Feyenoorder ging door hel: ‘Sprak niemand en reageerde niet op appjes’

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Tyrell Malacia heeft een loodzware periode achter de rug. De linksback van Feyenoord verloor met zijn opa zijn grootste fan, terwijl zijn moeder werd getroffen door een herseninfarct. Malacia doet in gesprek met Feyenoord Magazine een boekje open over de tegenslagen op persoonlijk vlak en de gevolgen die er waren op voetbalgebied.

Malacia had een goede band met zijn opa, die vorig jaar opeens ziek werd. "Hij was nog maar 65, een fitte man die altijd hard werkte", aldus de vleugelverdediger van Feyenoord. " Voor mij was het heel moeilijk om elke keer naar het ziekenhuis te gaan en hem daar te zien liggen. Afgetakeld. Dat maakte me heel verdrietig. Begin dit jaar moest hij opgeven en overleed hij."

Korte tijd na het overlijden van zijn opa scoorde Malacia namens Feyenoord in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. "Het was het moment waarop alle emotie loskwam. Het voelde ook als de definitieve afsluiting van een heel vervelende periode, die al in aanloop naar vorig seizoen begon." Malacia doelt op de herseninfarct van zijn moeder. "Zomaar, ineens. Haar linkerkant was volledig verlamd. Dat was enorm schrikken, maar gelukkig is ze inmiddels bijna helemaal hersteld."

Malacia heeft lange tijd geworsteld, maar gesprekken met zijn vader en oom hielpen om alles een plek te kunnen geven. "Ik zat niet lekker in mijn vel, nam de situatie mee naar de club en merkte dat ik op het veld niet altijd vrij in mijn hoofd was." De twintigjarige verdediger liep ook buiten het veld tegen problemen aan. "Ik sprak niemand aan, reageerde niet op appjes van vrienden en had geen zin om op te nemen als ze belden. Tot het moment dat mijn vrienden onaangekondigd bij me thuis langskwamen en tegen me zeiden: 'Je weet toch dat wij er altijd voor je zijn. Probeer je er overheen te zetten, wij helpen je'. Dat vond ik een mooi gebaar." Malacia staat zondag met Feyenoord tegenover Heracles Almelo.


Poll

Verdient Tyrell Malacia een basisplaats bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door mcmulenga)

Af e toe lastig om te beseffen dat dit nog maar jonge jongens zijn die nog zoveel te leren hebben als het aankomt op omgaan met de ups en downs waar het leven je mee confronteert. Meteen een verklaring waarom er zoveel jongens hun potentie niet waarmaken na een ingrijpende gebeurtenis. Hopelijk kan hij aanhaken dit jaar, vond hem bij z'n debuut een verfrissing. Uiteindelijk moet Feyenoord het ook van dit soort jongens hebben om de financiële positie te verbeteren.

18 oktober 2019 om 11:38

Dit soort gebeurtenissen hebben ook voor mensen die wat ouder zijn een behoorlijke impact. Het overlijden van een dierbare of getroffen worden door een ziekte (of herseninfact) van een zeer nabij iemand, hakt er bij het gros van de mensen in, ongeacht de leeftijd. Verder eens met je analyse.

18 oktober 2019 om 13:18

Ik kan wel met een gerust hart en uit ervaring zeggen dat omgaan met deze gebeurtenissen op 28-jarige leeftijd me een stuk beter afgaat dan 10 jaar geleden. Dat zal je herkennen.

18 oktober 2019 om 13:34

Dat is zeker zo, maar het blijft impactvol.

Ik dacht al wat is er met hem aan de hand, geweldig talent op links, onbegrijpelijk dat ze Haps hebben gehaald... Net zoals Fer bijvoorbeeld El Bouchataoui in de weg zit. Ik hoop dat deze jongen snel weer zichzelf is, want ik zag in hem de toekomstige linksback van NL. Hij heeft nog een kans en anders komt Salah Edinne eraan...

18 oktober 2019 om 11:52

Haps is op dit moment natuurlijk wel een klasse of 2 beter.

18 oktober 2019 om 12:04

Ja maar uiteindelijk heeft Malacia veel meer potentie! Dan kan je beter een jeugdspeler hebben die fouten maakt dan Haps. Zelfde bij ons, liever de fouten van Dest op rechtsback dan die van Veltman. Het gaat niet alleen om het nu maar juist om de toekomst. Soms heb ik het gevoel dat ze talent niet helemaal op waarde kunnen schatten in Rotterdam omdat ze graag harde werkers zien! Ik zie liever talent omdat iedereen hard kan werken en dat geen aangeboren kwaliteit is.

18 oktober 2019 om 12:07

"omdat ze graag harde werkers zien". Dit is een wijdverbreid misverstand. Net als elke voetballiefhebber zien we in de Kuip graag goede voetballers. Echter, als het niet loopt, eist het Legioen dat de spelers wel hun stinkende best doen. Als ik zo graag harder werkers wil zien, doe ik wel een rondje haven ofzo .

18 oktober 2019 om 13:05

Daarbij is Malacia veel te onrustig. Verschillende penalty's veroorzaakt en domme overtredingen gemaakt. Haps is veel verder, is de toekomstige linksback van Nederland in mijn ogen. Scoort veel, forceert veel en geeft genoeg assists. En is verdedigend veel slimmer

18 oktober 2019 om 13:44

Door wat heeft Malacia meer potentie dan Haps?op dit moment is Haps de meest constante speler bij Feyenoord, zie dus de logica niet om ze om te wisselen. Ander geval bij Dest/veltman want dat is op dit moment al lood om oud ijzer.

18 oktober 2019 om 12:19

Onbegrijpelijk, dus na het vertrek van Kongolo had een destijds 17-jarige Malacia alle druk op zich moeten krijgen? Hij heeft heel veel potentie, maar deed en doet ook nog erg veel fout. Volkomen logisch dat Feyenoord destijds, na een kampioenschap, niet alleen inzette op een 17-jarige. Twee of drie jaar presteren met Haps, hem verkopen en Malacia die het overneemt zal het idee zijn geweest. Dat Haps twee jaar lang vooral geblesseerd is geweest, had niemand kunnen voorspellen. 'Het gaat niet alleen om het nu maar ook om de toekomst.' Zeker waar, maar het gaat ook niet alleen om de toekomst. Het gaat ook om het nu. En zoals NJ al zegt, dat van harde werkers is een misverstand. Er wordt gewoon verwacht dat er hard gewerkt wordt door de spelers. Fouten maken mag, als je maar alles geeft. Dat is iets anders dan alleen hard werk willen zien

18 oktober 2019 om 12:41

Sorry hoor, maar Fer is echt een geweldige aankoop geweest van Feyenoord. Misschien wel de beste speler wekelijks bij Feyenoord.

18 oktober 2019 om 14:15

Zeker een prima aankoop. En hij wordt alleen maar beter naarmate hij ritme op doet en fitter wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

4 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren