‘Moeizame avond’ voor De Ligt: ‘Hij legde te veel risico in zijn spel’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Juventus won zaterdagavond met 2-1 van Bologna en Matthijs de Ligt maakte de negentig minuten vol bij zijn werkgever. De centrale verdediger was na afloop van het duel opnieuw onderwerp van gesprek vanwege een ongelukkig moment in de slotfase, waarbij hij de bal in de zestien tegen zijn eigen arm aanschoot. Het gehele optreden van de Oranje-international wordt bovendien over het algemeen slechts met nipte voldoendes beoordeeld in de Italiaanse pers.

Het populaire Tuttomercatoweb deelt De Ligt een 6,5 uit, maar had aanvankelijk een zeven willen geven. “Een half punt minder vanwege de bal tegen zijn elleboog, hoe onbedoeld het ook was. Het had zomaar een strafschop kunnen zijn. Voor de rest oogde De Ligt attent en solide en maakte hij bij hoge ballen een dominante en zekere indruk.” De Italiaanse editie van Goal geeft De Ligt een 5,5 en dat is ook de laagste beoordeling van alle voetballers van Juventus. Sami Khedira, Juan Cuadrado, Leonardo Bonucci, Rodrigo Betancur, Adrien Rabiot en Federico Bernardeschi krijgen een nipte voldoende: een zes.

Calciomercato gaf De Ligt eveneens een net een voldoende: een 5,5. Dat was ook meteen het allerlaagste cijfer. “Een onzekere indruk in de eerste helft. Hij had het moeilijk met de snelheid van Rodrigo Palacio. In de tweede helft was hij beter, maar hij legde nog altijd te veel risico in zijn spel.” De Corriere della Sera geeft De Ligt ook een 5,5 en verwijst eveneens naar zijn confrontaties met Palacio: “Hij had het zwaar in een paar duels, al zat hij er ook een keer tussen toen het lelijk mis had kunnen gaan.”

La Gazzetta dello Sport verwijst in zijn verslaggeving naar de ophef die ontstond rondom de handsbal van de Nederlander en schrijft dat ‘het venijn hem in de staart zat’: “Hoe dan ook, het protest van de rossoblù verstomde nadat scheidsrechter Massimiliano Irrati de VAR had gecheckt en besloot geen penalty te geven. Terwijl de wedstrijd in 2-1 eindigde voor de Italiaans kampioen, verenigden de Bologna fans en het anti-Juventus-front zich op toetsenborden en smartphones om te spreken van een schandaal.”


Poll

Vind jij dat Matthijs de Ligt een voldoende verdiende voor zijn optreden tegen Bologna?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

De ligt speelde gewoon een goede pot.de bal op de hand vond ik persoonlijk een pingel en dacht ook gelijk: daar gaan we weer.echter als ik de uitleg Ifab zie staat daar beschreven wat de scheids en de VAR nageleefd hebben.ondanks dat blijft het natuurlijk discutabel.buiten de vermeende handsbal was het een terechte overwinning en zie ik steeds meer het spel van Sarri in de ploeg komen.

20 oktober 2019 om 07:36

Baco thnx, als je de kranten leest denk je echt heel wat anders. Maat heb hem een paar keer gezien, speelde toen niet slecht, maar kreeg toch weer een slechte beoordeling. Verwachten ze dan echt zoiets anders van een verdediger in Italië? En vond het zelf geen penalty. Dit was zo ongelukkig, hier kon ie echt niets aan doen. Beetje zoals toen ie letterlijk uit de lucht kwam vallen en hij niet wist waar de bal was (tegen Duitsland). Maar ja, toen was het er wel 1.

20 oktober 2019 om 09:01

Je vind geen penalty..... die speler erachter had de bal kunnen krijgen en in scoringspositie... schandalig dat juve elke x word geholpen matchfixing

20 oktober 2019 om 09:17

Maar dat zijn toch de regels? Ken je de regels niet? Hoe kan het matchfixing zijn als zij de regels volgen.. Komop, zo werkt dat niet. Ik suggereer dat je even de regels opzoekt zodat je een beter idee heb over hoe het allemaal werkt. Dit is trouwens geen aanval, gewoon even een tip.

20 oktober 2019 om 11:39

Ongelukkig ofniet hij ontneemt palacio een goal dus strafschop. Ben ervan overtuigd als de situatie andersom was, was het penalty voor juve

20 oktober 2019 om 13:30

@acepluto😂🤣😂🤣😂hou toch op... Bal tegen hand is hands klaar dat is de regel.... Daarnaast kan de var gwn selectief zijn dit was gwn een penalty klaar... volgens mij snap jij de regels niet... voor iedereen hier dit was een penalty... Hij maakt zelf hands niet aangeschoten niks... omdat ie zelf zo omhandig doet... dus 100% penalty benje niet mee eens moet je gaan handballen

20 oktober 2019 om 14:00

Je kan lach emoji's typen tot je een ons weegt maar de FIFA reglementen van 19/20 zeggen hierover: "The following will not usually be a free kick: the ball touches a player’s hand/arm directly from their own head/body/foot or the head/body/foot of another player who is close/near". Ofwel als de bal ongelukkig van je eigen hoofd, lichaam of voet tegen je arm komt (mits deze in natuurlijk houding is) is dit géén vrije trap, of penalty mits in de 16. Ik snap dat dit de nodige commotie oplevert, dat zal het altijd doen, maar de reglementen zijn wel degelijk gevolgd in deze situatie volgens mij.

20 oktober 2019 om 14:13

Totaal geen Juve fan hier, zeker ook door hun beladen geschiedenis betreffende omkoping en dergelijke, maar dat supporters uit Milaan hier zo op reageren ligt mijns inziens toch eerder aan de kleur van de bril of gebrek aan spelregelkennis. Dit is toch zo per ongeluk en zo ongelukkig dat het geen penalty is? Hij kan zijn arm er toch niet afhakken? Kom op zeg, iets realistischer aub.

20 oktober 2019 om 14:14

Ah, Sander, zag niet dat jij er ondertussen stond en dat ik op jou reageerde. Was voor de Milanezen boven je. Goede uitleg heb je gegeven, thnx.

20 oktober 2019 om 14:51

[email protected] juve werd ook een penal ontnomen aan het begin, met die actie in de nek van de ligt. Dus van matchfixinh is helemaal geen sprake. Ik snap dat het vervelend is dat juve nu weer eerste staat, maar dat is geen reden om te haten.

20 oktober 2019 om 21:59

Dat bal tegen de hand (bewust/ onbewust, wel/ geen natuurlijke positie) altijd afgefloten hoort te worden klopt wel, maar dat geld alleen voor de aanvallende partij, voor de verdedigende partij geldt dit niet en hangt het af van de interpretatie van de scheidsrechter.. Dus met andere woorden, goals worden wel afgekeurd op die manier, maar strafschoppen krijg je niet op deze manier..

20 oktober 2019 om 11:50

Als hij een goede pot speelde waarom heb ik gisteravond dan allemaal negatieve reacties van Italiaanse Juventus fans gelezen? Zijn ze daar dan iets anders gewend dan? Ze beginnen de ligt nu al als miskoop te bestempelen.

20 oktober 2019 om 14:53

Ik snap wat ze bedoelen. Er word verwacht dat een aankop vam 75 miljoen er moet staan en dat iedere fout er 1 te veel is. Dat klopt ook wel maar deze jongen zou als Chiellini niet geblesserd was geraakt nu denk ik pas 2 wedstrijden gespeeld omdat hij aan alles moet wennen. Alles is anders. De manier van spelen, de manier van verdedigen, de taal en alle tegenstanders. Je ziet dat hij daar al in is gegroeit. Dit heeft tijd nodig want we kunnen er niet omheen dat het een fantastisch talent van 20 is.

VZ, een 5.5 is toch geen onvoldoende? In ieder geval in mijn tijd niet. On: wedstrijd niet gezien, maar waar is toch die De Ligt gebleven die met zoveel bravoure en zelfvertrouwen elk duel aangaat (en veel wint). Bij NL speelde die ook al onder de maat en zonder vertrouwen. Hoop dat ie zich snel kan herpakken. Verwacht ik ook nog steeds. Maar maak me ook steeds iets meer zorgen dat t niet gebeurt.

20 oktober 2019 om 08:01

Zal iets mentaal zijn ben ik bang voor. Als er zga iedere wedstrijd iets gebeurt zij het een penalty, of geen, maar wel controverse... Is nog jong, komt uiteindelijk wel goed als hij ingeburgerd is en een goeie serie neerzet zoals we m kennen van Ajax.

Hopen dat zijn vorm in deze zomer weer terug is voor het EK. Zo niet dan zou ik hem eens uitproberen op de positie van de Roon in het Nederlands elftal dan is niet elke fout fataal en hij kan beter passen/opbouwen dan de Roon.

20 oktober 2019 om 08:53

He?! Hou op hoor

20 oktober 2019 om 09:38

Waar slaat dit nou in godsnaam weer op? 😂 Matthijs zal bij Nederland (en bij zijn club) natuurlijk nóóit op 6 spelen. Hij is geen middenvelder, waarom zou je dit doen, we hebben tig andere spelers die dat beter kunnen. Als zijn vorm niet terug is voor het EK is de enige optie de bank, want met De Vrij staat er een topper klaar op zijn plek. Echter denk ik dat De Ligt in de zomer van 2020 zichzelf al lang herpakt heeft hoor. Speelt nu lang niet altijd slecht ook, maar een paar van die gekke momentjes per wedstrijd die hij bij Ajax niet of nauwelijks had. Hij leert bizar snel, dat komt wel goed!

20 oktober 2019 om 15:16

Hij heeft bij Ajax in de jeugd regelmatig op het middenveld gespeeld.

20 oktober 2019 om 16:00

Is dat zo? Hij werd bij FC Abcoude in de F- en E-jeugd al als echte verdediger gezien en heeft daar naar mijn weten ook vrijwel altijd gespeeld bij Ajax. Zou best kunnen dat hij incidenteel weleens op het middenveld heeft gespeeld maar dat zegt natuurlijk niets. Nu bij Juve of Oranje is wel andere koek dan in de jeugd he. De Ligt is een CV, en nog eens een hele goeie ook. Waarom zou je die op het middenveld zetten, waar hij al jaaaaren niet heeft gespeeld (überhaupt nog nooit bij de senioren) en waar hij ook niet de juiste eigenschappen voor heeft. De Ligt zal nooit op 6 spelen bij Oranje hoor, dat kan ik je verzekeren.

20 oktober 2019 om 09:58

Anders kijk je gewoon eerst even de wedstrijd voordat je zo'n onzinnig reageert. Hij speelde prima, maar zoals wel vaker is er dan weer één discutabel moment door het té graag willen, wat VZ en andere lagere mediasites dan weer volop aangrijpen om clicks te scoren. Zij weten dondersgoed dat bepaalde mensen hierop zitten te wachten namelijk, zoals alle Demiral-fanboys en veel niet-Ajax-supporters (niet allemaal hoor). Het scoort, daarom worden dit soort dingen onwijs uitvergroot. Onlangs ging VZ zelfs cijfers noemen van totaal nietszeggende sportkranten (slechte cijfers) om die van de gerenommeerde kranten compleet te negeren (prima voldoendes).

20 oktober 2019 om 10:47

@commandpromptNiet mee eens, want niet niemand is erop uit om de Ligt te bashen, maar hij manoeuvreert zichzelf in die positie door iedere keer betrokken te zijn bij een discutabel moment. Dit is ook weer zo onnodig en lomp... Voor hetzelfde geld interpreteerd de scheids het anders en is er weer pingel veroorzaakt door de Ligt. Dat zijn feiten en die mag je benoemen op een voetbalforum. Heeft niks met uitvergroting te maken want er moet een moment komen dat hij leert van zijn fouten en ook in deze situatie proberen om meer gecontroleerd naar de bal te gaan. Je weet zelf dat een uitstekende wedstrijd kan worden overschaduwd door 1 slecht moment en dat er dan kritisch over hem wordt geschreven is iets wat hij helaas over zichzelf heeft afgeroepen. Hij werd ook door velen geprezen in een goede periode en nu is het even andersom..

20 oktober 2019 om 14:48

Sorry hoor, maar als jij mij hier glashard kunt zeggen dat niemand er op deze site op uit is om De Ligt te bashen, kan ik je verdere reactie niet al te serieus meer lezen. Prima als je een andere mening hebt, maar ligt er wel echt heel dik op dat er hier mensen zijn die per se Demiral willen zien en/of De Ligt willen zien falen. Niet voor niets zoveel artikelen over enkele momenten, want VZ speelt daar gewoon handig op in. Op die mensen die dit maar al te graag willen zien of lezen.

Volgens mij is juve weer aan het omkopen... Dit moest 100% penalty zijn net als tegen atletico.. schijt juve... En de ligt lijkt wel een beperkte verdediger wat slecht speelt hij bij juve hoop dat het eeb miskoop word.. Beter bij ajax gebleven pik..

20 oktober 2019 om 09:11

Hou alsjeblieft op man, vorig jaar kreeg Roma de meeste penalty’s mee, Inter heeft ook vaak zulke acties gehad, overtredingen die penalty’s waren maar vaak met geluk weg kwamen. Zo mooi hoe alle haters onder een vegrootglas leggen bij Juve maar bij hun eigen club hoor je ze niet als er zo’n situatie voorkomt, triest.

20 oktober 2019 om 13:33

@juventus07... jullie zijn toch een omkoop club jullie doen aan matchfixing zijn daar niet vies van... net als vreemdgaan eenmaal doen blijft het gebeuren.. Juve word teveel geholpen... En ja ben een hater want haat valsspelen omkopen manipuleren iets waar juve bekend om staat dus ja niet gek dan... vieze club

20 oktober 2019 om 09:27

@elchino20 ach dit zal altijd een discussiepunt blijven, wij zeggen altijd ja en Juventus supporters zeggen altijd nee. Wat in ieder geval opvallend is dat een club die zo vaak kampioen is van Italie zo zelden de Europa Cup 1 heeft gewonnen, misschien omdat ze tijdens die wedstrijden minder vaak van dit soort kadootjes van de scheids krijgen.

20 oktober 2019 om 10:11

Hahaha Inter fans zijn zo zielig

20 oktober 2019 om 10:30

Heel Italië denkt er zo over. Niet alleen Inter-fans.

20 oktober 2019 om 11:28

@ac_julian ze hebben twee keer de Europa Cup 1 gewonnen, 1 keer omdat ze tijdens het Heizel drama ervoor kozen om door te spelen terwijl Liverpool wilde stoppen en de Europa Cup finale tegen Ajax stonden ze strak van de doping maar het kan niet meer bestraft worden omdat het is verjaard. Die scudetto’s van Juventus hebben geen enkele waarde.

20 oktober 2019 om 13:34

@lucaAbbracciante jij bent bent zielig 😗

20 oktober 2019 om 14:55

9 keer in de finale staan zegt ook iets.

20 oktober 2019 om 15:41

@juveitalia dus eigenlijk zeg je dat als Juve niet door had gespeeld met het Heizeldrama en niet strak van de doping tegen Ajax hadden gespeeld ze gewoon negen finales hebben verloren.

20 oktober 2019 om 10:09

Was ook echt met opzet gedaan zeker... geeoon pech. Hij komt er wel, moet gewoon ff wennen aan het spel.

20 oktober 2019 om 10:23

@elchino20weinigen mensen blijken hier te begrijpen dat de richtlijnen aardig veranderd zijn vanaf dit seizoen aangaande handsballen en penalty's.een baldie de hand raakt na eerst te zijn afgeweken op een ander lichaamsdeel wordt door die nieuwe regeling niet meer als hands beschouwd, wat dus hier het geval was.als je me niet gelooft ,zoek het zelf op.100000 procent de juiste toepassing van reglement

20 oktober 2019 om 10:49

Volgens de nieuwe regels is dit juist 100% niet een penalty. Vorige wedstrijd heeft Juventus Inter compleet gedomineerd en dan kom je als Inter fan niet verder dan “matchfixing”. Steek je hand in eigen boezem en spreek eens eerlijk uit dat er al jaren wanbeleid gevoerd wordt bij de Milanese clubs. Oh en hopen dat een pas 20 jarige jongen flopt. Dat is toch wel vrij sneu.

20 oktober 2019 om 13:39

Mick-94 1ste helft was overduidelijk voor inter.... En als je over milaneze.clubs praat denk ik dat je het hebt over ac en niet inter want die doen het gwn goed... Ja dat hij mag floppen voor mij prima... wat intereseert mij de ligt nou... hij speelt bij juve ik ben voor inter... dus als zou hij de prullenbak krijgen prima... En er zijn ook situatie waaruit regels worden gemaakt... dit is gwn een handsbal dus een penalty dit zou ook gebeuren bij Bologna maar goed

20 oktober 2019 om 14:59

Inter is ook pas de tweede jaar dat ze goed beginnen te doen. Als je naar de afgelopen 8 jaar kijkt, was inter ook nergens meer

Matthijs heeft geluk dat alle scheidsrechters andere regels hanteren wat betreft hands. Dit lijkt me volgens de nieuwe regels een vrij duidelijke handsbal, maar blijkbaar soms toch niet.laten we het qua spel betreft nog meer even houden op komt wel.

20 oktober 2019 om 10:46

Dit is volgens de nieuwe regels juist niet een penalty. Misschien moet je ze nog eens doorlezen.

20 oktober 2019 om 11:51

Ah, da moet ik maar esdoen dan ja

20 oktober 2019 om 11:05

Als dit 'aanvallend' (nieuwe regel) hands zou zijn wel, dat is het niet want, doet het zelf. Dus geen penalty.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1055 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus3211
3.Lazio2415
4.Cagliari2411
5.Atalanta2212
Voor de complete stand: Serie A

127 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 9 1 2 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hooguit deel van publiek dat me afschreef: ‘Hij is toch geen Ajax-niveau?’’

Ajax betaalde afgelopen zomer miljoenen om Edson Álvarez in te lijven als beoogde opvolger van Matthijs de Ligt. Voorlopig is het echter Joël Veltman die de plek naast Daley Blind inneemt,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren