Gerbrands weigerde aanbiedingen uit Premier League: ‘Twee of drie keer’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

Toon Gerbrands heeft zijn contract bij PSV verlengd, zo werd vrijdagochtend bekend. De algemeen directeur zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, waardoor hij tot medio 2025 aan de club uit Eindhoven verbonden is. Wanneer Gerbrands zijn contract in het Philips Stadion uitdient, is hij in totaal elf jaar werkzaam voor de club. Een tussentijds vertrek naar Engeland zag hij niet zitten, zo zegt hij zaterdag in De Telegraaf.

Gerbrands heeft in ruim vijf jaar tijd een schuld van ongeveer vijftig miljoen euro nagenoeg weggewerkt, terwijl het niveau van de jeugdopleiding omhoog is gegaan. Zijn werk in Eindhoven is nog niet af en dus verlengde Gerbrands zijn in 2022 aflopende contract. “Daarmee teken ik voor een groot blok, waarin we nog dingen kunnen bereiken”, wordt hij geciteerd door de krant. “Ik wil een volgend fundament leggen voor de club.”

Toon Gerbrands: Continuïteit belangrijk voor de lange termijn'

Waar diverse personen op bestuurlijk niveau de club in de afgelopen jaren verlieten, is Gerbrands een stabiele factor gebleven. De huidige algemeen directeur wil de leiding aan het team blijven geven. “Er werken hier 240 mensen en als er daar 239 van functioneren, hebben we een wereldtent”, aldus Gerbrands. “Ik heb allang door dat mijn rol negentig procent een coachrol is en tien procent presteren.”

Gerbrands mikt op grote prestaties op de lange termijn en daar past een tussentijds vertrek niet bij. “Ik heb twee of drie keer de kans gehad in de Premier League aan de slag te gaan”, laat Gerbrands weten. “Als de rvc het niet in me zag zitten, had ik mijn koffer gepakt. Is dat niet aan de orde, dan ben ik van commitment. Wie er dan ook belt, daar zeg ik nee tegen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Voor PSV echt ongelooflijk belangrijk. Een vakman die PSV echt voorruit helpt, mogen we ontzettend blij mee zijn. (Mooie sfeeractie)?

19 oktober 2019 om 08:35

Onder de harde kern is hij veel minder geaccepteerd, omdat hij de gewone supporter wil aanspreken met bijvoorbeeld de lichtshow of WiFi in het stadion. Op Oost leven ze in de illusie dat zij het hart van de club zijn en dat al het geld moet gaan naar de selectie of sfeerverhogende (lees Oost-pleasende) maatregelen.

19 oktober 2019 om 08:45

Je bedoelt die jongens in zwarte jassen met capuchons? Ja, die moeten we serieus nemen... Maar goed ook dat Gerbrands daar niet naar luistert.

19 oktober 2019 om 09:27

Helemaal mee eens, begrijp me niet verkeerd. Denk alleen dat ze niet staan te feesten over dit nieuws, ondanks dat Gerbrandy samen met Brands PSV opnieuw tot topclub heb en gemaakt.

19 oktober 2019 om 10:46

Wat willen die supporters dan? Dat hij ipv een lichtshow en WiFi (zit dat überhaupt in zijn portefeuille?) messi naar PSV gaat halen? Doet gewoon goed zijn werk.

Dit is geweldig nieuws. Toon Gerbrands is die wijze rijke oom waarvan je weet dat het bij hem altijd goed komt. Onder zijn leiding gaat het dan ook erg goed bij PSV.

19 oktober 2019 om 08:50

Met Gerbrands komt het inderdaad altijd goed, maar onder zijn leiding zie ik een club ook nooit exponentieel groeien. Hij is vooral iemand die een club stapje voor stapje uit wil bouwen. Daar is op zich niks mis mee, want het is relatief risicoloos, maar het zal ook nooit een gigantisch groot succesverhaal worden. En dat laatste gaat PSV vroeg of laat wel weer nodig hebben.

19 oktober 2019 om 09:35

Bij Az heeft gerbrands toch wel stapje voor stapje een gigantisch groot succesverhaal neergezet?

19 oktober 2019 om 10:52

De Toekomst, Je bent alleen maar wat aan het roeptoeteren. Heb jij enig zicht op het werk dat Gerbrands verricht en kan je dit ook onderbouwen? Ik vermoed zomaar dat ik het antwoord al weet en dat je geen enkel idee hebt. " Hij is vooral iemand die een club stapje voor stapje uit wil bouwen" Je hebt geen flauw idee of hij dat stapje voor stapje doet maar stel dat je gelijk hebt, heb je soms liever dat hij grote risico's neemt? Ik heb net als jij ook geen zicht op zijn werk maar bij AZ heeft hij het prima gedaan. Het is niet voor niets dat hij nu bij PSV zit en dat Ajax jarenlang naar hem heeft zitten hengelen. Maar ik snap het wel hoor, er is natuurlijk niemand zo goed als Van der Sar

19 oktober 2019 om 12:06

Er staat in het artikel dat hij in vijf jaar een schuld van 50 mln nagenoeg heeft weggewerkt en daarnaast is PSV gewoon doorgegroeid, dan is stapje voor stapje al knap. Hij had ook de discipline (want spelers kopen is zeer verleidelijk) en de visie om te gaan voor een nieuw en geweldig jeugdcomplex. Deze man en zijn beschaafde stijl is goud waard. Topgast.

19 oktober 2019 om 13:18

@Ruddboy65 eigenlijk moet hij nu psv verlaten. heeft de club ver gebracht. Nu een a uitdaging aangaan bij een Feyenoord. Due club verddr helpen zodat we weer ddn top3 hebben. In belang van het NL voetbal

19 oktober 2019 om 15:42

Wat me vooral opvalt is de uitstraling die PSV stapje voor stapje weer in ere herstelt heeft zien worden. Neem het stadion van binnen en buiten. In de tijd van Reker hingen de neon letters van het Philips stadion scheef, in de tijd van Sanders vielen de neon letters soms nog uit en in de tijd van Gerbrands ziet alles er tip top uit. Van de belichting, tot de belettering tot de business lounge. Het zullen voor anderen misschien details zijn, maar deze man heeft daar wel oog voor. Topsport gaat soms om de kleine dingen. Wat Oost wel en niet voor ogen heeft (ik baal persoonlijk wel van het rookverbod, maar heb er wel begrip voor) zal me een worst wezen. Oude tijden heten niet voor niets zo. Gerbrands heeft een mooie visie neergezet voor de lange termijn!

Gelukkig blijft deze ontzettend wijze leider langer. Deze strateeg is de voornaamste reden waardoor PSV vooralsnog Ajax enigszins weet bij te blijven, ondanks het giga verschil in financiën. Hopelijk lukt hem dat ook nog na de zeer lucratieve transfers van Ziyech en van de Beek en Co.

19 oktober 2019 om 09:36

Bij Psv zitten er ook nog wel een aantal zeer lucratieve transfers aan te komen. Hopelijk voegen zich nog meer clubs bij Ajax en Psv, zou leuk zijn als Nederland structureel weer met wat meer clubs verder komt in Europa.

19 oktober 2019 om 13:20

@InkeMontana hoop dat die clubs dan echt beleid gaan voeren. Zou goed zijn als Feyenoord, AZ, Twente, Vitesse en Utrecht echt gaan aanhaken. Goede visie en dan financiele klappers. AZ doet het natuurlijk al heel goed qua visie. Nu de stap zetten om structureel mee te doen in de top 3.

Goed nieuws hoor dit. Hopen dat we onder zijn bewind weer aanhaken bij de Europese subtop.

2 of 3 is raar. Je weet toch wel of het 2x of 3x is geweest.

19 oktober 2019 om 10:38

Misschien 2x officieel benaderd en 1x tussen neus en lippen door eens voorzichtig gepolst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren