Vernietigend betoog bij FOX: ‘Ik erger me er altijd kapot aan als hij meedoet’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Marco van Basten en Hugo Borst hebben het zaterdagavond vlak voor de uitwedstrijd van PSV tegen FC Utrecht gemunt op Jorrit Hendrix. De controleur vormt samen met Pablo Rosario en Mohamed Ihattaren het middenveld van de Eindhovenaren, maar dat leidt amper tot vreugde in de studio van FOX Sports.

Presentator Jan Joost van Gangelen merkt vlak voor de aftrap in Stadion Galgenwaard op dat Mark van Bommel bij PSV kiest voor een controlerend middenveld, waarmee hij het overvolle middenrif van FC Utrecht mogelijk wil bestrijden. "Ik vind Jorrit Hendrix niet echt indrukwekkend, maar hij (Van Bommel, red.) zal zijn redenen er wel voor hebben", reageert Van Basten.

De oud-spits annex analist had zaterdagavond liever Érick Gutiérrez op de positie van Hendrix gezien. "Ik denk dat dat ook wel een aardige speler is", vertelt Van Basten, die ook zijn bedenkingen heeft bij de opstelling van FC Utrecht. "FC Utrecht speelt met vijf middenvelders, wat ook wel een beetje typisch is."

Van Bastens collega-analist Borst is niet veel coulanter voor Hendrix. "Ooit won PSV met Edward Linskens de Europa League I, maar met Hendrix zal je nooit een grote prijs pakken", is de columnist overtuigd. "Het is een hele aardige tegenhouder, maar hij geeft nooit een pass. Het is de vlees geworden degelijkheid. Het ontsiert dit PSV. Ik erger me er altijd kapot aan als hij meedoet."


Poll

Vind jij de kritiek op Jorrit Hendrix terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

"maar met Hendrix zal je nooit een grote prijs pakken", twee keer kampioen van NL, niet groot genoeg? Of verwacht Borst dat je met een andere speler de CL gaat pakken?los van de analyse en kwaliteiten van Hendrix is dit natuurlijk een opmerking die nergens op slaat.

19 oktober 2019 om 21:46

Borst is van mening dat de eredivisie altijd tussen psv en ajax gaat. De eredivisie is dus geen “grote” prijs, maar gewoon een prijs. Daar benoemd hij ook een europese titel als voorbeeld.

19 oktober 2019 om 21:50

Al mag PSV alle spelers in de hele wereld kiezen om in plaats van Hendrix in het elftal te zetten, dan gaan ze die grote prijs nog steeds niet winnen. Dat hangt niet af van één speler.

19 oktober 2019 om 23:31

ik zou messi kiezen. samen met malen, bergwijn (dit jaar zijn beste vorm nog niet te pakken), ihataren en guti. alle andere spelers gewoon verdedigen. en als messi dan zijn maatje alba meeneemt kan psv gewoon de uefa beker winnen.

20 oktober 2019 om 08:22

Een speler he, geen twee . Maar ach, de EL is toch geen grote prijs... . En zelfs met Messi in plaats van Hendrix zie ik PSV die niet winnen.

19 oktober 2019 om 21:51

3x kampioen zelfs. Snap sowieso niet waarom Van Basten zo negatief over Hendrix is en Rosario buiten schot laat, want laatstgenoemde speelt echt nog een stuk minder.

19 oktober 2019 om 22:22

Hendrix toont het gelijk van Marco van Basten aan.

19 oktober 2019 om 22:23

Nou Hendrix heeft zichzelf er maar uitgehaald.. dus volgens de theorie van Marco is dit het moment voor PSV om een grote prijs te pakken.

19 oktober 2019 om 22:25

Haha, inderdaad, maar zoals ik al zei, los van de kwaliteiten van Hendrix (want ik ben ook verre van fan) is het gewoon een erg overdreven opmerking van Borst.

19 oktober 2019 om 22:56

Ik kan me best voorstellen dat je eerder als team kampioen wordt ondanks Hendrix dan dankzij Hendrix. Het is een speler van niets en ik hoop voor PSV en haar supporters dat hij volgend jaar lekker bij NAC of Vitesse speelt..

20 oktober 2019 om 01:20

@youriCFC je hebt soms ook een speler als hendrixs nodig. iemand die ballen afpakt en teruggeeft. jongen is gewoon bruikbaar. omdat hij rood kreeg nu de gebeten hond. als hij naar een leuke club in duitsland of italie gaat, dan zal hij gewaardeerd worsen

En maar zeuren of op het een of op het ander. De één heeft niets als voetballer en de ander als trainer gepresteerd. Hendrikx is een waardevolle speler die elke wedstrijd zijn uiterste best doet, tegen FC Utrecht ging hij over de schreef en kreeg terecht rood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

49 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren