Nieuwe wending in discussie over El Clásico: ‘Dan kunnen ze niet spelen’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

Barcelona ziet niets in verplaatsing van El Clásico tegen Real Madrid van het Camp Nou naar het Santiago Bernabéu, al is de Spaanse kampioen wel bereid om op 18 december op eigen veld aan te treden tegen de Koninklijke. Volgens Javier Tebas, voorzitter van LaLiga, is dat echter niet mogelijk, omdat er op die dag een speelronde in de Copa del Rey staat gepland.

"Er lekken dingen uit, maar wij nemen geen beslissing over de definitieve datum voor de wedstrijd", zegt Tebas donderdag in een interview met Efe. "Het competitiecomité van de Spaanse voetbalbond (RFEF, red.) volgt daarover momenteel een procedure. Wij als competitie volgen een andere procedure om de speelkalender aan te passen."

Lionel Messi: ’Wij zijn Barcelona en wij willen alle prijzen winnen’

"Als de wedstrijden tussen Barcelona en Real niet worden omgedraaid, dan wordt er een datum gekozen. Dat is weer een andere procedure", vervolgt Tebas zijn uitleg. "De wedstrijden in de Copa del Rey zijn al lang geleden zo gepland, als die duels worden vervangen door El Clásico, dan is het heel lastig om weer nieuwe data te vinden. Dat lijkt me onmogelijk, dus hoop ik dat er een passende datum komt voor de wedstrijd tussen Barcelona en Real. Ik hoop dat het competitiecomité met een voor iedereen bevredigende oplossing weet te komen."

Barcelona heeft donderdag officieel aan het competitiecomité laten weten dat de eerste ontmoeting met Real van dit seizoen sowieso niet in Madrid hoort plaats te vinden. De kans is aanwezig dat er donderdag of vrijdag al duidelijkheid is over de eerste topper van deze jaargang. De discussie over een eventuele verplaatsing werd aangezwengeld door LaLiga vanwege de onrustige situatie in Catalonië na de veroordeling van negen Catalaanse separatisten. Er zijn al verschillende protesten geweest en er volgt een grote demonstratie in Barcelona op 26 oktober, als de kampioen van Spanje aantreedt tegen Real.


Poll

Waar moet volgens jou de eerste El Clásico van dit jaar gespeeld worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door fanclubbarca)

Barcelona stelt zich hier enorm zielig op. Het is toch logisch dat zo'n beladen wedstrijd niet op dezelfde plek als een groot protest gespeeld kan worden. De wedstrijden omdraaien is een goede oplossing.

17 oktober 2019 om 16:29

Precies, beter gewoon op het traingsveld de wedstrijd afwerken. Maakt in principe niet uit ook. Klop krijgt real toch.

17 oktober 2019 om 19:51

Barcelona gebruikt het Bernabeu al jaren als trainingsveld

17 oktober 2019 om 16:30

Real wil de wedstrijd ook niet omdraaien, op ieder andere nieuws en voetbalsite wordt dat vermeld, behalve hier op VZ dat vind ik vrij apart.

17 oktober 2019 om 16:36

Eerdere topic naar ik meen. Edit) je hebt gelijk wandering, zojuist nog even over de topics heen gegaan en in de artikels staat idd niets.

17 oktober 2019 om 16:41

Oké heb hier op VZ er 3 topics gelezen, heb er dan waarschijnlijk overheen gelezen. Kan mij tenminste niet herinneren dat ik het hier heb zien staan. Ja in diverse reacties, dat wel

17 oktober 2019 om 16:33

Ik meen dat er al gezegd was dat real madrid de wedstrijd ook niet in bernabeu wilt spelen omdat ze er totaal niet voorbereid op zijn. IN andere woorden te korte tijd om een classico te plannen in het bernabeu................

17 oktober 2019 om 16:41

Schei uit man, zot! Barcelona doet het enige juiste hier (wat zeldzaam is voor Bartomeu). Het is volslagen onzin om te stellen dat er geen wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Als ze twee jaar terug rond de terroristische aanslagen van Isis wel konden spelen tegen Betis, dan kan dat nu gewoon ook. Er zijn nul redenen om aan te nemen dat er veiligheidsrisico's zijn. En dat zeg ik uit eerste hand.

17 oktober 2019 om 16:59

Kan best begrijpen dat Barca dat niet wil. Ten eerste omdat ze dan drie wedstrijden op rij uit moeten (eibar met de bus, dan naar Praag, en dan naar Madrid). Een club is in geen enkel verplicht om dit te doen, en Real wilt het blijkbaar ook niet. En het is ook beter voor Real dat ze uit spelen, dat scheelt toch weer wat gefluit van de eigen supporters

Misschien een idee om het tijdstip te veranderen. 16 uur is echt zo n tot tijd. Deze wedstrijden van het jaar horen gewoon in de avond gespeeld te worden.

17 oktober 2019 om 16:52

Misschien iets minder aan jezelf denken en ook meer aan anderen, de reden dat het zo vroeg wordt gespeeld is omdat er nog miljoenen fans buiten Europa zitten die deze wedstrijd willen meepikken. Het is ook niet echt eerlijk als iemand uit Japan de wedstrijd om 5 uur s’ochtends moet kijken als wij hem rustig om 10 uur in de avond kunnen kijken

17 oktober 2019 om 18:13

Het is ook niet eerlijk dat die wedstrijd wordt gespeeld om 16.00, want mensen in LA moeten dan extreem vroeg hun bed uit. NBA finale kijken of de Super Bowl? Moet ik ook gewoon ‘s nachts m’n nest voor uit. Dat is de pech van niet in het land wonen waar de clubs actief zijn. Als 16.00 niet kan vanwege het protest, dan speel je maar gewoon om 22.00 en hebben die mensen in Japan pech, wij geluk en de Amerikanen ook geluk.

17 oktober 2019 om 19:05

Beetje een kromme vergelijking die je maakt, voetbal is beroemd over heel de wereld, american football wordt alleen echt gespeeld in de VS, basketbal hetzelfde. Natuurlijk leeft het basketbal in meer landen, maar toch blijft voetbal de allergrootste en populairste sport op onze aardbol.

Normaal gesproken zou ik het snappen van Barcelona, maar met zo'n demonstratie op dezelfde dag als El Clasico is het risico erg groot en kun je de wedstrijden beter ruilen. Niemand kan de veiligheid garanderen en het is hoe dan ook al onrustig op dat moment. Dan komt de meest beladen wedstrijd in Spanje ook nog eens die kant op. Of je moet die eerste wedstrijd verplaatsen, of je ruilt gewoon beide Clasico's om.

17 oktober 2019 om 16:35

Maar Real wil ook niet ruilen. Het ligt niet alleen aan Barcelona.

Waarom gaan ze niet gewoon naar Qatar?

17 oktober 2019 om 17:41

Ik denk persoonlijk dat Miami misschien een goede plek is. Dan wordt de publiciteit in Amerika ook groter en zou de goede oplossing zijn voor dit probleem.

17 oktober 2019 om 18:13

Dan het liefst ook meteen deze Classico ruilen voor het WK van 2022

17 oktober 2019 om 20:00

Waarom gewoon niet CL finale spelen in qatar? Money talks..jammer genoeg

Er wordt vergeten dat mensen van over de hele wereld naar deze wedstrijd toekomen. In ieder geval al honderden Nederlanders en andere Europeanen maar ook vanuit Amerika, MIdden- en Zuid Amerika en Azië. Barcelona heeft fanclubs in alle werelddelen en mensen komen speciaal voor deze wedstrijd naar Barcelona. Dus dan kunnen ze straks de voor heel veel geld gekochte vliegtickets weggooien. Alleen als de veiligheid niet gegarandeerd kan worden is het logisch om het te verplaatsen maar dat is wel heel voorbarig al zullen de fluitconcerten harder zijn dan bij de rentree van judas Figo en zal het Independència na 17 minuten hartstochtelijker klinker dan ooit tevoren. Ja als ze bang zijn dat de spelers van Real vanuit het Reina Sofia hotel niet veilig in Camp Nou kunnen komen dan moeten ze de wedstrijd uitstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren