FC Emmen ondergaat bizarre transformatie en wint bloedstollende kraker

Zondag, 20 oktober 2019 om

FC Emmen heeft zondagmiddag de spannende degradatiekraker gewonnen van Fortuna Sittard. In een onderling duel in De Oude Meerdijk kwamen de bezoekers in de eerste helft verdiend op voorsprong. De formatie van Dick Lukkien onderging in de rust echter een transformatie en wist na de thee aanspraak te maken op de overwinning: 2-1. Door de zege stijgt FC Emmen naar de veertiende plek in de Eredivisie, terwijl Fortuna op de zeventiende positie blijft steken.

Voor beide teams was een overwinning welkom gezien de mogelijke degradatie. Fortuna was in zeven van de laatste acht duels met de club uit Drenthe ongeslagen en ook deze wedstrijd begon goed voor de ploeg van trainer Sjors Ultee. Na een kwartier spelen bracht Bassala Sambou de bezoekers op voorsprong. De aanvaller brak door vanaf de linkerkant, kapte naar binnen en krulde het leer op knappe wijze in de verre hoek, buiten bereik van doelman Dennis Telgenkamp: 0-1.

Fortuna had de wedstrijd onder controle en speelde een van de betere helften van dit seizoen, terwijl FC Emmen moeite had om het de uitploeg lastig te maken. Fortuna ging geduldig op zoek naar de verdubbeling van de marge, maar moest na 45 minuten ietwat gefrustreerd de kleedkamer opzoeken. De Limburgers creeerden namelijk aardig wat kansen op de 0-2, maar Telgenkamp reageerde vaak alert. Vlak voor rust kreeg Sambou de uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt, maar bij een uitbraak schoot de jongeling in het zijnet.

FC Emmen speelde een uiterst zwakke eerste helft, maar leek na de thee een compleet andere ploeg. Waar invaller Jafar Arias bij een schermutseling nog niet kon profiteren, was het Michael de Leeuw die even later wel scoorde. Lorenzo Burnet had een harde voorzet vanaf links in huis en vond de geheel vrijgelaten De Leeuw, die simpel kon binnenkoppen: 1-1. FC Emmen was tijdens de rust een ware transferformatie, want de thuisploeg leek door te stomen naar een overwinning. Arias en De Leeuw verzuimden echter de 2-1 op het scorebord te zetten.

FC Emmen bleef aanzetten, waarbij de 2-1 pas een kwartier voor tijd viel. Sergio Peña werd de matchwinner door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de verre hoek te gidsen: 2-1. Fortuna ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Amadou Ciss en consorten kwamen niet meer tot scoren. De aanvaller had in de slotfase meerdere mogelijkheden om de 2-2 tegen de touwen te werken, net als Felix Passlack, maar beiden faalden bij hun pogingen.


Poll

Verwacht jij dat FC Emmen dit seizoen degradatie weet te voorkomen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door burdym)

Nijhuis leid de 2-1 in. 3 gele kaarten voor praten. Media-show Nijhuis drukt zijn stempel hoor

20 oktober 2019 om 16:28

Wees blij dat die keeper van jullie geen rood kreeg, wat een zeurderd

20 oktober 2019 om 16:28

Wat ik dan niet snap als Fortuna speler is dat je doorgaat na de eerste gele kaart voor praten, dan moet je toch wel ontzettend dom zijn.

20 oktober 2019 om 16:39

Heb je gelijk in. Maar Nijhuis laat te zeer doorgaan zonder een kaart te trekken. In mijn opinie laat hij op bepaalde momenten echt net te veel toe. Die charge op Anga was gewoon echt veel te fors. Je kunt zeggen het is een duel. Maar anga springt vanuit stilstand en wordt vervolgend in de lucht volledig onderuit gebeukt (waardoor je een heel vervelende landing gaat krijgen). Einde wedstrijd Angha. Zoiets doe je als aanvaller bewust en als voetballer herken je dat. Als vervolgens daar iets over wordt gezegd dan trekt mediashow Nijhuis zijn gele kaart. Ik vind dat Nijhuis zich hier gewoon te zeer laat kennen. Emotie hoort erbij en Nijhuis moet gewoon niet doen alsof hij de stoere Engelse scheidsrechter is. Verder floot ie opzig zeker niet slecht.

Heb de wedstrijd niet gezien maar ben blij dat Emmen heeft gewonnen. Ben de minachtende woorden van Hofland over Emmen nog niet vergeten. Dit Fortuna is na RKC en met VVV de gedoodverfde degradatiekandidaat.

20 oktober 2019 om 16:30

Hofland had destijds gewoon gelijk hoor. Fortuna verdiende hier trouwens meer. Maar helaas.

20 oktober 2019 om 16:36

Beetje nederigheid was vorige jaar en ook dit jaar op zijn plaats als je Fortuna bent. Paar keer ternauwernood van faillissement gered en notabene door supporters met Staatsloten in leven gehouden. Hadden ze vorig jaar nog enigszins een redelijk elftal is het nu echt heel matig. Nee Hofland die zelf niet eens een trainersdiploma heeft kan beter wat respectvoller spreken over zijn medecompetitie genoten staat ook veel sympathieker en geloofwaardig

20 oktober 2019 om 16:42

Wat was er onrespectvol? Je mag toch de mening/overtuiging hebben dat je vanuit eigen kwaliteiten kan cq moet winnen van je directe concurrent?

20 oktober 2019 om 16:49

Jij haalt allemaal zaken erbij die niet relevant zijn. Dat is niet inhoudelijk reageren.

20 oktober 2019 om 16:57

Als Ajax dat zegt over Emmen dan wel. Maar als Fortuna bent die zelf net gepromoveerd is en dezelfde doelstellingen heeft als Emmen met een net zo’n niveau dan is een beetje wederzijds respect op zijn plaats. Bovendien was het de manier waarop hij het zei echt wel respectloos. Maar je hebt gelijk, hij mag zijn mening hebben net als ik de mijne.

20 oktober 2019 om 18:45

@burdym: Met staatsloten in het leven gehouden? Je klinkt ietwat gefrustreerd, misschien hadden ze dat in 'veendam ook moeten doen dan had je nog wat te doen gehad op vrijdagavond

20 oktober 2019 om 19:33

Hofland had gelijk? Wie the f is Fortuna? Waarom zou een clubje als Fortuna het aan zijn stand verplicht zijn om te winnen van een clubje als Emmen? Schei toch uit.

20 oktober 2019 om 20:41

@Ik weetalles07, Dank je voor het medeleven! Ik moet bekennen dat ik het niet erg had gevonden als mij club op die manier in leven was gebleven. Aan de andere kant mijn club had simpelweg geen bestaansrecht meer voor het hedendaagse betaalde voetbal. En dan is er helaas maar een oplossing en dat is faillissement aanvragen. Dat het pijn deed ja maar ik ben niet gefrustreerd, kan er heel realistisch en volwassen naar kijken. Misschien moeten ze dat in Limburg ook eens doen. 4 clubs daar in het Zuiden hebben afzonderlijk ook geen bestaansrecht. Met een beetje pech degraderen Fortuna en VVV (alhoewel RKC daar een stokje voor steekt). Roda is op sterven na dood en MVV wordt ook nooit meer wat. FC Limburg zou best wat zijn. Overigens afgelopen vrijdag had ik nog een leuk feestje, maar bedankt voor het meeleven.

20 oktober 2019 om 16:37

ADO mag, op basis van hoe ze nu spelen, ook zeker in dat lijstje hoor. Die hebben na het vertrek van El Khayati wel meerdere jasjes uit gedaan. Niet om aan te zien het spel van Den Haag meestal. RKC vond ik tegen Ajax echt verbazingwekkend leuk voetbal spelen maar dat zal ook niet wekelijks het geval zijn denk ik, anders heb je wel meer dan 1 punt zou je zeggen!

Gelijkspel was meer op zijn plek geweest. Nijhuis de zogenaamde pseudo-intellectueel die zijn ego weer wedstrijden laat beïnvloeden. Ik denk deze man zonder zijn scheidsrechter tenue een heel slap mannetje is die je er zo uitlult. Hoe kun je jezelf belangrijker maken dan een voetbal wedstrijd? Voetbal is immers emotie! Gefeliciteerdd Emmen fans.

20 oktober 2019 om 17:48

Als die ciss gewoon de kansen afmaakt, hoef je niet zo te zeuren op Nijhuis. Gele kaarten wellicht wat overdreven maar ze staan los van het resultaat! Volgende week tegen vvv het stadion weer een keer vol?

20 oktober 2019 om 20:17

Loop dan ook niet te zeuren/klagen! Fortuna valt dit seizoen erg tegen

20 oktober 2019 om 22:17

Je zegt zelf: de gele kaarten zijn wellicht wat overdreven (4 stuks voor praten). Daar gaat het toch ook om?!? Nijhuis drukt nu gewoon een heel vervelende stempel op de wedstrijd.

20 oktober 2019 om 22:26

Nijhuis floot helemaal niet zo slecht, jullie zeikertjes moeten gewoon hun mond dichthouden, dan is er niets aan de hand. Wellicht even een grote spiegel kopen en daar inkijken

Lekker hoor!! Gewoon 6 punten pot dit! Dit seizoen is elk puntje van cruciaal belang!

Lekkere overwinning. 100% verdiend ook.

20 oktober 2019 om 18:22

Blij dat we gewonnen hebben. Het resultaat had ook anders kunnen zijn. Fortuna had een aantal goede mogelijkheden. In tegenstelling tot vorig seizoen winnen we nu dit soort belangrijke wedstrijden wel!

20 oktober 2019 om 18:56

Het is maar net wat je verdiend noemt als je maar een half uur echt beter was.

20 oktober 2019 om 19:25

Wij weten inmiddels dat dat leuk en aardig is, maar dat je daar geen punten mee pakt.

20 oktober 2019 om 19:25

Wij weten inmiddels dat dat leuk en aardig is, maar dat je daar geen punten mee pakt.

@ fortuna91 misschien even die groen/gele bril afzetten bij die actie van angha...... Hij kwam er toch ook als een halve wilde inspringen en wat deed arias verkeerd of had ie anders kunnen doen.?vervolgens komt die keeper met veel bombarie over 4 meter aansprinten. Dan mag jij uitleggen wat een scheidsrechter daar dan voor gevoel bij moet hebben?? Emotie??? Hou toch op.... Moet zich gewoon gedragen.

20 oktober 2019 om 21:21

Sorry moet 40 meter zijn

20 oktober 2019 om 22:31

Halve wilde inspringen? Springt uit stilstand en wordt in de sprong gelanceerd door Arias die te laat is. Nijhuis loopt vervolgens wat stoer te doen alsof er niks aan de hand is. Nijhuis maakt gewoon zijn eigen regels op deze manier. Als een speler vervolgens verklaring eist (in dit geval betekent het einde wedstrijd voor anga; hetgeen voor ons een aferlating is) trekt one-man show Nijhuis een gele kaart. Nijhuis heeft niet voor niets deze reputatie. Na vandaag snap ik in iedergeval een stuk beter de ergernis die sommige mensen tov Nijhuis hebben. Daarbij zeg ik niet dat hij een slechte wedstrijd fluit. Sterker nog: het was een leuke en energieke wedstrijd mede door zijn toedoen (hij liet veel doorgaan). Maar hij slaat op bepaalde momenten hier echt veel te ver in door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.FC Twente18-1
13.FC Emmen13-12
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren