Coremans ontkent opzet bij bizarre kopstoot en wijst naar provocatie Sierhuis

Zondag, 20 oktober 2019 om

Sparta Rotterdam verloor zondag met 2-0 van FC Groningen, maar na afloop ging het vooral over de kopstoot van Tim Coremans. De doelman van de Rotterdamers vloerde Kaj Sierhuis in de slotfase van de wedstrijd en moest met een rode kaart vertrekken van scheidsrechter Kevin Blom. Coremans laat na afloop weten dat zijn actie niet bewust was.

"Hij (Sierhuis, red.) trekt me aan mijn arm. Ik draai om en ik weet niet dat hij al zo dichtbij is. Ik moet me gewoon niet laten provoceren, laten we het daarop houden. Gewoon stom", zegt de keeper in gesprek met FOX Sports. "Ik zag hem niet, maar ik moet me ook niet laten provoceren om te draaien. Het was niet mijn bedoeling om hem een kopstoot te geven."

"Ik zou dom zijn als ik dat bewust doe. Ik moet me vooral niet laten verleiden om in die situatie te komen", vervolgt de doelman, die wel weet dat hij een schorsing kan verwachten. "Dat zien we wel. Ik ga eerst maar gewoon keihard trainen." Henk Fraser vond dat Coremans niet moest reageren op Sierhuis. De trainer van Sparta wijst ook naar Sierhuis.

"Ik denk ook dat Sierhuis een stap naar voren deed. Maar het blijft een terechte kaart, de scheidsrechter heeft ook een goede wedstrijd gefloten. Het is ook ongelukkig. Ten eerste moet hij niet reageren. En op het moment dát hij reageert, is Sierhuis dichterbij dan hij had verwacht. Hij is totaal niet zo'n speler... Ik heb het gevoel dat het niet bewust was, maar als je naar de beelden kijkt, dan heeft de scheidsrechter gelijk. Het is een rode kaart", besluit Fraser.


Poll

Was het een bewuste kopstoot?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Ik dacht dat hij onmiddelijk spijt had en dat het een reflex was, is nog niet goed te keuren maar wmb wel verzachtend. Maar nu ontkent hij het.... wat een koekenbakker

20 oktober 2019 om 17:34

Zeker bewuste kopstoot. Heeft zich daarvoor al omgedraaid.

20 oktober 2019 om 20:28

Slap lul verhaal van die Coremans. Licht ging uit bij hem en het was zeker een bewuste kopstoot. Wat een droeftoeter! Ik hoop op minimaal 5 duels schorsing.

Dit was wel een bewussie, hij stapt op Sierhuis af en deelt een kopstoot uit. Maar gelukkig weer 3 punten!

21 oktober 2019 om 09:32

Het is een kopstoot in een reflex. Ik weet niet of dat als bewussie gezien kan worden. Hij draait zich om en wil naar Sierhuis stappen om hem van dichtbij iets onaardigs toe te roepen maar Sierhuis staat dichterbij dan hij verwacht had. Ja als je dan bent opgefokt dan doe je uit een reflex je kop naar voren. Bewust of niet, het was een goede rake kopstoot en een dik verdiende rode kaart + een paar wedstrijden toekijken.

Huh? Is ie echt de weg kwijt? Donkerrode kaart. Was zooooo bewust.

20 oktober 2019 om 19:26

Nogal en daarom gewoon een wedstrijdje of 5 geven.

Hij ziet hem niet? Wanneer hij de bal oppakt zie je hem weglopen voor Sierhuis, dus weet hij 100% dat Sierhuis in de buurt is. Sierhuis vervolgens een seconde aankijken om hem een kopstoot tegeven. Lachwekkend.

Wat een onzin. Op de beelden zie je duidelijk dat hij hem eerst aan kijkt en vervolgens de kopstoot uitdeelt.

Geen bewussie aldus Fraser, valt me tegen is normaal gesproken wel eerlijk in dit soort situaties. Coremans kijkt wel degelijk naar Sierhuis en die kopstoot is 100% opzettelijk.

20 oktober 2019 om 17:44

Als iemand niet eerlijk is, dan is het Fraser wel. Die gaat al lopen miepen als mensen hem een verdedigende trainer noemen. Als ie wint is ie leuk en reeel. Als ie verliest is hij dit en slaat ie onzin uit.

Wat Sierhuis doet getuigt niet van sportiviteit, maar de reactie van Coremans is op geen manier goed te praten.

Wat een leugenaar je ziet dat hij al was omgedraaid en Sierhuis had opgemerkt. Daarna volgt die kopstoot.

Hiermee maakt ie zichzelf wel heel belachelijk. Zeg gewoon dat t dom was maar kom niet aan met dat ie m niet eens zag zeg. Hij knikt duidelijk nog een x nadat hij gedraaid is

Op de video die eronder staat lijkt het toch wel bewust, hij kijkt nog waar die is en gooit dan zn hoofd naar voren.

Ik zat in de stadion en je kon duidelijk zien dat Sierhuis heel snel kort naar hem toe stapt. Het was onbewust. Kaart is wel terecht. Keeper reageert op het vasthouden en wilde het spel snel vervolgen. 1 wedstrijd is in mijn ogen voldoende.

20 oktober 2019 om 18:27

Oh gelukkig is er iemand die in het stadion zat en het live gezien heeft want de beelden kan je natuurlijk niet vertrouwen, je weet immers nooit of die echt zijn of bewerkt!

20 oktober 2019 om 18:36

Kansloos hah, het filmpje is duidelijk genoeg. Een bewuste tik met zn hoofd dus wees dan ook gewoon eerlijk, dit komt wel heel zielig over van de betrokkenen

20 oktober 2019 om 19:03

Je had je bril niet op zeker of je bent Sparta supporter. Al kijk je dit filmpje nog 100 x , het is en blijft 100% een bewuste actie van coremans . Of sierhuis een stap naar voren zet of niet doet niet ter zake. Coremans kijkt om en maakt een overduidelijke voorwaartse beweging met zijn hoofd naar sierhuis zijn hoofd. Dat je dit niet wil zien is natuurlijk belachelijk!

Hahaha. Deze gast.. omkijken en dan pas de kopstoot. Dat deze man nu nog doet alsof het onbewust was zou hem op een wedstrijd of 2 extra moeten zetten. Beken schuld, zeg dat je een kneus bent en dat je spijt hebt. Maar dit slaat werkelijk alles, wat een mafklap.

Met droge ogen zoiets beweren is helemaal te zot voor worden... Bewust is het zeker, dat hij er later spijt van heeft, dat geloof ik meteen, maar zeggen dat de tegenstander naar hem toebeweegt, dat is nonsens. Dat hij er "de speler niet naar" is, dat zal best, maar hij deed het wel gewoon.gewoon een paar wedstrijden schorsen.

Ik vind het ook echt niet kunnen wat Sierhuis doet. Achteraf moet de VAR ingrijpen en rood voor Sierhuis geven, 6 wedstrijden schorsing en Groningen een reglementair verlies met 3-0 toewijzen. Ja, komop zeg, die keeper werd wel heel eventjes aan zijn arm getrokken en die kopstoot was natuurlijk helemaal niet bewust, het lag eraan dat Sierhuis naar zijn hoofd toeliep, Kijk als keeper en trainer dat zeggen zal dat toch wel waar zijn, want die zien de beelden ook en zullen dan toch gewoon realistisch reageren.oh, wat kan ik me ergeren aan die goedpratende trainers en spelers bij elke fout die ze maken. Ik hoor hier een trainer en keeper die het dus niet aankunnen om eerlijk te analyseren, gisteren hoorde ik v bommel die vond dat er voor psv niet veel aan de hand was (met 1-0 achter, geen kansen creëren en nog 20 minuten. Wat mij betreft mag de knvb straffen verdubbelen voor spelers die blijven ontkennen wat iedereen ziet en weet. Viergever was gewoon eerlijk over zijn rode kaart. ZO moeilijk is dat toch niet

Corremans had er al eerder af gemoeten met rood. Gaf Sierhuis al een klap jammer dat niemand daarover spreekt.

Een kopstoot beweging naar een speler toe maken in onnatuurlijke richting en dan zeggen dat per ongeluk is, hoe dan... wees gewoon een vent en zeg dat sierhuis irritant was, en dat je het niet had moeten doen, klaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren