Dolend FC Twente blijft in vrije val na opnieuw pijnlijke avond

Zaterdag, 19 oktober 2019 om 21:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:54

FC Twente heeft zaterdagavond de vierde opeenvolgende nederlaag in de Eredivisie geleden. Het team van Gonzalo García García ging in eigen huis onderuit tegen Willem II: 0-1. FC Twente staat nu elfde, met twaalf punten uit tien duels. Willem II heeft vier punten meer en neemt daarmee de zesde stek op de ranglijst in.

Willem II had slechts zes minuten nodig om FC Twente achter de feiten aan te laten lopen. Na een fraaie voorzet van Freek Heerkens kopte Marios Vrousai de bal achter Joël Drommel: 0-1. Het was aan de doelman te danken dat de thuisploeg niet al snel tegen een ruimere achterstand aankeek. FC Twente kon in de eerste 45 minuten maar weinig creëren, ook al probeerde het team van García Garcíade bezoekers onder druk te zetten.

FC Twente kwam na een half uur spelen goed weg toen Calvin Verdonk slechts een gele kaart kreeg voor een overtreding op Ché Nunnely. Na de onderbreking had Willem II maar weinig de bal, maar de thuisploeg kon opnieuw niet gevaarlijk worden. Domper was bovendien het uitvallen van Aitor Cantalapiedra met een blessure, na dik een uur spelen.

De paal voorkwam dat FC Twente na 65 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeek. Na een corner werd het leer door Verdonk tegen het aluminium gewerkt. Luttele minuten later mocht ook Lindon Selahi blij zijn met een gele kaart voor een overtreding van achteren op Dries Saddiki. Een elleboog van Haris Vuckic op het hoofd van Pol Llonch werd niet bestraft.

FC Twente probeerde in de slotfase via een offensief nog een gelijkmaker te forceren, maar ook in de zes minuten blessuretijd konden de Tukkers een nederlaag niet afwenden. In blessuretijd ging een schot van Queensy Menig richting doel, maar uitgerekend Vuckic veranderde de bal van richting met zijn hoofd. Voor de aftrap had FC Twente nog Kees Rijvers in het zonnetje gezet. De 93-jarige oud-voetballer en -trainer, tussen 1966 en 1972 hoofdtrainer in Enschede, werd benoemd tot erelid van de Tukkers.


Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door viktor86)

Selahi voor Roemeratoe.. Hoe verzin je het?
Over ons centrum is genoeg geschreven, niveau KKD. Selahi voor Roemeratoe, Berggreen in de spits. Gefeliciteerd Willem 2, jammer van het irritante tijdrekken..

19 oktober 2019 om 22:35

Geef ons eens ongelijk kijk eens naar de statistieken laatste 35 duels 3 gewonnen. Dit is een zeldzame. Vorige jaar in de beker moest er zelfs extra tijd aan te pas komen. Daarnaast omgekeerd zou dat ook gebeuren.

19 oktober 2019 om 22:54

Vond jullie goed spelen eerste helft, denk dat als je tweede helft ook aamvallend bleef spelen het zomaar 0-3 kon worden, maar goedde trainer heeft gelijk want 3 punten voor jullie. Prima elftal. Gefeliciteerd.

19 oktober 2019 om 22:58

Ik heb een hekel aan tijdrekken, of Twente of een andere ploeg doet maakt mij niet uit. Gefeliciteerd met de overwinning, verdiend.

Enige lichtpuntje was Selahi, onze beste speler die voor wat voor reden dan ook niet in de basis staat, heeft dit seizoen nog geen slechte wedstrijd gespeeld. Als je met Zekhnini - Berggreen - Aitor, Vuckic - Selahi - Brama, Verdonk - Bijen - Latibeudiere - Julio speelt heb je gewoon een goed elftal dat makkelijk met de middenmoot mee zou moeten doen.

19 oktober 2019 om 22:48

Volledig eens alleen zou ik Bijen er liever uit willen hebben en Plegezuelo op zijn plek en Verhaegh op de rechtsback.

19 oktober 2019 om 23:07

Kan inderdaad, maar dan heb je wel twee kleine centrale verdedigers.

19 oktober 2019 om 23:25

Alles is beter dan waslap Bijen die elke pot wel betrokken is bij tegengoals, het is niet dat ie veel doet met die lengte. Topklasse nivo, net als Schenk.

19 oktober 2019 om 22:48

Volledig eens alleen zou ik Bijen er liever uit willen hebben en Plegezuelo op zijn plek en Verhaegh op de rechtsback.

Knappe overwinning, ondanks dat de scheids er alles aan deed om het anders te laten aflopen. Met 2 benen van achteren in komen mocht blijkbaar, 6 minuten extra tijd kwam uit het niets, en stiekem kwam Twente nog 2 keer goed weg zonder rood.

De var was druk met broodjes beenham wegwerken gok ik, de wedstrijd heeft ie in ieder geval niet gezien

19 oktober 2019 om 22:13

''knappe overwinning'' een zwak willem 2 tegen een net zo zwak twente, weet niet wat daar zo knap aan is.zeg vooral niets over de penalty die Twente had moeten krijgen.

19 oktober 2019 om 22:21

Hou op, wat waren wij slecht zeg

19 oktober 2019 om 22:23

Nee hoor, was gewoon prima. Niet spectaculair, maar wel solide. Twente 1 kans gehad, Willem II een stuk of 5/6. Karig, maar in ieder geval geen moment onder druk gestaan.

Wat betreft die penalty zou ik de beelden er nog even bij pakken. Enige moment wat ik me voor kan stellen waar je het over hebt is die schwalbe bij die diepe bal die al achter was. Die ging natuurlijk in nog geen 200 jaar op de stip.

Tuurlijk, Het was niet spectaculair, maar Willem II had wel gewoon volledige controle en Twente geen schijn van kans. Prima dus

19 oktober 2019 om 22:24

Maar willem 2 was goed?

19 oktober 2019 om 22:47

Die kansen verhouding slaat echt helemaal nergens op. Gefeliciteerd met dit incidentje...

19 oktober 2019 om 22:58

Nou en? Kijk liever naar onszelf, onthutsend zwakke eerste helft.

19 oktober 2019 om 22:54

Volgens mij heb je niet bijster goed opgelet of wel. Volgens mij kwam er eind eerste helft 1 van jullie ook met 2 beentjes vanachter in, was ook donkerrood. Ook weer een discutabel moment met Aitor. De scheids was in ieder geval niet op onze hand. Wapperde aan onze kant wel erg snel met de kaartjes waar hij ze aan jullie kant regelmatig op zak liet. Tijdrekken en regelmatig liggen laatste 30 minuten Was ook geen sprake van. 1 Kans tegenover 5, joh niet dat wij aanspraak maakten op 3 punten, maar doe niet alsof je ik weet niet beter was. Een gelijkspel leek me een terechte uitslag. Voor de rest een onthutsend slechte pot voetbal gezien van beide kanten.

19 oktober 2019 om 22:54

Volgens mij heb je niet bijster goed opgelet of wel. Volgens mij kwam er eind eerste helft 1 van jullie ook met 2 beentjes vanachter in, was ook donkerrood. Ook weer een discutabel moment met Aitor. De scheids was in ieder geval niet op onze hand. Wapperde aan onze kant wel erg snel met de kaartjes waar hij ze aan jullie kant regelmatig op zak liet. Tijdrekken en regelmatig liggen laatste 30 minuten Was ook geen sprake van. 1 Kans tegenover 5, joh niet dat wij aanspraak maakten op 3 punten, maar doe niet alsof je ik weet niet beter was. Een gelijkspel leek me een terechte uitslag. Voor de rest een onthutsend slechte pot voetbal gezien van beide kanten.

Foi foi wat een bagger, lamme tegen de blinde, wat een niveau, echt heel erg.
Berggreen, Brama, Drommel en Selahi ok, de rest bagger.
Feli W2.

19 oktober 2019 om 22:41

m.i. doe je dan wel Menig tekort. Prima invalbeurt, maar geen aanspeelmogelijkheid..

19 oktober 2019 om 22:56

Hij was echt slecht, echt bijzonder zwak.

19 oktober 2019 om 23:03

Haha, dat vond ik dan weer met Selahi

19 oktober 2019 om 23:31

Menig, Berggreen en Selahi speelden alle drie prima, door deze drie kreeg je weer zicht op een punt. De aitor van dit moment is gewoon erg matig en vraag me af of Menig op dit moment niet een beter optie is. Twente moet met Zekheni / Berggreen / Menig voorin spelen. Middenveld Selahi / Brama / vuckic achterin met Verdonk Plegezuelo / Mc huurling / Verhaegh en je doet gewoon mee om onderkant linkerrijtje.

Willem II doet het de laatste anderhalf jaar goed in uitwedstrijden . Daar waar seizoenen lang ze niks klaarspeelden buitenshuis. Professioneel gespeeld . Die Holmen achterin wordt na een moeizaam begin steeds sterker . Vandaag speelde hij heel goed. Vrousai blijft toch ook een lekkere speler. En zo, die tackel was toch donkerrood.

19 oktober 2019 om 23:00

Man man...kunst en vliegwerk. Niet dat wij aanspraak maakten op de winst, maar willem ll net zo goed niet. Wat een verschrikkelijk slechte pot, waar de scheids ook lekker in meeging. Kkd wedstrijd. En dan met droge ogen beweren dat het professioneel gespeeld werd, snap dat je blij bent met 3 punten, maar het was echt heel erg slecht van beide kanten, de opluchting na 30 min tijdrekken was ook groot aan jullie zijde. Die tackle van die Willem 2 speler van achter op het middenveld vond ik ook donkerrood, klopt.

19 oktober 2019 om 23:56

Ach gut , wat gefrustreerd ? Ja het was niet best maar dan moet je die wedstijd nog wel winnen . Weinig weggegeven dus professioneel ja. Ik weet niet over welke tackle je het hebt , maar het kwam nog niet eens een beetje in de buurt van die vliegende tackle. Zelden zo een overduidelijke rode kaart gezien .

Die scheids moeten ze echt verbannen uit het voetbal. Gewoon levens gevaarlijk 2 benen van achteren gewoon afdoen met geel. Sowieso voor vergelijkbare overtredingen geel geven aan Willem II en niets bij Twente. Valt me nog mee dat ie niet in die schwalbe trapte.

19 oktober 2019 om 22:39

Gaat dit over de overtreding van verdonk? Die met geel werd bestraft waarbij gwn de bal wordt gespeeld of de overtredingen van wii die daar opvolgden waarbij er totaal geen bal werd geraakt?

19 oktober 2019 om 23:05

Had ook het idee dat de scheids compleet niet op onze hand was. Veel gele kaarten erg overdreven. Volgens mij zat hij ook mis bij Aitor, werd wel degelijk geraakt. Maar goed die Var hebben we al 5 weken op rij tegen dus dat went. Twente stond net wat te hoog, kwam de knvb net wat te snel na 2 jaar terug. Daarbij het tijdrekken van die Willem 2 keeper vanaf min45, het constante liggen en naar het hoofd grijpen aan Tilburgse kant was zeer irritant en theatraal. Scheids ging daar heerlijk in mee. Vond 6 minuten erg magertjes.

Complimenten voor het uitvak van Willem II! Het eerste uitvak dat zich vooral bezig houdt met het ondersteunen vh eigen elftal ipv druk te zijn met de tegenstander!

19 oktober 2019 om 22:57

Hear hear!! Ere wie ere toekomt, top Uitvak!

19 oktober 2019 om 23:04

Idd onze supporters zijn geweldig.
In goede en slechte tijden

19 oktober 2019 om 23:06

Eens! Maakten aardig sfeertje voor de wedstrijd, eerlijk is eerlijk 👍 Volledig achter hun eigen ploeg, daarna bijna niet meer weer gehoord. Terwijl het bij ons vrij tam was.

20 oktober 2019 om 00:00

Willem II begint er bekend om te staan. Weet niet wat er precies gebeurd is. Waren eerst altijd stille Willies , maar de laatste 2 jaar maken ze er behoorlijk sfeertje van , met name uit. Je hoort ze ook altijd op Fox boven het thuispubliek uit . Dank voor je compliment .

20 oktober 2019 om 00:30

Na een minder seizoen, wat niet lang uit gaat blijven, wordt het kaf vh koren gescheiden. Is nog niet zo lang geleden dat er 50 man stond. Het is prima zo, maar iets tijdelijks, het blijft natuurlijk een kleine supportersschare. Tweede helft waren ze ook vrij stil, voor de wedstrijd vrij aanwezig. Na laatste fluitsignaal weer aanwezig. Laten we nu niet doen alsof Willem 2 de dienst uitmaakt kwa uitpubliek. Dat is onterecht en gaat wel erg ver.

20 oktober 2019 om 00:49

Jammer Tukekrtje , je zit er alweer naast. Deze cyclus is begonnen 3 jaar geleden toen Willem II bijna hopeloos onderaan stond. Op eigen kracht dus zonder geld van anderen is de weg omhoog begonnen en de supporters waarderen dat . Een kleine supportersschare die wel al 3 jaar lang een totaal uitverkocht heeft . Of we nu spelen naast de deur tegen PSV of 2,5 rijden naar Twente .

20 oktober 2019 om 00:52

Het vakje zat een jaar of 3 a 4 terug 1 of 2 busjes. Ga nu niet doen alsof Willem 2 een of andere fanatieke aanhang heeft. Keurig dat je de begroting braaf op orde hebt, maar op gebied van sfeer loop je mijlenver achter, zelfs bij ons.

20 oktober 2019 om 01:18

Daarom zeg ik ook dat het een jaar of 3 gelden begonnen is , snuggere Henkie. Van sfeer heb ik extreem weinig gemerkt . Wel een hoop gemor bij alweer een foute pass . Ja, zo stimuleer je je eigen spelers wel . Mischien eens naar Tilburg komen dan leer je hoe een team wordt gesteund door dik en dun en ook bij een achterstand

20 oktober 2019 om 07:37

pprins, zelfs een degradatie en al jarenlang slap spel laten onze supporters. Alle supporterrecords zijn wel verbroken vorig jaar. Als 'door dik en dun' voor 1 club opgaat, dan is het Twente wel.

20 oktober 2019 om 10:10

Iets vd laatste 2 jaar...na een per ongelukke bekerfinale en een redelijk seizoen. Sfeer in Tilburg...het moet niet gekker worden.

20 oktober 2019 om 12:47

Zucht je kunt niet lezen. Zoals eerder gezegd het is begonnen toen willen II laatste stond en zich omhoogknokte . Nou, sfeer in Twente waa ee in ieder geval niet . Een van de saaiste clubs die ik heb bezocht. Wat vooral opviel was bet gemor en gefluit na iedere foute pass. Jaja dit was nou net die wedstrijd dat het niet zo gezellig was 😂😂

20 oktober 2019 om 13:02

@gestrektepoot. Jou bedankte ik voor je compliment,’dat was een mooie reactie. Het gaat me om fcf die al door dit hele draadje de enorm gefrustreerde verliezer loopt uit te hangen.

20 oktober 2019 om 13:10

Pprins je krijgt een compliment en gaat lopen bashen. Heel vreemd. Verder kun je veel van ons publiek zeggen, maar niet dat ze niet trouw zijn getuige ht ieder jaar stijgende seizoenskaarten verkoop. Verder is er praktisch altijd een sfeer waar je u tegen zegt en dito sfeeracties. Ook na te zoeken. Vergeet niet dt wij genoeg te verduren hebben gehad en er altijd en overal (uitwedstrijden) zijn. Overigens vond ik et compliment licht overdreven, dat terzijde. Wees blij met de punten want zo sprankelend was het v beide kanten niet.

20 oktober 2019 om 13:22

Twenteov ik bash alleen fcf die al door dit hele draadje de gefrustreerde verliezer loopt uit te hangen . Kijk dit van jou is een normale reactie die een normale reactie terug krijgt . Wie als een klein gefrustreerd kind reageert zoals fcf krijgt een dergelijke reactie terug. Het was inderdaad niet sprankelend van beide kanten. Wat wel een verschil bij Willem II is met vroeger is dat ze dit soort wedstijden dan wel winnen of gelijkspelen minimaal daar waar ze ze vroeger nog verloren ook met een doelpunt in de 88e minuut of zo. Dus we zijn inderdaad blij met de punten , dank je. En Twente red het ook wel, ze hebben een grote achterban inderdaad . Het zal nog een aantal jaar duren maar dan worden ze weer een subtop club. De club is wel gematst aan alle kanten vind ik. Dat willen we op zich wel vergeten want de regio verdient een ED club, maar het is jammer als een supporter als fcf dan toch de extreme Calimero gaat uithangen en na zo een wedstrijd de scheids de schuld gaat geven wat natuurlijk totaal lachwekkend is als je zo absurd opzichtig rode kaart(en) bespaard is; en de uitsupporters gaat afkraken . Dan moet je dat toch even de kop indrukken.

Er vielen er wederom een aantal door de mand van wie je meer moet verwachten. Bijen is hier 1 van.

Ik mis daarnaast en met name rondom mij in het vak het realisme. Dit (jonge) team kan momenteel niet beter en moet nog steeds aan elkaar wennen.

Handhaven is het doel dit jaar.

19 oktober 2019 om 22:59

Absoluut handhaven is prio, maar een bal naar de goede kleur moet lukken, Bijen leverde 3 keer over 5 meter de bal in. Bizar

Mooie avond voor mijn clubje en mooi voor de uitsupporters die zo’n eind moeten reizen ook.

Al hield ik de laatste minuten mijn hart weer vast.

Als ik het commentaar hoor bij de nos klinken de overtredingen van Twente zoveel erger. Ik kan het zeker eens zijn met de beslissingen van de scheidsrechter na zijn uitleg. Maar ondanks dat een goede overwinning van Willem 2.

20 oktober 2019 om 10:05

Eens ook in het geval Vuckic: een kaakslag....terwijl hij zich breed wil maken en die arm wat ongelukkig in het gezicht komt, waarop de Willem 2 speler als een stervende zwaan naar de grond gaat. Vond de uitleg vd scheids helder en duidelijk. Die komt beter over dan een Makkelie

Een slechte wedstrijd die door de minst slechte is gewonnen.

Maar dat er hier serieus twentesupporters zijn die durven te klagen over de scheidsrechter?

Beide gele kaarten aan twentekant hadden ook zomaar een andere kleur kunnen hebben. Ook werd het onderbreken van een counter van de tegenstander enkel met geel bestraft als je een blauw shirt aan had. Hiernaast zeker tegen het einde werd er nogal met armen en ellebogen gestrooid vanuit twentekant (wat hier tijdrekken wordt genoemd omdat ze naar hun hoofd grijpen). Om over de 6! Minuten blessuretijd nog maar te zwijgen, waar haalt ie ze vandaan.

20 oktober 2019 om 07:21

Ik tel inderdaad minstens drie rode kaarten die Twente niet heeft gekregen: die twee bizarre tackles waarvoor slechts geel werd gegeven en die klap in het gezicht was er natuurlijk ook gewoon één. Die laatste werd niet eens bestraft met een kaart.door de Knvb in de wedstrijd gehouden worden, maar toch niet winnen. Bij Twente mogen ze dus fijn in de spiegel kijken.

20 oktober 2019 om 07:49

In het stadion lastig te zien behalve die van Verdonk, mijn God wat een onbezonnen leek me dat.

20 oktober 2019 om 11:32

In de samenvatting van Fox zitten in ieder geval de tackles van Verdonk en Selahi.. Die zijn wel echt allebei spijkerhard zeg. Bij Verdonk zat er ergens een bal bij de 2 enkels die hij raakt, maar dan nog steeds aardig buitensporig, Selahi heeft echt alleen maar de enkels te pakken.

Loopt gelukkig goed af, beide spelers stonden weer op, alleen jammer dat er dan geroepen wordt dat ze aan het tijd rekken zijn. Als je zo geraakt wordt kan het ff een minuutje zeer doen zou je zeggen...

20 oktober 2019 om 22:51

In de samenvatting van de NOS zat een van die tackles en die klap in het gezicht.

20 oktober 2019 om 10:08

6 wissels zit je al op drie minuten. De Willem 2 keeper heeft na rust in zijn eentje wel 10 minuten bij elkaar gesnoept, helaas kreeg hij het deksel niet alsnog op de neus. 6 Minuten erg mager, wat een tijdrekken in die tweede helft.

20 oktober 2019 om 10:16

Ik zou de wedstrijd nog eens nuchter terugkijken, dan zul je zien dat dat allemaal wel meeviel

20 oktober 2019 om 15:26

Ja joh volhouden....vandaar de enorme ontlading aan jullie kant

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
9.AZ126
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger94
M. SadílekMiddenvelder90
M. VlapMiddenvelder91
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. UgaldeAanvaller91
M. HilgersVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren