‘Hij heeft daar een budget waar ze zelfs bij Ajax jaloers op zijn’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Wim Kieft is in zijn column voor De Telegraaf kritisch op Marcel Brands. De voormalig technisch directeur van PSV heeft volgens Kieft gefaald met het aantrekken van verschillende spelers. De oud-international is bovendien niet onder de indruk van het werk van Brands bij Everton. Ondanks een groot spelersbudget presteren the Toffees dit seizoen vooralsnog zwak.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door master d)

Typische reactie uit de opportunistische voetbalwereld. Vooraf was iedereen lovend over de aankopen die Brands bij Everton heeft gedaan en die er op papier gewoon goed uit zien. En nu weet de trainer er geen rendement mee te behalen en deugt er ineens niets meer van. Kieft redeneert als een klein kind: " Brands kan beter in de spiegel kijken in plaats van z’n fouten te verdoezelen en op anderen af te schuiven ". Brands heeft zijn werk uitstekend gedaan en voor Everton begrippen uitstekende spelers gehaald. Dat zijn coach er geen resultaten mee weet te behalen, is natuurlijk niet zijn schuld. Je kunt hem hooguit verwijten dat hij die trainer heeft aangesteld, maar het is natuurlijk precies zoals ze in Friesland plegen te zeggen: " Achteraf kijk je een paard in de kont ".

19 oktober 2019 om 10:13

Brands heeft bij Everton wel een beetje scheef ingekocht. Heel veel aanvallers, terwijl je meer nodig hebt dan alleen aanvallers. En of het zijn schuld is of niet, zeggen, ja maar dat ligt aan de trainers is ook nogal kinderachtig. toch?

19 oktober 2019 om 10:18

Was dat bij Psv niet ook altijd waar commentaar op kwam? Veel aanvallende versterkingen, maar er werd nooit goed naar de balans achterin gekeken?

19 oktober 2019 om 10:35

Maar wel kampioenschappen in Eindhoven.in Everton heeft hij een verkeerde trainer aangesteld, dat is daar het probleem, vorig jaar als en nu weer.

19 oktober 2019 om 10:50

Ja, na 6 jaar werd ie inderdaad kampioen. Niet echt een wereldprestatie. Dat hadden anders TD's ook wel voor elkaar gekregen.

19 oktober 2019 om 13:55

Het is de taak en verantwoordelijkheid van een trainer om resultaten te boeken met een spelersgroep, een TD kan daar op geen enkele andere manier invloed op uitoefenen dan door het samenstellen van een goede spelersgroep. Ik zou dan ook niet weten wat daar kinderachtig aan is omdat die coach een uitstekende spelersgroep tot zijn beschikking heeft. In mijn ogen wel in ieder geval. Everton heeft met Yerrie Mina, Jagielka, Kean, Zouma en Sidibe prima verdedigers onder contract. Het zijn de aanvallers en de middenvelders die het verschil moeten maken en dus lijkt het me niet meer dan logisch dat Brands vooral daar kwaliteit heeft ingekocht. Dat doet men bij Ajax ook.

19 oktober 2019 om 14:59

Daar valt Scepticus38 even gigantisch door de mand zeg. Hij weet niet eens wie er bij Everton spelen. Jagielka en Zouma zijn weg. Dan blijven dus van zijn rijtje Mina, Keane en Sidibe over. Lekker ruim bezet noemen we dat. Precies de kritiek die de trainer al op 1 september had. Los van het feit dat Sidibe vorig seizoen bijna gedegradeerd is met Monaco. Ze stonden niet zo laag omdat Sidibe zo geweldig speelde. Bijzonder om te roepen dat er een uitstekende spelersgroep staat terwijl je geen benul hebt wie er spelen. Volgens mij moet je gelijkmatig elke linie versterken. Precies zoals Ajax doet inderdaad met 30 miljoen (alvarez, Martinez, Pierie en Scherpen) achterin, 12 miljoen voor het middenveld (marin) en 17 miljoen voor de aanval (promes). Niet zoals Brands met 80 miljoen voorin (kean, Iwobi), 30 miljoen op het middenveld (andre Gomes, Delph) en achterin iemand huren van de nummer 16 van Frankrijk (sidibe).

19 oktober 2019 om 10:22

Een koe. Of is Friesland de enige plek op de wereld waar ze paarden in de kont kijken? Verder helemaal eens met jouw reactie.

19 oktober 2019 om 10:40

Nee hoor. Ook in Friesland kijken we gewoon een koe in de kont hoor. Brands doet altijd heel interessant over zijn werk, maar ook hij heeft net als anderen misperen ban jewelste gehad. Dat hoort ernu eenmaal bij. Al kon je bij de aankoop van Ramselaar van te voren al zien aankomen dat het niets zou worden. Ik kan me nog herinneren dat we ok toen zo'n 'net niet' transferperiode hadden. Toen zei ik nog:" zul je zien dat Brands straks met een Ramselaar komt aanzetten." En jawel. Dat vond ik wel structureel slecht van hem. Te veel spelers van niveau middelmaat gekocht bij de vaderlandse subtop. Ook Maher droeg AZ niet. Hij had wat knappe acties nu en dan waardoor hij in het oog sprong, maar dat was in de donkere jaren van het voetbal hier. Als je een bal rechtdoor kon trappen, werd je al gehypt.

19 oktober 2019 om 14:10

Volgens mijn informatie stamt die uitdrukking uit nog de tijd dat er met paard en wagen gereden werd en ik heb nog nooit gezien of gehoord dat men ook koeien gebruikte om de kar te trekken. Maar op zich zou het natuurlijk kunnen. Maar je hebt helemaal gelijk, het gezegde is inderdaad " van achteren kijk je de koe in de kont " en het gezegde is niet afkomstig uit Friesland zoals ik veronderstelde omdat ik mijn versie vroeger van een oude Fries heb geleerd, maar waarschijnlijk uit Drenthe.

19 oktober 2019 om 10:37

Als je de selectie van Everton zo ziet moet daar toch veeeeeel meer uit te halen zijn. Gros van deze spelers heeft zich toch al bewezen in de PL en heeft in de belangstelling gestaan van grotere clubs. Het is aan de trainer om de juiste balans in het elftal te zoeken. Ik zou Van Bronkhorst hier wel willen zien. Maar dat zal niet gebeuren denk ik. 6 doelpunten in 8 wedstrijden is ook dramatisch.

19 oktober 2019 om 10:42

Zelden zoveel onzin gelezen. De trainer van Everton klaagde op voorhand al dat hij een onevenwichtige selectie had gekregen met maar 3 centrale verdedigers en 9 aanvallers. Het is voor de 3e club op rij waar Brands klachten krijgt over de selectie die hij heeft samengesteld. Bij PSV had ie 6 jaar nodig om een kampioenswaardige en evenwichtige selectie bij elkaar te toveren. Er is geen enkele coach die resultaten kan halen met Iwobi. Toch verbrand Brands daar even 40 miljoen aan. Niemand was daar lovend over. Kean heeft alles nog te bewijzen en dan gok je erop dat ie er meteen staat. Mooi niet dus. Sommigen in Nederland doen alsof Brands iets bijzonders heeft, terwijl iedereen met geld kan strooien en ja dan haal je ook weleens iets goeds. Echter komt Brands qua selectiesamenstelling wel heel vaak matig uit.

19 oktober 2019 om 13:26

Ach de hele voetbalwereld is toch puur optimistisch? Haal Ziyech en Tadic weg bij Ajax en Ten Hag kan er ook geen kloten meer van.

Ik ben geen fan van Brands, maar Maher was in die tijd een fantastische voetballer die ook in het Nederlands elftal de show stal. Totaal verklaarbaar die aankoop. Ramselaar was een jonge lange technische middenvelder die Utrecht op sleeptouw nam. Kon beide kanten op met Bart maar vooralsnog weer zeker verklaarbaar. Guti was weer gehaald als zoethoudertje van onze vriend bij Napoli. Dat was wel een vreemde aankoop. Kean bij Everton was ook een fantastische aankoop. Owibowas ik niet kapot van bij Arsenal en is meer een degelijke voetballer. Gezien het budget was hierboven staat, had Marcel meer kwaliteit kunnen kopen. Maar het siert het ook wel dat je niet alles maar opmaakt omdat het kan. Vind het weer zeer makkelijk scoren altijd over de rug van een ander. Wordt er een beetje moe van Kieft...

19 oktober 2019 om 10:15

Ramselaar lang??

19 oktober 2019 om 10:17

Klopt, hier zit Kieft er gewoon naast. Net als Ramselaar een lange middenvelder noemen overigens ;-)

19 oktober 2019 om 10:56

Klopt, niet lang in lengte maar in veld lang. Box to box is een betere omschrijving.

19 oktober 2019 om 12:00

Wacht even, Guti een vreemde aankoop? Ik vind dat alles behalve een vreemde aankoop. Destijds een volstrekt logische aankoop omdat er een verbindingsspeler mistte tussen verdediging en aanval en Guti daar een uitstekend geschikte optie voor was die niet al te duur was. Ik vind nog steeds dat PSV makkelijker aanvalt als Guti in het team is en hij liet ook zien in het begin van het seizoen waarom hij Hendrix eruit had gespeeld, omdat hij aanvallend meer bracht en verdedigend zijn mannetje stond. Ik vertrouw nog steeds op Guti en hoop dat hij snel weer in de basis komt ipv Hendrix of Rosario

De transfers waren anders gewoon prima! Misschien had er wel 1 of 2 centrale verdedigers bij gemoeten maar ja. De trainer zal wel snel ontslagen worden en ook logisch. Met dit team moet je gewoon strijden om plek 8.

19 oktober 2019 om 10:47

Misschien hadden er 1 of 2 cv's bijgemoeten. Dat is precies het punt met Brands. Hij vergeet altijd de verdediging. 40 miljoen voor een overbodige Iwobi, maar geen verdediger halen. Bij PSV stak hij ook altijd tientallen miljoenen in middenveld en aanval. Om vervolgens een verdediger te huren voor niks, want ja die mochten geen stuiver kosten.

19 oktober 2019 om 10:55

Ja dat is het ook. Maar de aanvallende aankopen waren zeker goed. Iwobi is dan inderdaad overbodig.

Kieft heeft natuurlijk wel gelijk alleen.. wie wil er naar Everton anders dan voor geld if de kans in de PL te spelen? Mooie spelers gekocht die het bij een ploeg in de luwte (lees andere competitie zoals NL) geweldig zouden doen, sterke nog, met minder druk en minder grote wedstrijden zou je ook met zo’n ploeg kunnen bouwen en ver kunnen komen in de CL. Alleen, die tijd heb je niet in de PL. Voor verzorgd voetbal moet je een surplus aan kwaliteit hebben anders verval je snel in slordig en veel te snel voetbal, kunnen spelers niet aan. Ploegen uit rechterrijtje kunnen dat veel beter waardoor punten halen erg lastig is. Bovendien is het ook nog eens veel lastiger om dat jaren vol te houden. Maw, vrij kansloos voor top6 en dan wordt t meteen minder interessant voor spelers en wordt de druk navenant groter. Een vd redenen waarom Tadic bijvoorbeeld er we goed uitkomt bij Ajax: tijd, surplus kwaliteit, minder (grote) wedstrijden. Bij Soton of Everton is dat veel lastiger. Maar nu speelt hij wel CL en voor de prijzen.. keuze is dus eigenlijk geld en PL vs mooi voetbal, CL en prijzen.

19 oktober 2019 om 10:19

Sorry hoor maar wie neemt nou de eredivisie serieus als grote speler? Dat is toch een nietszeggende prijs? Mooi voetbal spelen tegen een team als Groningen die nul komma nul intentie heeft om te scoren, wat een plezier! PL heeft heeft ook gewoon mooi voetbal, niet alle teams natuurlijk maar toch. Het verschil in tegenstand is gigantisch. Of CL nou de reden is om naar zo’n slechte competitie te gaan vraag ik mij ook af.

19 oktober 2019 om 10:50

(arsenal890)ik kijk heel veel engels voetbal al jaren maar buiten de top zes is het totaal niet beter als bij ons hoor , onder de top zes is het heel vaak niet om aan te gluren met 10 man achter de bal heb je wel een gezien hoe vaak daar 0-0 voorkomt dat het een sterkere competitie is dat klopt natuurlijk , maar buiten de top zes is het echt niet zo veel beter hoor dat hebben we vorig seizoen gezien met Ajax tegen Tottenham uitgeschakeld dat wel maar zoveel minder valt erg mee hoor , ik denk dat Chelsea Ajax ook niet zo maar even van de mat tikt hoor straks en waarom is de engelse competitie zo sterk omdat alle topploegen buitenlandse topspelers op de belangrijke posities hebben en om maar een ploeg te noemen City die heeft de laatste 10 jaar geloof ik voor een miljard gekocht maar nog altijd geen CL en om van United maar te zwijgen die winnen helemaal niet op dit moment met al hun geld , en ook Arsenal en Chelsea zijn echt niet zo veel beter dat Ajax of PSV hoor die hebben ook zat moeite om van die lagere ploegen te winnen .

19 oktober 2019 om 10:57

Wat is nu precies je punt? Ja veel geld uitgegeven maar dat doet elke topclub. Onder de top 6 zijn er zeker wel een aantal clubs die leuk voetbal spelen. Mee eens dat het niet allemaal zijn maar ze doen het wel beter dan bijv Groningen. Ja alle topploegen hebben meestal buitenlandse spelers? Emmen is toch ook een team vol met verschillende nationaliteiten.

19 oktober 2019 om 13:03

@Arsenal, geeft Nederlandse clubs dan ook het budget van de Engelse clubs en dan zul je zien dat er niet zo veel verschil meer is, dat vergeet je voor het gemak even, de nummer 20 heeft 180 miljoen meer te besteden dan een Nederlandse club en toch is daar het voetbal ook regelmatig niet om aan te gluren ondanks de grote financiële middelen

19 oktober 2019 om 13:47

(emmen is toch ook een team vol met verschillende nationaliteiten.) Wat een goedkope reactie zeg bij Emmen zijn het toch geen absolute topspelers en in Engeland wel ,

Brands heeft gewoon goed werk gedaan. Alleen iets te veel betaald voor Iwobi naar mijn mening, maar heeft gewoon goede spelers gehaald voor Everton dus zijn werk uitstekend gedaan.

In Nederland was er al geregeld kritiek op het aankoopbeleid van Brands. Alleen enkele titels hielden hem uit de wind.nu bij Everton is hij in een soort van snoepwinkel beland. Hij heeft dankzij een fantastisch budget geweldige spelers kunnen kopen. En een manager aangesteld die zijn aankopen optimaal moet doen renderen. Vooralsnog valt het bijzonder tegen. Maar ja niet alle aankopen zijn een succes. En waaraan het bij Everton nu ligt laat ik in het midden, de trainer zal wel de eerste schuldige zijn, daarna zal pas het vizier richting Brands gaan...

Ik ben het eigenlijk wel eens met Kieft. Zo vreselijk goed was Marcel Brands echt niet als td bij PSV en bij Everton doet hij het niet geweldig, hoewel dat niet alleen te wijten is aan de financien. Alle Engelse clubs hebben veel geld. Hij heeft niet meer geld te besteden dan de gemiddelde Engelse club. Het gaat er om met dat geld wat betere spelers aan te trekken dan de concurrentie. Daar slaagt hij tot nu toe niet in.

19 oktober 2019 om 12:49

Niet mee eens. Ja Brands faalde hard in het begin door een ferarri aanval/middenveld te hebben (mertens, Lens, Strootman, Wijnaldum, Maher etc.) gecombineerd met een Fiat Punto verdediging (met Derijck, Bouma en Manolev). Maar daarna heeft hij zich goed herpakt door creatieve aankopen te doen in een totaal andere vijver dan wat hij nu heeft (zie Arias, Guardado, Moreno, Bruma, Rekik, Lestienne , Lozanno etc.). Super aankopen gebleken voor PSV maar omdat hij nu bij Everton zoveel geld kan uitgeven, gaat hij natuurlijk niet meer creatief zoeken naar alternatieven. Hij kan nu lekker de gevestigde namen uit Europa plukken wat een totaal andere vijver is dan wat hij gewend was bij Psv. Ik denk dan ook dat het even zal gaan duren voordat hij door heeft hoe hij het moet aanpakken, net zoals je dat zag bij PSV aan het begin. Dus hem te downgraden over zijn PSV verleden vind ik minder.

Ik hoop zo erg dat Moise Kean nog een beetje uit de verf komt daar bij Everton. Pas 19 i know, maar had er stiekem wat meer verwacht dan wat invalbeurten en geen goals. Ik vond het deze zomer namelijk een topaankoop van Brands. Toch wel het grootste aanvallende talent van Italiã« samen met Chiesa.

19 oktober 2019 om 10:28

Inderdaad, ben ook wel verbaast dat die bijna nooit een basisplek kreeg.

Ik vind dit een beetje makkelijk van Wim. De spelers die Brands heeft gehaald zijn in mijn opties uitstekende spelers. Als je de basis en bank van Everton ziet dan staat er een team wat gewoon in de top 6 zou moeten eindigen. De trainer haalt er gewoon veel te weinig uit.

19 oktober 2019 om 10:54

Het zijn niet altijd de grootste namen, die het beste team vormen...

19 oktober 2019 om 11:29

Dat klopt maar als td heeft hij een prima selectie samen gesteld en dan is het aan de trainer om er een team van te maken lijkt me

Je kan wel geld hebben maar zonder beleid ben je nergens

Dat vind ik ook wel een beetje een probleem van Brands bij Everton, hij doet gewoon “fifa-aankopen”. Zo wat elke speler die dit seizoen gekocht is was bij het brede publiek bekend. En dat is natuurlijk niet per definitie slecht, maar je ziet vaker dat het dan misgaat. Daarnaast getuigd het naar mijn idee ook niet echt van goede scouting, want voor de aankopen die Brands dit seizoen gedaan heeft moet je echt geen goede TD zijn. Dat je dan ook nog eens vergeet een centrale verdediger te kopen en er nu dus maar 3 hebt (Keane, Mina en Holgate) is gewoon tegen het onbekwame af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton162
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder101
D. Calvert-LewinAanvaller1010
A. IwobiMiddenvelder90
AllanMiddenvelder90
J. PickfordKeeper90
J. RodríguezMiddenvelder93
G. SigurðssonMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

357 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren