Ziyech: ‘Dan kun je niet anders concluderen dan dat het complete bullshit is’

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Hakim Ziyech benadrukt in een ‘vraag en antwoord-actie' van Ajax Life voor supporters dat de onderlinge band met ploeggenoot Dusan Tadic zeer hecht is, als antwoord op geruchten dat de Ajax-spelers elkaar niet zouden mogen. Ziyech geeft daarnaast grif toe dat hij weleens met jaloezie kijkt naar de kwaliteiten van Klaas-Jan Huntelaar.

Volgens Ziyech zijn hij en Tadic nog ouderwetse liefhebbers van het spelletje. "Daardoor ontstond al snel een klik en begrepen we elkaar in het veld. Als je bepaalde zaken in elkaar herkent, komt het er ook veel makkelijker uit." De middenvelder snapt niet waarom er verhalen zijn verschenen dat de band met Tadic stroef zou zijn. "Echt geen idee hoe dat kan. We gunnen elkaar alles. Het maakt bij ons echt niet uit wie er scoort of wie de assist op zijn naam krijgt."

Ajax-verdediger Perr Schuurs in de auto bij Andy van der Meijde

Ziyech is van mening dat de criticasters zich weer meer op het voetbalgedeelte bij Ajax moeten focussen. "Dan kun je niet anders concluderen dan dat die verhalen complete bullshit zijn." Ziyech is tot dusver dit seizoen verantwoordelijk voor zes doelpunten en vijf assists, terwijl Tadic met acht treffers en tien assists ook zeer belangrijk is voor het aanvalsspel van Ajax.

De spelmaker van Ajax kijkt tijdens trainingen en wedstrijden goed naar zijn ploeggenoten en met name Huntelaar en Tadic kunnen rekenen op complimenten van de middenvelder. "Zij hebben die echte killersmentaliteit in het zestienmetergebied. Dat vind ik mooi: kans, goal." Ziyech staat met Ajax zaterdagavond tegenover hekkensluiter RKC Waalwijk, dat nog immer op de eerste zege van deze jaargang wacht.


Poll

Zie jij Hakim Ziyech volgend jaar bij Ajax vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Wat een geweldige spelers zijn Ziyech en Tadic! Echt de beste aankopen van Ajax sinds vele jaren. Hun rendement is van een ongelooflijk hoog niveau wat zeer moeilijk te evenaren zal zijn voor hun latere opvolgers. Maar hopelijk blijven ze allebei tot het einde van hun carrières bij Ajax en zou ook geweldig zijn als ze ook na hun sportieve carrières werkzaam bij Ajax zullen blijven. Deze parels moet je koste wat kost zien te behouden voor de club.En stiekem hoop ik dat ze vanaf volgend seizoen samen gaan spelen met ex Ajacieden Eriksen en Suarez. Dan zal hun rendement alleen nog maar hoger worden!

18 oktober 2019 om 13:16

Het rendement in de CL is inderdaad knap. Maar is het nou in de eredivisie echt een prestatie? Het gemiddelde is 3 keer per wedstrijd scoren?

18 oktober 2019 om 13:19

Vorig jaar lag dat tussen de 3 en 4 per wedstrijd. In welk opzicht vind jij dat geen knappe prestatie?

18 oktober 2019 om 13:21

De tegenstanders? 8-0 tegen de graafschap bijv. Ajax heeft zoveel wedstrijden dat ze zo ruim winnen en dan vind ik zelf de prestatie niet echt indrukwekkend.

18 oktober 2019 om 13:26

Tsja zo kun je alle prestaties begattaliseren. Ook Cruijff, Van Basten, Seedorf, Bergkamp, Zlatan, Sneijder enzovoorts speelden tegen kleinere clubs in de eredivisie.

18 oktober 2019 om 13:29

Ja maar zij hebben het ook in de grote competities laten zien. Dus dat bagataliseren valt wel mee.

18 oktober 2019 om 13:33

De 8-0 tegen De Graafschap nemen als voorbeeld is heel matig. Dat is geen voorbeeld, maar dé uitschieter van het seizoen. Ik kan de 3-0 tegen psv ook als voorbeeld noemen hoe moeilijk het wel niet is om dan toch zoveel goals te maken

18 oktober 2019 om 13:36

Is er een grotere competitie dan, dan de CL?

18 oktober 2019 om 13:39

Devos: Wauw, een voorbeeld noemen met de enige serieuze tegenstander in de competitie. Dat is een goed voorbeeld zeg.Mvbfan: presteren zij elk jaar in de CL dan? Antwoord is nee.

18 oktober 2019 om 13:45

@arsenal Tadic en Ziyech hebben het ook laten zien tegen Benfica, Bayern München, Real Madrid Juventus en Valencia.

18 oktober 2019 om 13:50

arsenal890 het Ajax van vorig jaar had het een-na-hoogste doelpuntengemiddelde ooit in de ED (na het Ajax van '71 als ik me niet vergis). Dus hoger dan Ajax '70, '72, '95, hoger dan het gouden PSV van '88, hoger dan PSV met Ronaldo, etc. Waarom bij jou toch al-tijd die drang om alles kapot te bagatelliseren? Het aantal gemaakte goals vorig seizoen was gewoon een puike prestatie, punt. Dat het slechts een keer eerder in de geschiedenis voor kwam zegt toch voldoende?

18 oktober 2019 om 13:56

Hou toch is op met die onzin. Ik geef gewoon mijn mening en ik bagatelliseer niks. Het is de eredivisie, leuk 5 goals maken tegen clubs als FC Emmen en Fortuna Sittard? Wat een prestatie. Zoals ik al zei de prestaties in de CL vind ik gewoon knap. Als celtic ongeslagen kampioen word vind ik dat ook niet echt indrukwekkend, dat kan toch? Als juve, barca, PSG of Bayern kampioen word vind ik het ook niet echt indrukwekkend.

18 oktober 2019 om 13:57

Arsenal890 je hebt zelf niet door dat je het met me eens bent haha. Beter lezen vriend.

18 oktober 2019 om 14:00

Als je met zij op ziyech en Tadic zoekt moet het antwoord toch "ja" zijn?

18 oktober 2019 om 15:06

enorm realistische gedachte dat Suarez en Eriksen volgend jaar in Amsterdam spelen. De ene verdient meer dan 10 miljoen per jaar en de ander is volgend jaar transfervrij en kan terecht bij ongeveer de hele top. Nee beide heren kiezen ervoor om dadelijk tegen fc emmen en ADO te willen spelen!

18 oktober 2019 om 15:11

Tsja dat dachten we eerst ook over Blind en Tadic en kijk nu waar ze spelen. Suarez en Eriksen weten ook wel dat ze salaris moeten inleveren als ze weer in de eredivisie zouden ballen. Maar desondanks kan Ajax nu ook aardige salarissen betalen. Kijk maar naar Ziyech en Tadic. Als Ajax ze minimaal een jaarsalaris van 6 miljoen netto kan bieden hebben ze er misschien wel oren naar ondanks dat ze bij een grote Europese topclub meer kunnen verdienen.

18 oktober 2019 om 15:23

Dat dacht niemand over Blind. Blind mocht vertrekken bij United. Tadic kwam van de nummer 17 uit de BPL en wilde dat zijn kinderen opgroeiden in Nederland. Blind en Tadic zijn toch echt een ander kaliber dan Eriksen en Suarez. 6 miljoen netto in nederland is dus 12 miljoen bruto he. Dat kan Ajax niet veroorloven. Salaris is een structurele uitgave, dan zou de begroting flink omhoog moeten.

Ze vinden elkaar op het veld blindelings. Ziyach zou alleen naar de echte top willen want alles daaronder geven hem soortgelijke salaris en geen uitdagingen. Zou Arsenal Spurs ook een leuke speler zijn.

18 oktober 2019 om 12:59

Maar wat is dan precies de uitdaging? Is dat kampioen worden in bijvoorbeeld Engeland en de Champions league winnen? Dan zal die dus niet naar spurs of Arsenal moeten, want dat gaat dan niet lukkenm

18 oktober 2019 om 13:18

Wat dacht je van een betere competitie? Je speelt elke week tegen erg goede spelers. Die uitdaging is groot. Wat is de uitdaging in Nederland? Kampioen worden? Wat een ‘uitdaging’. CL winnen? Niet mogelijk. Poulefase overleven is het hoogst haalbare als je realistisch kijkt.

18 oktober 2019 om 13:20

De top 3 met Arsenal halen lijkt me mooier dan nr 1 in NL

18 oktober 2019 om 13:36

Alsof ze dat ooit nog halen

18 oktober 2019 om 13:46

Hahah hoezo zouden ze dat niet kunnen halen. Heb echt het gevoel dat 90% van de mensen hier maar wat roepen en helemaal nooit naar in dit geval Arsenal kijken. Ze staan 3de in de PL, 1 punt van City. Zijn vorig jaar 2 punten achter de nummer 3 geëindigd en dan kom jij hier verkondingen dat ze nooit meer top 3 gaan halen. Ik denk dat ze dat dit jaar al gaan halen en dat ze ook weer favoriet zijn voor het winnen van de EL. Arsenal is gewoon een erg goede ploeg (manager wat minder), ze zijn misschien 1 of 2 aankopen verwijderd van een topselectie. 3 basisspelers in de verdediging komen terug en Lacazette. Soms wordt hier gepraat alsof Arsenal een derderangs selectie maar ze zijn gewoon sterker dan United en Spurs en gelijkwaardig aan Chelsea. City doet het niet beter in de competitie tot nu toe dus we zullen zien. Arsenal kan met deze selectie gewoon meedoen in de CL en hebben gewoon een prima vernieuwing gemaakt binnen het bestuur en binnen de club.

18 oktober 2019 om 13:51

Arsenal, ik vind dat de link naar een betere competitie te makkelijk wordt gemaakt. Je kan het ook van een ander perspectief bekijken en laten inzien dat Hakim juist tevreden is met het gene wat hij heeft bij Ajax. Hij wordt als een held behandeld En staat symbool voor de wederopstand van Ajax in Europees verband. Daarnaast profiteert hij aanzienlijk van de verhoging van het salarishuis binnen Ajax. Het is een positie die je niet snel inruilt voor een middenmoter in Engeland... ik denk dat Hakim juist zeer realistisch kijkt naar zijn eigen kwaliteiten en de randvoorwaarden die clubs hem kunnen bieden. De uitdaging daarin lijkt me minder relevant, want Hakim is geen Maradona die Napoli eigenhandig kampioen zal maken

18 oktober 2019 om 13:52

Haha ik kijk zeker weten meer en langer dan jij. Mijn fout dat ik het wellicht altijd nog vergelijk met het Arsenal vanaf komst Bergkamp. Daarom is dit Arsenal vreselijk om naar te kijken. Allemaal net niet. En die 3e plek halen ze voorlopig echt niet. “Ooit” gaat idd nog wel lukken, vast wel. Mijn fout. Maar niet roepen dat iemand niet kijkt als ie het niet met je eens is

18 oktober 2019 om 14:00

Wauw Simon, serieus Arsenal een middenmotor noemen? Devos: Arsenal is gewoon 1 punt onder dat oh zo geweldige spurs geëindigd vorig jaar. Arsenal gaat echt snel de top 3 halen hoor. Dit jaar of volgend jaar.

18 oktober 2019 om 14:28

Kijkt langer dan ik. Die discussie ga ik hier niet zitten voeren maar aangezien ik elk jaar naar Londen ga om naar Arsenal te gaan, zal dat wel meevallen denk ik. Als je bij de feiten blijft is Arsenal gewoon de grootste kanshebber voor positie 3 dit jaar en staan ze maar 1 punt achter City. Ook vorig jaar was plek 3 zeer realistisch maar zijn ze door een heel matig einde er net buiten gevallen. Dus je roept maar wat. Voor een Arsenal supporter is het nog vreselijker om te kijken. Kijk al bijna 20 jaar elke wedstrijd dus heb het zelf ook achterruit zien gaan maar dat betekent niet dat ze dit jaar geen kanshebber zijn voor de 3de positie..

18 oktober 2019 om 14:33

Middenmoter is een foute woordkeuze van mij. Tegenwoordig is het juiste woord volgens mij; subtop club. Feit blijft dat Arsenal geen topclub is, daar de laatst noemenswaardige prijs dateert uit 2004.

18 oktober 2019 om 15:10

@arsenal890 Waarom is CL winnen niet mogelijk? Real, Juve en Bayern zouden afgelopen seizoen ook makkelijk van Ajax winnen. Dat Ajax met 1-4 win, waar het ook 3-7 had kunnen zijn, hield ook niemand voor mogelijk. En met nog 10 seconden te spelen was een finaleplaats wel heel dichtbij. We zullen het nooit weten, maar onmogelijk is/was het niet...

18 oktober 2019 om 22:38

Nou nou 1x per jaar naar Londen om Arsenal te kijken. Tja dan moet je wel een hele echte zijn Tilburg. Ga lekker bij Willem ii zitten en kijk die wedstrijden met veel beter zicht op tv joh

Ik denk dat je deze geruchten snel krijgt wanneer er 2 topspelers bovenuit steken die in één team spelen. Vooral omdat Ziyech er al speelde en toch wel het mannetje was en Tadic natuurlijk met een bepaalde status binnen kwam en toch een beetje de leidersrol op zich nam. Alleen maar mooi om deze spelers samen te bewonderen.

18 oktober 2019 om 13:00

En voeg daarbij het rugnummer gedoe van vorig seizoen en je hebt een bron van intriges. Ik vind het ook niet zo interessant of ze bij elkaar op de verjaardag komen of niet. In het veld is er in ieder geval een jaloersmakende klik.

18 oktober 2019 om 13:38

Ja het zou pas echt top zijn als Tadic dat nummer terug geeft. Als ie dat ooit nog bedenkt, dan is ie voor mij helemaal een held. “Als Hakim blijft, krijgt ie nummer 10 volgend jaar!”

Als ik ze zie spelen krijg ik het idee dat ze Elkaar juist heel erg mogen. Ze zoeken elkaar steeds op. Nou ja, op het veld verstaan ze elkaar in ieder geval prima , dus het belanijkste

Hij heeft in dit interview ook gezegd dat het best zou kunnen dat hij zijn hele carrière bij Ajax blijft, volgens andere websites. Wat zou dat geweldig zijn, samen met Tadic en Blind Mister Ajax worden. Heerlijke voetballer en goede kerel.

Kunnen beide bij een Europese topclub zoals Ajax mee. Nogmaals Ajax doet niks onder. Goed dat Ajax veel heeft opgewaardeerd. Super. Hopelijk lukt dit PSV ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

264 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Alleen komende opponent kan veelzijdige Donny van de Beek bijbenen

Voor Ajax wacht komend weekeinde een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers gaan met een behoorlijke voorsprong aan de leiding in de Eredivisie, terwijl de komende opponent een plek in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren