar op homoseksualiteit de doodstraf staat. Hoe kan je dat rijmen?"Dit vind ik dan ook een hele domme vraag.

En als hij daar moet fluiten doet hij zichzelf zeker voor als Hetero? Ik weet niet of de verhalen kloppen, maar als hij echt homoseksueel is dan snap ik echt totaal niet waarom hij daar dan gaat fluiten.

Er is toch geen internationaal handelsembargo tegen SA? Er zijn zo veel Nederlandse bedrijven die producten aan SA leveren . En fluiten is gewoon een product. Ik vond het erger dat hij die niet rode kaart van die Twente speler goedkeurde . Je kunt er hee clinisch naar kijken met “een laag been “ of zo. Zo een doldwaze tackle is gewoon rood. Soms moet je ook gewoon op je gevoel af gaan

Er is toch geen internationaal handelsembargo tegen SA? Er zijn zo veel Nederlandse bedrijven die producten aan SA leveren . En fluiten is gewoon een product. Ik vond het erger dat hij die niet rode kaart van die Twente speler goedkeurde . Je kunt er hee clinisch naar kijken met “een laag been “ of zo. Zo een doldwaze tackle is gewoon rood. Soms moet je ook gewoon op je gevoel af gaan

Er is toch geen internationaal handelsembargo tegen SA? Er zijn zo veel Nederlandse bedrijven die producten aan SA leveren . En fluiten is gewoon een product. Ik vond het erger dat hij die niet rode kaart van die Twente speler goedkeurde . Je kunt er hee clinisch naar kijken met “een laag been “ of zo. Zo een doldwaze tackle is gewoon rood. Soms moet je ook gewoon op je gevoel af gaan

ik lees zo vaak dat homo's daar de doodstraf krijgen , jullie zijn een stelletje hersenlozen die alles blind geloven wat de media zegt. Genoeg homo's die daar vrij rond leven. Als iedereen het land zo erg haat , dan lekker hypocriet dat jullie hun olie gebruiken. En als Makkelie voor/in Israel zou fluiten dan was het opeens goed , omdat hij het land wil helpen yep ;slachtofferrol'

Weet iemand wat de vergoedingen zijn voor het fluiten van een wedstrijd in de eredivisie ??

21 oktober 2019 om 14:42

Tussen de 2000 en 3340 euro per wedstrijd afhankelijk van de wedstrijd en de scheidsrechter.

Werd er niet een heel WK georganiseerd in Rusland waar homo’s worden gelyncht? Of heb ik dat verkeerd begrepen? WK in Qatar? Hoezo moet Makkelie nu ineens de moraalridder uithangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren