Misère voor Sparta compleet na bizarre kopstoot Coremans aan Sierhuis

Zondag, 20 oktober 2019 om

FC Groningen heeft zondag de vierde overwinning van het seizoen bijgeschreven. In een gezapige wedstrijd tegen Sparta Rotterdam mazzelden de noorderlingen na een gemiste strafschop van Bryan Smeets, waarna Kaj Sierhuis en Charlison Benschop wisten de scoren in de slotfase: 2-0. Sierhuis, die na blessureleed voor het eerst sinds 14 september weer een competitieduel speelde, was cruciaal: de invaller toonde zich direct gretig op het veld zorgde voor nieuwe inspiratie toen het bijzonder moeizaam liep bij Groningen. De slotfase werd ontsierd door een bizarre rode kaart voor Sparta-keeper Tim Coremans.

Voor eigen publiek had Groningen in de eerste helft een overwicht aan balbezit, maar het spel van de ploeg van Danny Buijs was allesbehalve overtuigend. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Als een van beide ploegen wat dichter in de buurt van het vijandelijke doel kwam, ging het vaak mis in de passing. Bovendien hadden Groningen en Sparta veel overtredingen nodig. Een van de weinige kansen was in de tweede minuut voor Sparta, toen Mohamed Rayhi na goed voorbereidend werk van Halil Dervisoglu op Sergio Padt af kopte.

In de tweede helft leek het mis te gaan voor Groningen. Na een duw van Deyovaisio Zeefuik ontstond een pijnlijke botsing tussen Django Warmerdam en Adil Auassar; op advies van de VAR en na het zien van de beelden concludeerde arbiter Kevin Blom dat er sprake was van een overtreding van Zeefuik. Smeets kreeg vanaf elf meter de kans om Sparta op voorsprong te schieten, maar zijn te zwakke penalty was een prooi voor Padt. De bezoekers waren na de rust wel wat sterker dan Groningen en drong langzaam aan richting het doel van Padt.

Het ging bij Groningen pas beter lopen toen Sierhuis halverwege de tweede helft zijn entree maakte. Zijn komst bracht meer dreiging en diepgang bij de thuisploeg. Groningen hengelde in het slot van de wedstrijd het meest nadrukkelijk naar het openingsdoelpunt. Ahmed El Messaoudi en Mo El Hankouri combineerden, waarna eerstgenoemde de paal trof. Uit de daaropvolgende corner schoot Mike te Wierik over; een poging van Zeefuik trof vanuit kansrijke positie hetzelfde lot. Vijf minuten voor tijd leverde de zoektocht van Groningen het gewenste resultaat op.

Sierhuis werd in het strafschopgebied gevonden door Warmerdam, won het duel van Bart Vriends en schoot raak uit de draai: 1-0. Sparta wist het vervolgens niet meer spannend te maken. Integendeel: een bizar moment in de blessuretijd resulteerde in de 2-0 van Groningen. Doelman Coremans werd, toen hij het spel snel wilde hervatten, even lastiggevallen door Sierhuis. Hij reageerde woedend, deelde en kopstoot uit en mocht inrukken. Sparta had geen wissels meer, waardoor rechtsback Dirk Abels de keepershandschoenen aantrok. Hij wist de strafschop van Charlison Benschop niet te keren.


Poll

Verdiende FC Groninge de overwinning op Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Wat een afschuwelijke wedstrijd. Buijs durft eindelijk eens aanvallend te wisselen en het wordt beloond. Sierhuis viel ijzersterk in en Voorderest alleen Padt en Itakura een voldoende. Wat een debiel die keeper van Sparta trouwens. 3 punten meenemen en nooit meer over hebben. Fijne dag nog allemaal!

20 oktober 2019 om 17:27

Kan ook overdrijven. De hele verdediging van Groningen deee het goed. Weinig kansen weggegeven.

20 oktober 2019 om 18:55

Jij wil beweren dat van Hintum een goede wedstrijd speelde? Dit was ook een van Zeefuik's zwakkere potten.

Wat een idioot die keeper. 6 wedstrijden schorsing lijkt mij hier wel op zijn plaats.

Wat een mafkees die keeper zeg! Als dat geen 5 wedstrijden wordt dan weet ik het niet. Die van Hendrikx was dom maar wat was dit dan. Zal wel gefrustreerd geweest zijn omdat Groningen onverdiend op voorsprong stond. Wat was Groningen slecht zeg en dat thuis.

Wat een ongelooflijk saaie en slechte wedstrijd was dit zeg. Gelukkig brandde het nog een beetje los aan het einde, maar eigenlijk had deze wedstrijd geen winnaar verdiend. De 3 punten zijn wel volledig te danken aan Sierhuis, die het hoogstpersoonlijk binnenhaalde. Wel zonde dat er zo weinig creativiteit zit bij Groningen, ik durf nog steeds niet te zeggen of er überhaupt buitenspelers in het veld stonden want daar kwam gewoon geen dreiging vandaan (op die matige voorzet bij de 1-0 na). Die keeper van Sparta mag trouwens wel een hoop wedstrijden geschorst worden, wat een gek.

20 oktober 2019 om 16:33

Op papier staan Hrustic en Warmerdam als buitenspelers. Maar op het veld speelden we met 5 middenvelders, niemand die diepging en niemand die aan de zijlijn bleef plakken zoals Sierhuis en Gudmonsson dat deden. Toen zag je dat we wel degelijk kunnen voetballen en creativiteit hebben, maar als je met Matusiwa , El Messouidi, Warmerdam en Hrustic start roep je het over jezelf af.

20 oktober 2019 om 17:02

Niks mis mee met 5 middenvelders. Ajax speelt ook zo. Eindelijk mensen aan de zijkant die de bal in de ploeg kunnen houden. Er zit veel meer voetbal in de ploeg op deze manier. Hrustic in een zyech rol. Ook matusiwa en el Messouidi zijn gewoon prima cvms.

20 oktober 2019 om 17:06

Is ook niks mis mee hoor, maar dan moet je wel diepgang hebben. Ajax heeft dat met Van de Beek, Promes of Tadic. Maar Groningen totaal niet. Bleven allemaal op hun positie in het midden staan waardoor er moeilijk gevoetbald werd.

20 oktober 2019 om 17:12

Matusiwa kan prima verdedigen maar had deze wedstrijd te vaak balverlies. Als cvm kan dat echt niet.

Helemaal gek geworden die keeper. Heb je alles nog voor om te spelen, laat je je zo gaan. En nog een schorsing voor een wedstrijdje of 3 of 4 er achteraan.

20 oktober 2019 om 17:29

Naar mijn mening mogen zulke schandalige overtredingen wel bestraft worden met minstens 6 wedstrijden, als je er vanaf wilt moet je het zwaar straffen, dit had namelijk helemaal niks met voetbal te maken

20 oktober 2019 om 18:34

Mag van mij ook, maar ik denk op basis van de historie dat het 4 waarvan 1 voorwaardelijk wordt, maar we gaan het zien.

Meer dan terechte rode kaart voor een belachelijke reactie maar was het wel een penalty , Sierhuis maakte immers de eerste overtreding, de reactie van de keeper was belachelijk maar telt in dit geval de eerste overtreding niet als leidend????

20 oktober 2019 om 16:39

Rode kaart was inderdaad meer dan terecht, bizarre actie van Coremans, maar officieel is het geen penalty maar een vrije trap voor Sparta en geel voor Sierhuis, en dan uiteraard rood voor de reactie van Coremans

20 oktober 2019 om 17:01

Ik denk dat hij de eerste actie niet als een overtreding heeft beoordeeld. Zie het als het vastpakken bij de arm maar de keeper kon gewoon het spel hervatten zonder echte hinder. Voordeelregel werd denk ik toegepast.

20 oktober 2019 om 17:28

Het is opzettelijke hinderen van de keeper met als doel daarmee het spel vertragen , dit is gewoon een overtreding Burdy De keeper haalt hier nooit voordeel uit. daarbij lokte het zoals je kon zien een reactie uit Hoe vaak wordt er niet voordeel gegeven om het spel door te laten gaan om daarna alsnog de speler een kaart te geven voor de overtreding. De VAR heeft hierin ook gefaald door Blom daar niet op te wijzen.

20 oktober 2019 om 19:16

Hou toch op!! Wat een idiote reactie! Een actie als die van sierhuis gebeurd zo vaak in welke wedstrijd dan ook, dit stelt niks voor. Ff de keeper lastig vallen om tijd te rekken. 99% van de keren reageert een keeper door normaal door te spelen of klagen richting de scheids. Deze malloot geeft bewust een kopstoot na een actie wat geen overtreding was maar irritant gedrag. Terechte rode kaart en een terechte strafschop

20 oktober 2019 om 16:38

Denk dat de kopstoot hoe dan ook beoordeeld wordt. Wanneer iemand buitenspel loopt en hij voetbalt door en ik vervolgens jou onderuit trap aan het andere kant van het veld zegt de scheids toch ook niet “nee hij liep buitenspel telt niet!”

20 oktober 2019 om 16:42

Je leest niet goed dizzy de penalty en de eerste overtreding moet je los van elkaar zien, stel je haalt een speler onderuit in de 16 en hij krijgt hier een penalty voor maar uit woede geeft hij je een kopstoot , dan krijg je alsnog een penalty tegen maar krijgt de tegenstander een rode kaart voor de kopstoot . maw was het geen penalty - Sierhuis maakte een overtreding waardoor de keeper een vrije trap had moeten krijgen, reactie van de keeper is diep rood maar alsnog hoort sparta een vrije trap te krijgen voor de overtreding op de keeper.

20 oktober 2019 om 16:43

Wel dus Dizzey! Eerste overtreding wordt afgefloten en dus buitenspel.. als er vervolgens nog een harde overtreding wordt gemaakt kan dat wel een kaart opleveren, maar de eerste overtreding wordt bestraft met een vrije trap

20 oktober 2019 om 16:44

Nu je het zo uitlegt dan is het inderdaad een lastig iets. Ik durf je het antwoord helaas niet te geven en ben blij dat ik geen scheidsrechter ben haha!

20 oktober 2019 om 16:44

juist wel dan krijg je geel of rood voor die overtreding maar krijgt je ploeg alsnog een vrije trap omdat het buitenspel was Het gaat om de eerste overtreding de reactie overruled nooit de eerste situatie die blijft bepalend.

20 oktober 2019 om 16:46

Ging mij er trouwens ook om dat hij terecht rood kreeg. Niet over de penalty

Zeker 4 of 5 wedstrijden schorsing voor die keeper kan niet anders! Fc Groningen krijgt niet heel veel doelpunten tegen in vergelijking met andere ploegen maar aanvallend moet het beter, gelukkig genoeg geld op de bank na verkoop van Doan om in de winterstop een creatieve speler te halen die ook doelpunten kan maken.

20 oktober 2019 om 16:45

Groningen krijgt de komende 3 jaar elk jaar 2.5 miljoen van PSV en daar kunnen nog bonussen bij op komen (Bij kampioenschap, Het halen van CL, Overwinteren in CL etc.) dus zoveel kan Groningen helaas niet investeren.

20 oktober 2019 om 16:49

Ook dit ben ik niet met je eens Dizzy kijk naar Heerenveen die halen Veerman voor 500 .000 , dus er is altijd wel iets te doen .

20 oktober 2019 om 16:57

Sorry? Ik zeg toch nergens dat je voor 500.000 geen goede speler kan halen? Ik zeg alleen dat Groningen niet veel geld heeft om te investeren? Dus nu moet jij ff goed lezen :’)

20 oktober 2019 om 17:03

"ik zeg alleen dat Groningen niet veel geld heeft om te investeren?"\500 000 is niet veel in de huidige markt en bij mijn weten heeft Groningen dat wel Dus wie leest er nou niet goed om te investeren hoef je echt niet met miljoenen te strooien

20 oktober 2019 om 17:06

Van die 2,5 miljoen gaat denk ik nog de helft naar investeerders maar 1,25 miljoen per jaar kun je elk jaar een prima speler van halen. Dus niet veel geld is gewoon niet waar.

20 oktober 2019 om 17:08

Denk je dat elk transferbedrag die ze binnen krijgen gaat naar het kopen van nieuwe spelers? Veelal wordt gebruikt om de begroting dicht te drukken. Buiten de 1.25 miljoen die ze zouden kunnen investeren past ook weer een salaris per jaar. Die zal ook ergens van betaald moeten worden. Helaas gaat het niet zo makkelijk

Pff de uitslagen verbloemen veel maar wat is het spel waardeloos de laatste tijd. Ik verveel mij gewoon in het stadion, schandalige vertoning weer. Na anderhalf jaar Buijs zie ik nog steeds geen enkel systeem en geen enkele herkenbare speelstijl. Lange ballen op Benschop, betonvoetbal uit het jaar 0. Buijs doet het geen haar beter dan vd Looij of Huistra. Iedereen die Groningen volgt roept al weken om een 2 spitsensysteem. Dan kom je met Warmerdam, Benschop en Mo als aanval? Man wat ben ik klaar met Danny, hij maakt spelers niet beter, laat geen stijgende lijn in spel zien maar wint alleen maar simpele zieltjes met zijn "hard werken mentaliteit".

Als ik dan na dat interview kijk met Henk fräser dan kan ik gewoon m’n lach niet inhouden. Geloof niet dat het een bewussie was. Nadat hij de beelden bekeken heeft.

Ik weet niet precies wat ik nou erger vind. Die idiote actie van de keeper, of Fräser, voor die ik doorgaans veel respect en sympathie heb, die het goed praat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Groningen 9 3 0 0
2018/2019 FC Groningen 19 4 1 0
2018/2019 Jong Ajax 13 4 0 0
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 20 14 2 1
Laatste voetbalnieuws

Jong Oranje werkt tegen Jong Gibraltar aan het doelsaldo

Jong Oranje heeft op bezoek bij Jong Gibraltar geen fout gemaakt. De Nederlandse beloften wonnen in het Gibraltar Stadium met 0-6, door doelpunten van Cody Gakpo (tweemaal), Dani de Wit (driemaal)...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren