Juventus komt met schrik vrij na onbestrafte handsbal Matthijs de Ligt

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Juventus heeft zaterdagavond zijn zegereeks in de Serie A een vervolg gegeven. De ploeg van Maurizio Sarri boekte thuis tegen Bologna een verdiende 2-1 overwinning via doelpunten van Cristiano Ronaldo en Miralem Pjanic. In de absolute slotfase kwam Matthijs de Ligt goed weg na een vermeende handsbal in de eigen zestienmeter, die door scheidsrechter Massimiliano Irrati niet bestraft werd.

De Ligt kreeg bij Juventus opnieuw de voorkeur boven Merih Demiral en vormde een centraal verdedigingsduo met Leonardo Bonucci. Verder stond Gianluigi Buffon weer eens onder de lat. Aan de kant van Bologna ontbrak Mitchell Dijks nog altijd door een ribblessure, terwijl Stefano Denswil en Jerdy Schouten negentig minuten op de bank bleven.

De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, terwijl Bologna wachtte op countermogelijkheden. De eerste beste kans voor la Vecchia Signora was raak. Cristiano Ronaldo onderschepte in de negentiende minuut de bal, begon aan een korte dribbel, en drukte ongenadig af in de korte hoek: 1-0. Lang kon Juve niet genieten van de voorsprong, want Danilo zette Bologna zeven minuten later vrijwel uit het niets met een fraaie dropkick op gelijke hoogte: 1-1.

In de tweede helft ging Juventus nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Daarbij werd het in de 54ste minuut opnieuw geholpen door Bologna, dat dom balverlies leed in de opbouw. Een schot van Ronaldo werd gekraakt en belandde voor de voeten bij Miralem Pjanic, die eenvoudig binnen kon schieten: 2-1. Na de tweede treffer van Juve bleef het eenrichtingsverkeer in het Allianz Stadium, maar pogingen van Sami Khedira, Gonzalo Higuaín (twee keer) en Ronaldo troffen geen doel.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Juventus, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. In de blessuretijd kreeg De Ligt een bal ongelukkig op de hand, maar de scheidsrechter gaf met goedkeuring van de VAR geen penalty aan Bologna. In de laatste seconde belandde een kopbal van Federico Santander uit een vrije trap nog op de lat van het Juventus-doel, waarna hij het in de rebound met een omhaal probeerde, maar op Buffon stuitte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door juverodafan)

Wekelijks kunnen we klagen over de arbitrage in italie... scheidsrechters zonder ballen aan hun lijf die altijd in het voordeel fluit van juventus! Wat komen ze weer goed weg op het einde.. zo word je dus kampioen

19 oktober 2019 om 22:47

Uiteraard komen dit soort opmerkingen als eerste naar boven. Wel vraagje voor je. Hoe is het om in het rechter rijtje te staan?

19 oktober 2019 om 22:58

Trieste opmerking Juvedeef. Hij kan ook nu reageren met ‘hoe was het in de Serie B?’ Of ‘hoe is het om nog steeds te falen in de Champions League?’ Maar daar gaat het nu niet om, dus waarom reageer je niet inhoudelijk op zijn (terechte) opmerking.

19 oktober 2019 om 23:00

Hij heeft gewoon gelijk hoor. Als dit geen strafschop is dan weet ik het ook niet meer.

19 oktober 2019 om 23:14

Briljant juvedreef.. Maar hoezo geluk met de Scheids ? Eerste helft krijgt de ligt een nekklem maar is niks.. meerdere momenten in de wedstrijd was er niks maar ging bologna naar de grond of bv Rabiot .. bologna had rood moeten hebben met 2x geel.. dus hoezo geluk

20 oktober 2019 om 00:02

@capitanojuve. Snap je wat t verschil is aan jets wat de eerste helft gebeurt of aan t einde van de wedstrijd???? Geluk dat de bal niet op de stip gaat vlak voor tijd, had 2 punten minder opgeleverd. Is toch niet zo heel moeilijk?

20 oktober 2019 om 00:49

Het is exact hetzelfde, had Bologna rood gehad was deze wedstrijd nooit in de problemen gekomen. Beetje een domme reactie imo.

20 oktober 2019 om 02:31

Je eigen reactie is dom. Zeker niet exact hetzelfde, 2 min voor tijd een gelijk maker te verwerken krijgen is punten verspelen. Krijgt bologna rood, krijg je andere wedstrijd. Hoe die zal lopen is puur speculatief.

20 oktober 2019 om 06:09

Ja ik weet het verschil.. maar als je ziet zoals ik aangaf dat de nekklem geen penalty wordt en geen rood.. zijn toch twee belangrijke momenten die een wedstrijd kunnen veranderen. Als je daar pech hebt dan heb je dus later geluk.. maar met scheidsrechters hebben ze het niet getroffen dit jaar.. is weer zo’n standaard jank verhaaltje van anti juve.. vergeten ook dat ze zelf toen gestraft zijn, Juve alleen het hardst

20 oktober 2019 om 19:35

Dus als De Ligt die handsbal maakte vlak voor rust is dat een minder grote fout van de scheids? Gewoon een ongelofelijk domme reactie, de grootte van de fout wordt niet gemeten in gespeelde minuten.

20 oktober 2019 om 07:19

Oh zo word je 8 jaar op rij kampioen?goed verhaal.ben het met je eens dat het een discutabel moment was maar het is wel weer erg makkelijk om te zeggen dat het allemaal met geluk is.bologna doet het dit seizoen helemaal niet onverdienstelijk met een gelijk spel tegen Lazio en en krap verlies tegen Roma.de bal op de lat was zeker een gelukje maar over de kwaliteiten van Gigi hoeven we het zelfs op zijn 41e niet te hebben.

Merkwaardig hoe De Ligt steeds bij dit soort momenten betrokken is

19 oktober 2019 om 22:47

De Ligt is gewoon heel erg lomp. Het is geen toeval dat hij in z'n korte carrière al zoveel penalties heeft veroorzaakt, denk ook niet dat hij dat lompe eruit gaat krijgen.

19 oktober 2019 om 22:49

Bij Ajax veroorzaakte hij echt nooit een penalty.

19 oktober 2019 om 22:56

Ik kan alleen Lyon uit herinneren bij Ajax, valt reuze mee volgens mij. Behoorlijke onzin.

19 oktober 2019 om 22:57

Ik ben wel benieuwd naar de statistieken dan, kan me er niet zoveel heugen eerlijk gezegd.

19 oktober 2019 om 23:22

Dit kalenderjaar alleen al 3 tegen Duitsland, Engeland en Inter

19 oktober 2019 om 23:25

En in Oranje? Hoeveel penalties heeft De Ligt daar al veroorzaakt?

19 oktober 2019 om 23:37

Klopt HakimZiyach22 en die was in mijn ogen ook nog onterecht/makkelijk gegeven. JoshuaK_ dan kom je misschien op 5 veroorzaakte penalties in zijn carriere van 3 jaar. Valt dus reuze mee als je nagaat dat hij 150 wedstrijden heeft gespeeld.

20 oktober 2019 om 00:05

@zytto34. Ajax krijgt thuis zo goed als nooit een penalty tegen, scheelt al de helft Haha. Hij gaat gewoon door een mindere fase, mede door aanpassings problemen. Maar eerlijk is eerlijk, mindere fase’s hebben alle spelers van tijd tot tijd.

20 oktober 2019 om 00:48

Dat zijn er 3. Noem er nog eens meer? Ik bedoel, hij speelt nu al 3 seizoenen op het hoogste niveau. Als laatste man wil dit nog wel eens gebeuren, zeg maar. Doe niet zo ongelofelijk overtrokken @joshuak_

20 oktober 2019 om 01:29

Ja raar he. Wellicht omdat hij een verdediger is ???? Dit soort momentjes gebeurt elke verdediger een paar keer per seizoen. Je ontkomt er eenmaal niet aan dat een bal tegen je arm aan kan komen tenzij je ze amputeert .

Hoe ongelukkig het ook was, het was een 100 procent strafschop

19 oktober 2019 om 22:50

Geen 100% dus, scheidsrechter en var vonden het geen hands.

20 oktober 2019 om 00:08

Ja leuk, zag laatst een zaag in de eredivisie wat een 1000% penal was. Scheids wuift het weg var grijpt niet in.. zijn allemaal mensen die fouten maken

Jezus man, kan iemand Mathijs’ zijn handen achter zijn rug binden voor de aankomende wedstrijden ?

19 oktober 2019 om 23:50

Wellicht tijd voor een training met een tennisbal of een training met touw om zijn handen.

Bonucci was ook niet op zijn best, maar daar hoor je weinig over. Palacio die al 2 jaar geen pepernoot raakt rende cirkels om hem heen in de 1e helft.Demiral moet daar zsm weg. Veel te goed voor de bank, maar met symbolen als Chiellini en Bonucui, evenals een 80 miljoen De Ligt zal hij gewoon weinig aan spelen komen. Gauw naar een PL-topper of Atleti.

19 oktober 2019 om 22:49

Die heeft dit jaar wel al wat meer krediet opgebouwd. Want hij speelt een goed seizoen tot nu toe. De Ligt is ook prima bezig. Dit was echter een slecht moment. Moet anders verwerkt worden die bal.

19 oktober 2019 om 22:50

Daar hoor je weinig over? De wedstrijd is net afgelopen. Lijkt me logisch

19 oktober 2019 om 23:17

In de media.. Juve kwam goed weg met een paar grote fouten van hem maar of je hoort er niks over of ze worden foutjes genoemd.. media hier is gewoon zuur dat hij niet naar barca ging

20 oktober 2019 om 00:11

Zeker waar dat de media daar hier zuur van is. Maar media in Italië word ie vaak ook niet positief beoordeeld. Wat geheel terecht is. Die jongen gaat gewoon door een mindere fase, gaat wel goed komen

Vond het ook bij Oranje opmerkelijk om te zien dat De Ligt een aantal keer actief met de hand naar de bal ging

Zo jammer. De Ligt speelde een prima wedstrijd en stukken beter dan bv bonucci, en dan krijg je toch weer z on ongelukkig moment in De 90ste minuut.

19 oktober 2019 om 23:39

Leuk om te horen dat hij het verder prima deed. Mij gaat het hier niet eens om de wel of niet hands situatie, maar hoe hij de bal verkeerd raakt. Dat deed hij ook tegen Noord Ierland, waardoor de bal doorschoot naar Blind (die de bal ook verkeerd raakte) en uiteindelijk een doelpunt werd. Ik hoorde van iemand anders op een forum dat hij in deze wedstrijd een goed block had en ook dat had hij voor Oranje tegen Wit Rusland vanuit die corner. Was anders een doelpunt geweest. Dus hij doet dingen prima, maar dit wegwerken van ballen die de 16 inkomen moet hij verbeteren. Ik wens hem het beste bij Juve en mooi dat hij ook deze wedstrijd weer erin staat ipv een Demiral.

19 oktober 2019 om 23:53

Het is inderdaad fijn om te lezen dat de Ligt in de basis stond en gewonnen heeft, al begint het toch wel op te vallen dat Matthijs de laatste maanden bij relatief veel (potentiële) handsballen/penalties betrokken is. Momenteel mist hij het onoverwinnelijke zelfvertrouwen wat hij bij Ajax had, en geluk. Maar dat komt nog wel. Als je Ronaldo zo'n goal ziet maken, en Buffon een prachtige redding ziet verrichten, dan ben je als de Ligt zijnde blij dat je in dat team zit.

Tja, das volgens de regels hands. Maar ja, koop je niks voor.

Lachwekkend om te zien dat alle De Ligt haters de spelregels niet eens kennen. Hij schopt de bal tegen z'n eigen arm, dat wordt nooit gezien als hands. Iets soortgelijks gebeurde bij Argentinie-Nigeria op het afgelopen WK. Geen hands toen.

20 oktober 2019 om 00:18

Toen waren de spelregels ook heel anders tegenover nu. Dus El chicharito wat jij doet is appels met peren vergelijken. Dit was met de huidige regels gewoon een 100 procent penalty.

20 oktober 2019 om 01:14

Nee juist niet dus. Als je reageert doe dat dan met inhoudelijke en sterke argumenten. De nieuwe regel is dat hands aanvallend altijd een overtreding is. Verdedigend dient er gekeken te worden naar de situatie. De ligt raakt de bal eerst zelf en kom ongelukkig tegen zijn arm wanneer hij een sliding maakt, kan daar dus niets aan doen op dat moment. Het is een verdedigende actie dus interpretatie scheidsrechter en terecht geen strafschop.

Schandalig dat er geen penalty wordt gegeven. Juventus wordt wederom duidelijk bevoordeeld. En 'mathijs de ligt moet zich toch echt zorgen gaan maken over zijn basis plaats. Hij is duidelijk uit vorm en maakt vreemde keuzes.

20 oktober 2019 om 01:36

Heb je de wedstrijd gezien of oordeel je alleen op dit fragmentje . Iets wat een een gemiddelde verdediger overigens zo een 10 keer per seizoen overkomt ...discussie of een actie van hem hands was of niet. De Ligt speelde namelijk een prima wedstrijd . Hij kreeg dan ook prima cijfers in de Italiaanse media. Grappig dat hier nu ineens geen artikel aan gewijd wordt door VZ. Kennelijk alleen als hij een matig cijfer krijgt .

Heb de wedstrijd niet gezien kan iemand me vertellen hoe goed die Rabiot is. omdat iedereen zegt dat die snel weg moet ben ik eens heel erg benieuwd.

Die de ligt speelde gewoon hartstikke gister maar heeft gewoon een periode met pech dingen. Niet een te groot ding van maken en verder gaan. Word gewoon wereldtop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1066 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan2313
4.Juventus1711
5.Napoli1710
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
MorataAanvaller73
P. DybalaAanvaller50
G. BuffonKeeper30
G. VrioniAanvaller10
W. SzczęsnyKeeper50
L. BonucciVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3855 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 5 8 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

De grote Olivier Giroud-show: zo passeerde hij Cristiano Ronaldo

Olivier Giroud was woensdagavond de absolute uitblinker in het Champions League-duel tussen Sevilla en Chelsea (0-4). De aanvaller nam in Zuid-Spanje alle Londense treffers voor zijn rekening. Hij scoorde een keer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren