Hans Kraay junior: ‘Als hij niet speelt, gooi ik een baksteen door de televisie’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Feyenoord neemt het zondagmiddag in De Kuip op tegen Heracles Almelo. De grote vraag in aanloop naar dat duel is of Marcos Senesi zijn debuut als basisspeler zal maken in het elftal van trainer Jaap Stam. Als het aan Hans Kraay junior ligt, staat de Argentijnse aankoop hoe dan ook aan de aftrap bij de Rotterdammers.

“Als Senesi niet speelt, gooi ik een baksteen door de televisie. Verkoop hem maar, als je hem vandaag niet opstelt. Dat meen ik echt”, zegt Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. Ronald de Boer twijfelt of Senesi in de basiself staat, als hij afgaat op de uitspraken van Stam in aanloop naar het treffen met Heracles. “Als ik Jaap hoorde, kwam het erop neer dat hij de huidige spelers op die positie nog beter vindt op dit moment. Hij heeft nog een aanloopje nodig en moet wennen, dat begrijp ik. Maar het gaat ook nog om kwaliteit.”

“Tja, dan hoor ik ook dat het om de taal gaat. Jij bent een echte centrale verdediger geweest, als enige hier. Je hoeft toch niet de taal te spreken om een goede wisselwerking te hebben? Wanneer geef ik rugdekking, wanneer dek ik door, daar hoef je toch niet allebei Nederlands voor te zijn?”, zo richt Kraay jr. zich tot de eveneens aanwezige Nico-Jan Hoogma, die als centrumverdediger voor onder meer FC Twente, Hamburger SV en Heracles Almelo.

“Voetbaltaal is voetbaltaal. Ik ben naar HSV gegaan, Duits was ook niet mijn taal, maar vanaf dag één moest ik er staan en de boel neerzetten. Als je met goede voetballers om je heen staat, gaat het vrij snel volgens mij”, zegt Hoogma, die tegenwoordig werkzaam is als directeur topvoetbal bij de KNVB. De Boer denkt dat Senesi snel zou kunnen overtuigen. “Als je de kwaliteiten hebt... Je spreekt met je voeten. Na één of twee acties zeggen ze: ‘Oké, die kan er wat van’. Het is ook niet zomaar een bedrag dat Feyenoord neerlegt, hè. Feyenoord is een club die op de centjes moet letten. Als je dan zo'n speler haalt, denk je dat het een zekerheidje is.”


Poll

Denk jij dat Marcos Senesi tegen Heracles Almelo in de basiself staat bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Dan koop je een argentijn en dan hou je hem op de bank vanwege een taalprobleem...

20 oktober 2019 om 10:41

@utdeg4life33 geloof je dat echt? waarschijnlijk brengr die jongen niet wat van hem verwacht wordt. dus zoeken ze excuus. taalprobleem is onzi

20 oktober 2019 om 10:44

Maar wel Ié vanaf dag 1 laten spelen terwijl die uitsluitend Portugees kan. Er klopt helemaal niks hiervan. Senesi wordt door heel veel voetbalkenners die de Argentijnse competitie volgen als een groot talent gezien, zijn directe concurrent staat al weken te blunderen en je gooit het op zo'n non--argument.

20 oktober 2019 om 11:19

Botteghin spreekt Portugees, verklaart Ié misschien Orgullo?

20 oktober 2019 om 11:21

Als je Spaans spreekt, versta je redelijk Portugees en vice versa. Talen zijn vergelijkbaar als Nederlands en Duits. Lijkt me echt een drogreden die Stam aanhaalt.

20 oktober 2019 om 11:32

Het is ook allemaal onzin. Eerst was het dat hij pas in Nederland was, toen was het kunstgras.. nu zijn we 2 maanden verder. Ik spreek geen Spaans maar geef mij een lijstje met de Spaanse woorden voor links, rechts, kijk uit, in je rug, vooruit spelen etc en jij en ik weten dat in 2 uurtjes in onze hoofden te stampen..

20 oktober 2019 om 12:41

@blackpool volgens translate moeten dit juiste vertalingen zijn (geen idee of ze in Spanje uitdrukkingen kennen zoals in je rug). links: a la izquierda, rechts: a la derecha, kijk uit: cuidado, in je rug: en tu espalda, vooruit spelen: jugar hacia adelante. Ik spreek je over 3 uurtjes weer Maar ff serieus, Stam zal toch ook Italiaans kennen? Dat lijkt toch ook veel op Spaans?

Nou Hansie. Zoek maar alvast een mooie baksteen uit. Stam gaat waarschijnlijk gewoon weer met onze lieve Ericje spelen.

20 oktober 2019 om 11:10

Yeppers, zoals Stam al gezegd heeft *zucht*

Lijkt me leuk: een filmpje dat Hans thuis een baksteen door zijn tv gooit te zien bij Veronica Inside. Na de baksteen mag Senesi van mij invallen.

Het is ook zo raar gegaan allemaal. Botteghin, die er al een jaar geen reet van bakt en een dramatische voorbereiding had, wordt vanuit het niets ineens aanvoerder en gaat waarschijnlijk niet meer uit de basis. Ie die voor een prikkie werd gehuurd, is misschien wel de beste Feyenoorder tot nu toe. Ik denk dat Senesi nog wel even op zijn basisplaats moet wachten. En dan: Van der Heijden mocht tot het begin van de competitie niet weg, omdat er te weinig fitte centrale verdedigers waren. Toen die eenmaal weg mocht wilde niemand hem meer hebben. Van Beek is altijd geblesseerd of uit vorm. Er wordt een jeugdspeler van Liverpool (Johnston) gehaald waar verder niemand interesse in had en waarvan je je afvraagt wat die in vredesnaam in Rotterdam doet.Echt geen pijl op te trekken. Totale chaos.

20 oktober 2019 om 10:55

Denk dat je bedoelt 'Van Beek' en niet 'Van de Beek'.

20 oktober 2019 om 11:06

Haha true! Thanks

20 oktober 2019 om 11:16

Lood om oud ijzer momenteel Kyle?

20 oktober 2019 om 13:52

Dit seizoen helaas wel. :-( Maar ik ben een optimistisch mens!Eigenlijk had ik het dus kunnen laten staan. ;-)

20 oktober 2019 om 11:15

Ié heeft een leuk begin gehad maar deelt momenteel in de malaise. Eric is drama, en die maak je aanvoerder, tsja, dan zitten er ook enkele steekjes los bij Stam. Van Beek, de topscoorder eigen goals uit vorm?, gelukkig wel en blijft daarom uit de basis! (5 jarig contract door v Geel, ook ongelooflijk) Johnston wie? Kelly wie? Kan echt alleen bij mijn club...

20 oktober 2019 om 11:20

Ié is de laatste weken iets minder geworden, maar ik vind hem nog steeds best veel indruk maken.

20 oktober 2019 om 11:23

Eens, die komt er wel weer bovenop. Hopelijk snel zodat hij samen met Senesi het centrum kan vormen.

Dat is het punt ,. Als je met goede spelers werkt ,dan maakt de taal niet uit. Wie zijn die goeie spelers bij Feyenoord?

Stam is zich rot geschrokken. Hij dacht een Martinez 2.0 te krijgen maar kreeg een Maggallan. Hij kan dit echter niet zeggen. Gooit t op een taal probleem. Martinez en Nico hadden geen last met communicatie. Maggallan wel. Krijg hier een slecht gevoel over. Daarbij wie anders dan Jaap Stam kan zien of een CV goed is ofwel beter dan wat er staat als Jaap Stam zelf? Dat mensen twijfelen aan Jaap is lachwekkend. Senesi is op dit moment niet beter dan wat er staat so be it. En Hansie Hansie moet niet zo populair doen. Walchelijk persoon.

Normaal gooi ik een baksteen door mn televisie als Hans Kraaij Jr op TV verschijnt maar in dit geval geef ik hem wel gelijk.

20 oktober 2019 om 13:43

Waarom? Omdat hij 7 miljoen heeft gekost? Als hij gratis was hoorde je niemand erover. Waarom die aankoop van Dirk er niet in? Die van Liverpool? Daar hoor je niemand over.

20 oktober 2019 om 14:53

omdat daar misschien een ander verwachtingspatroon bij hoort, vooral gegeven de transfersom

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 4 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
2017/2018 San Lorenzo 13 1 4 0
2016/2017 San Lorenzo 11 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord-held scoorde met gebroken pols: ‘Kwam tegen reclamebord aan’

Marcos Senesi maakte zondag kort voor tijd het winnende doelpunt voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-2), maar de verdediger moest ook een domper incasseren. Senesi brak kort voor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Willian beschikt over een aflopend contract bij Chelsea en Juventus hoopt daarvan te kunnen profiteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren