Veltman snapt frustratie onder fans: ‘Maar om dat zo te uiten gaat wat ver’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Ajax kreeg afgelopen week te horen dat het geen uitfans mee mag nemen naar Londen voor de Champions League-confrontatie met Chelsea van aankomende woensdag. De UEFA legde de Amsterdammers deze straf op vanwege vermeende ongeregeldheden rondom het bezoek van Ajax aan Valencia van begin deze maand. Als reactie op deze sanctie protesteerden de supporters van de club zaterdagavond in en rondom het stadion van RKC Waalwijk door fakkels en vuurwerk af te steken, waar door Joël Veltman weer met een frons naar gekeken werd.

“Ik dacht eerst dat het vanaf Waalwijk-kant kwam, maar uiteindelijk gingen de Ajax-fans ook nog met fakkels aan de gang”, reageert de verdediger voor de camera van AT5 na de nipte 1-2 overwinning op RKC. “Misschien was het opgezet, ik weet het ook niet precies, maar vrij direct daarna kwamen de fakkels van de Ajax-fans ook.”

Veltman denkt dat de actie te maken heeft met de straf die Ajax opgelegd kreeg door de UEFA. Hij is het echter niet eens met de manier waarop de supporters dit aangepakt hebben: “Ik heb het er met jongens over gehad die erbij waren in Valencia en zij zeiden dat er eigenlijk helemaal niets was gebeurd. Natuurlijk spring je weleens om te juichen, dat kon ook drie keer. Dan kan er weleens wat breken, maar wat ik van die jongens hoorde is dat er niks gebeurd is”, legt hij uit.

“Ik snap hun teleurstelling, maar om dat zo te uiten gaat wat ver”, is hij wel kritisch op de achterban. Voor Ajax rest er weinig anders dan de straf te accepteren en Veltman vindt het jammer dat de uitfans er niet bij zullen zijn op Stamford Bridge: “In Engeland zitten de fans er meestal bovenop en zeker Europees hebben we gezien hoe belangrijk ze voor ons zijn. Dat ze er niet bij zijn is dus een teleurstelling.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Is een gewoon opgezet plan om alle supporters te weren uit london. Kijk maar andere clubs zoals rode ster en stutgart mogen deze week ook niet.

20 oktober 2019 om 11:02

Hoezo Stuttgart, die spelen 2e BuLi. Ajax heeft ook al heel veel voorwaardelijk openstaan en het zat eraan te komen.

20 oktober 2019 om 11:26

Hij bedoelt Frankfurt

20 oktober 2019 om 12:10

Dan is het frankfurt. Maakt het niet minder dat het een allang bedacht us door de london en de uefa moet toch ergens geld vandaan halen dus bedenken ze onzin

20 oktober 2019 om 13:12

De fans van Frankfurt hebben ook niks te zoeken deze week in Londen. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waar je het over hebt met betrekking tot de uitfans die niet in Londen mogen komen?

“Ik heb het er met de jongens over gehad die erbij waren in Valencia en zij zeiden dat er eigenlijk helemaal niets was gebeurd”, zou Veltman nou echt zo naief zijn?

20 oktober 2019 om 09:59

Hij refereert aan de kapotte stoelen. Verder is er buiten wat gebeurd, maar daar gaat de UEFA niet over.

20 oktober 2019 om 10:28

Of jij bent gewoon heel negatief ingesteld. De Uefa heeft ook helemaal geen goede uitleg gegeven.

20 oktober 2019 om 12:01

@futures Laat ik het iets anders verwoorden, ik heb het er met de stoute jongens over gehad en ze zeiden dat ze de koekjes echt niet uit de koektrommel hebben gepakt maar ok Veltman is niet naief en ik ben negatief ingesteld.

20 oktober 2019 om 13:31

Ramon, sorry, maar in mijn rechtstaat moet er toch iets uitgelegd en bewezen zijn voordat je straf verdient. En de UEFA heeft niks specifieks benoemd en gewoon een straf uitgedeeld. Daar zou ik het ook niet mee eens zijn. Maar misschien wel een manier om onder de voorwaardelijke straf uit te komen kan Ajax denken. We mochten van Londen toch maar 700 kaarten afnemen. Maar dat Londen/Chelsea op steeds meer dubieuze manieren het aantal liet afnemen van ik meen 2700 naar 700, in combinatie met deze 'aparte', niet gespecificeerde straf, stinkt toch aan alle kanten.

20 oktober 2019 om 13:37

Toegevoegd: ik was ooit bij Dortmund-Arsenal en de Arsenal fans gingen zeker bij de goal allemaal staan en springen, wat ongeveer de helft van de stoeltjes kostte. Zeg ongeveer 1000. Maar nog nooit zo'n vriendschappelijke sfeer in het stadion gezien. Dus die combie van kapotte stoeltjes en niks aan de hand kan best. Laat staan bij drie uitgoals. En dat is wat Veltman zegt. De UEFA moet bewijzen in een normale rechtstaat bewijzen dat Ajax supporters bewust dingen gesloopt hebben e.d.. En niet zomaar straffen uitdelen. Jij wilt toch morgen ook niet in de bak belanden omdat de politie zegt dat jij je buurvrouw aangerand hebt? Moet dan toch ook bewijs voor zijn? Anders is het toch onrechtvaardig?

20 oktober 2019 om 14:47

@formus fijn dat er in jouw rechtstaat dingen uitgelegd moeten worden maar daar heb ik het helemaal niet over, jij vertrouwt de Uefa niet helemaal prima natuurlijk maar Veltman vertrouwt wel de supporters op hun blauwe ogen die bij RKC voor het gemak nog hun betrouwbaarheid lieten zien daar geloof je dan wel in. Dan kom je ook nog eens met een aantal fantastische voorbeelden aanzetten over Arsenal supporters en de buurvrouw, dat jij 1000 gesloopte stoeltjes een geslaagde avond noemt omdat het allemaal vriendschappelijk aan toe is gegaan vind ik treurig. En jouw kletspraat over de buurvrouw, je beland niet zomaar in de bak maar als jij een geschiedenis hebt van regelmatig over de schreef gaan zoals een bepaalde groep Ajax supporters heeft dan heb je helaas het voordeel van de twijfel verloren.

Wat mij hier opvalt. Dat er veel mensen negatief reageren over wat er in Valencia is gebeurd zonder dat ze erbij waren. Was er zelf ook niet maar laat de eufa de beelden maar zien. Dan kan iedereen een mening hebben wat er in het stadion is gebeurd.

20 oktober 2019 om 11:11

Inderdaad, mensen praten maar een eind heen. Maar wat ik mij dan afvraag is het volgende:”welke idioot bedenkt dit?” Dat er een idee komt om tegengas te geven prima, maar zijn die gasten nu echt zo stom om het idee aan te horen en vervolgens te denken:”hier maken wij een goed statement mee en hiermee laten wij zien dat wij gelijk hebben”? Zit er dan niet eentje bij die opmerkt dat de groep hier zich enkel en alleen in de eigen vingers snijdt? Want het is natuurlijk te stom voor woorden om fakkels af te steken die vervolgens half op het veld terecht komen. Daarmee laat je als Ajax supporters zien dat je klaarblijkelijk schijt hebt aan de regels. En als ze dat hebben is dat hun goed recht maar dan moet je ook niet huilen als er consequenties achteraan komen. Als je geeft moet je ook nemen en dat gebeurd vaak niet. Al met al oerstom van deze groep.

Ik dacht dat dit seizoen er harder zou worden opgetreden bij vuurwerk in de stadions?maar spelers schijnen alle regelwijzigingen totaal niet interessant te vinden om te onthouden.ook als zogenaamde supporter weet je dat toch en dan toch verbaasd zijn dat je niet daar naartoe mag.zegt toch genoeg over het niveau van die mensen die daar zitten.

Zelfs nu ze zelfs in Europa niet meer altijd welkom zijn bij uitwedstrijden, blijft het maar misgaan bij uitwedstrijden. En nog altijd nauwelijks een kritische noot uit eigen kring.

Afgezien of de straf wel of niet terecht is, was de actie gisteren weer een idiote. Zolang het vuurwerk buiten geen gevaar voor omstanders oplevert, was dat nog wel leuk. Ik moest er ook om lachen. Maar die actie in het vak slaat natuurlijk weer nergens op. Wat wil je er mee bereiken?

Protesteren tegen een straf door de regels te overtreden. Super intelligent. Net een loodgieter die boos is dat je hem loodgieter noemt en dan als protest je WC repareert.

20 oktober 2019 om 10:38

Hahaha prachtige metafoor Migi! Natuurlijk oerdom van de harde kern om dit te doen, ze solliciteren zo naar een ED uitduel zonder publiek en dat zou ook niet onterecht zijn wat betreft. Zouden ze dat nou echt zelf niet beseffen?

Ik dacht eerlijk gezegd ook eerst even dat een grapjas uit waalwijk een dikke vuurwerkpot had neergezet. Dat vond ik opzich nog wel grappig omdat het erbuiten gebeurde. Was iig een mooi potje! Toen de fakkels kwamen was het wel weer duidelijk. Domdomdom! Wedstrijdje zonder fans in Nederland kun je nu ook wel verwachten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

168 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax verrast mogelijk met centrum tegen Lille: ‘Het kan dat hij gekneed wordt’

Ajax treedt op woensdag 27 november tegen Lille OSC in de groepsfase van de Champions Lague mogelijk aan met een verrassend centrum in de achterhoede. Freek Jansen, Ajax-clubwatcher van het Algemeen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren