‘Borussia Dortmund legt hardleerse Jadon Sancho recordboete op’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Jadon Sancho werd afgelopen zaterdag in de topper tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 winst) buiten de wedstrijdselectie gelaten om disciplinaire redenen. De Engels international was namelijk te laat teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen. De Duitse topclub heeft het niet bij deze straf gelaten, want hij heeft ook een geldboete opgelegd gekregen. Volgens BILD gaat het om een recordboete van honderdduizend euro.

De aanvaller speelde in de voorbije interlandperiode met het nationale elftal van Engeland tegen Tsjechië en Bulgarije. In de 2-1 nederlaag in Praag stond Sancho 73 minuten op het veld, terwijl hij 17 minuten meedeed in de 0-6 overwinning in Bulgarije. In aanloop naar de hervatting van de competitie tegen Gladbach meldde Sancho zich te laat bij de selectie van Lucien Favre, met de disciplinaire straf en geldboete als gevolg.

Samenvatting: Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

Dortmund heeft Sancho zwaar gestraft omdat het niet de eerste keer is dat hij het niet al te nauw neemt met de gemaakte afspraken. “Het is niet zo dat het vaak gebeurt, maar het is niet de eerste keer”, reageerde directeur Michael Zorc in de Duitse media. “Jadon is een goede jongen, maar hij is nog zeer, zeer jong. Hij is snel groot geworden en zoekt af en toe de grenzen op. En dan zijn wij er om die grenzen te stellen.”

Zorc hoopt dat de negentienjarige Sancho zijn les heeft geleerd. “We weten allemaal dat Jadon een uitstekende speler is, maar het gaat niet om de speler. We hebben onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de hele ploeg, voor de club. Daarom was deze beslissing voor ons de enige juiste.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door patroo)

Wow honderdduizend euro! Dat is wel heel veel. Hopelijk leert hij er van!

21 oktober 2019 om 09:05

Wat is veel? Voor ons ongetwijfeld, voor hem is het 1-2 weken salaris. Als ik iets verkeerds doe wat tegen de principes van mijn werkgever gaat, kan ik op zich wel leven met die twee weken misgelopen salaris.

21 oktober 2019 om 09:41

Hoe vaak krijgen mensen een dergelijke sanctie bij een normale baan? Dat kan gewoon het verschil zijn tussen rondkomen of niet. Bij Sancho natuurlijk niet. De vergelijking lijkt best mank te gaan.

21 oktober 2019 om 09:45

Wat dacht je van ontslag? In het artikel staat overduidelijk dat het niet de eerste keer is en dat de speler hardleers is. Wanneer je dit bij een normale baan flikt hebben ze echt geen moeite om je weg te sturen.

21 oktober 2019 om 10:55

@Patroo, hier ben ik het dus niet mee eens. Als je het vergelijkt met een normale baan moet je het ook goed in perspectief plaatsen. BVB is een bedrijf met meer dan 300 miljoen omzet en als je de staf + selectie bekijkt 87 medewerkers. Sancho hoort daar bij één van de meest waardevolle medewerkers als je het zo bekijkt. In ieder geval zit hij bij de 'top-11' van dit bedrijf en qua waarde die hij vertegenwoordigt waarschijnlijk wel in de top-5. Ik denk dat geen enkel bedrijf die een medewerker in dienst heeft die zo'n grote relatieve waarde vertegenwoordigt, bij een aantal keer één of meerdere dagen afwezigheid, direct op straat zet.

22 oktober 2019 om 19:43

Opzich heeft Sancho een salaris van schat ik 5M, en heeft hij een wedstrijd gemist door het wangedrag. Ze spelen zo'n 50 wedstrijden per seizoen dus is dit een heel logische boete.

Na dembele het volgende super talent van Dortmund die door zijn mentaliteit niet 100% zijn talent zal gaan benutten? Het is natuurlijk ook niet te beseffen waar deze jongen mee om moet gaan op zo een jonge leeftijd. Als een Engels supertalent hebben alleen premier League clubs je vast op speed dial en de media helpt hier niet bij.

21 oktober 2019 om 09:35

Volgens mij heeft Sancho een prima mentaliteit, dat zie je ook terug in interviews. Een supertalent die dat niet had was bijvoorbeeld Emre Mor. Had ik extreem hoge verwachtingen van na EK 2016.

21 oktober 2019 om 09:36

Je laatste zin klopt volledig. De media maken het groter dan het is. Dortmund doet dit heel goed, grenzen stellen en duidelijk zijn. Meer kan je niet doen als club zijnde. Hij zal z'n verantwoordelijkheid hopelijk nemen en dit gaan veranderen.

21 oktober 2019 om 12:29

Als je nou Balotelli zei okay... Dembele heeft nog een hele carriere voor zich,En die heeft nog meer dan genoeg tijd zijn potentie waar te maken.

Nu hoop ik toch echt dat die jonge niet de zoveelste talentvolle Engelsman wordt die door een gebrek aan discipline niet het maximale uit zijn carrière weet te halen. Deze jongen kan zo goed voetballen

Wegwezen daar, ligt altijd aan de spelers, gebeurde zelfde met Dembele, Aubameyang, Lewandowski.

21 oktober 2019 om 17:16

Hoe kan lewa nou vergelijken met dembele en auba. Lewa ging gewoon netjes zijn contract uitdienen en ging zich niet misdragen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren