Kieft adviseert Ajax als tussenstap: ‘Europese top is niet wenselijk’

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

AZ was de afgelopen interlandperiode hofleverancier voor Jong Oranje. Met spelers als Dani de Wit, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Owen Wijndal leverden de Alkmaarders vijf spelers voor het team van Erwin van de Looi. Wim Kieft denkt dat niet al deze vijf spelers het in zich hebben om uiteindelijk aan te haken bij het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij in Teun Koopmeiners een toekomstig Oranje-international?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door kaassie)

Stengs vind ik bij AZ en Jong Oranje echt een heerlijke, verfijnde speler. Erg leuk om hem te zien spelen en het straalt talent uit. Wat dat betreft zou hij goed bij Ajax passen, maar ik ben wel erg huiverig geworden over AZ spelers die een stap maken. Als ik Overmars was, zou ik het daarom niet aandurven om meer dan 15 a 20 miljoen voor die jongen te betalen. En ja, waarschijnlijk gaat een andere club er dan met hem vandoor, maar dat is dan maar zo.

19 oktober 2019 om 07:26

Of een goede transfersom die marktconform is en een doorverkooppercentage op de winst. Als AZ denkt dat hij echt zo goed is om een zeer hoge transfersom te vragen dan levert dit ze misschien wel meer op. Net als bij Frenkie en Willem II.

19 oktober 2019 om 08:05

De markt is al zo naar de klote dat je niet meer kan spreken van markt conform, het is maar net wat de gek er voor geeft. Als AZ zijnde zou ik gwn 35-40 miljoen vragen en dat gaan ze er nog voor krijgen ook. Er zijn tegenwoordig zoveel clubs(mn in de premier league) die dat gemakkelijk neer kunnen leggen en Ajax ook, waarom dan voor minder verkopen ?

19 oktober 2019 om 08:18

Jahanbaksh kostte toch ook gewoon 25 mln net als janssen. 2 jaar later zijn de prijzen weer wat gestegen

19 oktober 2019 om 08:57

" De markt is al zo naar de klote dat je niet meer kan spreken van markt conform, het is maar net wat de gek er voor geeft ". Je snapt duidelijk niet heel veel van economie. Het is namelijk al zo lang als het kapitalistische systeem bestaat zo dat de marktwaarde wordt bepaald door wat een geinteresseerde koper ervoor over heeft. Als de verkoper een hogere prijs vraagt dan wat de koper bereid is te betalen, blijft hij met zijn koopwaar zitten en zal hij die uiteindelijk voor een uitverkoopprijs de deur uit moeten doen. Van risicobeheersing snap je kennelijk ook niet zoveel aangezien Ajax in de wetenschap dat praktisch alle spelers die vanuit de Provincie naar de hoofdstad zijn gekomen, zijn mislukt omdat ze de druk niet bleken aan te kunnen, natuurlijk nooit 30 tot 40 miljoen voor een dergelijke speler op tafel leggen, waarschijnlijk niet eens de helft. Omdat het afbraakrisico bij een dergelijk bedrag veel en veel te hoog is. Dat zou voor Ajax net zo hoog zijn als het voor iemand die in woonruimten investeert, zou zijn om een huis in het aardbevingsgebied van Groningen te kopen. Het is ook kinderlijk naief om te denken dat een club die een dergelijk bedrag op tafel kan leggen, dat daarom ook zo maar voor iedere willekeurige speler gaat doen. Alle spelers van AZ die voor veel geld naar het buitenland zijn getransfereerd, zijn hopeloos mislukt en natuurlijk laat een club die geinteresseerd is in een speler van AZ dat zwaar meewegen bij het bepalen van het bedrag dat men voor die speler overheeft. 30 tot 40 miljoen is zelfs voor een club met een begroting van 300 miljoen een fors bedrag aangezien die club niet alleen veel inkomsten heeft, maar ook hoge uitgaven en in de meeste gevallen meer dan 1 speler op het verlanglijstje heeft.

19 oktober 2019 om 09:18

Nou de tank ik denk van niet. Lozano bracht net 40 mil op en die had zich meer bewezen dan stengs. Ik denk dat 25 meer reeel is.

19 oktober 2019 om 09:21

Je stelling over de markt klopt. (Gaat al jaren niet meer op in voetbal) Verder staan er zoveel aannamrs in je stuk dat je beter de moeite had kunnen besparen. Ook stellen dat speler van AZ naar de Nederlandse top allemaal mislukt zijn is de grootste onzin die er is. Er waren spelers waarvan velen dachten dat hun plafond hoger lag dan Ajax en PSV. Realiteit is echter dat Ajax en PSV hun plafond waren, want de meeste spelers deden leuk mee. Verder is elk individu weer anders en zijn de prijzen rond de 20 miljoen voor vee clubs in het buitenland een fooi. Je mag jezelf vertellen dat recente transfers die mislukt zijn mee wegenen in het aantrekken van AZ spelers. Hoop alleen dat de realiteit straks dan niet tegenvalt als ze voor rond de 30mil vertrekken naar het buitenland. Fijne dag verder

19 oktober 2019 om 09:39

@scepticus Wat heb jij een verschrikkelijk nare toon in het eerste bericht betreft marktconform. Aanname na aanname, en doen alsof je zelf precies snapt hoe de “voetbal” wereld in elkaar steekt.

19 oktober 2019 om 09:51

@scepticus; wat een aparte reactie. Zoals hierboven ook al aangegeven, je komt heel vervelend over. Alsof je alles weet en anderen niet. Ondertussen staat alleen wel je hele reactie vol met spelfouten. Waarom zou een bod niet marktconform kunnen zijn in de huidige markt? En denk je echt dat geinteresseerde clubs het ‘zwaar’ laten meewegen dat er eerder spelers van AZ zijn geflopt na het maken van een volgende stap?

19 oktober 2019 om 10:15

@scepticus, het orakel van vz die denkt dat hij de waarheid in pacht heeft. Kennelijk ben jij degene die er niet veel van snapt want de tank heeft wel degelijk het gelijk aan zijn zijde. De markt voor voetballers is compleet doorgeslagen en er worden de meest waanzinnige bedragen betaalt voor redelijk onbekende voetballers en die bedragen worden steeds hoger. Ik betwijfel of een Stengs 35 miljoen zal opbrengen maar het is nog niet zo gek om een bedrag te vragen wat in die richting komt. Als je als club alleen maar marktconforme bedragen vraagt dan snapt iedereen behalve jij dat de speler onder dat marktconforme bedrag weggaat omdat de koper altijd zal proberen af te dingen en dat ook meestal lukt. Je moet dus altijd meer vragen dan dat de speler waard is maar blijkbaar ben je niet in staat om zoiets simpels te begrijpen. In plaats daarvan kan je alleen maar roepen dat een ander het niet snapt maar de enige die het niet snapt dat ben jij

19 oktober 2019 om 10:29

Er zit wel een punt in! Ik bedoel als geen 1 speler die voor een dik bedrag verkast naar het buitenland en geen knikker raakt. Dan gaat denk ik AZ dat wel voelen. Ook Europees en met de nationale ploeg laten ze nog niks zien waarneer het echt moet want ze komen nooit echt in die situatie. Dus dat moet dan nog weer blijken. Maar als kopende club denk je dan wel 2x na of je daar een dik bedrag voor gaat neer leggen. Hopelijk kan AZ wat laten zien in de Europa League, want tegen onze Belgische vrienden hebben ze zwaar gemazzeld. We gaan het zien hoeveel deze jongens op gaan brengen! Zie btw liever Koopmeiners bij Ajax spelen!

19 oktober 2019 om 10:45

Clubs kijken absoluut of spelers van een bepaalde club slagen als ze een overstap maken. Zal vreemd zijn als ze dat niet doen.

19 oktober 2019 om 13:05

" Kennelijk ben jij degene die er niet veel van snapt want de tank heeft wel degelijk het gelijk aan zijn zijde. De markt voor voetballers is compleet doorgeslagen en er worden de meest waanzinnige bedragen betaalt voor redelijk onbekende voetballers en die bedragen worden steeds hoger ". Ik ben blij voor je dat jij het wel snapt. Ik zou je willen adviseren om eerst eens je feiten te checken voordat je aantoonbare nonsens dropt, de feiten vertellen nl. een heel ander verhaal. Er zijn dit jaar 16.000 transfers gedaan en daarvan zijn er 25 die een bedrag hebben opgeleverd dan 30 miljoen, waarvan en 12 boven de 50 miljoen. Het mooie is dat dat feiten zijn die iedereen die wel in feiten is geinteresseerd, gewoon kan checken. 25 op 16.000 wijst niet een markt die op hol is geslagen, maar dat zijn gewoon uitzonderingen die de regel bevestigen. Zoals er op de huizenmarkt ook een aantal miljoenenvillas te koop zijn naast miljoenen rijtjeswoningen. Ik vind het altijd bijzonder amusant als mensen anderen verwijten dat ze er niets van snappen, terwijl ze er zelf een gewoonte van maken om reacties te dumpen waarvan een blinde kan zien dat ze rechtstreeks uit de onderbuik komen en dat er geen hersencel aan is te pas gekomen. Barry Stevens zou zeggen": " Vooral doorgaan ...".

19 oktober 2019 om 13:15

" Ook stellen dat speler van AZ naar de Nederlandse top allemaal mislukt zijn is de grootste onzin die er is. Er waren spelers waarvan velen dachten dat hun plafond hoger lag dan Ajax en Psv. Realiteit is echter dat Ajax en PSV hun plafond waren, want de meeste spelers deden leuk mee ". Schitterende reactie. Eerst vertellen dat iets onzin is en het vervolgens gewoon toegeven. Alsof er in de jeugd bij Ajax en PSV niet genoeg spelers rondlopen die " leuk meedoen ". Je denkt hopelijk toch niet dat Ajax 30 miljoen voor Stengs op tafel gaat leggen in de hoop dat die " leuk mee kan doen ".?

19 oktober 2019 om 13:40

@scepticus Het zou fijn zijn als je die 16000 transfers zou willen terugbrengen naar de top 10 competities. Daarmee schets je een veel relevanter beeld van de doelgroep waarmee te maken hebben. Feiten in je voordeel laten spreken is op deze manier we heel makkelijk. Daarboven op zou ik dan kijken naar meerdere transferwindows en dan kunnen we verdrr praten. Bij voortbaat dank. Ik geef nergens toe lijkt mij? Tuurlijk hoop je dat elke speler de nieuwe Messi is. Realiteit is dat het voor elke speler afwachten is of ze het niveau aankunnen of niet. Feit: veel spelers van AZ konden het niveau van de Nederlandse top aan. Nog een feit: konden niet doorstoten naar de Europese (subtop). Zijn deze spelers de investeringen niet waard geweest? Enige spelers die er dan in mij opkomen van AZ zijn Maher en Gudelj en in mindere mate Sightorsson. Spelers als Viergever, Moisander, Haps (Fit een meerwaarde bewijst hij), maar ook Moreno, Romero, Dembele, Gudmundsson, Klavan, El Hamdaoui, Ari, Pelle*, Elm en Weghordt hebben bewezen een toevoeging of meerwaarde te zijn voor hun clubs na AZ. Jahankbaksh en Til is nu afwachten hoe het gaat lopen. Zoals Jahnanbaksh zal hij wellicht zijn heil ergens anders moeten zoeken. Alleen dat is dan een aanname als ik zou stellen dat het goed kan komen. Kijken ik naar spelers van andere clubs zie ik spelers als Klaasen en El Ghazi eerst ook mislukken om vervolgens zich toch te herpakken. Luuk de Jong was geflopt in Duitsland en na zijn tweede periode in in Nederland is het nu ook een stabiele factor. Zo kunnen we nog even doorgaan. Nee Scepticus ik vind het heel jammer om te zien hoe je feiten verdraaid en deze in jou voordeel wilt laten spreken. Het zou je sieren om de feiten uit een te kunnen zetten. “Je denkt hopelijk toch niet dat Ajax 30 mil voor dtrngd op tafel gast leggen in de hoop dat die “leuk mee kan doen””? Nee als zeker niet, als Ajax hem zou halen voor dat bedrag zal dat vast met een andere reden zijn. Welke reden is afwachten of hij ook echt naar Ajax gaat. Het bedrag zou +- rond de 30mil liggen (ik gok 25) en het is vooral afwachten welke club dat gaat worden.

19 oktober 2019 om 14:33

Scepticus, lief orakeltje, ik heb nergens gezegd dat ik het wel snap maar jij bent degene die altijd een ander aan het afkraken bent en zegt dat hij het niet snapt. Nu ben ik het eens een keer die zegt dat jij het zelf niet snapt en je snapt het ook niet. Nu kom je weer aan met je stokpaardje van 16.000 spelers maar dat heb ik je ook al een keer uitgelegd. "25 die een bedrag hebben opgeleverd dan 30 miljoen, waarvan en 12 boven de 50 miljoen" Hoeveel waren dat er 5 jaar geleden en hoeveel waren dat er 10 jaar geleden? Je ziet toch zelf ook wel dat het aantal met grote sprongen vooruit gaat of ben je nu echt stekeblind? Je noemt de huizenmarkt als voorbeeld om je gelijk te halen maar daarmee sabel je je eigen flauwekul mee neer, er komen namelijk ook steeds meer huizen die een miljoen of meer kosten.

19 oktober 2019 om 17:00

@Kaassie, De maatstaaf waarmee je moet vergelijken is met welke conpetities en clubs je over het algemeen te maken hebt. De (sub)top van het voetbal is maar een select groepje waar het meeste geld van het voetbal in omgaat. Je kan het vergelijken met de verdeling van het geld in de wereld waarbij ook een select groepje over de meeste liquidemiddelen beschikt. Om niet te ver van het onderwep af te wijken: van al die 16000 transfers is alleen maar een x percentage interessant. Dat zijn de grotere clubs en competities die ook betrekking hebben op ons voetbal. Binnen die 16000 tranfers worden ook 2e en 3e competities gerekend en dat is een volkomen belachelijk argument om aan te halen om een punt proberen te maken. Juist iemand die zegt die verstand van de markt heeft doet mijn wenkbrauw fronsen. Wanneer Scepticus er op aangesproken wordt andere gaat wegzetten alsof ze er geen verstand van hebben is eerder typerend. Maargoed ieder zijn mening zullen we dan maar zeggen 😄

19 oktober 2019 om 08:00

Je ziet aan alles dat Stengs gewoon geweldig kan voetballen. Hij is op dit moment, net als alle andere talenten op zijn leeftijd, nog verre van stabiel. Juist dit seizoen bij AZ zal hem veel ervaring brengen. Daarna de stap naar Ajax? Dat mag ik hopen, want in alles is dit een typische Ajax-speler. 20-25 miljoen en dan later voor veel meer verkopen.

19 oktober 2019 om 08:22

Wat vind jij een " typische Ajax speler"? Erg benieuwd naar....

19 oktober 2019 om 08:55

Dat werd ook over Maher gezegd. Ook hij bleef twee jaar presteren bij AZ. Hij speelde al in het grote Oranje, was jonger, had meer laten zien dan Stengs tot nu toe... En dat werd helemaal niks bij PSV. Het niveau bij Ajax ligt nu hoger dan toen bij PSV. Waarom zou Ajax nu tussen de 3 en 4 keer meer betalen dan PSV toen deed voor Maher? Ik vind het een te groot risico.

19 oktober 2019 om 09:07

Exact. Dat geldt niet alleen voor Maher maar voor alle AZ spelers die de stap vanuit Alkmaar naar de (sub)top hebben gemaakt. Die zijn zonder uitzondering allemaal mislukt of hebben nauwelijks indruk achter gelaten. Terwijl ze met elkaar gemeen hebben dat ze er bij AZ allemaal met kop en schouders bovenuit staken. Je hebt natuurlijk het grootste gelijk van de wereld met je uitspraak dat het afbreukrisico veel te groot is bij een dergelijke forse investering, dat is net zo hoog als dat je een huis in het aardbevingsgebied van Groningen zou kopen. Dat gaat Ajax dan ook nooit doen. Supporters die dergelijke uitspraken doen, dragen geen enkele verantwoording en hebben geen enkele notie van de waarde van geld. 25 miljoen is een kwart van de begroting van Ajax en daar ga je natuurlijk geen Russische roulette mee spelen, maar dat investeer je in een transfer waarbij het risico beheersbaar en binnen de perken blijft. Mensen gaan er zo maar voetstoots vanuit dat Stengs het bij Ajax net zo goed zal gaan doen als bij Az terwijl de omstandigheden bij een topclub als Ajax totaal anders zijn dan bij een provincieclub als AZ en druk er immens veel hoger is. Het is bijna altijd die druk waar die spelers onder bezwijken en zelden omdat ze over onvoldoende voetbalkwaliteiten beschikken.

19 oktober 2019 om 09:26

@Coen, een typische Ajaxspeler is iemand, op de rechtsvoorpositie iemand met een zeer behoorlijke technische bagage die hij tevens functioneel inzet. Ienand met inzicht en de durf om een pass te durven en te blijven geven (Stengs geeft geweldige ballen naar voren toe). Een groot vertrouwen in zichzelf en wetende dat je tot de beste behoort (dat laatste heeft Stengs nog niet, en dat is prima) maar de uitstraling moet zijn: ik ga jou deze 90 min zoekspelen.

19 oktober 2019 om 10:09

Dat eeuwige gejank over Maher moet ook maar eens stoppen moeten we anders ookm maar elke mogelijke Ajax transfer langs de Kiki musapha of Nordin Wooter of Justin Kluivert lat leggen om zo maar even 3 namen te noemen. Stengs is nu al van buiten categorie en ze kunnen bij jou club alleen maar dromen op het scenario dat hij alleen maar naar Ajax wilt. Voorlopig voetbalt hij goed bij Az en dat is voor ons als supporter het enige dat telt. Bij een verkoop hoop ik dat hij zoveel mogelijk opbrengt zodat Az als club weer een stap dichterbij de "grote" 2 komt en in zekere zin Feyenoord voorbij gaat in deze tijd. As zal hoe dan ook verkopen aan de hoogste bieder, want ik heb nog nooit in de afgelopen jaren meegemaakt dat een speler voor zeg 5 miljoen minder naar een andere club vertrekt en dat zal in geval van Az zeker niet aan Ajax zijn.

19 oktober 2019 om 10:13

@scepticus, de grootste Nederlandse talenten die van toegevoegde waarde kunnen zijn, horen bij Ajax te voetballen. Een Stengs laat zien tot deze categorie te behoren. Dan kan je als Ajax hem laten lopen en gaan voor een speler uit het buitenland die 3 miljoen kost en waarvan je ook maar moet afwachten of hij brengt wat hij moet brengen. Stengs heeft toch gewoon pure klasse en kan zich prima aanpassen aan het niveau. En dan begint hij goed en zakt hij even terug (wat heel normaal is, maar veel supporters niet accepteren). Als een speler bij Ajax slaagt dan gaat hij voor een veelvoud weg. Stengs is niet van het formaat: Sigthorsson, Lindenbergh, De Zeeuw et cetera. Dus ja, ik zeg investeren, want dit is een zekerheidje en ja, ik draag geen financiële verantwoordelijkheid. Maar successen komen door soms een financieel, verantwoorde risico te nemen. Dat jij zo'n talent liever laat lopen, dat is aan jou. Ik acht de kans namelijk groter dat zo'n speler in het buitenlanf kapot gaat dan bij Ajax.

19 oktober 2019 om 10:48

Hij ging naar de verkeerde club. Het voetbal van psv was niet geschikt voor maher zijn manier van spelen.

19 oktober 2019 om 11:00

Tinus, leuk en aardig, maar Maher wordt steeds genoemd, omdat hij het meest treffende voorbeeld is van één speler die het erg goed deed bij AZ en vervolgens de verwachtingen niet waar kon maken.. Het gaat echt niet alleen om Maher. Ajax verkoopt ook spelers als Vertonghen, Alderweireld, Suárez, Sneijder, Ibrahimovic, Eriksen die het wel bewezen op topniveau. Natuurlijk kan een club niet alleen maar spelers verkopen die bij hun nieuwe club de verwachtingen waar maken en zitten er bij Ajax ook verkochte spelers bij die elders niet slagen, maar bij AZ is het wel heel erg droevig.

19 oktober 2019 om 11:03

@Musi, en El Hamdaoui, Janssen, Berghuis, Jahanbask, Haps en nu Til zijn toevallig ook naar de verkeerde club gegaan....

19 oktober 2019 om 11:58

@scepticus38 Moussa Dembele vond ik toch wel een uitzondering hoor. die heeft het prima gedaan bij de Spurs

19 oktober 2019 om 12:02

@ Ryan babbels,in welke bizarre bubbel leef jij zeg.zet je bril af en join de rest van voetballend Nederland, met dat gezeik over talenten en Ajax.az is een club die tot op zekere hoogte aansluiting wil vinden bij de top van Nederland en laat dat al jaren zien door onder anderen te komen met goede jeugdtalenten.talentjes van 14, 15, 16 zonder contract wegkapen is gelukkig verleden tijd voor jou club zodat het ook voor de kleinere clubs een keer mogelijk is om een talent in eigen shirt te zien opkomen.ze proberen het nu met jonge Braziliaantjes e.d. (lees Santos verhaal).probeer het maar weer eens zelf met die geroemde jeugdopleiding, met eigen jongens ipv de helft import en wegkaapt voetballers.er speelt genoeg talent nu, maar er zal weinig gaan door komen omdat jou club nu eenmaal is begonnen met de aankoop van dure buitenlanders zodat eigen jeugd verkocht moet worden of aanvulling word.gelukkig kiest eigen jeugd ook steeds vaker om bij hun club te blijven omdat ze ook zien dat doorbreken bij jou club steeds moeilijked word door de talloze aankopen die er gedaan worden en ook omdat het spelen in de Jong elftallen ook maar tot op zekere leeftijd mag.ik hoop voor jou dat je dromen wel bewaarheid worden, maar stap zo af en toe ook even uit je roze bubbel en into het realistische leven dat niet alles en iedereen Ajax is en dat er nog meerder clubs bestaan.kijk anders terug hoe vaak Boadu al nee verkocht heeft aan Ajax in de afgelopen jaren dan weet je gelijk waar ik het zo onder anderen over heb mbt jagen op jonge jochies.

19 oktober 2019 om 12:14

Niet als je het afzet tegen een De Zeeuw, Hamdaoui, Dembélé, Schaars, Wernbloom, Altidore, Moisander, Mendez da Silva etc....die zijn toch wél allemaal geslaagd, niet bij de grootste clubs maar toch.....ze zijn allemaal geslaagd....bij Ajax hebben ze toendertijd voor weinig in onze selectie kunnen shoppen en dat waren aankopen die toen gedaan werden omdatxze zo goedkoop waren, niet omdat ze het niveau hadden, dus slaagde er weinigen bij Ajax.als wij de nadruk leggen bij het aantal mislukte spelers van Ajax in het buitenland ziet het er ook allemaal minder vrolijk uit, zo is het natuurlijk ook.noem mij op afgelopen jaar na maar eens 5 spelers op van de afgelopen 5 jaar die het hebben gemaakt na een verkoop door Ajax.een Deligt is zelfs bijvoorbedld tot op heden ook nog geen aanwinst te noemen voor Juventus, zeker niet gezien het bedrag wat er voor is neer gelegd.

19 oktober 2019 om 13:30

Beste Tinus, hartelijk dank dat je mij uit mijn bubbel haalt. Geen idee welke, maar toch bedankt. Laat ik een aantal zaken verduidelijken: dat de kwaliteit van de jeugdopleiding van AZ omhoog gaat is alleen maar te prijzen. Hoe hoger de weerstand hoe beter voor alle talenten. Dat de opleiding van Ajax nu anders is wat betreft de invulling dat klopt. Dat heet verandering van visie en dat zorgt ervoor dat een bedrijf niet stilstaat, maar er alles aan doet om bij de beste te horen, mits deze verandering, de juiste is. Als ik aangeef dat ik acht dat een Stengs een grotere kans van slagen bij de Europese (sub)top heedt als hij zijn pad via Ajax bewandelt dan bedoel ik dit omdat de eisen bij Ajax vele malen hoger liggen dan bij AZ, het publiek kritischer is, de aandacht vanuit de media groter is, de weerstand in de CL groter is en je de ruimte krijgt om op dat plafond fouten te maken. Kan ik de 100% zekerheid bieden? Welnee, de echte grote der aarde, komen er ook zonder Ajax wel. Maar we weten allebei dat we nu geen echte groten hebben. Al doen Frenkie en Mathijs(ja, ook hij) het nu toch niet best prima.

19 oktober 2019 om 13:32

" de grootste Nederlandse talenten die van toegevoegde waarde kunnen zijn, horen bij Ajax te voetballen ". Dat ben ik met je eens. Maar dan moet je ze wel halen als ze nog jong zijn en ze nog kan worden aangeleerd om onder druk te kunnen presteren. Dat is namelijk de voornaamste oorzaak van het mislukken van spelers die vanuit de Provincie naar Ajax gaan, niet dat ze niet kunnen voetballen. Lucas Andersen was nog een veel groter talent dan Stengs en ondanks dat het talent er vanaf droop, is hij niet geslaagd bij Ajax omdat hij een te zacht karakter had en niet met de prestatiedruk om kon gaan. Lang niet ieder supertalent wordt later een grote speler en mislukken er net zoveel als dat er de top halen, waarschijnlijk zelfs nog meer. Terwijl ze allemaal goed kunnen voetballen. Niemand beweert dat Stengs niet kan voetballen of geen talent heeft, maar het is evident dat het bij AZ waar winnen mag, heel anders vertoeven is dan bij Ajax, waar verliezen niet in de vocabulaire voorkomt. Stengs kopen voor 5 - 10 miljoen terwijl je nog maar moet afwachten of hij de druk bij Ajax wel aan kan, is een verantwoord risico, daar 25-30 miljoen, een kwart van de begroting, voor op tafel leggen, staat gelijk aan Russische Roulette voor iedere Nederlandse club, ook voor Ajax. Ajax heeft wat dat betreft genoeg leergeld betaald met Sulejmani, die destijds dezelfde potentie werd toegedicht als Stengs nu. En iedereen weet hoe het met is afgelopen.

19 oktober 2019 om 13:36

"moussa Dembele vond ik toch wel een uitzondering hoor. die heeft het prima gedaan bij de Spurs ". Daar ben ik het volmondig mee eens. Dat is inderdaad de uitzondering die de regel bevestigt al is Dembele niet van AZ naar de Spurs gegaan, maar heeft hij daarvoor nog een aantal jaar voor Fulham gespeeld.

19 oktober 2019 om 13:43

Een typische Ajax-speler is een speler die alles dat jij opnoemt, ook kan opbrengen als hij onder druk staat. Bij Az is die druk er niet en kan iedere technisch vaardige speler dat.

19 oktober 2019 om 08:03

Hij heeft zich inmiddels bewezen en als je hem vergelijkt met eerdere aankopen is 15/20 marktconform of misschien zelfs een koopje terwijl China en Rusland bereid zijn het dubbele te leggen.

19 oktober 2019 om 09:00

Hij heeft zich inmiddels bewezen? Wat naïef en voorbarig. Er zijn zoveel jonge spelers geweest als Stengs. Het enige dat Stengs bewezen heeft is dat hij talentvol is. Dat waren Maher en Sulejmani ook, maar dat zegt verder niks. Hij heeft zich echt nog niet bewezen. Stengs zich de komende jaren nog bewijzen op een hoger niveau dan AZ en Jong Oranje. En die 15 a 20 miljoen zou ik nog wel durven betalen als ik Overmars was, maar dat gaat AZ natuurlijk nooit accepteren.

19 oktober 2019 om 09:21

Stengs heeft zich pas bewezen als hij het niveau dat hij bij Az weet te halen ook kan brengen als hij bij een topclub speelt. Net als veel anderen gebruik je woorden waar van je de betekenis niet kent, marktconform betekent nl. niets anders dan wat de markt er voor over heeft en dat weet je pas als er biedingen zijn gedaan. Je kunt hem ook niet vergelijken met andere aankopen omdat iedere aankoop op zichzelf staat en je de marktwaarde van een speler niet kunt afmeten aan wat een andere heeft opgebracht. Zo werkt de markt niet, de marktwaarde is afhankelijk van marktmechanismen als vraag en aanbod en belangstelling en als er bijvoorbeeld genoeg goede aanvallers te krijgen zijn en weinig verdedigers kan een matige verdediger meer opbrengen dan een goede aanvaller. Omdat schaarste prijsopdrijvend werkt en overvloed het tegenovergestelde effect heeft.

19 oktober 2019 om 09:07

Eens de toekomst. Al bijna 10 jaar laten az talenten zien dat de stap omhoog een stap tever is. Ajax heeft een rijtje gehad, psv met Maher, Janssen is een totale miskoop gebleken. Wat hieronder ook al gezegd wordt, het lijkt dat vooral Russische clubs dat nog niet in de gaten hebben. Kieft heeft een realistisch verhaal. Enige mogelijkheid lijkt mij een redelijke transfervergoeding met een stevig doorverkoop percentage.

19 oktober 2019 om 13:01

@De Toekomst Ik zie Stengs Ajax niet naar ee hoger niveau brengen. Dus ben met je eens dat zijn prijs voor Ajax max 15 mil moet zijn. Hij zit nog lang niet op het niveau van bijv een Neres. Verder een Alireza was wel een paar klassen beter. Scoorde onwijs veel en veel assists. Was natuurlijk ook bij zijn nationale elftal een vedette. Dus had wel wat status. Ik zie daarom ook niet heel snel een grote club uit het buitenland voor hem komen die bijv 25 mil gaat betalen. Bij de top en subtop clubs die grote sommen kunnen betalen, ik zie Stengs niet snel daar slagen of spelers uit de basis spelen. Ook als hij Alireza zou achteraan gaan, hij speelt Ali er niet uit

Ben het met Kieft eens. Ajax blijkt toch telkens weer een erg goede tussenstap te zijn voor spelers en vaak zelfs noodzakelijk. De kans om te slagen in het buitenland is gewoon klein als je niet al een flinke rugzak bij je hebt. Een rugzak die spelers bij Ajax vaak wel meekrijgen.

19 oktober 2019 om 08:22

Niet alleen ajax, psv ook. Ajax heeft alleen wat meer geld te besteden hoewel psv ook steeds meer gaat uitgeven. Mocht stengs geen binnenlandse transfer maken hoop ik op een leuke club in Duitsland. Dan is de kans van slagen groter dan direct naar Engeland. Echter zijn de Duitse subtopclubs ook geen clubs die zomaar even 25 miljoen of meer uitgeven (Schalke Leverkusen wolfsburg). Misschien Dortmund..?

19 oktober 2019 om 08:47

Zou het juist mooi vinden als Feyenoord weer in de markt komt om dit soort spelers kan aantrekken. Ook voor de competitie. Maar ja, iets met veel geld

19 oktober 2019 om 08:49

@Ohwoh Daar denkt Maher en Ramselaar anders over. Gewoon naar Ajax gaan of een Spaanse middenmoter.

19 oktober 2019 om 08:52

Inti 7 miljoen is al veel voor Feyenoord. Laat staan 20+. Laat Feyenoord eerst maar weer eens zijn jeugd op niveau brengen. Daar verdien je meer aan. Veels te lang te weinig doorgekomen.

19 oktober 2019 om 09:31

Ajax of PSV is lood om oud ijzer, Wouter. Gelijke clubs. Met weinig weerstand nationaal. Een stap naar subtop Bundesliga lijkt mij persoonlijk veel interessanter. Meer weerstand. Een land waar ze talenten kansen geven. Ik snap niet waarom een binnenlandse transfer in dat opzicht altijd beter wordt geacht. Koopmeiners lijkt me overigens een no-brainer. Die zou zich bij zowel PSV als Ajax in de basis knokken

Ajax of PSV lijken me voor Stengs een mooie tussenstap naar de Europese top. De vraag is echter, hoeveel wenst AZ te ontvangen en hoeveel willen de Nederlandse topclubs betalen? Mocht AZ een aanzienlijk hoger bedrag kunnen ontvangen uit het buitenland dan zal Stengs deze tussenstap overslaan waarschijnlijk.

19 oktober 2019 om 07:57

En jij denkt dat Ajax en PSV op Stengs azen. Bij PSV hebben ze nog steeds nachtmerries als ze terugdenken aan Maher, in mijn ogen een nog groter talent. Maher droeg AZ namelijk alleen, dat was geen 3 eenheid met drie talenten. Nee dat was Maher en die bakte er vervolgens helemaal niets van om vervolgens bij AZ in no time weer een van de betere middenvelders in de eredivisie te zijn..... En Danny de wit die een vaste plek heeft bij AZ geeft ook te denken. Dat was namelijk geen net niet talent, maar een ruim niet talent bij Ajax.

Volgende episode in deze discussie... Door de huidige voetbalmarkt kan AZ een hoog bedrag vragen voor de speler en er zijn steeds meer club in staat en bereid om dat te betalen. Tenzij de speler zelf eist dat AZ alleen met Ajax of PSV onderhandelt is de kans dat hij naar daarheen gaat erg klein, omdat Ajax en PSV niet zoveel geld overhebben voor een binnenlandse transfer en van AZ kun je niet verwachten dat ze hem voor een laag bedrag laten gaan, terwijl ze elders veel meer kunnen krijgen.qua ontwikkeling, ach, vooral belangrijk dat hij speeltijd krijgt en er zijn genoeg clubs waar dat mogelijk is. Het zou onverstandig zijn om rechtstreeks naar de absolute top te gaan, maar er zijn nog een hoop clubs tussen AZ en de absolute top, waar Stengs zich prima kan ontwikkelen.

19 oktober 2019 om 09:16

Toch denk ik dat ie voor maximaal 20/25 miljoen zal vetrekken, omdat az nou eenmaal niet in de positie zit om zulke bedragen te weigeren. Naar mijn mening is dat is in deze markt vrij laag voor zo'n talent

19 oktober 2019 om 13:42

20-25 miljoen voor Stengs betalen is financieel zeer onverantwoord voor een Nederlandse club. Zijn jullie alweer vergeten dat Stengs een zware knieblessure heeft gehad? Mocht hij weer een zware knieblessure krijgen is het zeer waarschijnlijk einde carrière voor hem. En heb je als club 20-25 miljoen weggegooid. Zo'n grote financiële klap is funest voor een Nederlandse club. Dat is misschien wel 30 % van een begroting van een Nederlandse club.

Let op die gaat naar Spartak Moskou voor 30 miljoen. Russische clubs zijn de enige die dat betalen. AZ moet eigenlijk niet raar doen tegen Ajax. Kregen de Wit voor een appel en een ei. Enige zou zijn dat Ajax bij die verkoop afspraken heeft gemaakt anders zie ik het niet gebeuren.

19 oktober 2019 om 07:29

Niet raar doen, inderdaad het zou toch raar zijn als AZ Stengs voor 15 miljoen laat gaan als van bijvoorbeeld een Russische club het dubbele kunnen vangen. AZ is er niet om Ajax te plezieren. Dit Wit is een leuke draver Stengs een absoluut toptalent. Ik geloof nooit dat AZ zo dom geweest is om voorwaarden op te nemen voor een overgang van Stengs naar Ajax bij de transfer van de Wit.

Het is gewoon lastig om van het in verhouding drukloze AZ de stap te maken naar Europese top. Jansen probeerde het in één keer kwam bedrogen uit. Maher redde het niet via NL top. De meesten toch een beetje in de anonimiteit geland. Strengs en Boadu zijn gewoon goed maar moeten nog kilometers maken. NL top is mooi voor ze.

Ja zou misschien inderdaad beter zijn maar kan je vergeten, prijs van Stengs en Boadu ligt al tussen de 25-30 miljoen. Koopmeiners 15-20 miljoen. Dus te duur voor de NL top.

19 oktober 2019 om 08:44

Koopmeiners is daarmee niet te duur. Die andere 2 wel. PSV gaat voor koopmeiners alleen dat bedrag niet neerleggen en Ajax ook niet. Echter kunnen ze dat wel betalen.

Kieft zeker weer wat in z’n neus gestopt? Als er 1 van deze 3 momenteel wel echt klaarstaat voor een volgende stap is dat Koopmeijners wel. Als je dat nou eens een paar potjes volgt ipv de samenvatting waarin stengs een mooie goal maakt, zou hij dat ook zien. Zou momenteel een fantastische toevoeging zijn voor NL elftal met Frenkie en Wijnaldum of vd Beek op middenveld. Stengs is pas de laatste weken in vorm en Boadu moet goed bediend worden, juist die 2 moeten bij AZ nog vlieguren maken. Verder tja, het is toch vrij simpel? De markt bepaald en dan moet ajax gewoon 30 mio betalen bijv als dat de prijs is van andere clubs. Dat spelers soms niet slagen zegt niet zoveel over AZ en de druk mijn Inziens. Maar bijv Maher die op een totaal andere positie werd neergezet bij psv dan z’n rol die hij bij az had. Als je Stengs haalt en zet hem niet op 10 of een vrije rol vanaf de vleugel maar linksback, zal hij niet slagen idd. Net zoals Maher.

Als ik naar koopmeiners kijk dan denk ik niet dat hij minder is dan Rosario/Hendrix Alvarez/Martinez.. hoewel Martinez misschien toch wel. Goeie aankoop voor beide ploegen.

19 oktober 2019 om 08:11

Martinez was 7 miljoen, Alvarez 15, Mexicaans international en eigenlijk gekocht voor CV (en begint toch aardig wat doelpuntjes te maken) . Rosario/Hendrix waren een appel en een ei. Hoeveel beter is Koopmeinders. AZ wil waarschijnlijk minimaal een Alvarez bedrag, voor een niet international, waarbij zijn concurrenten de Roon, Donny van de Beek, Propper en Strootman zijn. Geloof me maar Ajax koopt Jong talent voor te hoge prijzen in de eredivisie als goedmakertjes. Echt grote aankopen kloppen ze gewoon niet meer voor aan in de eredivisie, waarbij Ziyech de uitzondering op de regel is. En bij PSV geven ze de zuur verdiende centen inmiddels ook liever in het buitenland uit. Je krijgt namelijk spelers die verder in hun ontwikkeling zijn en dus veelal gewoon beter voor lagere bedragen. Labyad was waarschijnlijk de laatste gerichte subtop aankoop voor Ajax. Nu worden het vooral de scherpen, pirie en Schuurs typen. Kleine 10 miljoen samen. Redden ze het mooi, redden ze het niet zie je die 10 miljoen wel terug.

Ik denk dat een subtopper in een topcompetitie een veel betere stap is. Bij Ajax moet je het van CL hebben en dat zijn, normaal gesproken, maar een paar topwedstrijden per jaar. De rest van het seizoen speel je nog steeds Eredivisie en ik ben van mening dat deze spelers zich in een topcompetitie beter zouden ontwikkelen, mits ze spelen.

19 oktober 2019 om 09:48

Ik denk niet dat je de extra druk van een topclub moet onderschatten. Bij Ajax, PSV en ook Feyenoord zoals we met falende spelers zien, is het heel anders voetballen.

Ajax moet n samenwerking aangegaan met az zodat zij elkaars talenten bij elkaar kwijt kunnen, zoals de wit het net niet redt bij t eerste , minuten laten maken bij az want daar is hij n meerwaarde en de stengs en boadu s aan ajax verkopen om ze klaar te maken voor de Europese top, win-win situatie voor álle partijen

19 oktober 2019 om 08:40

Vanuit Ajax geredeneerd zou dat heel goed en wenselijk zijn. Maar ik verwacht niet dat AZ daar intrapt....

19 oktober 2019 om 17:40

Heeft niets met intrappen te maken, de net niet spelers van Ajax kunnen zich verder ontwikkelen en vlieguren maken en az spelers die n stap naar Ajax maken kunnen weer doorontwikkelen om de stap naar t grotere werk te maken, win-win-win dus

Nou Stengs, Boadu en Koopmeinders zijn van harte welkom in Amsterdam. Ze zullen weliswaar duur zijn, maar ze herbergen pure kwaliteit. Hulde voor de opleiding van AZ !!!

19 oktober 2019 om 11:06

Boadu moet zich nog bewijzen. Stengs is op de goede weg, maar koopmeinders mogen ze houden. We gaan geen dure spelers voor op de bank halen. Niet goed genoeg voor de basis.

Ik ben altijd huiverig met Az spelers want welke Az speler is nu echt geslaagd bij Ajax. En als ze het doen gewoon niet de volle pot betalen en vindt ik 10 miljoen genoeg en dat gaat Az echt niet doen voor Stengs

De media weten altijd zo goed wat een voetballer moet en zal doen. Wat Stengs ook wil, clubs zullen het risico dat ze met Stengs in huis halen niet snel nemen (knie). Bovendien een getal noemen van 15 a 20 mln is zo gebeurd, maar echt niet zo gewoon.

19 oktober 2019 om 09:46

Kieft is vooral een oud voetballer met een rijke voetbalcarrière. Hij redeneert vanuit die positie. Ik zie hem niet zozeer als "de media" die het beter weet.

19 oktober 2019 om 12:27

Kieft zegt anders wel heel vaak hele logische dingen.je hoeft het niet met hem eens te zijn maar dat betekend nog niet dat zijn gedachtegang zo vreemd is. Vind zelf Kieft een verademing vergeleken al die andere clowns die zo graag willen opvallen en interessant willen doen.

Als AZ zijnde 20 miljoen accepteren en 35 dooverkooppercentage bedingen. Stengs hoeft dan geen astronomisch bedrag binnenlands te kosten,hij ontwikkelt zich beter bij Ajax dan bij Wolves of Olympique Marseille (noem maar een dwarsstraat in het buitenland hã¨) en na 2 jaar uitblinker en volwaardig international wordt Stengs naar de echte top verkocht,waardoor EN Ajax EN AZ er blij van worden. En uiteraard deze goede speler zelf,genot om naar te kijken,dat doelpunt tegen Noorwegen was fantastisch.

Niet wenselijk, maar wel noodzakelijk omdat Az dan waarschijnlijk wel krijgt wat men wil hebben voor hem. Alles draait om de centen en iedereen verkoopt aan de hoogste bieder net als ieder andere club. Dat is de enige manier om aansluiting te vinden qua financiën bij de top en uiteraard gezond te blijven elk jaar.

Ik hoor steeds dat in het verleden alle spelers zijn mislukt die naar Ajax of PSV zijn gegaan en deels klopt dat. Maar ik denk in de huidige manier van opleiden en hoe az het structureel aanpakt met zijn jeugd dat ze nu zitten tussen de top en de subtop. Dus de druk om te presteren is ook groter dan vroeger en daarom zullen ze nu makkelijker kunnen aan sluiten bij Ajax of PSV als ze daar naar toe gaan.

19 oktober 2019 om 11:08

Welke druk is er dan bij az? Als ze een wedstrijd verliezen, dan is er niets aan de hand. Dit is bij psv en zeker bij ajax wel anders.

Misschien is het een idee dat in de toekomst Ajax / PSV voor een deel eigenaar worden van dergelijke spelers en ze wel overnemen. Zo behoudt AZ, of clubs van hetzelfde kaliber, een deel van de transferrechten en dus ook toekomstige winst.

Ik heb het idee dat hier Owen Wijndal nogal tekort wordt gedaan, doorstroom van Nederlandse linksbacks is zeer matig en Wijndal heeft wel een prima niveau gehaald tot dusver. Dat is naar mijn mening echt wel een potentiele Oranjeklant.

Zo, hier legt Kieft een bom onder AZ! Hij zegt dus indirect dat je als groot talent beter niet via AZ de opleiding kan doen, want dan wordt het onmogelijk voor je om een noodzakelijke tussenstap te maken. Dat klopt ook wel: spelers die zonder tussenstap naar de subtop in Engeland zijn gegaan zoals Janssen mislukken of ze verdwijnen uit het zicht in een land als Rusland zoals Til. Dit zal er toe gaan leiden dat talenten niet zo snel meer naar AZ zullen gaan, want dan wordt het heel erg moeilijk de top te bereiken. Op dit moment heeft Nederland heel veel talenten voor bepaalde posities waardoor er concurrentie voor het Nederlands elftal zal ontstaan. Dat gaat betekenen dat de spelers van PSV en Ajax in het voordeel zullen zijn omdat zij vaker gezien zullen worden dan een Stengs als hij in Rusland speelt. Ook grote clubs kijken vaker bij PSV en Ajax. Guus Til is nu al bijvoorbeeld vergeten...ik denk dat jonge AZ-spelers beter zullen moeten nadenken wat ze met hun carriere gaan doen. Het lijkt er op dat Stengs zijn eigen glazen heeft ingegooid door langdurig te verlengen bij Az...

19 oktober 2019 om 10:18

Jij ziet ze vliegen denk ik. AZ heeft een opleiding met internationale status, dat is al een reden om naar AZ te gaan. Wat nog meer een reden is om als talent bij AZ te tekenen is dat je als talent de tijd krijgt en serieus genomen word. Stengs heeft aan het begin van het seizoen lopen schutteren, bij PSV of Feyenoord was 'ie daar niet mee weggekomen. En als een speler graag naar Ajax of PSV wil dan lijkt me dat dat gewoon aangegeven kan worden tijdens een contractonderhandeling...

19 oktober 2019 om 13:48

Az heeft een fantastische opleiding, maar niet 1 waar je als jonge speler al onder druk leert te presteren. Zoals dat bij Ajax wel het geval is. Dat is waarschijnlijk dan ook de voornaamste reden dat jonge talenten bij bosjes tegelijk de overstap maken van Alkmaar naar Amsterdam, ondanks dat de opleiding van AZ als uitstekend te boek staat. Ze willen allemaal naar de top en vanuit de harde Ajaxopleiding is die stap vele malen minder groot dan dat die vanuit het veilige Alkmaar gemaakt moet worden.

19 oktober 2019 om 11:12

Als spelers de keuze hebben om te kiezen tussen de opleiding van ajax en az, dan kiest 99% hoe dan ook al voor ajax. Los van het feit dat het verhaal van kieft algemeen bekend is. Het is trouwens denk ik niet de druk waardoor spelers van az in het buitenland mislukken en die van ajax niet. 1. Uiteraard zal er een stuk kwaliteit zijn, maar het grote verschil is denk ik de hardheid van de ajax opleiding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

8 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 13 4 0 0
2018/2019 AZ 21 3 0 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2016/2017 AZ 5 2 0 0
2016/2017 Jong AZ 22 6 3 0
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘Zij zijn door Koeman ook stevig op hun nummer gezet’

Voor Calvin Stengs en Myron Boadu, die onlangs debuteerden in de Oranje-selectie, breken belangrijke tijden aan, zo oordeelt Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal van de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren