‘LaLiga vindt oplossing voor El Clásico en twijfelt tussen twee data’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

De eerste Clásico van het nieuwe seizoen tussen Barcelona en Real Madrid wordt volgens diverse Spaanse media definitief verplaatst naar de maand december. Aanvankelijk zouden de twee aartsrivalen elkaar op 26 oktober treffen in het Camp Nou, maar dat lijkt door de politieke onrust in Barcelona geen optie. Volgens Marca heeft LaLiga 7 december op het oog als nieuwe speeldatum, terwijl volgens Sport ook 18 december nog een optie is.

De competitiewedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid stond aanvankelijk eind deze maand gepland in het Camp Nou. Dat duel lijkt echter geen doorgang te kunnen vinden, vanwege de politieke onrust in Barcelona die is ontstaan na de veroordeling van negen Catalaanse separatisten. Er zijn al verschillende protesten geweest en er volgt een grote demonstratie in Barcelona op 26 oktober, de oorspronkelijke speeldatum van El Clásico.

De discussie over een eventuele verplaatsing werd aangezwengeld door LaLiga. Aanvankelijk stelde LaLiga voor om de wedstrijd van 26 oktober te verplaatsen naar het Santiago Bernabéu, maar in dat voorstel zagen beiden clubs niets. Daarom zocht het comité van de Spaanse voetbalbond naar een andere oplossing en die lijkt nu gevonden met het uitstellen van de wedstrijd.

Diverse Spaanse media verzekeren dat de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid in december afgewerkt zal worden in het Camp Nou, maar de precieze datum is nog onbekend. 18 december wordt genoemd als datum, maar dat zou betekenen dat er midweeks gevoetbald moet worden. LaLiga ziet El Clásico naar verluidt liever 's weekends afgewerkt worden en denkt daarom aan 7 december als nieuwe speeldatum. Daarvoor zouden de duels van Barcelona en Real Madrid met respectievelijk Real Mallorca en Espanyol wel nog verplaatst moeten worden. Maandag zou er een definitieve oplossing moeten zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door guaporta)

Te gek voor woorden. Barca moet gewoon garant kunnen staan voor de veiligheid.

17 oktober 2019 om 23:48

Ondanks alle onrust? Of volg je enkel en alleen voetbal

18 oktober 2019 om 00:07

Ik vind dat Barca voor 2 keuzes gezet moest worden of de wedstrijd ruilen naar Madrid of een 0 3 voor Real. Te gek voor woorden dat zo wedstrijd verplaatst word waardoor oa Dembele weer inzetbaar is.

18 oktober 2019 om 00:12

Wat is dat nou voor onzin. FC Barcelona heeft er niks mee te maken dat een wedstrijd niet gespeeld kan worden vanwege externe factoren. Alsof AZ nu al hun wedstrijden automatisch met 0-3 verliest omdat hun dak kapot is.

18 oktober 2019 om 00:16

Ja, en misschien tegen die tijd een aantal schorsingen of blessures extra.

18 oktober 2019 om 00:25

@fcu_030 je bedoelt dit toch hopelijk als grap? Je doet nu namelijk alsof de schuld bij Barca ligt door te zeggen dat zij 2 keuzes hebben. Zo werkt het niet vriend.

18 oktober 2019 om 00:25

Ik snap de overeenkomst met AZ niet ? AZ heb er alles aangedaan om te kunnen voetballen terwijl Barca hun zin wil doordrammen daarbij zijn het 2 hele andere verhalen als je het mij vraagt.

18 oktober 2019 om 00:37

Ja want bij Barca hebben ze gevraagd om de rellen die er zijn? Heb jij toevallig een voorkeur voor Real?

18 oktober 2019 om 00:57

@fix volgens mij heeft real ook nog wat blessures. Plus dat Barça niet verantwoordelijk is voor de veiligheid in een land

18 oktober 2019 om 01:03

Nee ik dacht dat Barca moeilijk deed over het draaien van de wedstrijd naar Madrid maar er staat heel duidelijk in de tekst dat BEIDE clubs het niet zagen zitten dus ik oordeelde te snel. Ik had me laten vertellen dat Barca juist moeilijk deed over de wedstrijd verplaatsen dus vandaar. Maar op je laatste vraag terug te komen hoop ik dat Barca wint dus heb geen voorkeur voor Real.

18 oktober 2019 om 09:48

Dat continu werd gesteld dat alleen Barça niet mee wilde werken is beeldvorming van deze site. Andere media heb vanaf het begin vermeld dat beide clubs niet wilden ruilen.

18 oktober 2019 om 00:10

Heeft niks met veiligheid te maken. Het zijn protesten. Oftewel het OV en auto-verkeer ligt plat en mogelijk protesten op het vliegveld. Enigszins vergelijkbaar met Hong Kong.

18 oktober 2019 om 00:58

Je hebt de rookpluimen niet gezien?

18 oktober 2019 om 13:51

In Hong Kong gooit de politie vanuit flatgebouwen traangas op protestanten, worden er in de nacht protestanten aangepakt door mannen met bivakmutsen, een 15 jarig meisje is dood in de zee gevonden en is er een president die vanuit China roept dat elke poging om China te verstoren zal uitlopen in gebroken botten. Erg vergelijkbaar inderdaad.

Lekker dan, daar sta je met je kaartjes.. en tickets voor vlucht en hotel. Zonder annuleringsverzekering😵

18 oktober 2019 om 00:01

Als je in catalonie een kaartje boekt zonder annuleringsverzekering is er ook gewoon iets mis

18 oktober 2019 om 07:40

Kaartje voor de wedstrijd boeken met annuleringsverzekering? Heb ik nog nooit van gehoord.

18 oktober 2019 om 10:24

Daar heb je ook geen annuleringsverzekering voor nodig, dat wordt door de club opgepakt en krijg je je geld terug (of kaartjes voor het duel op het moment dat ze wel spelen). Maar om vlucht en hotel zonder annuleringsverzekering te boeken is natuurlijk een eigen keuze die dit soort risico’s met zich meebrengt.

18 oktober 2019 om 11:52

Heb het over de vlucht en hotel. Dat ik mn geld terug krijg voor de wedstrijd is wel logisch

18 oktober 2019 om 11:53

Klopt guaporta. Ik boek nooit met annuleringsverzekering

18 oktober 2019 om 13:52

Dat lijkt me erg onverstandig, zeker als je naar politiek onrustige gebieden of landen met verhoogde kans op natuurrampen reist.

18 oktober 2019 om 04:28

Ben benieuwd hoe ver van te voren je geboekt hebt. Hoeveel ben je kwijt?

18 oktober 2019 om 07:39

Wij gaan in het weekend van 9 Nov tegen Celta, tickets en appartement geboekt. Nog geen kaartjes voor de wedstijd.. mag hopen dat al de storm dan al is gaan liggen..

18 oktober 2019 om 09:28

Een doorlopende annuleringsverzekering kost je gemiddeld 3 ekkies per maand. Erg knieperig en dit had je dus kunnen voorkomen!

18 oktober 2019 om 09:32

Stuur maar een tikkie!

18 oktober 2019 om 10:21

Het spijt me zeer, maar als je vlucht, hotel en kaartjes boekt voor een wedstrijd waarvan je weet dat het gespeeld wordt in een politiek instabiel gebied (zeker omdat de datum van de uitspraak al relatief lang vantevoren bekend was) en het dan vertikt om dat kleine bedrag aan annuleringsverzekering daar bovenop te betalen... Dan mag je ook wel even kritisch naar jezelf kijken. Net alsof ik een trip naar Hongkong boek zonder annuleringsverzekering en dan boos ga lopen doen als blijkt dat het daar onrustig is.

Ik vraag mij af of dit de gemoederen niet juist nog wat ophitst? Het uitstellen van deze wedstrijd lijkt me niet het beste plan. Ik snap de clubs dat ze niet naar Bernabeu willen uitwijken en dan nadien de terug match in Camp Nou kunnen spelen, maar het lijkt mij het enige juiste alternatief.

18 oktober 2019 om 07:46

Ze kunnen 'nou niet spelen' ivm veiligheid. Je hebt een tv neem ik aan. Kijk even het nieuws en zie 'de onrust' in Barcelona. Uitstellen is en blijft de beste keuze daar nog Real nog Barca de speeldata omgeruild willen hebben.

De vraag is : hoe zit het met de spelers die normaal gesproken geschorst waren voor deze wedstrijd? Mogen die nu wel spelen ??

Echt belachelijk om de wedstrijd te laten verplaatsen, en nu zie ook hier weer de beeldvorming van de media. Die geweldadigheden van demonstranten zijn echt een hele kleine groep anti-facisten of hooligans. Die maken nog niet eens 0,5 procent uit van alle demonstranten, maar dit wordt weer gretig door de media gebruikt om alles wat in Catalonie gebeurt in een kwaad daglicht te stellen. Vertel dan ook maar eens over die honderdenduizenden mensen die vreedzaam de straat opgaan in plaats van enkel die randdebielen die containers in brand steken.

18 oktober 2019 om 07:51

Nog Barca nog Real willen de wedstrijd omdraaien, beste optie is verplaatsen. En dat de kleinste groep.... de grootste problemen zorgen is overal. Maar het is onrustig in Barcelona, demo's autobranden enz. Verplaatsen, blijft het beste Ajax/Barca.

18 oktober 2019 om 08:47

Aan de ene kant kan ik het wel begrijpen, maar aan de andere kant is dit ook wel een manier om de Catalaanse zaak niet aan de wereld te tonen door de meest bekeken wedstrijd in de wereld te verplaatsen. Daar zit het mij een beetje dwars. Maar zoals je aangeeft, als beide clubs dit willen dan moet het dan maar.

18 oktober 2019 om 08:54

De media of 'gekleurde' media toont toch wat ze willen tonen als je begrijpt wat ik bedoel zou vandaag gaan vliegen naar Barcelona (zakelijk) maar toch en ook als de wedstrijd door zou gaan zou ik mijn bedenkingen hebben om niet te gaan (die ik dus ook heb). Opzoeken van problemen heeft voor niemand zin. Maar ben het wel met je eens...

Ze kunnen ook gewoon uitwijken naar een ander land, alles voor de commercie toch? Voor de Spaanse Super Cup was het ook geen issue.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren