‘Dat is denk ik de reden dat mensen hem met Johan Cruijff vergelijken’

Vrijdag, 18 oktober 2019 om

Marten de Roon is diep onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong. De twee middenvelders spelen samen in het Nederlands elftal en De Roon kan wel begrijpen dat de ex-Ajacied op sommige vlakken vergeleken wordt met Johan Cruijff. De speler van Atalanta verwacht dat de voetbalwereld nog lang kan genieten van de 22-jarige Barcelona-middenvelder.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door remark)

Mooie woorden van Marten! We gaan nog veel plezier aan deze parel beleven. Wat ook enorm knap is, is hoe snel hij zijn draai bij Barcelona gevonden heeft!

18 oktober 2019 om 09:21

Het is zeker knap, maar was ergens ook vanzelfsprekend. Deze jongen had vorig jaar al de kwaliteit om bij elke Europese club uit te blinken. Barcelona zou van al die clubs het spelletje moeten spelen wat hem het meest op het lijf geschreven is, ook al is dat voorlopig nog niet zo. Valverde krijgt dat spelletje er volgens mij niet helemaal in zoals bij City en Ajax wel het geval is.

18 oktober 2019 om 11:01

Frenkie is een rasvoetballer, dat ziet iedereen. Maar de lyrische woorden mogen van mij komen als ie met Barca een paar jaar top presteert inclusief prijzen. Aanpassing verloopt goed maar voetbal gaat ook om succesvol zijn met je team. en de mate waarin jij als individu hieraan bijdraagt. Daarom vind ik de vergelijking met Johan ook gewoon stuitend. Deze man heeft Ajax, Oranje en Barcelona naar grote hoogte gestuwd met zn spel en dingen laten bereiken die vooraf onmogelijk werden geacht. Hij speelde daar een sleutelrol in. Ik heb niet de verwachting dat Frenkie of een andere Nlse voetballer anders daar de komen 50 jaar in slaagt. Ik wijt de overdreven aandacht en uitspraken over Frenkie dan ook aan het feit dat we toch al een aantal jaar geen wereldtalent meer hebben gehad.

18 oktober 2019 om 12:03

Aantal jaar geen wereldtalenten? Dan vraag ik mij af wat een wereldtalent is. Nederland heeft er genoeg gehad afgelopen jaren...

18 oktober 2019 om 12:58

wie dan? Na vd Vaart, Robben v Persie en Sneijder is er jaren niks geweest wat de wereldtop kan/kon halen. Tussen hun doorbraak en die van de Ligt. De Jong lag wel wat tijd...en een paar gemiste toernooien geloof ik.

18 oktober 2019 om 15:48

Een wereldtalent zijn spelers die bij een Europese topclub kunnen uitgroeien tot sterspeler. Dat zijn er na de genoemde 4 hieronder toch niet veel geweest. Wijnaldum en met name van Dijk doen het nu goed , maar dat waren op hun 20e nou ook geen wereldtalenten

Ik mag die de Roon wel. Volgens mij beschikt hij over flink wat realiteitszin en zelfspot. Dit baseer ik op eerdere interviews en zijn posts op Instagram. Ik heb het idee dat hij dondersgoed weet dat hij bevoorrecht is om in het Nederlands elftal te spelen en met betere spelers mag trainen. De discussie over bank en basis begrijp ik, maar qua persoonlijkheid past hij toch zeker in mijn beste elf!

18 oktober 2019 om 11:22

Ik snap je heel erg, maar toch vind ik het altijd lastig als sporters die makkelijk gemogen worden een voorkeursbehandeling krijgen. Ik zie toch liever 11 goede voetballers op het veld ipv 11 gasten waarmee ik graag bier zou drinken op de vrijdag avond.

De Roon wil natuurlijk zijn plekje behouden bij het Nederlands elftal dus snap deze mooie woorden richting Frenkie wel

18 oktober 2019 om 10:12

Dat is ook vast de reden. Ik meen me te herinneren dat De Roon het niet erg vindt om op de bank te zitten, wanneer de wedstrijd daarom vraagt. Dit is gewoon een op en top teamspeler en zou er bij mij altijd instaan. Ook al gaat dat ten koste van een betere voetballer.

18 oktober 2019 om 10:18

Verklaar u nader: hoe helpen deze mooie woorden over zijn collega (maar ook concurrent op het middenveld) De Roon om zijn plekje bij het Nederlands elftal te behouden?ik zie er in elk geval niet zo'n politieke agenda in; ik zie hier vooral een oprechte waardering van De Roon voor Frenkie als speler en als mens. En prachtig dat hij zijn bewondering zo goed verwoordt.

18 oktober 2019 om 11:38

De mooie woorden kun je ook tegen Frenkie zelf zeggen, maar nee meneer wil dit in de media doen zodat de bondscoach het ook meekrijgt. Nee van mij mag hij lekker banken voor Donnie en Koopmeiners als backup

18 oktober 2019 om 12:05

Hij stapt inderdaad zelf naar de media en als iemand hem een vraag stelt moet hij natuurlijk antwoorden met “dat vertel ik de Jong persoonlijk wel” ....

18 oktober 2019 om 12:06

Voetballers worden geïnterviewd, ze krijgen vragen voorgelegd, daar worden ze toch geacht op de een of andere manier antwoord op te geven. Ik denk niet dat De Roon helemaal uit zichzelf is begonnen met het ophemelen van Frenkie, maar dat er een vraag kwam waar hij gewoon eerlijk antwoord op gaf. Ik geloof er niet zo in dat hij bewust zit te slijmen over Frenkie omdat Koeman dan denkt: "wat een vriendelijke jongen is het toch, die hoort in mijn basiself." Ik vind dat niet een beetje, maar zelfs heel erg ver gezocht hoor! Ik kan me echt niet voorstellen dat Koeman De Roon sneller op zal stellen door dit soort uitingen, en al helemaal niet dat De Roon met dat doel in het achterhoofd zoiets uitspreekt wanneer hij door VI geïnterviewd wordt.dat voetballers bepaalde dingen niet hoeven te zeggen in de media geldt voor bijna alles wat ze in interviews uitspreken. Zo veel fundamenteel interessants komt er niet uit. Er blijft wel heel weinig interviewmateriaal over als ze dit soort dingen ook al niet meer zouden uitspreken. Ik zie het in elk geval vrij onschuldig in; het is een beetje RTL Boulevard-achtig gebabbel.

18 oktober 2019 om 13:19

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Denk dat jouw stelling, barca-psv, meer zegt over jou dan over De Roon.Alsof Koeman hem opstelt omdat hij zo'n lieve jongen is.

18 oktober 2019 om 18:57

Ik als voetbal leek die nog nooit gevoetbald heeft maar het wel fanatiek volgt zie zelfs hoe uniek Frenkie is. Hoe zie ik dat dan? Het feit dat ik van zijn voetbal geniet zoals ik niet vaak eerder heb genoten. Bekende namen als Iniesta en Busquets hebben mij op diezelfde manier doen genieten van voetbal. Als ik het al zie, zal een teamgenoot die professional is en er zeker meer oog voor heeft dan ik het ook zeker zien, en dus zijn woorden over Frenkie zijn oprecht en authentiek.

Precies dit! Marten legt het hier haarfijn uit wat Frenkie's overeenkomsten zijn met dé grote Johan. En ik kan me daar prima in vinden.

Niemand is met Cruijff te vergelijken ook Frenkie de Jong niet erg goede speler die de top best wel kan halen maar een Cruijff nee dat is gewoon een brug te ver imo . Cruijff had alles was al op zeer jonge leeftijd een leider en dat is Frenkie de Jong niet en zal dat ook niet worden zoals Cruijff dat was die was in alles zijn tijd ver vooruit hij zal best bepaalde trekjes van Cruijff maar een vergelijking is het zeker niet .

18 oktober 2019 om 11:16

Frenkie is natuurlijk een geweldige voetballer, maar hij kan m.i. nog stappen maken op onderdelen van het spel.zijn assist en doelpunten zijn karig voor een middenvelder en zijn schot kan beter. Daarmee kan hij nog bepalender worden.

18 oktober 2019 om 11:28

Sowieso hoe wil je een controlerende middenvelder vergelijken met een aanvallende middenvelder / spits? Je gaat van Basten toch ook niet vergelijken met Seedorf?

18 oktober 2019 om 13:23

Zoals De Roon zegt: uitstraling en motoriek. Dat spelers niet op dezelfde positie spelen betekent niet dat je ze niet kan vergelijken.

18 oktober 2019 om 13:21

Andere tijden. Je kunt een moderne voetballer niet vergelijken met een oud-voetballer die z'n hoogtijdagen had in de jaren '70. Voetbal was destijds nog niet zo geprofessionaliseerd.

18 oktober 2019 om 14:40

Dat maakt niet uit of het jaren 70 is, Cruijff zou nu ook een van de besten zijn .

18 oktober 2019 om 21:54

Dat weet je pas als het ook daadwerkelijk gebeurt en dat is helaas niet mogelijk. Laten we het er gewoon op houden dat Cruijff in die tijd een natuurtalent pur sang was en dat De Jong momenteel aan de weg aan het timmeren is en al heeft laten zien dat het erin zit.

Kan iemand me uitleggen wat er met “specifieke kwaliteiten” wordt bedoeld?

18 oktober 2019 om 13:22

De Roon heeft het over uitstraling en zijn vader over motoriek.

18 oktober 2019 om 13:22

Ik denk het natuurlijke talent zoals z'n techniek, motoriek en spelinzicht.

Frenkie de Jong is een veelzijdigere voetballer dan Cruijff. Van Cruijff is bekend dat hij fysiek niet zoveel bij te zetten had (hij was al op 15-jarige leeftijd met roken begonnen) en daarom niet de beschikking had over een harde trap. Cruijff nam dan ook nooit corners en gaf uiterst zelden een lange pass. Zij fysieke achterstand was dan ook de reden dat hij zich ging toeleggen op dribbelen en de korte combinatie. Tactisch zit er niet zoveel verschil tussen die twee al moet gezegd worden dat de voetbalsport heel wat complexer is geworden dan in de actieve Cruijff tijd zodat al met al de balans toch doorslaat naar Frenkie de Jong. Slechts op een aspect was Cruijff misschien beter en wel op het anticiperende vermogen. En ook dit is relatief omdat het tempo in de voetbal oertijd jaren nog niet de helft was dan van tegenwoordig en Cruijff het dus een stuk gemakkelijker had op dit aspect. Op mondiaal niveau worden Pele en Maradonna hoger ingeschat dan Cruijff. Volkomen terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

3692 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 7 8 1 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona heeft vijftien dagen om te profiteren van clausule van 111 miljoen’

Zowel de Spaanse als Italiaanse media houden steeds meer rekening met een zomertransfer van Lautaro Martínez naar Barcelona. De spits van Internazionale heeft volgens de Corriere dello Sport een speciale transferclausule...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren