Inter komt met schrik vrij na assist De Vrij en dubbelslagen Martínez en Lukaku

Zondag, 20 oktober 2019 om

Internazionale heeft zondagmiddag ternauwernood drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sassuolo. Twee weken na de 1-2 nederlaag tegen Juventus, de enige verliespartij van het seizoen, won Inter met 3-4 in Modena. Lautaro Martínez en Romelu Lukaku maakten allebei twee doelpunten, terwijl Stefan de Vrij een assist leverde. Inter blijft dankzij de zege op een punt van koploper Juventus staan.

Inter zocht in het MAPEI Stadion naar de vierde overwinning in evenzoveel uitwedstrijden in het nieuwe seizoen; slechts viermaal eerder wonnen i Nerrazzurri hun eerste vier competitieduels buitenshuis. De ploeg van Antonio Conte begon veelbelovend. Al in de tweede minuut opende Lautaro Martínez de score voor Inter: de Argentijn trok naar binnen in het strafschopgebied en vond tussen drie belagers de ruimte voor een geplaatst schot. Martínez liet een goede kans op de 0-2 liggen en niet veel later kwam Sassuolo langszij via Domenico Berardi.

Na een kwartier verspeelde Inter de bal op de vijandelijke helft en was Sassuolo er snel uit. De thuisploeg combineerde langs het strafschopgebied, alvorens Berardi voorbij Cristiano Biraghi sprintte en de verre hoek vond. Inter dacht na 25 minuten weer aan de leiding te komen, maar een treffer van Martínez werd afgekeurd vanwege een eerdere overtreding van Romelu Lukaku. Ook aan de overzijde werd een treffer geannuleerd: Francesco Caputo verschalkte Samir Handanovic, maar stond buitenspel. Toch viel er nog een geldig doelpunt: De Vrij bediende Lukaku met een lange pass over de grond, en de Belg draaide weg bij zijn tegenstander om van dichtbij af te ronden.

Op slag van rust verdubbelde Inter de marge, Martínez werd gevloerd door Marlon en Alfred Duncan, waarna Lukaku mocht aanleggen voor een penalty. Vlak voor zijn schot kwam een parachutist het veld op, maar die werd weer verwijderd en Lukaku scoorde. In het tweede bedrijf mocht Inter opnieuw aanleggen voor een penalty, na een overtreding van Filip Djuricic op Nicolò Barella, en ditmaal scoorde Martínez. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Inter, maar Sassuolo kwam rap terug tot 3-4. Djuricic vond tussen enkele verdedigers de rechterhoek, waarna Jérémie Boga drie spelers passeerde, naar binnen trok en de aansluitingstreffer verzorgde. Het werd dus nog erg spannend, maar Inter sleepte de zege binnen.


Poll

Eindigt Internazionale dit seizoen in de top twee van Italië?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door falonso)

Pff. Wat een spannend slot. Waarom kunnen we wedstrijden niet gewoon normaal over de streep trekken? Lukaku ondanks zijn 2 goals wel weer een matige wedstrijd gespeeld. Lautaro word echt een topper. Lazaro nooit meer opstellen, kost je bijna de wedstrijd bij een 1-4 stand. Bastoni enorm veelbelovend, ondanks zijn fout bij de 3-4.

Huh maar volgens VZ’ers had Stefan de Vrij geen aanvallende meerwaarde toch?

20 oktober 2019 om 14:42

Nee, volgens VZ'ers was de Vrij defensief altijd constant en solide. Was ook te zien aan de laatste goals.. :'

20 oktober 2019 om 14:50

Was inderdaad te zien ja, je hebt goed opgelet. Hij speelde ook defensief een prima wedstrijd.

20 oktober 2019 om 14:51

Hij geeft 1 pass over 10/15 meter die aankomt bij Lukaku

20 oktober 2019 om 14:53

Sterke reactie op basis van 1 potje? De Vrij heeft over het algemeen wel minder aanvallende kwaliteiten dan De Ligt en Van Dijk.

20 oktober 2019 om 15:03

Je bedoelt die handballer?

20 oktober 2019 om 15:29

Jij bent echt niet serieus te nemen, kleuter.

20 oktober 2019 om 16:10

De Ligt heeft toch niet zoveel aanvallende kwaliteiten? Buiten kopballen bij corners natuurlijk.

20 oktober 2019 om 16:20

@falonso De Ligt maakte laatst 1 goede tackle tegen Leverkusen en iedereen deed of het de mooiste tackle in het voetbal allertijden was, dus dan mogen we ook best deze pass van De Vrij waaruit de goal valt van Lukaku even aanhalen toch?

20 oktober 2019 om 16:21

@falonso hoe kom jij erbij dat De Ligt zoveel voetballende kwaliteiten heeft? bij Ajax werd Blind achterin gezet om de opbouw te verzorgen

20 oktober 2019 om 22:16

@japiewaar zeg ik dat het niet aangehaald mag worden? Het is alleen onzin om er meteen een oordeel aan te hangen, net zoals met die ene tackle van De Ligt. Als je z'n goals erbij pakt, zie je wat ik bedoel. Niet de corners, maar andere goals, waarbij hij ook combinaties aan gaat. Dat heb ik De Vrij nog nooit zien doen. Geeft ook niet, het is een verdediger, dus dat hoeft hij niet te kunnen. Maar De Ligt is veel meer een voetballende verdediger dan De Vrij, en heeft dus aanvallend meer meerwaarde dan De Vrij. Het gevaar bij corners streep ik voor het gemak weg tegen elkaar.

20 oktober 2019 om 15:01

Gisteren ook al zo’n kortzichtige opmerking na 1 situatie, maar idd knap zo’n splijtende pass, kan wel op 10 spelen wellicht.

20 oktober 2019 om 15:10

Inderdaad, jij hebt er kijk op.

20 oktober 2019 om 15:31

Maar dan staat De Ligt dus nog steeds in de basis, aangezien het ten koste van Promes, Donny of Bergwijn zal gaan. Heb je nog niet wat je wilt.

20 oktober 2019 om 15:53

Och weer zo’n zielig figuurtje die denkt dat iemand anti Ajax is omdat diegene de Vrij beter vind dan de Ligt. Grow up. Maar speciaal voor jou: we hebben Aké nog!

20 oktober 2019 om 16:25

@JK-Ajax De Ligt loopt nu al een half jaar te prutsen achterin. dan is het toch logisch dat mensen op een gegeven moment om een De Vrij, Ake of Blind in het centrum gaan roepen?

20 oktober 2019 om 17:51

Een half jaar zegt ie dan, het seizoen is net 2 maanden bezig 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

20 oktober 2019 om 21:53

Ja dik een half jaar Japie. Sorry maar ik kan je meestal echt niet serieus nemen met je overdreven gedoe altijd.

20 oktober 2019 om 16:09

Haha 3 tegendoelpunten en een inspeelpass die botteghin zelfs zou kunnen geven. Als dit al aanvallende meerwaarde is...

20 oktober 2019 om 16:19

Heeft ie ook niet, net als de Ligt en van Dijk dat ook niet hebben. Tuurlijk zullen ze allen af en toe een steekbal of voorzet geven. Ake daarentegen wel beter aanvallend

20 oktober 2019 om 17:11

Wat ben jij toch raar en generaliserend bezig joh, gisteren plaatste je ook al zo'n rare opmerking in het topic over Utrecht-PSV. Misschien eens accepteren dat VZ duizenden leden heeft die er allemaal verschillende meningen op na kunnen houden. "Volgens VZ'ers.." is dus sowieso al onzin want er zijn genoeg mensen hier met andere meningen dan degenen waar jij nu (en gisteren) op doelt. Een mening van een kleine groep als standaard nemen en daar dan op gaan hameren. Rare manier van denken wat mij betreft!

Wat was de Vrij matig zeg, stond telkens verkeerd gepositioneerd en heeft verdedigend vrij weinig toe gevoegd. goede assist wel en netjes afgemaakt van Lukaku.

20 oktober 2019 om 14:43

De Vrij was oké, het waren lazaro en biraghi en bastoni die verzaakten

Pohh, gelukkig heeft Inter het over de streep kunnen trekken maar het koste wat moeite. Lautaro is echt een handenbinder eerste klas en Barella is echt een heerlijke aankoop. Biraghi niet sterk vandaag, net als Bastoni. Gagliardini redelijk onzichtbaar. Hopelijk is Sensi weer snel erbij! Overigens best een leuk elftal weer bij Sassuolo. Zou in ieder geval de invallers volgende wedstrijd laten spelen, want Toljan, Boga en Djuricic waren toch erg goede wissels en Boga en Djuricic scoren knappe goals. Hopelijk kan Inter dit zo lang mogelijk volhouden en in de winter een spits en een buitenspeler erbij halen want zonder Alexis maak je het jezelf moeilijk in de breedte.

Pff je mag ook nooit eens relaxed naar Inter kijken. Dat je 1-4 voorsprong bijna weggeeft is te gek voor woorden. Aan de andere kant is het heel duidelijk dat Inter in de breedte veel sterker moet worden. Spelers als Lazaro en Politano brengen het niveau omlaag. Dit is het grote verschil met Juve. Die kunnen gerust 3 sterke elftallen neerzetten. Toch wil ik positief afsluiten. Goede wedstrijd van Lautaro, Lukaku en De Vrij gezien. Barella was ook heel degelijk. Heel actief met zijn duels tegen Berardi. Al met al, drie belangrijke punten zijn binnen tegen de angstgegner van afgelopen seizoenen en Inter blijft Juve in de nek hijgen.

Best geinig hoe er nu wordt geprobeerd om De Vrij omlaag te halen, omdat dat ook bij De Ligt wordt gedaan. Lol. Gaan we dan ook alle andere wedstrijden van dit seizoen erbij betrekken of wordt er naar alleen deze wedstrijd gekeken?

20 oktober 2019 om 15:14

De Ligt en de Vrij zijn afgelopen weken veel met elkaar vergeleken. Dan is het niet verbazingwekkend dat mensen nu ook meer opletten of de Vrij echt zo'n foutloze induk maakt.

20 oktober 2019 om 15:21

Zeker weten, maar na de goeie wedstrijden van de afgelopen weken waren diezelfde mensen niet aanwezig om te vertellen dat De Vrij het goed deed. Dat willen ze simpelweg niet zien, maar nu komen ze plotseling tevoorschijn. Ik ben voor De Vrij in Oranje op dit moment, maar als De Ligt iets goed doet, ben ik er zeker niet vies van om dat toe te geven.

20 oktober 2019 om 15:33

True. De Vrij zou de plek meer verdienen dan de Ligt op het moment. Maar ik begrijp Koeman wel.

20 oktober 2019 om 16:14

Ik begrijp Koeman wel dat hij in de vriendschappelijke interlands zoals de Nations League een groot talent als De Ligt laat spelen want die kan de ervaring goed gebruiken, maar nu het er echt om gaat in de EK kwalificatie lijkt het me toch dat die tijd voorbij is?

20 oktober 2019 om 16:02

Apart inderdaad. Om er nog maar eentje in te gooien dan. Virgil zie ik ook af en toe lucht dekken of mensen uit het oog verliezen of verkeerd ingrijpen. Maar dat wordt niet uitvergroot (terecht want iedereen maakt foutjes) Maar bij Stefan en Matthijs is het direct vuur aan de schenen leggen.

Zo goed speelde De Vrij niet hoor, vond hem maar matig en passief.

Heel dubbel gevoel over deze overwinning . Natuurlijk blij dat je wint na zoveel jaar . Inter wint al jaren niet meer bij sassuolo . Bij vlagen zie je inter heel makkelijk combineren en makkelijk tot goals/kansen komen . Maar tegelijkertijd is het echt treurig om te zien hoe makkelijk die goals worden weggegeven . De 1-1 En 3-4 gewoon goals omdat Bastoni en Biraghi de bal dwars door het midden weg spelen naar een verkeerde tenue en in de aanval die volgt komt er een goal uit . Verder schrik ik ook van het niveau van Lazaro . Die jongen lijkt wel te schrikken van het tempo en wordt continue voorbij gelopen . Nu op naar Dortmund en hopelijk kunnen we doordrukken wat zeker mogelijk is aangezien Dortmund niet erg in vorm is

Nou heb ik die De Vrij nu weer een paar keer aan t werk gezien, maar die doet niet heel veel anders dan De Ligt. Ik zie bij hem momenten waarvan ze bij De Ligt zeggen dat hij dan zo onzeker is, etc. Vandaag ook, hij geeft wel een assist, maar bij 2 van de 3 tegengoals ging het wel heel makkelijk door het centrum van de Inter verdediging hè. Waarom wordt dáár niet door de media niet over geschreven?

20 oktober 2019 om 18:12

@jmprinderdaad de Vrij doet het niet heel veel anders dan de Ligt behalve dat hij geen onnodige handsballen maakt, ploeggenoten in de problemen brengt met rare passes en vreemde overtredingen. Kijk de Ligt is natuurlijk prachtig in de spotlights gebracht door de Ajax marketing afdeling na een voortreffelijk seizoen bij Ajax als je dan de verwachtingen ondanks de hoge transfersom niet waar weet te maken bij Juventus door matig te spelen en het bij Oranje ook niet laat zien dan kom je ook in mindere tijden aan de beurt. Als je dan kijkt naar de Vrij die al jaren een solide kracht is in de serie A bij zowel Lazio als Inter veel ervaring heeft en al op een WK heeft bewezen top te zijn dan is het zo langzamerhand onverklaarbaar dat de Ligt in Oranje mag blijven staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Napoli119
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. PerišićMiddenvelder50
A. VidalMiddenvelder50
R. LukakuAanvaller55
L. MartínezAanvaller53
C. EriksenMiddenvelder40
A. SánchezAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

138 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 5 5 1 0
2019/2020 Internazionale 36 23 2 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
2017/2018 Manchester United 34 16 4 0
Laatste voetbalnieuws

Tuttosport: Mino Raiola wil van Oranje-international grootverdiener maken

Mino Raiola heeft binnenkort een afspraak met de clubleiding van Internazionale, zo weet Tuttosport vrijdag te melden. Inzet van het geplande gesprek is een nieuw en verbeterd contract voor Stefan de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren