‘Behoorlijk pissige’ Henk Fraser kondigt gesprek aan met Mohamed Rayhi

Zondag, 20 oktober 2019 om

Henk Fraser is na de 2-0 nederlaag van Sparta Rotterdam op bezoek bij FC Groningen boos op Mohamed Rayhi. Laatstgenoemde probeerde aan het begin van de tweede helft een strafschop op te eisen, terwijl Bryan Smeets door Fraser was aangewezen als eerste strafschoppennemer van Sparta.

Smeets ging uiteindelijk toch achter de bal staan, maar zijn zwakke inzet werd gekeerd door Sergio Padt. Fraser baalt van de actie van Rayhi, omdat de lijst met penaltynemers 'heel duidelijk in de kleedkamer van Sparta hangt'. "Dus wat dat betreft ben ik behoorlijk pissig", vertelt de Sparta-trainer tegenover FOX Sports. "Ook al haal je iemand daarmee maar voor één of twee procent uit z'n concentratie: dit is heel erg storend. Dat zal hij van mij nog wel te horen krijgen."

"Of dat nu wel of niet de reden is dat Bryan mist, is voor mij niet eens relevant. Dit mag gewoon niet voorkomen. Nu sta ik daar als een idioot te schreeuwen", vervolgt Fraser, die Rayhi bal bij de strafschop in woord en gebaar duidelijk probeerde te maken dat hij de moest afgeven aan Smeets. "Of hij heeft niet goed opgelet, of zijn ego is iets te groot. Als iemand niet lekker in de wedstrijd zit, dan kun je in overleg de penalty door iemand anders laten nemen. Maar je kan niet zomaar de bal pakken."

Smeets zelf ontkent overigens dat Rayhi een afleidende factor was bij zijn misser vanaf elf meter. "Ja, ik schiet de bal er in niet in, hè. Zo simpel is het. Die bal moet er gewoon in, ik denk dat het dan een heel andere wedstrijd was geworden", baalt de middenvelder van Sparta.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Jaaaah ik was ook echt pissig toen die hem miste maar niet op rayhi

Hij kan beter een gesprek met zijn keeper aan gaan

20 oktober 2019 om 19:25

Idd wat een actie was dat zeg. Die mogen ze wel wedstrijdje of 5 geven.

20 oktober 2019 om 20:38

nou ja, maar dan wel voorzichtig dan, want voor je het weer valt het hoofd van die keeper per ongeluk tegen hem aan ...en dat is niet zo fijn.

21 oktober 2019 om 09:24

Nee precies. Die speler stond ineens wel heel erg dichtbij. Dan kan het gebeuren dat de hoofden tegen elkaar komen.

Mooie reactie van Fraser wat mij betreft

21 oktober 2019 om 01:20

Vind ik ook.Men hoort zich aan de gemaakte afspraken te houden.Er is een reden waarom Smeets als nummer 1 pen. Nemer is aangewezen!

Als hij het zo beredeneerd, zorgt hij zelf ook voor afleiding door te lopen schreeuwen langs de lijn. Dan moest Rayhi gwn zelf nemen. Penalty is gwn slecht ingeschoten door smeets

21 oktober 2019 om 08:59

Onzin, hij moest zo schreeuwen door Rayhi. Niet de zaken gaan omdraaien. Rayhi moet niet zo dom en egoïstisch doen.. die zak hooi

Henk probeert de media en daarmee de kijkers door dit incidentje aan te halen en daarmee het slechte eindresultaat door zijn toe doen. Meneer ik ben een trainer die niet accepteert dat zijn mannen losjes omgaan met de regels die hij opstelt. Want volg je die dan volgen de punten. Na het zien van meerdere wedstrijden van Sparta blijkt het tegendeel waar want er is niets waar te nemen van een gedisciplineerd team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller52
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper50
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

16 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren