Hugo Borst vol ongeloof: ‘Die woorden zijn nog erger dan die kopstoot’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Sparta Rotterdam-keeper Tim Coremans deelde zondagmiddag een kopstoot uit aan FC Groningen-spits Kaj Sierhuis en moest met rood van het veld. Hugo Borst vindt de actie van de doelman net zo kwalijk als zijn reactie na afloop van de 2-0 nederlaag, zo schrijft hij maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door chipszegger)

Kortsluiting in het hoofd van de keeper... Ik denk dat hij hem normaal gesproken in zo'n situatie een duw zou hebben willen geven (sierhuis deed wel verschrikkelijk irritant) maar Coremans had een bal in zijn hand dus werd het een beweging met zijn hoofd. Kan wel eens het kantepunt in het seizoen zijn voor Sparta gezien de komende wedstrijden tegen Utrecht en Psv.

21 oktober 2019 om 10:13

Je zegt: Ik denk dat hij hem normaal gesproken in zo'n situatie een duw zou hebben willen geven (sierhuis deed wel verschrikkelijk irritant) maar Coremans had een bal in zijn hand dus werd het een beweging met zijn hoofd.... De 'dus' in je verhaal snap ik niet. Hoezo 'dus werd het een beweging met het hoofd'? Bij mij is dan: dus deed ie bijvoorbeeld een schouderduw of iets dergelijks. Een kopstoot is echt heel wat anders dan een duw. En dit was een echte. Ik denk trouwens dat de komende twee wedstrijden tegen PSV en Utrecht het niet uitmaakt wie er speelt. De punten moet je tegen de andere, mindere teams halen.

Die kopstoot was duidelijk qua beelden. Dat hij niet de bedoeling had, dat zal ook wel maar helpt dan niet. Maar dat er geen vraagtekens gesteld werden bij de penalty vond ik wel raar. De eerste overtreding, het vastpakken, is duidelijk van Sierhuis. Daar had de VAR in moeten grijpen.

21 oktober 2019 om 10:31

Vond ik ook apart. Toch gewoon gele kaart voor Sierhuis en rood voor Coremans. Vrije trap voor Sparta. Begreep er ook niks van.

21 oktober 2019 om 10:37

Ik probeer het ook maar te verklaren, maar het kan natuurlijk dat het als voordeel gezien werd, hij was al los natuurlijk. Daarna onderbreekt Coremans zelf het voordeel.

21 oktober 2019 om 11:21

Dat zou nog kunnen. Al zie je wel vaker dat spelers stoppen met voetballen omdat ze liever een vrije trap hebben. Dan gaat een scheidsrechter er ook altijd in mee. Maar goed ik vind het meer jammer dat Sierhuis niet bestraft werd.

21 oktober 2019 om 13:01

Als ze stoppen wel, als ze zich omdraaien en een trap geven meestal niet.

21 oktober 2019 om 11:02

Ik begrijp het niet, hoe kan iemand nou een kopstoot geven die onbedoelt was? Hij kijkt eerst naar de speler en haalt uit met zijn hoofd richting de speler. Wat is er dan onbedoelt?

21 oktober 2019 om 11:46

Is toch logisch? Coremans is los van Sierhuis, kan gewoon het spel hervatten maar kiest ervoor om een kopstoot uit te delen. 100% penalty.

De excuses die hier worden gebruikt zijn lachwekkend. Zelfs al doet sierhuis een stap richting de keeper, iedereen ziet toch op de beelden dat die gewoon een kopstoot geeft?? Volgens mij is het een hele rare reactie om op zo’n moment dan je kop naar voren te doen ipv naar achteren om sierhuis te ontwijken. Hij kijkt om en zet de kopstoot in, het is niet één beweging ofzo. Kom op, deze man moet je lekker tot de winterstop laten toekijken.

100 procent een bewussie. Als je schrikt maak je een tegenhangende beweging, weg van de dreiging. Zoals dat iemand je een klap wilt uitdelen, dan beweeg je weg van het dreigende object: ook wel ontwijken. De keeper hier schrikt niet, hij beweegt juist versnellend naar de aanvaller, oftewel uit irritatie een vergelding uitdelen (voor het trekken aan de arm). Wat mij betreft 5 wedstrijden.

21 oktober 2019 om 12:11

Neehoor. Er zijn 3 mogelijke eerste reflexen. Vechten, vluchten en bevriezen. Er zijn genoeg mensen die je uit reflex een mep verkopen als je opeens voor hun neus opduikt.

21 oktober 2019 om 12:28

Ja en in geen van de gevallen doe je dat instinctief met je hoofd. Ongeacht of je de bal vast hebt, dan kan hooguit de reflex zijn om te slaan. Wanneer je nog je hoofd kan gebruiken dat je keeper bent en de bal niet moet laten vallen uit angst voor een tegendoelpunt? Tja dan ben je genoeg bij de les om geen kopstoot uit te delen. Hoe dan ook, een bewussie!

Wegens zulke stupide uitspraken zou je er gewoon een wedstrijd bovenop moeten doen. Alsof de hele wereld gek is, maar even 5 wedstrijden brommen.

Wat een ongeloofwaardige reacties inderdaad van die keeper en van Fraser. Dit is gewoon een volledig bewuste kopstoot. Die keeper kan een aantal wedstrijden vanaf de tribune toekijken lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller62
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper60
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

7 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren