‘Nick Viergever heeft zijn excuses aangeboden en het is goed zo’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Bart Ramselaar speelde zaterdagavond met FC Utrecht tegen zijn oude club PSV en voor de middenvelder werd het een avond met twee gezichten. De Domstedelingen wonnen weliswaar met 3-0 van de titelkandidaat, maar Ramselaar haalde ook het einde van de wedstrijd niet. Hij werd in de tweede helft namelijk het slachtoffer van een harde charge van Nick Viergever, die een rode kaart kreeg, en moest zich daarna laten vervangen.

Viergever kwam na afloop van het duel wel meteen naar Ramselaar toe: “Hij heeft me zijn excuses aangeboden, ik heb hem net even gesproken. Dat kan gebeuren natuurlijk. Het is wel een rode kaart natuurlijk, dat lijkt me duidelijk. Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is goed zo”, vertelde hij na afloop van het duel aan FOX Sports.

In the Zone | Klaiber: 'PSV is gewoon een goede tegenstander, heel sluw'

Wat Ramselaar betreft waren er geen twijfels of het wel een rode kaart was: “Dat dacht ik wel. Ik was er door en hij was best wel hoog dus ik had wel het gevoel dat zijn been een beetje de lucht in ging.” De middenvelder moest zich daarna, met nog een kwartier te gaan, laten vervangen door Urby Emanuelson: “Ze zeiden dat het op dit moment niet ernstig leek, laten we maar hopen dat het meevalt.”

De voormalig PSV’er denkt dat de twee rode kaarten een grote invloed hebben gehad op de uitslag van de wedstrijd. Op het moment dat het nog 1-0 stond, moest een paar minuten na de uitsluiting van Viergever ook Jorrit Hendrix inrukken. Hierna liep FC Utrecht uit naar een ruimere zege: “PSV is met name in de slotfase altijd nog heel sterk. Voor ons was het een belangrijke overwinning, we kunnen weer naar boven kijken. Als je verliest gaan er toch weer wat ploegen over je heen. Drie bonuspunten, laat ik het zo zeggen”, sluit hij af. FC Utrecht staat momenteel op de vijfde plek in de Eredivisie.


Poll

Vond jij de rode kaart voor Nick Viergever terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door boris19)

Goede poll. Dit was duidelijk rood. Hendrix kun je misschien met geel afdoen maar deze actie niet.

20 oktober 2019 om 07:59

SanMarcos meen je dat nou serieus? 😳 Beide momenten waren 2 rode kaarten, maar 4gever was net telaat en wat ongelukkig. Maar die overtreding van Hendrix vond ik onnodig, veel erger en vooral heel dom omdat je weet dat al een rode kaart gevallen is. Een gelukje voor ons, want wij waren ook echt vreselijk slecht. Een uitslag als 2-2 was niet gek geweest, echt ongelooflijk dat Rkc maar een punt heeft. Ze spelen heel aardig voetbal, dat meer punten in de competitie verdiend.

20 oktober 2019 om 08:25

SanMarcos ik vind die overtreding van Hendrix smerig. Minimaal 3 wedstrijden. Viergever is onkunde maar terecht rood.

20 oktober 2019 om 08:58

Hendrix met geel afdoen? Die was echt zo veel smeriger dan die van Viergever. Hendrix kijkt naar Gustafson en zet zijn actie pas in als de bal weggespeeld is.

20 oktober 2019 om 10:05

Beide spelers mogen hopen dat ze fatsoenlijk hun bed uit kunnen komen vanmorgen. Dat je een de rode kaart van Hendrix geel vond baart mij echt zorgen. Dit soort nare en grove overtredingen moeten de kop ingedrukt worden en dat kan alleen maar door rood te trekken. Van Basten gaf ook z’n opmerking en ik dacht van jouw carriã¨re is op een dergelijke manier tot een einde gekomen. Nee geen enkele discussie en twee keer terecht rood.

Beide kaarten waren gewoon rood. Dom van beide spelers om op die manier in te gaan. Een verliespartij kan gebeuren. Op naar donderdag en daarna AZ.

Ramselaar speelde ook best een lekkere wedstrijd leek het wel of wat dat alleen in de samenvatting? Daar komt toch veel meer voetbal en dreiging vanuit dan Hendrix en Rosario. Nu wil ik niet zeggen dat Ramselaar direct PSV materiaal is maar toch altijd nog eerder dan die andere 2?

20 oktober 2019 om 09:57

Als ik PSV was zou ik direct Rosario en Hendrikx ruilen voor Maher en Ramselaar.

20 oktober 2019 om 13:27

Makkelijk scoren. Ik begrijp ook niet waarom Hendrix weer de voorkeur krijgt boven Guti, maar Maher en Ramselaar hebben duidelijk bewezen het niveau van PSV niet aan te kunnen en renderen blijkbaar beter bij een subtopper. Persoonlijk vind ik ze alle vier (incl. Rosario) bankmateriaal voor Psv, maar goed.

20 oktober 2019 om 13:39

Beide hebben amper kansen gehad Boris19, Als je ziet hoeveel tijd Rosario krijgt en ook nog als aanvoerder wordt bestempeld, dan kom je als club helemaal ongeloofwaardig over. Zowel Ramselaar als Maher hebben meer kwaliteiten namelijk. Ramselaar meer dynamiek, Maher is natuurlijk veel technischer. Beide hebben ook meer scorend vermogen en kunnen iemand vrij voor de keeper zetten. Rosario kan een bal aannemen en een bal inpassen. Meer heb ik van die jongen nog niet gezien.

20 oktober 2019 om 13:47

Ben ik wat betreft Maher totaal niet met je eens. Maher heeft echt heel veel kansen gehad in het begin. Alleen op een gegeven moment was het wel klaar. Ramselaar kreeg vaak de kans als aanvallende middenvelder of man op de flanken, maar zorgde in die hoedanigheid zelden voor openingen over voor creativiteit. Je had eventueel Ramselaar als meer verdedigende middenvelder kunnen proberen, maar ik denk dat ie daar ook niet de speler voor is.

En dan mag PSV nog blij zijn dat Dumfries zijn tweede geel niet krijgt.

20 oktober 2019 om 13:30

Viergever was onkunde, maar zeker een rode kaart.hendrix en Dumfries was gewoon ontzettend dom. Hendrix gaat uit frustratie bewust op zijn voet staan en Dumfries maakt ook bewust hands. Hendrix mag hier intern voor mij best voor gestraft worden door voorlopig niet opgesteld te worden. Al mag dat wat mij betreft ook op basis van kwaliteit. Sadilek en Hendrix pakken elke wedstrijd sowieso geel, dus moeten er gewoon uit. Zijn veel te gevaarlijk. Dat Sadilek na een paar minuten al als een malle van achteren komt invliegen, slaat totaal nergens op. Ik dacht zelfs bij die overtreding al aan zeker geel en mss rood. Dat ie daar niks kreeg was ook een godswonder.dumfries 100 gematst, ook al wil Makelie dat niet toegeven. Viergever en Henrix kun je prima opvangen, Dumfries met Teze zou een flink verschil zijn, dus we mogen idd heel erg blij zijn.

Viergever was onkunde en bijna uit stand waardoor ik het geen rood vond. Hendrix’s overtreding is ook gewoon geel in de meeste competities

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie

22 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren