Verbazing om ‘topaankoop’ Feyenoord: ‘Ik zat om Botteghin te schreeuwen’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Marcos Senesi maakte zondag geen sterke indruk in De Kuip tegen Heracles Almelo (1-1). De Argentijnse aankoop van zeven miljoen euro kreeg de voorkeur boven aanvoerder Eric Botteghin en vormde het centrum van de achterhoede met Edgar Ié. Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn verbaasd en teleurgesteld over de manier waarop Senesi speelde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Marcos Senesi zijn basisplaats behoudt bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door sirius)

En maar roepen met zn allen de het logisch is dat de Ligt de tijd moet krijgen, maar ondertussen deze jongen afbranden na een paar minuten.

21 oktober 2019 om 08:28

Met dat verschil dat de fans van Juventus niet massaal riepen dat de Ligt in de basis moest staan en dat het onbegrijpelijk was dat iemand met zo'n prijskaartje niet gelijk in de basis stond. Vrijwel niemand heeft Senesi, op regelmatige basis, zien spelen, maar oh oh oh wat was het een schande dat hij nog niet in de basis stond en wat snapte Stam er weinig van. Als je als fans en buitenwacht van Feyenoord (een Krabbendam bijvoorbeeld) zoveel druk legt op de trainer en bijna eist dat Senesi gaat spelen dan is het logisch dat er op een bepaalde manier naar zo'n speler wordt gekeken? En als die speler dan blijkbaar (nog) niet zo goed is als massaal werd gedacht, dan mag daar ook zeker over gesproken worden. Eens dat die jongen niet afgeschreven moet worden op basis van 2 wedstrijden, maar laat dit dan ook gelijk een les zijn dat Stam die gast iedere dag ziet en echt niet de betere speler op de bank laat zitten.

21 oktober 2019 om 08:40

@bakkert. Wat ik gisteren Senesi heb zien doen, was verre van top, maar ook verre van het dramatische niveau wat Botteghin weet aan te tikken dit seizoen week na week. Senesi was absoluut niet zo belabberd was als dat Van der Vaart nu voor doet komen.

21 oktober 2019 om 08:48

Verdedigend te weinig getest en aanvallend / opbouwend was hij juist wel belabberd. Ze hadden bij Fox een mooi overzicht met 6 - 8 ballen die hij maar weg peerde, verkeerd raakte of in de voeten van een tegenstander speelde. En ook bij de 1-1 was het halfbakken ingrijpen (al vond ik dat niet per se een fout).

21 oktober 2019 om 08:51

Ja, gisteren had je van alle 11 spelers wel een collage kunnen maken aan flaters, iedereen deelde in de malaise. Toch zag ik genoeg potentie, vooral in de eerste helft. Voetballend liet hij al meer zien dan dat ik van Botteghin in 5 jaar heb gezien. Geef zo'n jongen eens wat tijd in deze opportunistische voetballerij.

21 oktober 2019 om 08:54

Van der Vaart is natuurlijk een ras Ajacied, dus hij zal altijd een extra knuppel in het hoenderhok van Feyenoord gooien als dat kan!

21 oktober 2019 om 10:26

Ja want bij Ajax zien ze Feyenoord allemaal als een enorme concurrent...?! Die knuppel is echt niet nodig hoor

21 oktober 2019 om 10:27

Denk dat het reuze meevalt. Ajax valt hij ook vaak genoeg af als ze niet goed spelen.

21 oktober 2019 om 10:30

Bij Juventus staat ook geen Botteghin in de basis pik.

21 oktober 2019 om 08:44

Deze senesie is niet zo goed als men denkt Ben ik bang

21 oktober 2019 om 09:18

SebastiaanSpijker. En nu nog beargumenteren. Geef die jongen een paar wedstrijden de kans zeg... Ene Stefan de Vrij begon bij ons ook als een lulletje rozenwater en kijk waar hij nu is.

21 oktober 2019 om 09:47

Nou, om eerlijk te zijn kan ik me de debuutwedstrijd van de Vrij nog herinneren. Daar spatte de klasse meteen al vanaf. Die was echt akelig goed in z'n eerste jaar (toen nog op de rechtsback positie).

21 oktober 2019 om 11:01

Zijn debuutwedstrijd was prima, maar was daarna alles behalve solide. Hij was gewoon erg onzeker (ook niet gek voor zo'n jonge jongen natuurlijk).

21 oktober 2019 om 08:45

Ik zie er anders bij een De Ligt topic genoeg de Ligt bashen hoor.

21 oktober 2019 om 09:57

Iedere aankoop moet tijd krijgen. Het zal echter ook gepaard gaan met wat hij op de training laat zien, mocht hij daarin een goede indruk maken dan zal Stam hem gewoon gaan opstellen (zeker met de transfersom in het achterhoofd).

21 oktober 2019 om 14:59

Het verschil is dat De Ligt al op het hoogste podium heeft laten zien over geweldig veel potentieel en kwaliteit te beschikken, terwijl we van deze Senesi eigenlijk nog niets weten hier in Nederland.

21 oktober 2019 om 15:17

Dit idd , bij de ligt komt het allemaal wel Goed hoe matig ook maar hier moet hij er gelijk staan.

Geef die jongen gewoon even de tijd om te wennen. Het is niet niks om in een dramatisch draaiend elftal ingepast te worden en er dan direct te staan. Vond hem aan de bal heel onrustig en af en toe stond die positioneel ook niet helemaal lekker maar dat moet goed komen. We kunnen pas oordelen over een wedstrijd a 5 -6

Lekker makkelijk weer, laat die jongen eerst wennen. Die word ff in de basis gezet bij een niet draaiend team.

21 oktober 2019 om 10:30

Zelfs de allerbeste spelers presteren minder of helemaal niet als het team niet draait maar men heeft altijd een oordeel klaar.

Martin van Geel was volgens vele de boosdoener, deze man haalde nooit een buitenlander naar feyenoord en koos voor makkelijke prooien uit Nederland. Nou... Nu hebben we er eentje, word ruim 2x zoveel voor betaald als een gemiddelde martin van Geel aankoop en dan krijgen we dit. Feyenoord heeft een historie aan miskopen en wellicht is het dan juist gewoon verstandig om dit soort aankopen niet meer te doen. 7 miljoen is op dit moment teveel geld en teveel risico voor Feyenoord.

21 oktober 2019 om 09:15

De Martin Van geel aankopen voegen anders ook weinig toe en hij heeft 29 miljoen gespendeerd. Misschien gewoon geen aankopen meer doen en focussen op door komende jeugd , o nee wacht die is onder Van Geel afgegleden naar het slechtste niveau in jaren.

21 oktober 2019 om 14:58

Toen Martin van Geel er zat, heeft Feyenoord nooit zo slecht gepresteerd als nu het geval is. Over de jeugdopleiding sla je de plank echt volledig mis. Ten eerste is het niet de technisch directeur die in deze context veel te vertellen heeft over de jeugdopleiding en ten tweede is de jeugdopleiding weggesaneerd toen een faillissement een heel reeel scenario was. Dan kun je niet verwachten dat die jeugdopleiding nu ineens weer op volle toeren draait.

21 oktober 2019 om 14:53

Tja, mensen zoeken een slachtoffer en Van Geel was als technisch directeur gewoon een makkelijk doelwit. Nu word de club sportief gerund door een zaakwaarnemer en naar verluid Dirk Kuyt die wat te vertellen heeft. Het resultaat: een aanzienlijk mindere ploeg dan Van Geel ooit bij elkaar heeft gehaald.

Dit slaat ook weer echt helemaal nergens op van van der vaart. Botteghin was tegen Fortuna echt 3 keer slechter als wat Senesi gisteren liet zien. Het hield voetballend nog niet over, maar ik kon er zo 5 a 6 noemen die slechter waren bij Feyenoord.

Stam moet het nu wel gewoon zo laten staan. Het liep gisteren voor geen meter, maar dit lijkt me op het moment wel de sterkste opstelling. Als ze nou alleen nog eens vanaf de eerste minuut zo gaan spelen als de laatste 10 minuten, dan kunnen ze er echt nog wel wat van maken dit seizoen.

21 oktober 2019 om 08:35

Eens. Senesi zal echt wel zijn draai gaan vinden. Je moet als Feyenoord zijnde vooral af van slapjanussen als Narsingh en Larsson. Tapia daarentegen heeft wel degelijk de kwaliteiten maar lijkt er in de Eredivisie maar een beetje met de pet er naar te gooien. Sinisterra, Berghuis en Jorgensen (in vorm) is gewoon een prima aanval.

Vind Vd Vaart een leuke gozer, maar net als bij Baumgartl is dit zo ongefundeerd. Zo dramatisch was het allemaal niet. Logisch dat hij in een niet-draaiend team niet direct alles goed neerzet. Ik denk dat het wel goed komt met die jongen. En ik denk niet dat er een Feyenoorder is die daadwerkelijk om Botteghin heeft geroepen. Die was zo'n beetje in z'n eentje verantwoordelijk voor de 4 tegengoals in Sittard..

Wat een gedroeftoeter. De Ligt hadden ze waarschijnlijk ook allang uit de basis van Juve gehaald. Geef die man eens een kans. Senesi kan voetballen. Punt. Je moet alleen de manier vinden zodat het er uit komt. Geef het gewoon wat tijd!

Tsja als je als senesi de slechtste verdediger van Nederland links naast je aan de vleugel hebt, dan snap ik dat je wat onzeker wordt... Haps vormt verdedigend met afstand het grootste gevaar voor Feyenoord.

Gisteren was niet heel hoopgevend voor feyenoord maar dat wil niet zeggen dat hij al direct afgeschreven is. Vind het altijd vrij wonderbaarlijk hoe mensen een speler kunnen beoordelen op basis van 1 wedstrijd.

Kortzichtig gezwets. Waar zijn er tegenwoordig nog fatsoenlijke, geduldige analyses te lezen? Iemand tips?

Het is wel heel gemakkelijk om vanaf de zijlijn commentaar te geven. Maar wat wil je als je in zo'n dramatisch slecht elftal zonder vertrouwen moet worden ingepast? Je kunt onmogelijk van hem verwachten dat hij de boel op sleeptouw neemt. Ik denk dat wanneer hij bij Ajax zou spelen, het een stuk beter zou zijn gegaan.

Tis ook niet zo heel fijn beginnen in het slechtste Feyenoord sinds de jaren 30 denk ik. Hij zal toch vast wel iets kunnen? Toch? Hoop ik? Vond hem gisteren overigens alsnog beter dan Botteghin.

Geef die jongen de tijd ?? Je mag toch van n aankoopbedrag van 7 mio verwachten dat hij direct zou kunnen starten ? Ff acclimatiseren ok maar weken niet opstellen was eigenlijk al n teken aan de wand en hebben ze natuurlijk gedacht dat hij zijn broer had gestuurd en hijzelf in Argentinië in de zon is achtergebleven , hoe kan je dan zo,n jongen scouten in hemelsnaam ?

21 oktober 2019 om 15:52

Een prijskaartje geeft aan of iemand er klaar voor is? Wat een hoop onzin zeg.

21 oktober 2019 om 17:53

Nee maar als je iemand haalt met dit aankoopbedrag ,-wat zeer hoog is voor n.club als Feyenoord mag je toch wel verwachten dat hij basiswaardig is toch ?

21 oktober 2019 om 22:31

Bij Ajax haalden we een machalan voor 5 miljoen die werd het ook niet! Bedragen zeggen niks meer tegenwoordig!

Grappig dat iedereen nu weer het excuus gebruikt dat hij wordt ingepast in een slecht draaiend elftal en dat hij moet acclimatiseren. Zeg maar een beetje precies de redenen waarom Stam hem in het begin buiten het elftal liet. Namelijk om hem te acclimatiseren en omdat het elftal niet lekker draaide. Onder druk van alles en iedereen moest Senesi erin en wat blijkt. Hij was er nog niet klaar voor en er is geen verschil of hij nu wel of niet meedoet. Uit op kunstgras was een ongelukkig moment om hem te laten debuteren, terwijl hij in de Kuip tegen Heracles op het beste veld van de Eredivisie het niet veel beter deed. Allemaal excuses om maar niet te hoeven zeggen dat Senesi zelf ook nog niet zo'n positieve indruk achter laat en het allemaal toch wat tegenvalt. Maar nee, nu is het mantra dat hij het beter deed dan Botteghin in Sittard. Alsof dat een verdienste is. Hij was 10 beter inderdaad. Maar daar schiet je niet zo heel veel mee op.

Misschien moeten ze Van der Heijden toch maar weer eens proberen een paar wedstrijden. Senesi is er overduidelijk nog niet klaar voor. Dat komt wel, verwacht ik - het lijkt me een goede speler in potentie - maar wat ze nu vooral nodig hebben achterin is een stukje routine en iemand die niet elke bal die hij verovert meteen weer inlevert bij de tegenstander.

Dat zou toch wel ongelooflijk zijn als Senesi nog slechter zou blijken dan Botteghin, Ie en Van der Heijden! Dan kan hij er dus echt werkelijk waar helemaal niks van! En daar betalen ze dan maar liefst 7 miljoen voor!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

47 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren