Van Hanegem kritisch op ‘messias’: ‘Dat maakt deze crisis nog wel pijnlijker’

Maandag, 21 oktober 2019 om

Dirk Kuyt is sinds de zomer van 2018 bij Feyenoord werkzaam als de trainer van de Onder-19. Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad kritisch op het functioneren van de oud-aanvaller. De Kromme benadrukt dat Kuyt door supporters wordt gezien als de ‘messias’, indien Jaap Stam vertrekt als trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

Ik heb er geen beeld van, maar als het klopt heeft Willem gewoon een punt. Trainingen van de onder 19 schrappen omdat de trainer wat privé activiteiten heeft is belachelijk. Is er geen assistent dan die de training kan doen overigens?

Ik ken eigenlijk geen enkele supporter die nu al op Kuijt zit te wachten. Laat hem eerst maar eens wat jaren presteren in de jeugd of bij een andere club.

Dat Dirk weet dat die bij een bepaalde groep supporters niets verkeerd kan doen is voor mij geen nieuws, maar als hij denkt dat hij het met deze selectie wel voor elkaar kan krijgen, dan overschat die zichzelf schromelijk.

Supporters zien Kuyt als messias en als opvolger van Stam. Wat hebben supporters er mee te maken. Mij is ieder geval nog niks gevraagd over een eventuele opvolger maar Arnesen mag altijd bellen. En zover ik weet, doet de mening van supporters er niet zoveel toe.

Gewoon gelul want de assistenten nemen de training gewoon over. Willem is op 't moment aan 't solliciteren. En moet verloopig niks over Fey schrijven. Tuurlijk hebben we crisis Maa 't blijft FEYENOORD. Kan je er niet tegen of heb je geen zin meer om te kijken doe dat dan niet en ga lekker naar ajax kijken dan doei doei

21 oktober 2019 om 08:05

De trainingen zullen vast overgenomen worden, maar als dit waar is, zijn het wel zwakke redenen om de O19 even uit je handen te laten vallen. Dan lijkt het wel alsof hij de O19 meer als bijzaak ziet.

21 oktober 2019 om 09:40

Maar dan ben je toch alsnog niet serieus met je vak bezig? Hij krijgt gewoon de meest belangrijke groep van de jeugdopleiding in handen. Dan mag je op z'n minst verwachten dat hij daar een beetje voor leeft. Maar op deze manier is het meer een erebaantje, omdat ze Kuyt op wat voor manier dan ook voor de club willen behouden.

21 oktober 2019 om 11:21

Wat mij betreft komt Willem binnen om samen met zijn maatje Wim Jansen de boel aanpakken. Ik erger me rot aan het veldspel, en de jeugd overtuigd mij ook nog niet. Ik weet dat Wim Jansen hetzelfde denk over voetbal als Johan Cruijff, zo’n man moet je weer in ere herstellen en de jeugdopleiding laten opzetten. En Willem moet je de Feyenoord cultuur laten bewaken.

21 oktober 2019 om 12:33

Wim Janssen was toch juist tegen het vernieuwen van opleiden in de jeugd? Hij hield vast aan de oude manieren in plaats van te inoveren. Kostte toen de de hoofdopleidingen zijn kop. Richard Grootscholten toentertijd

21 oktober 2019 om 15:14

Een deel van de opleiding wilde dat men naast techniek vooral op fysiek en mentaal zou opleiding, Jansen zegt dat het begint met techniek, mentaal en fysiek komt later wel. Dat zou het probleem zijn, want er zou, volgens een ingehuurd extern bureau, zou de jeugd niet direct kunnen aansluiten bij het eerste.ik zie ook graag technische spelers, en dat fysieke en mentaal komt vanzelf wel.

21 oktober 2019 om 12:39

In z'n column schrijft Willem specifiek dat de assistenten het niet overnemen. Erger nog; dat niemand dat echt erg vind.

21 oktober 2019 om 13:33

Dat ga ik vanaf nu niet meer doen. Ik volg iets anders dan Feyenoord voetbal. Ik volg Feyenoord Basketball. Veel beter dan het domme voetbal van de spelers, want Jaap Stam kan hier niets aan doen. Het is een waardeloze selectie met half fitte spelers. Heel dom gedaan door de a.i. TD. Van de omniclub Feyenoord kan ik genieten.

21 oktober 2019 om 14:47

Het is inmiddels eind oktober. Als spelers dan nog niet fit zijn, mag je de trainer wel degelijk iets verwijten.

21 oktober 2019 om 15:27

Ze waren al niet fit toen ze er nog niet waren, dus je kunt Jaap Stam het niet kwalijk nemen.

Als je zo'n jonge onervaren trainer als de Messias ziet , zegt dat veel over die supporters. Dirk moe nog een hoop leren en volgens mij ook nog zijn papieren halen. Als het waar is wat van Hanegem zegt , dan heeft Dirk in ieder geval niet de juiste prioriteiten

21 oktober 2019 om 14:46

Exact dit. Kuyt heeft nog helemaal geen CV en dat zou dan de redder moeten zijn? Dan is de realiteitszin wel ver te zoeken. Supporters moeten sowieso eens leren meer te denken op basis van logica en niet op sentimenten.

Ben het niet vaak eens met WVH als het over Feyenoord gaat maar Dirk Kuijt zit daar vooral om zijn eigen belangen te behartigen dat heb ik al vaker gezegd.

Je moet Kuyt ook gewoon een baantje als bobo geven niet iets waar hij ook echt voor moet werken. Dirk weet altijd heel goed wat hij moet zeggen om over te komen als mister Feyenoord, maar die gast is zo nep als de tieten van, uhm, vul maar iets in.

21 oktober 2019 om 13:11

Good moaning On: laat Dirk inderdaad eerst maar eens serieus O19 aan gaan pakken voordat die dit Feyenoord op de rails kan krijgen.

Supporters oordelen ook veel te vaak op basis van clubgevoel en sentimenten. Die willen een mooi verhaal en in een dergelijk profiel past Kuyt natuurlijk wel. Echter blijkt nog uit niets dat Kuyt uberhaupt capabel is voor uberhaupt welke functie dan ook. Nu schrijf ik overigens niet dat hij incapabel is, maar Kuyt heeft alles nog te bewijzen en nog niets laten zien. Dan vind ik het opmerkelijk dat zijn naam telkens maar weer blijft vallen, eigenlijk op basis van niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
306 fans
Coach, 39 jaar
SeizoenClub
2018- Feyenoord U19
2015-2017 Feyenoord
2012-2015 Fenerbahçe
2006-2012 Liverpool
2004-2014 Nederland

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren