Steven Bergwijn voert discussie met fans: ‘Als ik iets vind, zeg ik het ook’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Steven Bergwijn voerde zaterdagavond na de 3-0 nederlaag tegen FC Utrecht een discussie met enkele supporters van PSV. De aanvaller was niet te spreken over de kritiek die hijzelf en zijn ploeggenoten over zich heen kregen en liet dat dan ook duidelijk blijken. In gesprek met FOX Sports blikte hij even terug op het moment.

“Wat er aan de hand was? Niet veel”, verzekerde Bergwijn. “Het was een beetje emotie natuurlijk, er werd over en weer wat gezegd Ik snap ze wel, maar we verliezen niet voor de lol natuurlijk en dat heb ik duidelijk gemaakt. We moeten gewoon bij elkaar blijven, we zijn één team en één club. We moeten voor elkaar strijden, wij voor hen en zij voor ons.”

“Dat heb ik gewoon verteld.” Bergwijn verzekerde dat de verwensingen geen scheldwoorden waren. “Het was niets speciaals. Ik heb dat duidelijk gemaakt en dan is het ook klaar. Zij mogen zeggen wat ze willen, maar als ik iets vind zeg ik het ook. Dat heb ik gedaan, dan moet het ook klaar zijn. Voor mij is het klaar, ja.”

Bergwijn herhaalde via sociale media nogmaals zijn boodschap aan de fans van PSV. “Win together, lose together”, zo publiceerde de Oranje-international op Instagram.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Zag er eigenlijk uit zoals het moet zijn spelers in discussie met mee gereisd publiek! Wat heeft psv zich zelf tekort gedaan vanavond niet normaal deze hadden ze gewoon kunnen winnen!

20 oktober 2019 om 00:40

Deze hadden ze kunnen winnen?? Vanaf welk moment dacht je dat? Geen moment had psv aanspraak op de winst

20 oktober 2019 om 05:45

Uhmmm nee geloof dat ze zonder de rode kaarten ook niet hadden gewonnen. Ze speelde gewoon slecht in mijn ogen.

20 oktober 2019 om 08:54

Eerste helft was niet goed maar ook niet slecht. Utrecht kreeg geen kans en PSV ook niet. 2e helft scoort Utrecht gelukkig. Daarna speelde PSV gewoon erg sterk. Na de eerste rode kaart die ongelukkig maar wel terecht was werd het weer minder. Na de domme rode kaart van Hendrikx was de wedstrijd over. Zo zie je maar weer hoe groot de geluksfactor is in het voetbal. Blind haalt voor Ajax zonder dat hij het door heeft een bal van de lijn op het einde waardoor ze winnen. PSV krijgt door een van richting veranderd zondagschot een goal tegen die voor hun de wedstrijd op zijn kop zet.

Wat je nou net niet moet doen, is pal na de verloren wedstrijd in discussie gaan met je achterban. Zie het maar weer als een leermoment.

20 oktober 2019 om 01:22

Ik vond het eigenlijk echt wat hebben: even eerlijk tegen elkaar zijn en achteraf de hand schudden.

20 oktober 2019 om 04:05

Pure frustratie en ik snap het haha

Bergwijn moet zich met voetbal gaan bezig houden. Speelt al maanden niet goed. Sinds dat hij dacht dat bij op 10 moest spelen. En je gaat toch niet in discussie net na een nederlaag? Heeft geen zin. Logisch dat de supporters ontevreden zijn na een 3-0 verlies en 2 rode kaarten.

Achja niet groter maken dan het is was gewoon een zaadpot en dan komt de frustatie.

Bergwikn kan zn energie beter gaan gebruiken op het trainingsveld. Wat speelt hij al maanden matig. Als ik zo matig zou presteren, zou ik niet de arrogantie hebben om in discussie te gaan, met supporters na z on wanprestatie.

20 oktober 2019 om 08:37

Wat is er arrogant aan in discussie gaan met de supporters na een wanprestatie?

20 oktober 2019 om 10:38

Traint hij anders of moet hij anders trainen? Ze winnen wekelijks in de Eredivisie en in de EL, je kan een keer verliezen. Het zou mij ook irriteren als zo’n ventje dan naar mij zou staan roepen. Je koopt geen kaartje met garantie op een goed resultaat. Als je wint vier je samen feest en als je verliest hebben die jongens alles fout gedaan.

Bergwijn moet de gasten gewoon laten en van een afstandje het publiek bedanken en vervolgens gewoon naar de kleedkamer gaan. Die gasten die daar als een paar malloten in dat net hangen zijn niet goed. Alleen al de lichaamstaal die ze uitstralen is akelig. Heb het vaker gezien, ze schelden en schreeuwen en zoeken ruzie met de tegenstanders (supporters). Een hersencellige gasten zijn het. Als je altijd met je club mee gaat dan weet je ook dat je een keer kunt verliezen, helaas was het zo avond en inderdaad PSV heeft dat aan zich zelf te danken maar laten we eerlijk zijn die gasten op het veld vinden dat ook niet leuk en winnen liever. Je kan ze niet beschuldigen van het leveren van te weinig strijd.

20 oktober 2019 om 10:13

Zagen er ook niet nuchter uit. Dan heeft een discussie nog minder zin.

Tsjah, ik zou de discussie niet aangaan met doorgesnoven/dronken randdebielen die in de netten hangen en die denken verhaal te moeten halen. Terug je mand in ‘volwassen stoere jongens’ met je zonnebril en capuchon op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

49 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren