‘Matthijs de Ligt? Hij moet stoppen om kritisch op zichzelf te zijn’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Juventus wist zaterdagavond met 2-1 te winnen van Bologna. Matthijs de Ligt kwam in de absolute slotfase goed weg, toen scheidsrechter Massimiliano Irrati geen strafschop gaf na een vermeende handsbal. Juventus-trainer Maurizio Sarri neemt het na afloop van het treffen met Bologna in gesprek met Sky Italia op voor de twintigjarige verdediger.

“De Ligt? Hij moet stoppen om kritisch op zichzelf te zijn. Hij doet het goed, als je alle uitdagingen in ogenschouw neemt voor iemand die op negentienjarige leeftijd de overstap naar Italië maakt”, geeft Sarri te kennen. “We hoeven nu niet te praten over de defensieve tekortkomingen, daar hun kansen kwamen uit balverlies. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar maakten drie of vier hele grote fouten. Dat had zowel een technische als een mentale oorzaak, het legt onze zwakheden bloot.”

Gianluigi Buffon hield Juventus met een waanzinnige reflex op de been. “De goal had sowieso niet geteld, want er stonden een aantal spelers van Bologna buitenspel”, voegt de oefenmeester van Juventus toe tegenover DAZN. “Ik heb de jongens verteld dat we niet moesten proberen om de wedstrijd te controleren en achterover te leunen, want daarmee zouden we onszelf in de problemen brengen in de slotfase.”

“Na de rust lieten we de bal sneller rondgaan, waardoor Bologna net een seconde later was iedere keer. Ik weet niet of wij het beter deden of dat zij moe werden, doordat ze de eerste helft hard hebben moeten werken”, stelt Sarri. “Er zit een dunne lijn tussen effectief passen en oneindig balbezit houden. In de laatste vijf minuten deden we dat slecht, we verloren de bal in een gevaarlijke zone. We moeten aan de details werken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door barmitswa)

Goed voor De Ligt dat hij in Sarri - en Koeman - coaches heeft die hem krediet en vertrouwen geven. Dat heeft hij nodig om te groeien.

20 oktober 2019 om 12:26

Goed voor De Ligt maar niet goed voor het Nederlands voetbal. De beste moet spelen en momenteel is De Ligt dat niet.

20 oktober 2019 om 12:29

Nouja, dat valt te bezien. Als de Ligt door meer te spelen, beter op het EK 2020 zal verschijnen, is het wel degelijk beter voor oranje.

20 oktober 2019 om 12:32

De Ligt heeft ons al bijna de deelname gekost

20 oktober 2019 om 12:33

Hou op man

20 oktober 2019 om 12:34

Kan je de Ligt wel meer laten spelen puur omdat hij de Ligt is. Maar als je daardoor in de groepsfase strax door persoonlijke fouten na 3 wedstrijden naar huis mag is het niet echt goed voor Nederlands voetbal.

20 oktober 2019 om 12:57

Bijna de deelname gekost? Waar heb je het over man. We staan bovenaan de groep en hebben slechts 1 duel nipt verloren van Duitsland. Het was niet elk duel even grandioos maar dat was zeer zeker niet alleen aan De Ligt te wijten.

20 oktober 2019 om 13:47

Natuurlijk is het wel goed voor het Nederlands voetbal dat De Ligt het vertrouwen krijgt, waardoor hij uit zijn vorm dip komt en groeit. We hebben namelijk toch allemaal gezien wat een belachelijl hoog niveau deze jongen al op 19 jarige leeftijd kan halen?

20 oktober 2019 om 16:24

Yes

20 oktober 2019 om 12:26

Kan stam nog wat van leren.

20 oktober 2019 om 12:31

Mwa, in het geval van Juventus denk ik dat het meer te maken heeft met kapitaalvernietiging wanneer ze hem op de bank zetten dan dat hij het vertrouwen en krediet krijgt vanwege zijn optredens. Had hij voor 20 miljoen overgekomen van Ajax dan was hij natuurlijk allang geslachtofferd voor Demiral.

20 oktober 2019 om 12:45

Demiral speelde minstens zo ongelukkig toen jij onlangs mocht opdraven, dus praat niet zo dom. Rare strijd hier op VZ tussen fanboys van Demiral en De Ligt.

20 oktober 2019 om 13:03

Onjuist. Demiral speelde heel zenuwachtig in zijn eerste wedstrijd. Heeft nog niet veel gespeeld op hoog niveau. Die zal dit jaar wennen aan het niveau. En krijg volgend jaar meer kansen. De Ligt heeft al veel minuten gemaakt in CL. Dus is daar meer aan gewend.

20 oktober 2019 om 14:52

@Juvedreef, nou ik vind dat RosselliniRa hier wel een sterk punt maakt. Demiral is weliswaar nieuw en heeft niet veel wedstrijden op hoog niveau gespeeld. Maar ik weet zeker dat als de Ligt zijn prijskaartje niet zo hoog was geweest, Demiral meer kansen had gekregen. Die gast speede afgelopen twee interlandwedstrijden voor Turkije werkelijk weergaloos. Moet je nagaan hoe goed die kan worden als ie met regelmaal zou spelen. Erg zonde natuurlijk als je als Juve zijnde een van die jongens moet slachtofferen op de bank. Zij het De Ligt of Demiral.

20 oktober 2019 om 16:33

Je bedoeld zeker die tackel die hier online stond.. zo een waar er veel meer worden gemaakt, goed en mooi maar niet bijzonder.. maar ook deze site doet graag de ligt afbranden en dan frenkie of demiral de hemel inprijzen.. demiral komt er wel, Bonucci wordt oud en dan mag hij..

de focus op de ligt op deze website is werkelijk mind blowing, straks krijgen we artikels als ie zn neus snuit of veters strikt?die knul zal haast nog een heel aantal niet perfecte wedstrijden spelen. zo onnodig om daar het vergrootglas op te leggen, maar ja de ligt is nu eenmaal een naam die voldoende aandacht en controverse trekt, lekker het aantal clicks de hoogte in...

20 oktober 2019 om 12:37

Ik heb je de voorgaande seizoenen niet gehoord toen het ook constant over de Ligt ging maar dan alleen over hoe goed hij wel niet was en dat hij al beter was dan van Dijk. Maar nu raken mensen opeens geïrriteerd aan VZ.

20 oktober 2019 om 16:41

Rossellinira ik ben juve fan, geen ajax fan en ook geen Nederlander, dus wat de ligt vorige seizoenen uitvrat liet me behoorlijk syberisch

20 oktober 2019 om 13:47

Tja dat is de sportmedia in dit land nou eenmaal. Veel mensen volgen het dus zullen dit soort artikelen ook veel clicks opleveren.

Ik snap Sarri (en Koeman) wel. Ja hij speelt niet goed, maar iedereen kan zijn potentie zien. Als je hem er nu uit haalt wordt ie alleen maar meer onzeker. Als je hem er nu uit haalt en over bijv 3 maanden er weer in zet dan komt hij dan nog meer met het gevoel dat hij alles goed moet doen het veld op. Want anders wordt hij er weer uitgehaald. En als hij dan weer een paar blunders heeft dan is het vertrouwen helemaal weg. Dat is niet goed voor een jonge speler. Beter laten staan.

20 oktober 2019 om 13:04

Hij speelt wel goed. Heeft alleen wat ongelukkige momenten in zijn spel.

De Ligt heeft nu al een half jaar lang bijna elke wedstrijd zo een moment. dat moet echt uit zijn spel want anders red hij het niet in de top. het is in vorm en met zelfvertrouwen een geweldige verdediger dus ik verwacht dat het wel goed komt maar hij moet nu toch wel een keer uit deze vormdip gaan komen want die duurt nu wel erg lang

20 oktober 2019 om 13:20

Welke vormdip gozer? Vorig kaar bij Ajax had hij zelden zulke fouten en al helemaal niet meer aan het einde van het seizoen

20 oktober 2019 om 16:03

@benafca de return tegen de Spurs gemist en de Nations League wedstrijden tegen Engeland en Portugal?

20 oktober 2019 om 17:48

Ook in de competitie had hij een aantal momenten. Toen was hert excuus dat hij niet helemaal scherp was omdat de tegenstand te beperkt was.

De ligt is gewoon echt in zijn eigen hype gaan geloven. Daar gaat hij nu wel mee stoppen denk ik. Zijn kwaliteiten komen vanzelf vanzelf naar bovendrijven. Zo gaat het met alle grote spelers.

Waarom maakt men zich zo druk over Mathijs? Zijn er niet genoeg andere goede verdigers in binnen en buitenland. Waarom schrijft men alleen over frenkie en Mathijs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

127 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hooguit deel van publiek dat me afschreef: ‘Hij is toch geen Ajax-niveau?’’

Ajax betaalde afgelopen zomer miljoenen om Edson Álvarez in te lijven als beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. Voorlopig is het echter Joël Veltman die de plek naast Daley Blind inneemt,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren