Bizar bericht uit Egypte: ‘Kiezen tussen de club en jullie Instagram-account’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Voetballers geven tegenwoordig via social media meer en meer een inkijkje in hun privéleven, maar de president van de Egyptische topclub Zamalek, Mortada Mansour, is daar niet van gecharmeerd. De preses heeft zijn spelers een verbod op een Facebook- en Instagram-profiel opgelegd.

Op Twitter is een video opgedoken waarop te zien is hoe Mansour zijn spelers toespreekt. "Niemand van jullie mag een Facebook-pagina hebben", laat de sportbestuurder aan duidelijkheid niets te wensen over. "Kies tussen Zamalek en jullie Facebook- en Instagram-accounts. Degene die het lef heeft om een social media-pagina te openen, krijgt een boete ter hoogte van zijn halve salaris. En elke post die je maakt levert je nog een extra boete op."

Mansour staat in Egypte al langer bekend als een flamboyante clubvoorzitter. De president van Zamalek ontsloeg sinds 2014 meer dan twintig trainers en deed in 2016 een opvallende uitspraak na het verliezen van de Afrikaanse Champions League-finale tegen het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns. "Is het normaal om achttien open kansen te missen? Hier was duidelijk magie en tovenarij bij betrokken van hun kant", aldus Mansour.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door ecke)

Wat een dwaas. Voor de grap gewoon een aantal social media accounts openen op naam van de voorzitter!

16 oktober 2019 om 21:51

haha zat ik inderdaad ook aan te denken echt een mafkees. En dat laatste stukje dan de beste man gelooft in tovernarij veel gekker kan het niet.

17 oktober 2019 om 08:43

In de gehele continent dat wij Afrika noemen, is Witchcraft heel gebruikelijk en 90% van ieder geval Oost Afrika (daar woon ik en Kan ik het met zekerheid zeggen) geloofd in Voodoo/witchcraft. Dat word gecombineerd met onze geloven zoals Christendom, Islam en whatever. Dat jij het vreemd vindt en zegt dat de beste man niet veel gekker Kan zijn. Zegt meer over jouw wereld kennis dan over de beste man. Ik zou jou aanraden om over dingen in te lezen voordat je tot een oordeel komt. Er zijn genoeg aanwijzingen dat zwarte magie wel degelijk aanwezig is. Je Kan me gerust een berichtje sturen also je er meer over wilt weten. Ik heb dit voor een jaar gestudeerd in Oeganda,Kenya, Tanzania en Rwanda.Ontopic.Zamalek mag dit natuurlijk gewoon een huisregel maken. Is het buitensporig? Ja! Maar de beste man komt uit een tijdperk waarin social media niet bestond. Waarschijnlijk hunkert hij terug naar die tijd. Heeft hij een hekel aan de mensen die als een zombie achter hun telefoontje zitten, en het belangrijker vinden een brandnaam te worden dan daadwerkelijk naar de tactiek van de trainer te luisteren. Waarschijnlijk praat hij over Facebook en Instagram te verbieden terwijl ze in werkuren zitten. Hoe anders Kan hij zien dat ze het openen?

17 oktober 2019 om 10:32

" Er zijn genoeg aanwijzingen dat zwarte magie wel degelijk aanwezig is. " Lol wat je hier zoal tegenkomt op voetbalzone hahah

17 oktober 2019 om 17:01

Magie en de Islam hebben echt totaal niks met elkaar te maken. Het is zelfs verboden om daar in te geloven als moslim zijnde. Dus snap niet waar je die onzin vandaan haalt.

Haha wat een grap. Laat die jongens dat lekker zelf bepalen. Mag dit verbod wettelijk gezien wel in dat land?

17 oktober 2019 om 08:46

Kan een huisregel zijn? Geen social media tijdens werkuren zoals trainingen, wedstrijden, nabesprekeningen, tactiek bespreking, of op de compound van de Voetbalclub. Last die jongens zelf bepalen? Niet also het in zijn uren zijn... Ze Worden grof geld betaald om the voetballen en presteren. Niet I'm ff een kiekje the maken en hashtags the bedenken. In vrije tijd, mogen ze zelf bepalen ja.

Zou stunt zijn als de sterspelers allemaal hun ontslag indienen en gratis overstappen naar de grote rivaal.

Ziet eruit als een hele lieve man die zich in kan beelden in de spelers. Voor zo'n voorzitter ga je door het vuur.

Bij Heerenveen mocht je vroeger niet spelen als je tattoos had of lang haar. Abgar Barssom wilde zijn staartje niet afknippen; die jongen heeft nog amper gespeeld en kon na 1 seizoen weer vertrekken. Kortom, Riemer vd Velde was minstens zo flamboyant.

17 oktober 2019 om 09:44

Dit was destijds ook 1 van de redenen waarom Schone vertrok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 49
44 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren