Heren van Rondo zien ‘verschrikkelijk’ PSV en ‘het geluk van Ajax’

Zondag, 20 oktober 2019 om

PSV verloor zaterdagavond met duidelijke cijfers op bezoek bij FC Utrecht: 3-0. De Eindhovenaren stelden zwaar teleur in De Galgenwaard, zo luidt de conclusie zondagavond aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. Ruud Gullit zag dat FC Utrecht vooral wachtte wat PSV zou klaarspelen. "Het tempo van PSV was te laag", constateert de oud-international, die meer kwaliteit bij Ajax ziet.

"PSV had moeite met de tactiek van FC Utrecht. De eerste helft was gewoon saai. Er gebeurde echt helemaal niets, het was verschrikkelijk. Hoeveel ballen op goal had PSV? Volgens mij niet één. Dat gaat ze opspelen. Ze kunnen het wel, maar er moet iets meer variatie zitten in de manier van aanvallen", zegt Gullit, die net als de anderen heren aan tafel ziet dat Ajax beter draait.

In the Zone | Van Overeem: 'Op papier denk ik het beste team waarin ik gespeeld heb'

Hoewel Ajax maar nipt wist te winnen van RKC Waalwijk (1-2), toonden de Amsterdammers wel veel meer kwaliteit dan de degradatiekandidaat en ook PSV. Youri Mulder plaatst echter wel een kanttekening bij 'het geluk' van Ajax. "Ze geven wel heel veel kansen weg. Die ballen gaan er nu niet in, maar er komt een tijd dat de ballen er wel ingaan. Je moet ook kijken naar wat Ajax weggeeft en dat is teveel."

Oud-verdediger Khalid Boulahrouz stipt daarentegen aan dat bij PSV de kwaliteitsverhouding niet in balans is. Mulder vult aan: "Je hebt één speler bij PSV die anderen in stelling kan brengen: Mohamed Ihattaren. Pablo Rosario en Jorrit Hendrix, dat is vooral verdedigen, een blok. PSV heeft heel veel moeite met, door met positiespel, mensen vrijspelen", aldus de oud-aanvaller.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Ajax was gewoon slechter dan slecht. Ze hebben gewonnen en laat het een les zijn.

20 oktober 2019 om 20:44

Spelen ze zo tegen Chelsea, ga je er met 2-6 af. Maar goed, na regen komt zonneschijn. Ik verwacht dus een mooie pot woensdag.

20 oktober 2019 om 21:33

Ga er maar vanuit dat ze zo niet tegen Chelsea gaan spelen. Jij snapt toch ook wel dat er in de CL 10 keer zoveel inzet wordt getoond dan tegen een RKC. Je kon aan alles zien dat ze al met Chelsea bezig waren.

20 oktober 2019 om 21:05

Ajax speelde nog slechter dan PSV eigenlijk. @NL_modric, klopt. Maar zo gaat Ajax natuurlijk niet de wedstrijd tegen Chelsea in, dat weten we inmiddels allemaal wel. Dan zullen ze weer vlammen op de toppen van hun kunnen, haha.

20 oktober 2019 om 21:13

Vgm zat Ajax met zijn gedachten al bij de CL wedstrijd tegen Chelsea. Niet goed natuurlijk, maar ergens wel menselijk denk ik.

20 oktober 2019 om 21:34

Dat was precies wat ik ook al dacht tijdens de wedstrijd. Niet geblesseerd raken en niet teveel energie verspillen want we moeten tegen chelsea. Je zag gewoon dat dat meespeelde. Best triest want dat kan je punten gaan kosten

20 oktober 2019 om 23:45

Het is de taak van de coach om dit natuurlijk tegen te gaan. Daarom speelde Huntelaar misschien ook wel.

20 oktober 2019 om 21:16

Was niet om aan te zien, op die goal van Promes na. Hebben ook nog het geluk dat die speler van RKC tegen Dest aan schiet en de bal op de lat gaat. Ik telde die goal al. Moet echt beter als wetegen Chelsea aantreden.

Men begint dit ook wel zwaar te overdrijven hoor. RKC kreeg inderdaad grote kansen en in een paar wedstrijden was dit ook het geval, maar ook vaak genoeg werd dit ook geroepen terwijl de tegenstander amper echte goede kansen kreeg. Tuurlijk staat het verdedigend nog altijd niet even goed, maar echt bij iedere aanval die Ajax tegen krijgt beginnen al die wannabe analisten weer te gillen.

Ik vind zeker dat Ajax (te) veel kansen weggeeft, maar "die ballen gaan er nu niet in, maar er komt een tijd dat de ballen er wel ingaan" hoor ik al weken, terwijl het nog geen tegendoelpunten heeft in de CL en ook de minst gepasseerde ploeg van de ED is. Je hebt namelijk een enorm goede keeper op doel staan, die ook mee doet.. dat vergeten mensen nog wel is. Andere ploegen doen dan zeker ook niet alles best. Overigens denk ik dat de eerste echte uitdaging komende week tegen Chelsea is, een ploeg die zulke kansen wel zal afmaken ben ik bang.

20 oktober 2019 om 21:53

Enigszins heb je gelijk. Het is net zo als een ploeg vaak met 1-0 wint. "Dit zullen ze niet volhouden". Soms wel en soms ook niet...Laat ik zo zeggen, Onana pakt voor Ajax punten. Ik ben alleen bang dat het duo Veltman/Blind gewoon niet goed genoeg is. Ik accepteer dat door ons spel de tegenstander soms wat meer kansen krijgt, maar toch vrees ik voor de toekomst.

Ajax heeft altijd zgn geluk. Winnen ze van Real, dan hadden ze daar geluk mee, van Juventus, dan weer met het volgende. Zijn over 90 minuten de beste. Dit seizoen alweer 14 van 17 officiële wedstrijden gewonnen en nog steeds in afwachting van een ploeg die het geluk stopt. Misschien Chelsea?

20 oktober 2019 om 20:58

Ja idd. Na Paok uit was het al. Toen zou er ook een tijd komen dat ploegen de kansen af gingen maken. Halverwege oktober hebben we slechts 12 goals tegen als ik me niet vergis, en we horen het nogsteeds. Het zal wel met afgunst of te weinig kennis van voetbal te maken hebben.

20 oktober 2019 om 21:22

We hebben het hier over RKC, je weet wel, de club die laatste staat met 1 punt. En dan beginnen over Juve, Real en Paok. Even serieus zeg....

20 oktober 2019 om 21:54

Nee, zaterdag had Ajax echt geluk. RKC heeft een paar goede kansen gemist, een voorsprong voor RKC bij rust of een late 2-2 was niet onverdiend geweest. Het grootste geluk van Ajax was waarschijnlijk dat ze gisteren RKC troffen en niet Heerenveen, Heracles of Willem II want dan was dit waarschijnlijk minder goed afgelopen. (overigens zijn het 13 overwinningen uit 17 duels)

20 oktober 2019 om 22:14

Ik denk dat Ajax tegen Heerenveen, Heracles of Willem II niet zo laconiek en denigrerend had staan voetballen. RKC speelt veel beter dan de positie doet vermoeden. Alle blame gaat naar Ajax maar geluk hebben met de tegenstander kan je niet als je ze allemaal tegen komt gedurende de competitie. Dat vind ik altijd zo'n ontzettend slap aftreksel van een excuus. Real, Juve, Bayern, Valencia, Lille en nu RKC.. We treffen precies de goede clubs op het goede moment ofzo. Lucky Ajax.

20 oktober 2019 om 22:21

Laten we het even bij de tegenstanders van dit seizoen houden. Valencia staat 9e, Lille 7e en RKC 18e. Zijn dus niet bepaald hoogvliegers.

20 oktober 2019 om 22:23

RKC speelt leuker en vertoond beter veldspel dan de stand doet vermoeden maar op basis van kwaliteit toont de stand precies aan waar ze staan. Ik denk dat een deel van de scherpte tegen dat soort tegenstanders ongetwijfeld beter was, maar je tegenstander is dan kwalitatief ook een stuk sterker en zal zijn kansen eerder benutten. Als je cijfers ziet qua passing, dribbels en verdedigend werk dan zijn het de cijfers die Ajax over het algemeen op de mat legt wanneer ze (punten) verliezen. Nou hebben we tegen Valencia en Lille wel wat geluk gehad (defensief dan), maar de cijfers in die wedstrijden ziet van geslaagde dribbels, onderscheppingen, passnauwkeurigheid : dan zie je dat dit geen slechte wedstrijden zijn. Dit was gewoon slecht en normaal gesproken levert dat vaak puntverlies op. Gelukkig nu niet, maar het was wel een waarschuwing.

20 oktober 2019 om 22:28

Adzevedo: Helemaal eens, goed uitgelegd.gt77: Waarom moeten we het bij alleen de tegenstanders van dit seizoen houden, komt je dat beter uit? Daarbij hoor ik altijd dat die competities in Zuid-Europa allemaal een stuk sterker zijn. Die teams hebben zich via die competitie toch echt gekwalificeerd om zodoende tegen Ajax uit te komen. Maar jij gaat ze graag maar even devalueren met een huidige rangschikking in die competitie vast ook omdat het je goed uitkomt? Het zijn wel hoogvliegers want ze spelen CL.

20 oktober 2019 om 22:31

@gt77 - Dat wil nog niet bijster veel zeggen na een wedstrijdje of 10. In Spanje staat Valencia nu wel 9de, maar het gat naar plek 4 (waar je ze zou mogen verwachten) is maar 3 punten. Lille staat ook maar 2 punten af van plek 3 in Frankrijk. Die stand is een beetje bedriegelijk als je in een weekend zo op de plek kan eindigen waar je doestelling ligt.

20 oktober 2019 om 23:19

@myvision Omdat hij mij goed uitkomt? Daar hou ik me niet mee bezig. Ik reageer gewoon op een andere post waar allerlei Europese clubs worden bijgehaald. Het gaat hier om RKC. Wat nu in één adem wordt genoemd met clubs als Madrid en Juve. Gaat echt nergens over.

Psv heeft gewoon een goeie linksback nodig, is die Coentrao niks ? (Transfervrij)

20 oktober 2019 om 21:30

Dan kun je beter Strinic halen, de man die ruim een jaar geleden nog een WK-finale speelde. Echter had hij net als Coentrao ook problemen met blessures en ben je bij transfervrije spelers altijd even verder voordat ze wedstrijdfit zijn etc. Ze zitten niet voor niets zonder club

VAN BASTEN , EEN VAN DE BESTE VOETBALLERS TER WERELD UIT DE JAREN 80 HEEFT NATUURLIJK GELIJK! Ten Hag overschat de kwaliteit van de breedte in zijn selectie. T.ov. de status waarin Ajax zich nu bevindt, beschikt Ajax over te weinig grote spelers. Het aantal potentiële topspelers is minder dan elf en dat gaat zich ooit wreken! Je kunt niet zomaar wisselen of je reserves tegen Heerenveen of RKC laten spelen. Ajax kan zich dat niet permitteren dus is het ongeslagen record een prestatie te noemen. Dus op zich heeft ten Hag het WEL goed gedaan gedaan zonder veel spelers te KUNNEN gebruiken en steeds op de vertrouwde 11 a 12 man terug te vallen. Tegen RKC kon door het wegvallen van Tagafico en het bekende probleem Vd Beek ,Neres of Akvarez of Promes de naam Huntelaar voor 90 minuten (!) tevoorschijn. Eigenlijk ligt de schuld bij Overmars die verantwoordelijk is voor inkoop en doorstroom. Nu doet TEN Hag het toch knap om met 8 potentiële toppers een elftal taakgericht te laten spelen zodat Ajax hun Europese status als topclub veiligstelt 8 spelers Onana Blind Tagafico Vd Beek Promes Tadic Zyech Neres(moet altijd een plekje krijgen, je hebt zo weinig en anders kapitaalvernietiging) Rest spelers subtoppers of moeten zich nog eerst bewijzen.(bijv Dest en Martinez) Hoe zit het met de aanstormende talenten?

21 oktober 2019 om 09:53

Wat een baarlijke nonsens. Ajax speelde gewoon met de basiself waarbij Mazraoui Tagliafico verving. Wat heeft de breedte van de selectie daar mee te maken?. Ajax had gewoon een offday, zoals Liverpool en Real Madrid die het afgelopen weekeinde ook hadden. Je reactie snijdt geen enkel hout omdat er geen enkele club is die in staat is om 60 wedstrijden op een gelijkmatig niveau af te werken, daar zitten altijd zaadwedstrijden als die van gisteren tussen. De wedstrijd tegen RKC was een momentopname zoals de wanprestaties tegen Psv, Feyenoord en Heracles dat vorig jaar ook waren. Vorig jaar en de jaren daarvoor leverden die wedstrijden geheid puntverlies op, nu weet het team die toch nog in winst om te zetten. Dat is dus gewoon een pluspunt tov die jaren. Tot nu toe dan in ieder geval. Ajax heeft voor Nederlandse begrippen een geweldige selectie, aangezien de club een begroting heeft die 8 keer zo laag is als de absolute top. Met een begroting van ruim 100 miljoen is het natuulijk volstrekt onmogelijk om een selectie met louter topspelers samen te stellen, terwijl je de topspelers die in NL zouden willen komen spelen met een lichtje moet zoeken. Een Nederlandse topclub als Ajax is al niet in staat om een speler van amper 19 jaar die nog maar 2 jaar basisspeler is, te behouden. En dan verwacht jij dat die club in staat is om een selectie van louter topspelers samen te stellen. Misschien moet je er eens over nadenken om wat minder vaak naar de Efteling te gaan. Overmars heeft met de beperkte middelen die hij tot zijn beschikking heeft, fabuleus werk gedaan en een selectie samengesteld die over heel veel kwaliteit beschikt. Het is volslagen belachelijk om de selectie van Ajax te vergelijken met clubs die over een begroting beschikken die 3 tot 4 keer zo hoog is als die van Ajax en ook nog eens in 1 van de topcompetities spelen, waardoor er voor de spelers minder noodzaak is om vroegtijdig te vertrekken. Je bericht rammelt aan alle kanten en hebt kennelijk het gebruik van hoofdletters nodig om de aandacht te trekken. Wellicht is het een goed idee om dat de volgende keer eens op basis van inhoud proberen te doen.

Ik heb de wedstrijd van PSV niet gezien, maar waren ze slechter dan Ajax? Ik ben natuurlijk erg blij dat we na zo een waardeloze pot hebben gewonnen, maar vraag me af of het beter had geweest dat het 2-2 had geworden. Ook voor Ten Hag want gisteren was het Dé kans om Alvarez achterin te zetten. Wanneer de resultaten goed zijn moet je zo min mogelijk veranderen, maar van Basten had gisteren wel gelijk over de verdediging. De Ligt is vertrokken, is z'n vervanger Veltman?

21 oktober 2019 om 10:10

" Ook voor Ten Hag want gisteren was het Dé kans om Alvarez achterin te zetten ". Dat heeft hij al een keer geprobeerd in een oefenwedstrijd en daar stond Alvarez net zo opzichtig te schutteren als Magellan. Logisch dat hij dat niet in een competitiewedstrijd gaat proberen, terwijl de club in een hevige concurrentiestrijd met PSV gewikkeld is en die clubs nek aan nek gaan, waardoor ieder puntverlies dodelijk kan zijn. Geen enkele toptrainer als Ten Hag gaat experimenteren terwijl zijn team nog niet is ingespeeld en al helemaal niet als de concurrent zo stabiel is dat die ook nauwelijks puntverlies leidt. En zo een trainer gaat dat al helemaal niet doen als dat niet perse noodzakelijk is omdat zijn centrum het gewoon uitstekend doet. Van Basten had bovendien helemaal geen gelijk omdat De Ligt net als De Jong een speler is van de buitencategorie en die door een club als Ajax onmogelijk zijn te vervangen zonder dat dat kwaliteitsverlies oplevert. Dat moet je dan ook gewoon incalculeren. Veldman is een kind van de club en weet wat er bij Ajax verwacht wordt. Je ziet dat het sinds Blind weer is terug gehaald naar achter en een koppeltje vormt met Veldman, beter gaat met Ajax omdat Blind en Veldman gewend zijn om met ruimte in de rug te spelen en de ploeg daardoor al een stuk compacter staat. Het gaat nog lang niet goed omdat de automatismen nog altijd in onvoldoendee mate aanwezig zijn, terwijl daar door het drukke programma nauwelijks op getraind kan worden, maar er is wel degelijk vooruitgang te bespeuren. Die vooruitgang zou je natuurlijk eigenhandig de nek omdraaien door Alvarez op de positie van Veldman te zetten terwijl die van nature geneigd is om met de kont tegen de eigen achterhoede te spelen. Het is dan ook volstrekt logisch dat Ten Hag Veldman voorlopig laat staan, zolang de ploeg verre van ingespeeld is en zelden 1 geheel vormt als vorig seizoen wel het geval is. Pas als dat niveau weer is bereikt en de linkerhand exact weet wat de rechter van hem verwacht, is er weer ruimte om te experimenteren. Van Bommel maakte vorig jaar ook de fout om RKC schromelijk te onderschatten en die ploeg met een fantasie opstelling tegemoet te komen. En moest dat met uitschakeling in de beker bekopen. Ten Hag heeft daar kennelijk lering uit getrokken en zijn team in ieder geval in de sterkst mogelijke opstelling de wei in gestuurd, maar ondanks dat maakt Ajax opnieuw de fout om te denken het wel op halve kracht af te kunnen en het was meer geluk dan wijsheid dat dat geen puntverlies heeft opgeleverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren