‘Mensen dachten dat ik met opzet slecht speelde bij PSV, zo erg was het’

Donderdag, 17 oktober 2019 om

Pablo Rosario is sinds dit seizoen de aanvoerder van PSV, maar dat betekent niet dat de middenvelder gevrijwaard is van kritiek. De jonge PSV'er, die onlangs scoorde in de Europa League tegen Rosenborg BK (1-4), geeft toe dat de soms forse kritiek van buitenaf zeker wat met hem doet. Rosario richt zich echter voornamelijk op de feedback die hij krijgt van mensen dichtbij hem, zoals trainer Mark van Bommel.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij de kritiek op het spel van Pablo Rosario?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door sirius)

Haha, ik lees het kopje, en dacht meteen dat dit over Rosario moest gaan. En ja hoor!!Eigenlijk zegt dat dus al genoeg. Heeft het niveau voor PSV gewoonweg niet. Leuk hoor, die goaltjes de laatste keren, maar de rest van de wedstrijden levert hij weer ouderwetse wanprestaties.Passes over 5 meter zijn vaak al een probleem. Meeverdedigen doet ie voor de schijn. Laat zijn man altijd lopen, om dan maar anderen aanwijzingen te staan geven. Praat me niet van Rosario. Hij zegt dat ie elke dag hard werkt. Dat geloof ik best. In de wedstrijd zie ik er alleen zo bar weinig van terug. Wanneer er doorgeselecteerd gaat/moet worden, is dt de eerste vacante positie.

17 oktober 2019 om 08:20

Dat zie ik toch anders. Waar hij in het begin van het seizoen echt op een dieptepunt zat qua spel zit er nu toch wel een stijgende lijn in. Er is minder balverlies en hij geeft ook betere passes waar de spelers voor hem iets mee kunnen. Daarna denk ik ook dat hij zich steeds ietsje meer als aanvoerder gaat gedragen, hij is een beetje in die rol aan het groeien. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij later dit seizoen gewoon weer het niveau haalt dat hij begin vorig seizoen ook had. En dan heeft hij dus een flinke dip gehad, maar hopelijk blijft het daar dan bij. Dan is het gewoon een zeer goede speler die dan echt wel een stap verder kan maken, hij is immers pas 22 jaar.

17 oktober 2019 om 08:27

@bvbrunschot ik denk dat het ook echt een hele grote fout van Bommel is om hem aanvoerder te maken. Sloeg werkelijk nergens op. Van een jong persoon is te verwachten dat ze een dip krijgen. Die jongen had beschermd moeten worden. Nu speelde hij slecht en moest ook het team op voortouw nemen en altijd media te woord te staan. Denk dat Bergwijn een betere optie was. Ook om hem te prikkelen om meer uit je zelf zich zelf te halen.

17 oktober 2019 om 08:59

Haha stijgende lijn? Hij heeft toevallig een paar doelpunten gemaakt, maar zijn spel is nog net zo dramatisch als het altijd is geweest. Die dip waar je op doelt heeft hij al sinds oktober vorig jaar, oftewel het is gewoon zijn normale niveau. Heeft helemaal niks met de band te maken.

17 oktober 2019 om 09:08

Ben ik het toch niet mee eens. Ik kijk alle wedstrijden en zie toch echt wel dat hij minder balverlies heeft en ook meer goede passes (minder balverlies dus niet door alleen veilig de bal terug te spelen). Zijn dip kwam inderdaad al lang voordat hij de band kreeg, maar denk dat die band wel een extra druk met zich mee heeft gebracht voor hem. Nu lijkt hij er toch wel een beetje bovenop te komen. We zullen aan het eind van het seizoen de balans opmaken, dan zien we of jij gelijk hebt en zijn niveau inderdaad zo erbarmelijk is.

17 oktober 2019 om 10:11

Aan het eind van het seizoen is het te laat als van Bommel niet snel ingrijpt. Kan maar niet begrijpen waarom een Rosario eindeloos vertrouwen krijgt terwijl Hendrix én vooral Guiterrez maar een helft matig te spelen en weer op de bank belanden. Heb zelfs het gevoel dat nu Thomas terug aan het komen is, hij de concurrentie met Hendrix én Guti moet aangaan ipv Rosario. Want die blijft elke wedstrijd mooi staan. Net zoals het oogappeltje Sadilek. Boscagli speelt een matige wedstrijd en Sadilek staat weer erin. Geef die jongen maar eens het vertrouwen wat Rosario krijgt.

17 oktober 2019 om 10:21

Hij speelt de laatste weken prima hoor. Die doelpunten hebben daar niks mee te maken. dat is een leuke extra maar geen verwachting op zijn positie. Hij heeft nog niet het niveau van zijn Oranje periode van vorig jaar. Maar hij speelt echt een stuk beter dan de eerste 2/3 wedstrijden dit seizoen

17 oktober 2019 om 10:43

Als hij zijn niveau weer gaat halen is hij echt beter dan de roon...

17 oktober 2019 om 10:48

Ben blij te lezen dat ik niet de enige ben die dat idee heeft Hij heeft inderdaad nog een stuk te gaan, maar de stijgende lijn is er en dat ligt niet aan de doelpunten. Denk dat de doelpunten daar eerder een resultaat van zijn. Het lijkt alsof Rosario steeds weer iets meer vertrouwen begint te krijgen in zijn eigen spel, wat zijn spel weer ten goede komt,

17 oktober 2019 om 08:24

@sneekpsv Ik heb juist het idee dat het geen speler is die er elke dag hard voor werkt. Ik heb ook het gevoel dat dit bij veel meer spelers van PSV (en veel andere NL clubs) het probleem is. Ze denken dat ze er hard voor werken maar doen gewoon het minimale. Lijkt me geen speler die echt bezig is met rust, voedig, extra trainingen etc. In NL kan ik eigenlijk nu alleen Tadic aanwijzen. Dat lijkt mij wel een type die zoveel extra doet en ook buiten trainingen continune bezig is met rust, voeding en ook tactische zaken nadenken. Een Ziych weer totaal niet.

17 oktober 2019 om 08:30

Oja, want jij kent ze allemaal.

17 oktober 2019 om 09:55

Dit is wel echt een van de minst onderbouwde argumenten die ik ooit op deze site gezien heb. Heb je daar behalve gevoel en 'het lijkt mij' ook echt een onderbouwing voor?

17 oktober 2019 om 10:25

Mrkrillin ga een keer bij de training langs en vraag aan Pablo of hij z'n shirt omhoog doet. Als je profvoetballer in de eredivisie wilt zijn moet je eigenlijk altijd onder de 6/7% lichaamsvet zitten. Probeer dat maar eens te redden vriend. Eenzelfde gast heeft ooit Jetro Willems in de supermarkt aangesproken dat hij 'wat mollig was voor een verdediger'. Waarop Jetro zn shirt midden in de supermarkt uit trok. Bij Pablo en Jetro lijkt het alsof ze wat molliger zijn omdat ze van die bolle wangen hebben. Maar ik ga je verzekeren dat Rosario, net als elke Psv'er en eigenlijke elke profvoetballer in de eredivisie zeer waarschijnlijk harder werkt dan je je kan indenken. Denk je echt dat het zo 'makkelijk' is om profvoetballer te zijn? Even een paar keer per week het veld oplopen en dan weer naar huis?

17 oktober 2019 om 10:31

@tvl11 daarom begin ik mijn zin met "heb juist het idee"... Verder lees je vaak interviews met spelers die naar het buitenland gaan en dan pas beseffen dat ze helemaal niet zo hard trainde als ze dachten.

17 oktober 2019 om 10:32

@johhnypsv moet je alles ook onderbouwen? Geef duidelijk aan dat ik alleen het diee heb. Verder zeg ik nergens dat het een feit is om het ook te gaan onderbouwen. Verder lees je vaak interviews met spelers die naar het buitenland gaan en dan pas beseffen dat ze helemaal niet zo hard trainde als ze dachten.

17 oktober 2019 om 10:34

@zinedane heb niet alleen over lekker bikkelen op de trainingen maar juist extra werk naast je trainingen. Sommige gaan exra sportschool binnen, letten pp voeding etc en de ander is bezig met hobby's (ook belangrijk) Ik heb hier ook al 2 x aangegeven vaak lees je dat ze pas echt professioneel bezig zijn als ze in het buitenland gaan voetballen. Dat ze te weinig deden in NL.

17 oktober 2019 om 17:51

Onder de 7 6 procent is niet eens gezond.. word jr vaker ziek en je bent kwetsbaarder.. klopt niet helemaal wat je zegt. Voetballen zullen tussen de 10 en 8 zitten en het maximale is 12. Als je zo naar hun kijkt...

17 oktober 2019 om 10:25

De foto doet anders ook wel het een en het ander vermoeden.

17 oktober 2019 om 13:21

Een gebrek aan kwaliteit of vorm kan al snel gaan lijken op een gebrek aan motivatie. Bij Rosario krijg je gewoon wat je ziet; een behouden middenvelder die alles redelijk kan maar nergens in uitblinkt. Ik geloof echt wel dat die jongen elke week keihard werkt. We moeten ook niet vergeten dat dit pas het tweede seizoen voor Rosario is. Dan hebben spelers meestal hun mindere periode. Hij is nog jong, dus er kan zomaar nog veel meer in het vat zitten. Dat is bij middenvelders sowieso altijd heel moeilijk te voorspellen.

Prima dat hij zelf aan geeft dat het niet best was en het nog beter kan en moet. Niet veel voetballers durven dat over zichzelf te zeggen en toch is realistisch naar je eigen spel kijken de enige manier om het te kunnen verbeteren. Benieuwd of hij ook beter zal gaan spelen, want denk eigenlijk dat dit gewoon zijn niveau is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren