Ajax breidt samenwerking uit: ‘Duidelijk dat we op hoog niveau werken’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben donderdag een overeenkomst ondertekend om de samenwerking te intensiveren, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Ajax stuurt drie extra stafleden naar de Chinese club, terwijl er momenteel al acht stafleden vanuit Nederland werkzaam zijn in de jeugdopleiding van Guangzhou. Algemeen directeur Edwin van der Sar was namens Ajax aanwezig bij de plichtplegingen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede zet van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door alexdevidal)

Uiteindelijk kan je denk ik toch wel stellen dat als algemeen directeur een ex-voetballer met internationale allure aanstellen (tot nu toe) een succes is gebleken. Los van het feit dat een directeur uit het bedrijfsleven allicht betere competenties heeft, is dit internationaal gezien wel een ultiem uithangbord, zeker als je de ambities hebt te groeien en daarmee je marktaandeel in het buitenland te vergroten etc.

17 oktober 2019 om 11:24

Precies, ik vind het dan ook prachtig om te zien dat Ajax naar Amerika is gegaan en de pagina grote nieuws berichten in de steden waar wij spelers van kopen/verkopen.

17 oktober 2019 om 11:26

Er zullen inderdaad nog wel wat mensen met knowhow achter de schermen veel werk verrichten. Van de Sar is inderdaad een perfect uithangbord voor Ajax op deze manier

17 oktober 2019 om 12:18

Vergeet niet dat van der sar en Overmars allebei hier ook op hoog niveau voor gestudeerd hebben hé.

17 oktober 2019 om 12:35

Wees gerust, daar wordt niet naar gekeken. Alleen dat vdsar een topkeeper was en hoe snel Overmars was. En in het beste geval dat hij goed was in stenen verkopen. Alsof Ajax uit pure goodwill twee ex-spelers op zulke posities zet. Of als uithangbord. (hoewel vdsar wel als vlaggenmast kan fungeren, dat dan weer wel)

17 oktober 2019 om 12:47

Moet wel zeggen dat Ajax met deze twee wel steeds de juiste toon aanslaat. Hoe ze hier ook de hernieuwde samenwerking verwoorden laat ook zien hoe AJAX groeit en professioneler blijft worden.

17 oktober 2019 om 12:20

Ja wel met de juiste begeleiding van wel Mensen uit het zakenleven. Denk dat er achter de schermen een hoop wordt gedaan voor van der sar. Hij is ook hoed ingewerkt . Dan kan het werken en is je bekendheid toch wel een grote plus . Mensen gaan nu eenmaal liever op gesprek met Edwin van der Sarn dan met Douwe de Vries. Van der sar heeft er ook wel de persoonlijkheid voor. Het is ook vaak mis gegaan met een oud voetballer als directeur, begeleiding is cruciaal

17 oktober 2019 om 12:48

Idd, met veel steun. Dat merk je aan de recente acties maar ook hoe van der Sar zich uit in de media en naar partners.

17 oktober 2019 om 12:44

Edwin van der Sar doet vooral de voetbal gerelateerde zaken en heeft die competenties dus helemaal niet nodig. De zakelijke aangelegenheden zijn in handen gelegd van een operationeel directeur al is die kort geleden aan de kant gezet.

17 oktober 2019 om 12:51

@scepticus Overmars doet toch de voetbal gerelateerde zaken.

Gezien de speeltijden in de Eredivisie is de markt in Azië zeker aantrekkelijk. Belangrijk om marktaandeel te winnen in Azië, net zoals Manchester United daar ook destijds voor heeft gekozen en ondanks dat ze jaren slecht presteren nog altijd financieel stabiel zijn dankzij een deel van de markt in Azië. Vind dat we als land hieraan moeten meedoen en af en toe een Aziatische voetballer moeten aantrekken.

17 oktober 2019 om 11:29

Eigenlijk zou er een Chineze topspeler moeten zijn die je als club dan vastlegt.Dan maak je echt een gigantische financiële klapper.Of je moet een Chineze topspeler zelf zien op te leiden in samenwerking met Guangzhou.

17 oktober 2019 om 12:17

Eran Zahavi is geen verkeerde denk ik zo 😜

17 oktober 2019 om 12:18

Is geen Chinees, maar wel een toppertje. Helaas wel wat op leeftijd

wanneer komt er een talent vandaar dan. want hoelang hebben ze al een verbintenis

17 oktober 2019 om 12:42

Waarom moet er perse een talent vandaar hierheen komen om de samenwerking als succesvol te beschouwen?

17 oktober 2019 om 12:49

Het is niet alleen een sportieve maar vooral een commerciele aangelegenheid. Ajax zit in NL aan haar plafond wat sponsoring betreft en aangezien de club torenhoge ambities heeft waarvoor de begroting verdubbeld dient te worden, zullen de inkomsten daarvan over de grens verdiend moeten worden. Als het op een dag ook nog 1 of meer Chinese talenten oplevert, is dat sportief mooi meegenomen, al zijn die wellicht ook commercieel interessant.

17 oktober 2019 om 13:22

Zodra er een kans is dat een spelertje het niveau van Ajax kan benaderen gaat die er echt wel komen. Het zou een commerciële wereld actie zijn als Ajax een jeugdspeler in China weet op te leiden en dan in Ajax 1 komt te spelen (al dan niet met een basis plaats). Dan komt Ajax helemaal op de kaart in China en ook Guangzhou zou hier op en top van profiteren. Inmiddels zien Chinese voetballers dan dat via hun Europa is te bereiken.

17 oktober 2019 om 14:44

Dit is momenteel iets minder dan 2 jaar bezig, te kort nog on echt iets te zeggen over of het nuttig is voor talent. Persoonlijk denk ik dat voor talent je beter in VS kan gaan kijken, daar is ook veel groeipotentieel financieel gezien en het jeugdvoetbal zit in de lift daar.

Wat maakt het "duidelijk" dat ze op hoog niveau werken? Een deal sluiten met een buitenlandse club is geen garantie voor werken op hoog niveau natuurlijk.

Laten ze Moussa Dembele maar naar Amsterdam halen dan! Dan kan Siem de Jong de omgekeerde weg bewandelen. Goede speler vind ik dat die Dembele.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
247 fans
49 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Zo ga ik het gesprek aan met Daley, wat we ook met Dusan gedaan hebben’

Marc Overmars wil ook volgend seizoen een sterke Ajax-selectie neerzetten en verwacht opnieuw creatief te moeten zijn. Dat liet de directeur voetbalzaken vrijdag weten tijdens de aandeelhoudersvergadering in de Johan Cruijff...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren