Ruud Vormer krijgt forse straf na ‘beledigend taalgebruik’ in Santiago Bernabéu

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Ruud Vormer zal, als het aan de UEFA ligt, voorlopig niet in de Champions League te bewonderen zijn. De middenvelder van Club Brugge ontving bij de ontmoeting met Real Madrid (2-2) in het Santiago Bernabéu een rode kaart van arbiter Georgi Kabakov. De Europese voetbalbond wil Vormer nu voor drie duels schorsen vanwege 'beledigend taalgebruik'; Club Brugge gaat in beroep.

Club Brugge leek op 1 oktober op weg naar een stunt tegen Real, nadat de Belgen op een 0-2 voorsprong waren gekomen in Madrid. De Koninklijke vocht zich echter terug in de wedstrijd, waarbij Sergio Ramos en Casemiro de stand naar 2-2 trokken. Vlak voor de gelijkmaker van de Braziliaan werd Vormer met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Vormer zou, na een nadelig besluit van de Bulgaarse scheidsrechter, 'fuck you' hebben gezegd richting de leidsman. Kabakov heeft dit opgeschreven in het wedstrijdrapport en doorgegeven aan de UEFA. Club Brugge is in beroep gegaan tegen het besluit van de UEFA van drie duels schorsing. Vormer is hoe dan ook het eerstvolgende Champions League-duel geschorst.

De Nederlander mist zodoende de confrontatie met Paris Saint-Germain in eigen huis. Mocht de straf van de UEFA gehandhaafd blijven, dan ontbreekt Vormer ook bij de uitwedstrijden tegen PSG en Galatasaray. Vormer zou, als de straf blijft staan, pas voor de laatste wedstrijd in de groepsfase, thuis tegen Real Madrid, speelgerechtigd zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door marchello020)

Wat ben je toch kleinzerig als scheidrechter als je zoiets noteert. In de heetst van de strijd worden dingen geroepen, en kan zo wel 10 dingen verzinnen die een stuk schokkender zijn. Hopelijk heeft de scheidrechter nog wel een oog dicht kunnen doen?

18 oktober 2019 om 19:16

De scheidsrechter noteert gewoon de feiten. Hij is niet degene die de straffen uitdeelt. Daarbij te vermelden is nu de omgekeerde wereld om de scheidsrechter af te vallen voor de daden van Vormer. Ik zeg niet dat ik het oneens ben met het feit dat in het heetst van de strijd er dingen gebeuren, maar ik vind wel dat we binnen het voetbal meer respect moeten opbrengen voor scheidsrechters. Dat begint in het profvoetbal. Want als je het gedrag binnen het voetbal vergelijkt met andere sporten is het gewoon schrijnend om te zien.

18 oktober 2019 om 19:22

sorry maar nee. je gaat gewoon respectvol met elkaar om. jouw gedachtengang is er een van "ik reed maar 50 in de 30 zone, ik had ook 80 kunnen rijden dus dit is niet erg". gewoon respect hebben voor de scheidsrechter, dan loop je gewoon niet tegen dit soort oerdomme schorsingen op.kijk is naar het rugby, daar ga je hiervoor gewoon met rood het veld af, en terecht.

18 oktober 2019 om 19:27

Ik vind dit wel een kromme vergelijking. In een 30 zone te hard rijden breng je andere in gevaar en gewoon dom. Tuurlijk respect voor de scheidrechter hebben, maar een beetje scheidrechter kan zich ook verplaatsen in de persoon en het moment. Ik zou zoiets gewoon laten schieten en het niet noteren. De scheidrechter weet ook wat voor sancties dit kunnen opleveren voor de speler in kwestie, blijf het maar kleinzerig gedoe vinden.

18 oktober 2019 om 19:33

Sorry maar nee. Natuurlijk ga je zo respectvol mogelijk met je medemens om. Maar als je Fuck you tegen de politie mag zeggen, dan toch ook zeker tegen de scheidsrechter in de heat of the moment. We zijn geen prinsesjes allemaal die zich altijd en overal maar voorbeeldig moeten gedragen. Ik bedoel als een zwarte man 90 minuten racisme moet verdragen in wedstrijden, en daar word niks aan gedaan. Wat is deze eenmalige fuck you dan?

18 oktober 2019 om 19:56

Ik geef toe dat ik niet helemaal op de hoogte ben van wat je tegen de politie mag zeggen maar ik durf openlijk te betwijfelen dat fuck you is toegestaan.

18 oktober 2019 om 20:15

Toegestaan niet, maar wordt het altijd bestraft? Als ik alleen op straat loop en ik roep zoiets dan wordt het waarschijnlijk wel bestraft. Loopt er een groep hangjongeren met een agressief voorkomen, dan wordt er in veel gevallen niks gedaan. Dit weekend ook weer mogen aanschouwen. Bang om in te grijpen en de consequenties die daarbij komen kijken. De agent is allang niet meer de baas op straat, die tijden zijn voorbij. Die stoppen echt geen energie en moeite meer in iemand die fuck you zegt.

18 oktober 2019 om 21:00

Maar waarom wordt er dan niets gedaan? Enig idee hoe het met de backup van die agent staat? Of wil je dat hij dat groepje alleen aanpakt? Daarnaast, omdat er een iemand fuck you zegt moet er een claim op een grote groep agenten gedaan worden met het gevolg dat er André dingen geen aandacht krijgen.... kortom, heeft niets met bang zijn te maken maar wat jij en ik over hebben voor de financiering van de politie. Als iedereen in nl het 10 voudige wil betalen aan alleen de politie dan kunnen zij misschien ook een groepje aanpakken dat fuck you zegt!

18 oktober 2019 om 21:37

Ik wil gewoon een gelijke behandeling? Ik snap compleet het probleem van de politie en de bezetting hoor, worden uitgeknepen tot het bot en mocht er 'buiten proportioneel' geweld worden gebruikt (gewoon een goede draai om de oren), dan staat er weer een instantie om de hoek die de politie aanpakt. Ach het is nu een voorbeeld van vorig weekend, maar het is gewoon bekend dat de politie populair probeert te worden bij bepaalde groepen jongeren/criminele en dan een andere aanpak gebruikt. Je ziet het niet alleen bij de politie hoor, maar in veel meer verschillende gebieden. Kijk maar hoe Van der Sar omgaat met dat tuig? Nogmaal heb ik grote respect voor de politie, maar vind het te makkelijk om te roepen dat het gevaarlijk is voor de agent, het is ten slotten hun vak? Gewoon zo'n groot mogelijke mond hebben en je komt met veel weg hier. De makkelijke slachtoffers worden gepakt en de echte raddraaiers niet, zo is het nu eenmaal.

18 oktober 2019 om 19:24

Niks kleinzerig aan, je dient je gewoon respectvol op te stellen tegen de scheidsrechter. In andere sporten is er veel meer waardering voor een scheidsrechter en dat zou in het voetbal ook zo moeten zijn. Dus dit soort dingen moeten ze gewoon hard aanpakken.

18 oktober 2019 om 19:37

Nou nee niet bepaald, dit is uitstekend scheidswerk. Er zijn toch regels vooraf ? Je doet nu net of de speler in kwestie niet wist dat hij dat niet kon doen of zeggen , dan was het een ander verhaal. Heetst van de strijd ? Dat doet er niet toe. Daarnaast als je dit al toelaat zo op t veld wat mogen spelers en ook publiek dan allemaal wel niet roepen en doen (naar scheids arbitrage of naar andere toe) ? Je Hebt bijv 11 man van 1 team wat als ze allemaal 1x fuck you naar de scheids roepen (in heetst van de strijd zoals je zegt) ? Das 11x .. Dan Moet de scheids het natuurlijk ook wel laten passeren , want ja die 1e x mocht het ook ? Grappig.. en of Dan zal je weer zien dat er een groep is die dit toejuicht en die gaan weer met stoelen gooien? Dan is hek van de dam. Niemand zou de scheids mogen blamen in deze omdat hij het noteert en doorgeeft. (^wel uitgaande dat t echt geroepen werd/er zijn genoeg microfonen lijkt me, dat ze dat zo terugvinden, het woordje "you" weegt natuurlijk zwaar, want zei hij gewoon fuck of shit , en kijkend naar de grond ofzo dan is het wellicht ook wel weer anders) .

18 oktober 2019 om 20:01

Je bent als scheidsrechter helemaal niet kleinzerig als je dit noteert. Het gaat gewoon om respect. Voetballers en trainers gaan zo nu en dan als gekken tekeer. Ik vind dat scheidsrechters hier gewoon sneller en consequenter kaarten voor moeten trekken. De UEFA rm de FIFA zijn alles behalve consequent met het uitdelen van straffen en daar wringt de schoen nou juist. De grote mannen in deze wereld worden vaak ontzien en een 'kleine' jongen als Vormer krijgt een flinke straf. Respect is het motto, dat werkt wel twee kanten op.

18 oktober 2019 om 20:27

Het is maar wat je kleinzerig vindt. Persoonlijk verbaas ik me erover dat er überhaupt heel veel gepraat wordt tegen de scheidsrechters, wat allemaal wel toegelaten wordt. Wat mag wel en wat mag niet? Zodra het persoonlijk wordt denk ik dat de scheidsrechter moet ingrijpen, en met 'fuck you' ga je denk ik net te ver, want dan laat je blijken dat het je geen moer interesseert wat de scheidsrechter doet, en dat is over de grens. Daarmee ondermijn je zijn autoriteit

En terecht. Scheidsrechters dien je met respect te behandelen. Het geeft alleen maar aan hoe slecht Vormer is opgevoed als hij het zo moeilijk lijkt te vinden om respect te tonen aan figuren met autoriteit.

18 oktober 2019 om 19:20

Dus jij wordt nooit boos tegen figuren met autoriteit?

18 oktober 2019 om 19:26

Jawel maar alleen een tokkie roept "fuck you", en daar kom je niet zonder kleerscheuren vanaf.

18 oktober 2019 om 19:20

ja duidelijk. want emotie is niet een groot onderdeel van de sport. en dan ook meteen ze opvoeding erbij betrekken...... toevalig stadswacht als beroep?

18 oktober 2019 om 19:28

@ikbenjouniet: waarom wordt 'emotie' en 'het heetst van de strijd' er altijd bijgehaald om wangedrag te verdedigen? Kijk gerust eens naar zo ongeveer alle andere sporten waarbij de sporters zich wel fatsoenlijk tegen de scheidsrechters weten te gedragen. Het is een kwestie van zelfbeheersing en dit wordt bij andere sporten aangeleerd.

18 oktober 2019 om 19:59

Haha emotie. Als je een rugby speler een scheids ziet uitschelden wordt ie er ook meteen af gestuurd. Wij volwassen mensen kunnen onze emoties in bedwang houden en slaan er ook niet op los als het even tegen zit. Ruudje is een professional en een volwassen man. ''heetst van de strijd.'' Ligt er maar net aan hoe goed je opgevoed bent en hoe emotioneel intelligent je bent.

18 oktober 2019 om 19:26

Nou nou wat een moraalridder.. Iemand zit op zo'n moment vol adrenaline. En dan kan er wel eens wat gezegd worden in de heetst vd strijd. Om nou gelijk opvoeding erbij te halen vind ik dan weer wat ver gaan. OT: vormer is toch al gestraft met een rode kaart. Dus ik vind het wel heel flauw vd scheids om te noteren dat er "fuck you" ofzo gezegt is.

18 oktober 2019 om 20:08

Opvoeding, of soms gewoon geen opvoeding, kan nagenoeg altijd de oorzaak zijn van dergelijke uitspattingen. Is helemaal niet ver gezocht eerder dichtbij. Adrenaline of niet er zijn regels, je kan niet gaan doen dat omdat er adrenaline er bij komt iets in het spel ineens wel mag (terwijl de grap is: vooraf weet je al t mag niet). en verder zie comment #21 /

Dat is nu eenmaal de UEFA. Hij had beter de racist kunnen uithangen richting de tegenstanser, dan was ie er qua straf voordeliger afgekomen.

Oke dit is een beetje kleinzerig, maar van de andere kant. Kinderen kijken en er moet een goed voorbeeld gegeven worden. Wat heeft het voor zin als je er vanaf moet om nog iets na te roepen? Kwestie van professionaliteit en je kunnen inhouden.

Ik snap niet hoe je dit goed praat. Voetbal is de enige sport waar zo weinig respect is voor een scheidsrechter. Alles wordt in twijfel genomen en de scheids moet zich maar niet aanstellen.nee, de spelers moeten normaal doen, punt.

18 oktober 2019 om 20:16

Dat is werkelijk grote onzin. Ik kijk vele Amerikaanse sporten, in de NBA gaan ze vrij te keer, net als in de MLB wel eens gebeurt. Alleen in de NFL en NHL hoor je het bijna nooit, wel grappig want dat zijn juist de meer agressieve sporten. Misschien kijk ik er verkeerd naar, maar volgens mij roepen alle andere 21 nog veel ergere dingen of precies t zelfde. Als Modric dit had gedaan hoorde je er niks meer over.

Lachwekkend. Elke match worden veel ergere dingen geroepen. Had ie Luka Modric, Sergio Busquets of Kevin de Bruyne geheten dan had hij maximaal 1 speeldag gekregen. Ook wordt er weinig rekening gehouden met de omstandigheden want hoewel de tweede terecht was, was de eerste kaart vrij licht dus dan lijkt enige frustratie me logisch. Ook de stand (1-2) op dat moment speelt mee. Nee typisch weer een kleine club die benadeeld wordt. Is er trouwens uberhaupt enig bewijs? Miqschien verstond de arbiter hem zelfs slecht. Sowieso lijkt een dergelijke uitspraak me veel minder erg dan racisme of geweld, en daar komen mensen dan vaak wel mee weg. Consequentie graag.

18 oktober 2019 om 19:57

Precies dit idd. Nu durven ze wel met hun hoge straf, tuurlijk hij moet dit niet zeggen en een wedstrijd extra prima. Maar was benieuwd geweest als het Ronaldo of Messi was in belangrijke halve finale. Volgens mij werd de straf van neymar na uitlatingen op twitter ook verminderd. grootste mafioso blijven die corrupte bestuurders.

18 oktober 2019 om 23:22

In 1 speeldag had ik me prima kunnen vinden. Vormer moet inderdaad gewoon verstandiger zijn en zijn grote mond houden, maar dit is erover. Andere spelers komen weg met moorddadige tackles of racistische uitlatingen en dan is dit 3 wedstrijden schorsing.

Heb een beetje het gevoel dat Ruud niet de meest snuggere persoon is, te merken aan zn interviews en zn acties op het veld. Niet dat dat erg is, zolang hij maar goed blijft ballen in Brugge.

Nou ik geloof dat er veel ergere dingen worden geroepen... Als dit 3 wedstrijden waard is en je past het consequent toe dan houdt je geen elftallen meer over in de champions league dit jaar

😂 wat een gejank om' fuck you'. Defensie kan wel een leger aan moraalridders gebruiken.Want er zitten er hier een aantal hoor, pfff. Stel je aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren