Barcelona blijft bij standpunt over El Clásico en draagt oplossing aan

Donderdag, 17 oktober 2019 om

Barcelona heeft het competitiecomité van de Spaanse voetbalbond (RFEF) donderdag officieel laten weten dat er niet wordt meegewerkt aan de verplaatsing van El Clásico tegen Real Madrid van het Camp Nou naar het Santiago Bernabéu, zo weten Mundo Deportivo en Marca te melden. Barcelona wil wel meedenken over verplaatsing van het duel met Real, dat op de agenda staat voor 26 oktober, naar 18 december.

Zodra de bezwaren van alle betrokken partijen zijn ingediend, kijkt het competitiecomité naar de beste oplossing voor de ontstane kwestie. Het is niet onmogelijk dat er donderdag of vrijdag al een definitieve beslissing wordt genomen over de eerste ontmoeting tussen Barcelona en Real in LaLiga. Bovengenoemde Spaanse kranten melden dat een snelle oplossing wenselijk is daar het duel der grootmachten altijd enorm veel voorbereiding en planning vereist.

De zonen van Lionel Messi vechten om de Gouden Bal van hun vader

LaLiga drong er woensdag bij de Spaanse voetbalbond op aan om de clashes tussen Barcelona en Real om te ruilen, zodat de eerste wedstrijd eind oktober in Madrid zou plaatsvinden. De Catalanen zouden dan pas op 1 maart bezoek krijgen van de Koninklijke. Uit berichtgeving van AS werd echter al snel duidelijk dat Barcelona geen heil zag in de plannen om de locatie van de eerste topper van deze jaargang te veranderen.

De onrusten in Catalonië, waar maandag negen separatisten werden veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van negen tot dertien jaar, liggen ten grondslag aan de discussie over de eerste El Clásico van dit seizoen. Er zijn al verschillende protesten geweest en er staat een grote demonstratie gepland voor 26 oktober, uitgerekend de dag van het duel tussen Barcelona en Real. Een en ander heeft tot gevolg dat de selectie van de Spaanse kampioen donderdag niet per vliegtuig, maar per bus afreist naar Baskenland voor de wedstrijd tegen Eibar, omdat er ook onrust is op het vliegveld van Barcelona. Het elftal van trainer Ernesto Valverde staat zaterdag tegenover de nummer veertien in LaLiga.


Poll

Waar moet volgens jou de eerste El Clásico van dit jaar gespeeld worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door millonario)

Slim, dan beschikken ze mogelijk weer over Dembele en andere spelers, terwijl ze een oplossing aandragen waarmee ze het probleem van de heisa omzeilen.

17 oktober 2019 om 14:41

Real beschikt dan toch ook weer over de nu nog geblesseerde spelers, is gewoonweg de beste optie omdat Real ook al heeft aangegeven dat de voorbereidingstijd te kort is. Voor de volgende wedstrijd met de bus naar Eibar, tuurlijk een heel luxe bus, maar het is wel 8 uur in een bus zitten, wel een mooie route.

17 oktober 2019 om 15:35

Waarom gaat barca niet in beroep op die rode kaart van dembélé? Ik snap het niet echt

Real heeft ivm de voorbereidingstijd ook bezwaar aangetekend, dus ik verwacht dat de datum van de wedstrijd verandert gaat worden

slimme zet van Barca. Dan beschikken ze over Dembele... Maar het was logischer geweest van de bond om hem vooralsnog voor deze wedstrijd te schorsen. Al word de wedstrijd verschoven... Vind ik wel wat eerlijker.

17 oktober 2019 om 14:34

Ja en als Messi over een maand zijn enkel breekt dan was het weer niet zo slim. Tegen die tijd kunnen er weer genoeg dingen veranderd zijn dus het als "slim" betitelen vind ik raar.

17 oktober 2019 om 14:34

Dat is helemaal niet eerlijker. Dembele is voor een bepaalde aantal wedstrijden geschorst of het er 1 of 2 zijn weet ik niet. Hij is niet specifiek voor de classico geschorst. Dus als de classico verschoven is dembele nog steeds gewoon 1 of 2 wedstrijden geschorst . Het is ook heel erg gek om spelers alleen voor specifieke wedstrijden te schorsen....

17 oktober 2019 om 15:10

Really??? Hij is voor een aantal wedstrijden geschorst, niet specifiek voor de wedstrijd tegen Real.

17 oktober 2019 om 15:36

Volgens Lahoz is hij wel specifiek geschorst voor de clasico redondo

Het meest logische lijkt mij heg omdraaien van het schema, dat vergt veruit het minste veranderingen voor iedereen

Dit zou daadwerkelijk een schande zijn, naar mijn mening is dat competitievervalsing. Gewoon geen gezeik en in Madrid spelen of op "neutraal" terrein.

17 oktober 2019 om 14:45

Madrid wilt zelf ook niet, dus dat wordt dan een moeilijk verhaal. Beide clubs hebben gelijk, want een el clasico organiseren gebeurt niet zomaar, dat vergt veel tijd

17 oktober 2019 om 14:50

Waarom is het verschuiven van een wedstrijd competitie vervalsing?

17 oktober 2019 om 14:58

Was dat ook niet zo het geval met ajax vorig jaar ?

17 oktober 2019 om 15:03

Heb je het erover toen de wedstrijden van ajax verschoven werden om ze meer rust te geven in de champions league? Dat heb ik vorig jaar bij ajax geen vervalsing genoemd. Deze wedstrijd verschuiven gebeurt vanwege de veiligheids risico's. En real madrid wil zelf ook niet een classico in korte tijd voorbereiden. Dus dan hou je weinig opties over vriend. Die vergelijking met Ajax snap ik sowiezo niet........totaal andere reden......... en wat heeft dat met la liga en barca/madrid te maken....

17 oktober 2019 om 15:13

Verbaasde mij sowieso al dat Ajax er pas na meer dan 10 reacties erbij gehaald werd, meestal zijn ze sneller 🤣🤣 niks competitievervalsing, de grootste en meest bekeken wedstrijden kun je niet ff in een weekje organiseren dus lijkt het mij vrij logisch dat die verzet wordt

Ik zeg: laat he voetbal spreken, ipv de politiek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4903 fans
Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren